Thermoboxen Kopen

Koop kwalitatieve eps dozen met deksel Dongen Noord-Brabant

Thermoboxen Bestellen in Dongen

Wij zijn een NL producent van eps dozen met deksel en duurzame eps dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Dongen, maar ook in Horst, Rijen, Oosterhout, Teteringen, Raamsdonksveer, Horst, Gilze, Loon op Zand, Geertruidenberg, Horst.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Thermoboxen

De eps dozen met deksel bestaan uit meerdere lagen

De eps dozen met deksel beschermen tegen alle weersomstandigheden

De eps dozen met deksel zijn waterbestendig 

De eps dozen met deksel hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol gebleken

EPS doos met deksel kopen nu met 15% extra korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw eps koelbox kopen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Thermoboxen Voor Transport

Thermoboxen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al heel lang beschouwd als het het beste verpakkingsmateriaal vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en haar hele lichte gewicht. Alsmede de mogelijkheid om de vorm op maat te maken.

EPS doos met deksel is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruik van Thermoboxen voor het inpakken van levensmiddelen zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS een stuk lager is dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een EPS doos met deksel 

Piepschuim is een soort plastic dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis doordrenkt zijn door lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Het schuim krijgt mede dankzij het productieproces een uniforme en consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Thermoboxen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten bijvoorbeeld zich houden aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel goederen die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs moeten bij het transport van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Thermoboxen Voor Transport

Thermoboxen (ook wel duurzame eps dozen) voor geconditioneerd transport

Wat is geconditioneerd transport?

Het transporteren van waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemen wij geconditioneerd transport.

Om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te brengen, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te brengen.

De hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van polystyreenschuim is een van zijn meest belangrijke voordelen. Dit materiaal is heel duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Door zijn lichte en luchtige consistentie kan piepschuim simpel in verscheidene goederen worden gevormd en/of gegoten. Dit materiaal kan worden gesneden om te laten passen in de open ruimtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Stroken piepschuim kunnen worden gesneden met een eenvoudig hobbymesje in plaats van een complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Door de grote hoeveelheid luchtholtes van piepschuim heeft dit materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is polystyreenschuim een uitstekende keuze voor het beschemen van breekbare en bederfelijke producten tijdens de verscheping.

Diverse producenten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die het risico op beschadiging van apparatuur tot een minimum doen verlagen. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Wegens het sterke punt om de goederen tegen beschadiging te beschermen, wordt piepschuim ook wel ingezet voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een doeltreffender alternatief dan de veel gebruikte doos van karton.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen contact met regen, maar ook verschillende vormen vocht. Zodra deze doosjes piepschuim worden ingezet voor verpakking en verzending, zorgt dit voor verscheidene voordelen in vergelijking met de normale doos van karton. Het kan etenswaren of drankjes vasthouden en zal niet lekken of door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Doosjes van piepschuim erg gewild.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim brengt het een heleboel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie wanneer het materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

Het piepschuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Een ander onmisbaar voordeel van de EPS box is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Zodra dit piepschuim wordt gebruikt voor de opslag van etenswaren, houdt dit materiaal warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud tijdens de levering van een eettent naar de eindbestemming van de consument. Het piepschuim kan ook worden toegepast om bijvoorbeeld een vriezer of koelkast van isolatie te voorzien, waardoor het een geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenen dus de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex bakken wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt vaak gebruikt in de voedings- en verpakkingsindustrie vanwege zijn geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak toegepast om dranken en voedingsmiddelen gedurende het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk wordt beperkt. Deze karakteristieke eigenschap zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

EPS doos met deksel Kopen in Dongen

Beschermt de betreffende goederen
Styrofoam heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is duurzaam
Thermoboxen zijn stevig en duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse etenswaren en andere producten. Het materiaal kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit luchten is daarom geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht en voegt het geen gewicht toe aan het totale product.

Isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot de conservering van etenswaren in de algehele distributieketen.

Piepschuim dozen worden op enorme schaal in verschillende industrieën, omdat piepschuim een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven wij hoe ze gebruikt worden in verscheidene industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor levensmiddelen. Om deze reden worden piepschuim dozen vaak toegepast bij de opslag van goederen en de verzending van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert het eten voor lange tijd tegen de warmte van buitenaf. Daardoor wordt voorkomen dat eten zal gaan bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van voedsel. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze dozen

Vervoer Dranken met eps dozen met deksel

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, zeker alsiets bevatten dat zou kunnen bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivel, bier, wijn en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met duurzame eps dozen getransporteerd worden

Mocht u het kunnen waarderen dat uw bloemen in de gewenste conditie aankomen op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat ze worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken in de onjuiste omstandigheden, dus zodra ze geplukt en op transport zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het transport te behouden om de houdbaarheid te verlengen.

Thermoboxen, perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in koelwagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur niet te verliezen. Deze kaarsen zijn namelijk ontworpen om te smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare stoffen

Er is zeker geen ruimte voor fouten voor het transport van bulk vloeibare stoffen. En vooral niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze bulk vloeibare stoffen moeten gekoeld worden verstuurd.

Transporteer Verf met eps dozen met deksel

Voor het behouden van haar integriteit, moet verf in gekoelde wagens vervoerd worden.

Transporteer gevaarlijke materialen met eps dozen met deksel

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, zodra u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare materialen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaren

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat bederfelijke producten zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol gebleken

EPS doos met deksel Offerte Aanvragen

Uw eps koelbox prijsopgave binnen maximaal 1 dag in de email-box bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Thermoboxen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt veelal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij maken van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek nodig om te garanderen dat de goederen de eindgebruiker in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te verwezenlijken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel chill chain logistiek genoemd, hebben als doel dat het transport van goederen veilig gebeurt. Indien juist uitgevoerd, kan de chill chain logistics de houdbaarheid van waren verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is echter van onmisbaar belang dat ieder onderdeel van de supply chain de gewenste temperatuur handhaaft. En omdat in een dergelijke ”keten” behoorlijk veel schakels zijn betrokken, moet elke schakel een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke goederen in kwestie.

Als ook maar één van deze schakels wanpresteert en de temperatuur te warm of te koud wordt, worden de vervoerde bederfelijke goederen niet bruikbaar. En wanneer dit toch gebeurt, dan kan dit resulteren in forse verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Wegens het feit dat de meeste producenten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde waren maken, is het van onmisbaar belang dat de koude bevoorradingsketen in stand wordt gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de de gezondheid en veiligheid als temperatuur gecontroleerde lading niet zorgvuldig wordt gecontroleerd en op de correcte manier wordt vervoerd.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het transport van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het transport verscheidene malen ontdooit en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindconsument bereikt, dan kan dat een behoorlijk negatief effect hebben op de eindconsument zijn of haar gezondheid.

Thermoboxen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten bijvoorbeeld zich houden aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel goederen die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs moeten bij het transport van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.