Styrofoam dozen Kopen

Styrofoam dozen Offertes in Amersfoort (Utrecht) - In een dag offerte ontvangen in mailbox

Styrofoam dozen Bestellen voor Amersfoort (Utrecht)

Wij zijn een lokale producent van tempex dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Amersfoort, maar ook in Hoevelaken, Leusden, Zevenhuizen, Soest, Soesterberg, Woudenberg, Baarn, Doornsteeg, Nijkerk, Scherpenzeel.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Styrofoam dozen

De tempex dozen zijn gemaakt van

De tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle tempex dozen zijn waterbestendig 

Alle tempex dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

EPS doos met deksel kopen nu met 15% korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos kopen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Styrofoam dozen Voor Transport

Styrofoam dozen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt al heel lang bestempeld als het ideale verpakkingsmiddel vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lichte gewicht. Alsmede de optie om de vorm op maat te maken.

EPS doos met deksel is een uitstekend prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van bederfelijke producten.

Het gebruik van Styrofoam dozen voor het inpakken van producten heeft de kosten van transport en verpakking behoorlijk laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS een stuk lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een EPS doos met deksel 

EPS is kunststof dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot containers voor verpakking en verzending, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Door het productieproces krijgt het schuim een gelijke, consistente structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

Styrofoam dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten voldoen aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde producten.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste producten die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en bevrachters moeten bij het verzenden van deze producten de procedurele voorschriften en nodige documentatie in acht nemen.

Styrofoam dozen Voor Transport

Styrofoam dozen (of eps koeldozen) voor geconditioneerd transport

Wat is gekoeld transport?

Het transporteren van goederen die zouden in een gekoelde omgeving wordt gekoeld transport genoemd.

Om producten van de ene plek naar de andere plek te vervoeren, wordt bij gekoeld transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer gekoeld transport wordt gebruikt om producten van de ene plek naar de andere plek te vervoeren.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is één van de meest belangrijke voordelen. Dit materiaal is heel duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Dankzij zijn lichte en luchtige consistentie kan piepschuim eenvoudig in verscheidene producten worden gegoten of gevormd. Dit kan worden gesneden om te laten passen in de open ruimten van een wand of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde dozen. Stroken piepschuim kunnen worden gesneden met een simpel hobbymesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap.

Dankzij de talrijke luchtholtes van piepschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is piepschuim een uitstekende keuze voor vooral het beschemen van breekbare en bederfelijke producten tijdens de verzending.

Diverse fabrikanten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die risico op beschadiging van apparatuur tot het minimale doen verlagen. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens het verzenden valt. Gezien het sterke punt om de producten tegen schade te beschermen, wordt piepschuim ook wel ingezet voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een veel beter alternatief dan de gewone doos van karton.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen contact met regen, maar ook andere bronnen van vocht. Als deze doosjes worden ingezet voor verpakking en verzending, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de normale doos van karton. Het kan voedsel of drankjes vasthouden en zal zeker niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Piepschuim dozen onwijs gewild.

De vochtbestendigheid van dit schuim geeft het materiaal veel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie als het gebruikt zal worden als bouwisolatie.

Het schuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan rotten, schimmelen of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer dit aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander niet te vergeten voordeel van de Tempex bak is dat het als effectieve isolator kan dienen. Als dit schuim zal worden ingezet als het opslaan van voedingsmiddelen, houdt dit materiaal warme etenswaren warm en koude etenswaren koud tijdens de levering van een eettent naar de eindbestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden gebruikt om een vrieskist of koelbox te isoleren, waardoor het een uitermate geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur en de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen worden vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt meestal gebruikt in de voedings- en verpakkingsindustrie vanwege zijn uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak gebruikt om drinken en voedsel gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze karakteristieke eigenschap zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

EPS doos met deksel Kopen in Amersfoort

Bescherming van de betreffende producten
Dankzij het uitstekende schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het bestand tegen druk.

Het is enorm duurzaam
Styrofoam dozen zijn sterk en duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere producten. Polystyreenschuim kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Dit materiaal bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht van gewicht en voegt het geen gewicht toe aan het eindproduct.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot de conservering van voedingsmiddelen in de gehele distributieketen.

Piepschuimdozen worden in enorme hoeveelheden in een verscheidenheid aan industrieën, omdat dit materiaal een uitstekende isolator is. We bekijken nu hoe ze gebruikt worden in verscheidene branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft de nodige isolerende eigenschappen in de industrie voor voedingsmiddelen. Om deze reden worden deze dozen vaak gebruikt bij het opslaan van producten en het verzenden van verse groenten en gevogelte. Het isoleert eten voor meerdere uren tegen de warmte dat van buiten komt. Daardoor voorkomt het materiaal dat eten gaat rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die gebruikt worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de styrofoam dozen perfect voor het verzenden van etenswaren. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de dozen

Transporteer Dranken met tempex dozen

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, zeker alseen inhouden hebben dat kan bederven of verzuren. Zuivel, wijn, bier en andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen getransporteerd worden

Mocht u het kunnen waarderen dat bloemen in prachtige conditie aankomen op de plek van bestemming, dan is het van cruciaal belang dat de bloemen worden verstuurd in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen vergaan bij ongewenste omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en op transport zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het transport te behouden om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Styrofoam dozen, perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze kunnen namelijk smelten.

Bulk vloeibare stoffen

voor fouten is  zeker geen ruimte voor transport van bulk vloeibare stoffen. En vooral niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze bulk vloeibare stoffen moeten gekoeld worden verstuurd.

Transporteer Verf met tempex dozen

Voor het waarborgen van zijn integriteit, moet verf in koelwagens worden vervoerd.

Transporteer gevaarlijke producten met tempex dozen

De voorschriften moeten echt tot in detail gevolgd worden, indien u van plan bent iets te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare producten moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ernstige ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, moeten producten die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Misschien vindt u dit als laatst genoemde item op de lijst schokkend, maar dit item kan een nachtmerrie worden als kauwgom niet temperatuur-gecontroleerd wordt vervoerd.

Alhoewel een koelwagen meestal wordt gebruikt om producten gekoeld te houden, kan de koelwagen ook gebruikt worden om de lucht op te warmen. Tevens kunnen reefers gebruikt worden om bederfelijke goederen vooral niet te laten bevriezen als het koud is en om de goederen koel of op een exacte temperatuur te houden.

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

EPS doos met deksel Prijsopgave Ontvangen

Uw piepschuim doos prijsopgave in uiterlijk een werkdag in de email-box ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Styrofoam dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal aangeduid als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige producten is een bijzondere logistiek nodig om te verzekeren dat de producten de consument in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit mogelijk te maken.

Bij transport van diepvriesgoederen, zoals voedsel, zal het voedsel ontdooien als de temperatuur te hoog oploopt.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het transport verscheidene keren ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Als het daarna de eindconsument bereikt, dan zou dat een negatieve impact hebben op de eindconsument zijn gezondheid.

Styrofoam dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten voldoen aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde producten.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste producten die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en bevrachters moeten bij het verzenden van deze producten de procedurele voorschriften en nodige documentatie in acht nemen.