EPS dozen Bestellen

EPS dozen Offertes in Heythuysen (Limburg) - In een dag prijsopgave ontvangen per email

EPS dozen Kopen in Heythuysen (Limburg)

Wij zijn een NL producent van piepschuim dozen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Heythuysen, maar ook in Herten, Roermond, Hulsen, Swalmen, Panningen, Nederweert, Maasbracht, Loo, Weert, Reuver.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze EPS dozen

Onze piepschuim dozen zijn gemaakt van

Onze piepschuim dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle piepschuim dozen zijn waterbestendig 

Alle piepschuim dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

EPS koelbox bestellen met 15% korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw thermobox bestellen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te maken. Polystyreen wordt best lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmateriaal wegens de thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lichte gewicht. Alsmede de optie om de vorm op maat te maken.

EPS koelbox is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en verzenden van bederfelijke producten.

Het gebruiken van EPS dozen voor het inpakken van voedingswaren zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking aanzienlijk laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS veel lager is dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een EPS koelbox 

Piepschuim is kunststof dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis doordrenkt zijn door lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Door het productieproces krijgt dit schuim een uniforme, consistente structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

EPS dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten bijvoorbeeld zich houden aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Rederijen en expediteurs moeten niet alleen voldoen aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel waren die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs zijn verplicht om bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen (of eps piepschuim dozen) voor geconditioneerd vervoer

De betekenis van gekoeld vervoer

Het versturen van goederen die zouden in een gekoelde omgeving wordt gekoeld vervoer genoemd.

Om waren van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om waren van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren.

De hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van dit materiaal is één van de meest cruciale voordelen. Piepschuim is erg duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Door zijn luchtige en lichte consistentie kan piepschuim makkelijk in verschillende goederen worden gegoten of gevormd. Het kan gesneden worden om dit te passen in de holtes van een wand of gevormd in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Je kan zelfs eenvoudig vellen piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van met complexer gereedschap.

Door de talrijke luchtholtes van piepschuim heeft dit materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim een uitstekende keuze voor de bescherming van onder andere producten die kunnen breken of bederven tijdens de verzending.

Diverse fabrikanten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die risico op schade op apparaten tot een minimum beperken. Tevens hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Wegens het vermogen om deze goederen tegen schade te beschermen, wordt piepschuim tevens ook toegepast voor vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een beter alternatief voor de veel gebruikte doos van karton.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen contact met regen en verschillende bronnen van vocht. Wanneer deze doosjes worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van goederen, zorgt dit voor vele voordelen ten opzichte van de typische doos van karton. Het kan etenswaren of dranken vasthouden en zal niet lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Tempex dozen erg populair.

De vochtbestendigheid van piepschuim geeft het vele voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie als dit materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Een ander onmisbaar voordeel van de EPS box is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Wanneer dit polystyreenschuim wordt gebruikt voor het opslaan van voedingsmiddelen, houdt het warme levensmiddelen warm en natuurlijk koude levensmiddelen koud gedurende de levering van een eettent naar de bestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een vriezer of koelbox te isoleren, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Piepschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt ingezet. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenen dus de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt vaak gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie wegens zijn geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak gebruikt om drinken en voedsel gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk wordt beperkt. Dit kenmerk zorgt dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

EPS koelbox Kopen in Heythuysen

Beschermt de betreffende goederen
Polystyreenschuim heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is duurzaam
EPS dozen zijn sterk en duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse levensmiddelen en andere diverse artikelen. Polystyreenschuim is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Het materiaal bestaat voor 98% uit luchten is om deze reden geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht van gewicht is en het geen gewicht toevoegt aan het eindproduct is dit een gigantisch voordeel.

Het isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot aan het conserveren van voedingsmiddelen in de algehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op enorme schaal gebruikt in een verscheidenheid van industrieën. We bekijken nu hoe ze in divevrse branches worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft de gewenste isolerende eigenschappen in de levensmiddelenindustrie. Om deze reden worden deze dozen vaak gebruikt bij het opslaan van goederen en de verzending van verse groenten en gevogelte. Het isoleert voedsel voor lange tijd tegen de warmte van buitenaf. Daardoor wordt voorkomen dat voedsel zal gaan bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de styrofoam dozen ideaal voor het verzenden van levensmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de piepschuimdozen

Transporteer Dranken met piepschuim dozen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden vervoerd, vooral alseen inhouden hebben dat kan bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, bier, wijn en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten absoluut in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen vervoerd worden

Als u wilt dat bloemen in de gewenste conditie aankomen op hun bestemming, dan is het onwijs belangrijk dat de bloemen verzonden worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan in de onjuiste omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en verstuurd zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het verschepen te behouden om de houdbaarheid te verlengen.

EPS dozen, perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Ze kunnen namelijk smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare middelen

voor fouten is  zonder twijfel geen ruimte voor vervoer van bulk vloeibare middelen. En vooral niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onvermeidbaar dat deze bulk vloeibare middelen gekoeld verscheept moeten worden.

Transporteer Verf met piepschuim dozen

Voor het waarborgen van haar integriteit, moet dus ook verf in koelvrachtwagens vervoerd worden.

Transporteer gevaarlijke grondstoffen met piepschuim dozen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, zodra u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of de hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat bederfelijke goederen zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Het kan zijn dat u dit laatste item op de lijst een beetje opmerkelijk vindt, echter kan dit product een verschikkelijke nachtmerrie worden als het niet vervoerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Ookal wordt een koelwagen vaak gebruikt om goederen gekoeld te bewaren, kan hij ook gebruikt worden om de lucht op te warmen. Reefers kunnen gebruikt worden om goederen die zouden kunnen bederven niet te laten bevriezen in de winter en om deze producten koel of op exacte temperatuur te houden.

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

EPS koelbox Prijsopgave Ontvangen

Uw thermobox offerte binnen uiterlijk 1 werkdag in de email ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt vaak aangeduid als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek nodig om er zeker van te zijn dat de waren de eindconsument in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te garanderen.

De goederenbeheersprocessen, ook wel chill chain logistiek genoemd, hebben als doel dat het vervoer van waren veilig kan gebeuren. Indien correct uitgevoerd, kan de cold chain logistics de houdbaarheid van goederen verlengen met soms maanden of zelfs jaren.
Het is echter van onmisbaar belang dat ieder onderdeel van de toeleverketen de gewenste temperatuur behoudt. En omdat in een ”keten” behoorlijk veel schakels betrokken zijn, moet elke schakel een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke waren in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke waren zijn niet meer bruikbaar als een schakel faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of te koud. Als dit gebeurt, dan kan dit resulteren in behoorlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Omdat behoorlijk veel fabrikanten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde goederen fabriceren, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet zorgvuldig wordt gecontroleerd en op de juiste manier wordt vervoerd.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het vervoer van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis verschillende keren zal ontdooien en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindconsument zou bereiken, dan zou dat een behoorlijk negatief effect hebben op de eindconsument zijn gezondheid.

EPS dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten bijvoorbeeld zich houden aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Rederijen en expediteurs moeten niet alleen voldoen aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel waren die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs zijn verplicht om bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.