EPS koelboxen Kopen

EPS koelboxen - In NL Gefabriceerde EPS koelboxen Kopen in Hulsen (Limburg)

EPS koelboxen Kopen voor Hulsen Limburg

Wij zijn een lokale producent van piepschuim dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Hulsen, maar ook in Nederweert, Weert, Boshoven, Heythuysen, Cranendonck, Heusden, Someren, Budel, Asten, Zevenhuizen.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze EPS koelboxen

De piepschuim dozen zijn gemaakt uit

De piepschuim dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze piepschuim dozen zijn waterbestendig 

Onze piepschuim dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Koeldoos bestellen met 15% extra korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw thermobox bestellen kan alleen deze week met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

EPS koelboxen Voor Transport

EPS koelboxen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Polystyreen wordt best lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmateriaal wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en zijn hele lichte gewicht. Net als de mogelijkheid om de vorm op maat te creëren.

Koeldoos is een uitstekend prijs-effectief, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruik van EPS koelboxen voor het verpakken van voedingswaren zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking aanzienlijk laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS een stuk lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Koeldoos 

is plastic dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis doordrenkt zijn met lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dankzij het productieproces krijgt dit schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

EPS koelboxen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten voldoen aan de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Rederijen en expediteurs moeten niet alleen rekening houden met het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel goederen die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs zijn verplicht om bij het vervoer van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

EPS koelboxen Voor Transport

EPS koelboxen (of eps koeldozen) voor gekoeld vervoer

De betekenis van gekoeld vervoer

Het verzenden van bederfelijke goederen die in een gekoelde omgeving wordt gekoeld vervoer genoemd.

Om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te brengen, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te brengen.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is een van de belangrijkste voordelen. Dit materiaal is heel erg duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Door deze luchtige en lichte consistentie kan piepschuim eenvoudig in verschillende producten worden gevormd en/of gegoten. Dit materiaal kan ook gesneden worden om te laten passen in de holtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals geïsoleerde boxen. Stroken piepschuim kunnen gesneden worden met een simpel hobbymesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap of in plaats van zagen.

Door de talrijke luchtholtes van piepschuim heeft dit materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is polystyreenschuim een geweldige keuze voor de bescherming van producten die kunnen breken en bederven tijdens het vervoer.

Veel producenten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die risico op beschadiging van apparaten tot het minimale beperken. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens de verzending valt. Wegens het vermogen om deze producten tegen defecten te beschermen, wordt piepschuim tevens ook toegepast voor vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een beter alternatief dan de standaard kartonnen doos.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen aanraking met regen en verschillende bronnen van vocht. Wanneer deze doosjes piepschuim worden gebruikt voor verpakking en verzending, resulteert dit in vele voordelen ten opzichte van de typische kartonnen doos. De piepschuim doosjes kunnen voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Tempex dozen erg populair.

De vochtbestendigheid van dit schuim geeft dit materiaal heel veel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie wanneer dit materiaal toegepast wordt als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet gaan rotten, schimmelen of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Een ander niet te vergeten voordeel van de EPS piepschuim doos is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Wanneer dit polystyreenschuim wordt gebruikt voor de opslag van voedsel, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant aan de bestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden ingezet om een koelkast of vriezer van isolatie te voorzien, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur om zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex bakken wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vaak toegepast wegens zijn karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak ingezet om dranken en voedingsmiddelen gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk wordt beperkt. Deze eigenschap zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Koeldoos Kopen in Hulsen

Beschermt de betreffende producten
Door het geweldige schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het materiaal bestand tegen druk.

Het is enorm duurzaam
EPS koelboxen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere diverse producten. Het materiaal is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat grotendeels uit luchten is daarom geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het eindproduct is dit een enorm voordeel.

Het isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan de conservering van voedsel in de hele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op grote schaal gebruikt in een verschillende industrieën. Laten we eens kijken hoe ze toegepast worden in verschillende industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor voedingsmiddelen. Om deze reden worden deze dozen vaak ingezet bij de opslag van producten en de verzending van koelverse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert eten voor lange tijd tegen de hitte van buitenaf. Hierdoor wordt voorkomen dat eten gaat bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die ingezet worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de styrofoam dozen ideaal voor het verzenden van voedsel. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de piepschuimdozen

Vervoer Dranken met piepschuim dozen

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, zeker alseen inhouden hebben dat kan verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat bloemen in perfecte conditie aankomen op hun bestemming, dan is het van cruciaal belang dat de bloemen worden verzonden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen verwelken in de ongewenste omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en verstuurd zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het versturen te handhaven om de levensduur te verlengen.

EPS koelboxenzijn ook ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. De producten kunnen immers ook smelten.

Bulk vloeistoffen

voor fouten is  absoluut geen ruimte voor vervoer van bulk vloeistoffen. zeker niet bij het vervoer van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onvermeidbaar dat deze bulk vloeistoffen gekoeld verstuurd moeten worden.

Transporteer Verf met piepschuim dozen

Voor het waarborgen van zijn integriteit, moet dus ook verf in gekoelde wagens getransporteerd worden.

Transporteer gevaarlijke materialen met piepschuim dozen

Wanneer u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle aanwezige voorschriften tot in detail volgen. Gevaarlijke en ontvlambare materialen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om incidenten te voorkomen.

Sigaren

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of de hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat bederfelijke producten zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Koeldoos Offerte Aanvragen

Uw thermobox offerte in uiterlijk 1 werkdag in uw mailbox bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS koelboxen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt vaak aangeduid als koude keten logistiek. Bij de productie van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek benodigd om te verzekeren dat de goederen de eindconsument in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te verwezenlijken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of cold chain logistics genoemd, hebben als doel dat het vervoer van goederen zo veilig mogelijk kan gebeuren. Indien goed uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van goederen verlengen met soms wel jaren.
Het is van cruciaal belang dat elk onderdeel van de supply chain de gewenste temperatuur behoudt. Aangezien in een dergelijke ”keten” heel wat schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de bederfelijke goederen in kwestie.

Als een schakel faalt en de temperatuur te warm of te koud wordt, zijn de vervoerde bederfelijke goederen niet meer bruikbaar. Als dit gebeurt, kan dit resulteren in behoorlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Aangezien behoorlijk veel producenten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde goederen maken, moet de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid als temperatuur gecontroleerde lading niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en op de correcte methode wordt verplaatst.

Als de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het vervoer verschillende malen zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Als het daarna de eindconsument bereikt, zou dat een behoorlijk negatief effect hebben op de eindconsument zijn gezondheid.

EPS koelboxen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten voldoen aan de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Rederijen en expediteurs moeten niet alleen rekening houden met het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel goederen die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs zijn verplicht om bij het vervoer van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.