EPS dozen met deksel Kopen

Leusden Utrecht EPS dozen met deksel Offertes

EPS dozen met deksel Bestellen in Leusden (Utrecht)

Wij zijn een lokale producent van styrofoam dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Leusden, maar ook in Hoevelaken, Amersfoort, Scherpenzeel, Woudenberg, Barneveld, Nijkerk, Zevenhuizen, Doornsteeg, Voorthuizen, Lunteren.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze EPS dozen met deksel

Onze styrofoam dozen bestaan uit meerdere lagen

Onze styrofoam dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze styrofoam dozen zijn waterbestendig 

Onze styrofoam dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Piepschuim doos bestellen nu met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw eps koelbox kopen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te maken. Polystyreen wordt al heel lang bestempeld als het ideale verpakkingsmateriaal vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en haar hele lichte gewicht. Alsmede de optie om de vorm op maat te creëren.

Piepschuim doos is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruik van EPS dozen met deksel voor het verpakken van voedingswaren zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking behoorlijk laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS veel lager is dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Piepschuim doos 

EPS is een soort kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis doordrenkt zijn door lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dankzij het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

EPS dozen met deksel Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor fabrikanten weg.

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel (ook wel eps koeldozen) voor gekoeld transport

Wat betekent koeltransport?

Het transporteren van bederfelijke goederen die in een gekoelde omgeving noemt men koeltransport.

Om goederen van de ene plek naar de andere plek te vervoeren, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om goederen van de ene plek naar de andere plek te vervoeren.

De enorm hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van piepschuim is een van de belangrijkste voordelen. Dit materiaal is enorm duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Door zijn lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim simpel in verscheidene producten worden gegoten of gevormd. Het materiaal kan ook gesneden worden om dit te laten passen in de holtes van een muur of gevormd in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Vellen piepschuim kunnen gesneden worden met een simpel hobbymesje in plaats van met complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Door de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim heeft het materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is het materiaal een geweldige keuze voor vooral de bescherming van onder andere producten die kunnen breken en bederven tijdens de verscheping.

Veel producenten bedenken aangepaste containers voor verpakken die risico op beschadiging van apparaten tot een minimum beperken. Daarbij hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Gezien het vermogen om deze producten tegen beschadiging te beschermen, wordt polystyreenschuim ook wel ingezet voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een beter alternatief voor de veel gebruikte doos van karton.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het product tegen aanraking met regen en verschillende vormen van vocht. Wanneer deze dozen van piepschuim worden ingezet voor het verzenden en verpakken van producten, zorgt dit voor vele voordelen ten opzichte van de normale doos van karton. Het kan namelijk voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal zeker niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Piepschuim boxen onwijs populair.

De vochtbestendigheid van dit schuim brengt het een heleboel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie als het materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het niet gaan schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander niet te missen voordeel van de EPS piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan dienen. Wanneer dit schuim wordt gebruikt voor het opslaan van voedingsmiddelen, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant naar de bestemming van de bestelling. Het piepschuim kan ook worden toegepast om bijvoorbeeld een vrieskist of koelkast te isoleren, waardoor het een uitermate geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenom zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt vaak gebruikt in de voedings- en verpakkingsindustrie vanwege zijn karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel toegepast om drinken en etenswaren gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte behoorlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Piepschuim doos Kopen in Leusden

Bescherming van de producten
Door het geweldige schokabsorberende vermogen is Styrofoam het materiaal bestand tegen druk.

Duurzaamheid
EPS dozen met deksel zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere diverse producten. Styrofoam kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het totale product is dit een enorm voordeel.

Het isoleert de bestelling
In vergelijking met de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan de conservering van voedingsmiddelen in de hele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in enorme hoeveelheden gebruikt in een verscheidenheid van industrieën. Laten we eens kijken hoe ze gebruikt worden in verscheidene industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Om deze reden worden piepschuim dozen veel toegepast bij het opslaan van producten en het verzenden van verse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert eten voor meerdere uren tegen de warmte dat van buiten komt. Hierdoor voorkomt het materiaal dat eten zal gaan bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die toegepast worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van etenswaren. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Vervoer Dranken met styrofoam dozen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden vervoerd, zeker wanneer zeeen inhouden hebben dat kan verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Indien u wilt dat uw bloemen in perfecte staat arriveren op hun bestemming, dan is het onwijs belangrijk dat ze verstuurd worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken namelijk in de onjuiste omstandigheden, dus zodra ze geplukt en verzonden zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het versturen te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

EPS dozen met dekselzijn ook perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur te behouden. De kaarsen kunnen namelijk ook smelten.

Bulk vloeibare middelen

voor fouten is  zonder twijfel geen ruimte voor transport van grote hoeveelheden vloeibare middelen. zeker niet bij het transport van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onoverkomelijk dat deze grote hoeveelheden vloeibare middelen gekoeld verzonden moeten worden.

Transporteer Verf met styrofoam dozen

Voor het behouden van zijn integriteit, moet verf in gekoelde wagens vervoerd worden.

Transporteer gevaarlijke materialen met styrofoam dozen

De voorschriften moeten echt tot op de letter gevolgd worden, zodra u van plan bent iets te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare materialen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ernstige ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen de hoge vochtigheid of de hitte. Om bederf te voorkomen, moeten bederfelijke producten zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Piepschuim doos Prijsopgave Aanvragen

Uw eps koelbox prijsopgave binnen maximaal 24 uur in uw email-box bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen met deksel Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal aangeduid als koude keten supply chain. Bij maken van klimaatgevoelige goederen is een bijzondere logistiek nodig om te zorgen dat de goederen de consument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te verwezenlijken.

Bij transport van diepvriesproducten, zoals bijvoorbeeld etenswaren, zal het voedsel bijvoorbeeld ontdooien wanneer de temperatuur te hoog oploopt.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis verscheidene malen zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Als het vervolgens de eindconsument zou bereiken, dan kan dat een negatief effect hebben op de eindconsument zijn gezondheid.

EPS dozen met deksel Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld rekening houden met de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel goederen die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters moeten bij het vervoer van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.