Piepschuim dozen Bestellen

Koop kwalitatieve thermoboxen voor Zevenhuizen Utrecht

Piepschuim dozen Bestellen voor Zevenhuizen provincie Utrecht

Wij zijn een Nederlandse producent van thermoboxen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Zevenhuizen, maar ook in Doornsteeg, Amersfoort, Zandvoort, Baarn, Soest, Hoevelaken, Nijkerk, Eemnes, Leusden, Laren.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Piepschuim dozen

De thermoboxen zijn gemaakt uit

De thermoboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle thermoboxen zijn waterbestendig 

Alle thermoboxen hebben een goede temperatuurbeveiling

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS doos met deksel bestellen nu met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw piepschuim box bestellen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te maken. Polystyreen wordt al lang beschouwd als het ideale verpakkingsmateriaal wegens de thermische isolatie-eigenschappen en haar hele lichte gewicht. Net als de mogelijkheid om de vorm op maat te maken.

EPS doos met deksel is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en versturen van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Piepschuim dozen voor het verpakken van producten zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS veel lager is dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een EPS doos met deksel 

Piepschuim is een soort kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis die zijn doordrenkt met lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Het schuim krijgt dankzij het productieproces een uniforme en consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Piepschuim dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten rekening houden met de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Vrachtbedrijven en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste producten die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs zijn verplicht om bij het vervoer van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen (of tempex boxen) voor gekoeld vervoer

Wat is koeltransport?

Het transporteren van goederen die in een gekoelde omgeving noemt men koeltransport.

Om producten van de ene locatie naar de andere locatie te brengen, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om producten van de ene locatie naar de andere locatie te brengen.

De enorm hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van dit materiaal is een van de meest cruciale pluspunten. Piepschuim is erg duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Dankzij deze luchtige en lichte consistentie kan piepschuim makkelijk in diverse producten worden gevormd en/of gegoten. Dit materiaal kan gesneden worden om dit te passen in de holtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde boxen. Stroken piepschuim kunnen gesneden worden met een eenvoudig keukenmesje in plaats van een complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de talrijke luchtholtes van piepschuim heeft dit materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is polystyreenschuim een geweldige keuze voor de bescherming van onder andere producten die kunnen breken en bederven tijdens de verzending.

Veel producenten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die het risico op schade op apparatuur tot een minimum doen verlagen. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens de verzending valt. Dankzij het sterke punt om deze producten tegen schade te beschermen, wordt piepschuim ook gebruikt om vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een doeltreffender alternatief dan de veel gebruikte doos van karton.

{ kunnen goed tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het betreffende product tegen contact met regen en verschillende bronnen van vocht. Zodra deze doosjes piepschuim worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van producten, zorgt dit voor verscheidene voordelen ten opzichte van de normale doos van karton. Het kan namelijk voedsel of drankjes vasthouden en zal niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Piepschuim dozen onwijs populair.

De bestendigheid tegen vocht van polystyreenschuim brengt dit materiaal veel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie wanneer dit materiaal toegepast wordt als bouwisolatie.

Het piepschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet gaan schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander niet te vergeten voordeel van de EPS piepschuim doos is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Zodra dit piepschuim wordt ingezet als het opslaan van voedingsmiddelen, houdt dit materiaal warme levensmiddelen warm en koude levensmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant naar de bestemming van de consument. Dit schuim kan ook worden gebruikt om een koelbox of vrieskist van isolatiemateriaal te voorzien, waardoor het een uitermate geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Polystyreenschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt toegepast. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenen de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vaak toegepast wegens zijn geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel gebruikt om drinken en voedsel tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk wordt beperkt. Deze eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

EPS doos met deksel Kopen in Zevenhuizen

Beschermt de betreffende producten
Dankzij het geweldige schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het materiaal bestand tegen druk.

Het is enorm duurzaam
Piepschuim dozen zijn sterk en duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse levensmiddelen en andere diverse artikelen. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht van gewicht en voegt het geen gewicht toe aan het eindproduct.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan het conserveren van voedingsmiddelen in de hele distributieketen.

Piepschuim dozen worden op enorme schaal in een verscheidenheid aan industrieën, omdat dit materiaal een uitstekende isolator is. Laten we eens kijken hoe ze in divevrse branches worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de industrie voor voedingsmiddelen. Om deze reden worden piepschuim dozen veel gebruikt bij het opslaan van producten en het versturen van verse groenten en gevogelte. Het isoleert het eten voor lange tijd tegen de hitte van buitenaf. Daardoor voorkomt het materiaal dat eten zal gaan bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van voedingsmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Vervoer Dranken met thermoboxen

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, zeker alsiets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Zuivel, wijn, bier en andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen getransporteerd worden

Indien u wilt dat bloemen in perfecte staat aankomen op hun bestemming, zorg er dan voor dat ze verzonden worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen verwelken namelijk bij verkeerde omstandigheden, dus zodra ze geplukt en verscheept zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het verschepen te handhaven om de houdbaarheid te verlengen.

Piepschuim dozen, ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze kunnen namelijk smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare middelen

voor fouten is  absoluut geen ruimte bij het vervoer van grote hoeveelheden vloeibare middelen. Bij het vervoeren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze grote hoeveelheden vloeibare middelen moeten gekoeld worden verzonden.

Vervoer Verf met thermoboxen

Voor het waarborgen van haar integriteit, moet dus ook verf in gekoelde vrachtwagens worden vervoerd.

Vervoer gevaarlijke materialen met thermoboxen

Zodra u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle voorschriften 100% volgen. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare materialen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om incidenten te voorkomen.

Sigaren

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen de hoge vochtigheid of de hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten producten die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS doos met deksel Offerte Aanvragen

Uw piepschuim box offerte in uiterlijk een werkdag in uw email-box bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Piepschuim dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige producten is een bijzondere logistiek vereist om te zorgen dat de producten de consument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit mogelijk te maken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek, zorgen ervoor dat het vervoer van producten zo veilig mogelijk gebeurt. Indien juist uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van goederen verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is echter van cruciaal belang dat ieder onderdeel van de toeleveringsketen de optimale temperatuur handhaaft. En aangezien in een dergelijke ”keten” talrijke schakels betrokken zijn, moet iedere schakel een gunstige omgeving bieden voor de producten die kunnen bederven in kwestie.

Vervoerde bederfelijke producten worden onbruikbaar als een schakel faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of te koud. Wanneer dit toch gebeurt, dan kan dit leiden tot behoorlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Aangezien behoorlijk veel producenten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde goederen produceren, moet de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet zorgvuldig zal worden gecontroleerd en op de juiste methode wordt vervoerd.

Als de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesgoederen (zoals voedsel) het voedsel ontdooien.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis diverse keren ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Als het daarna de eindconsument zou bereiken, dan zou dat een negatief effect hebben op de eindconsument haar gezondheid.

Piepschuim dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten rekening houden met de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Vrachtbedrijven en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste producten die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs zijn verplicht om bij het vervoer van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.