Koeldozen Bestellen

Koeldozen Kopen in Horst Noord-Brabant - In Nederland gefabriceerde koeldozen

Koeldozen Kopen in Horst Noord-Brabant

Wij zijn een Nederlandse producent van koeldozen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Horst, maar ook in Gilze, Rijen, Valkenburg, Breda, Dongen, Goirle, Teteringen, Horst, Oosterhout, Tilburg.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Koeldozen

De koeldozen bestaan uit meerdere lagen

De koeldozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze koeldozen zijn waterbestendig 

Onze koeldozen hebben een goede temperatuurbeveiling

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In 92% van de Piepschuim doos offertes zijn we succesvol

Piepschuim doos kopen nu met 15% korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos kopen kan alleen deze week met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Polystyreen wordt al heel lang bestempeld als het het beste verpakkingsmiddel vanwege haar thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lage gewicht. Net als de optie om het op maat te vormen.

Piepschuim doos is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en versturen van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Koeldozen voor het verpakken van levensmiddelen heeft de kosten van transport en verpakking behoorlijk laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS veel lager is dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Piepschuim doos 

EPS is plastic dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dit schuim krijgt mede dankzij het productieproces een consistente en uniforme celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Koeldozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen (of eps piepschuim dozen) voor geconditioneerd transport

Wat is koeltransport?

Het transporteren van bederfelijke waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om waren van de ene locatie naar de andere locatie te brengen, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om waren van de ene locatie naar de andere locatie te brengen.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is één van de meest belangrijke voordelen. Piepschuim is heel erg duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Door deze luchtige en lichte consistentie kan dit materiaal eenvoudig in diverse goederen worden gegoten of gevormd. Dit kan ook gesneden worden om dit te laten passen in de holtes van een muur of gevormd in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde verpakkingen. Stroken piepschuim kunnen gesneden worden met een simpel keukenmesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap.

Door de talrijke luchtholtes van piepschuim heeft het materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is piepschuim de beste keuze voor het beschemen van producten die kunnen breken of bederven tijdens het transport.

Veel producenten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die het risico op schade op apparaten tot het minimale beperken. Tevens zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Wegens zijn vermogen om deze goederen tegen schade te beschermen, wordt dit materiaal tevens ook gebruikt om vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een beter alternatief dan de gewone kartonnen doos.

{ kunnen goed tegen vocht. Dit schuim beschermt het product tegen contact met regen en andere bronnen van vocht. Wanneer deze piepschuim dozen worden gebruikt voor het verzenden en verpakken van goederen, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de normale kartonnen doos. Deze piepschuim dozen kunnen etenswaren of drankjes vasthouden en zal zeker niet lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Tempex dozen enorm gewild.

De bestendigheid tegen vocht van polystyreenschuim geeft het veel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie wanneer het materiaal gebruikt zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het schuim niet rotten, schimmelen of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander onmisbaar voordeel van de Piepschuim doos is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Wanneer dit polystyreenschuim zal worden gebruikt voor het opslaan van voedingsmiddelen, houdt het warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant aan de eindbestemming van de bestelling. Het piepschuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een vrieskist of koelkast van isolatiemateriaal te voorzien, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Polystyreenschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt toegepast. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie om zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie vaak gebruikt vanwege de geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak ingezet om drinken en voedsel gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze eigenschap zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Piepschuim doos Kopen in Horst

Beschermt de goederen
Polystyreenschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is enorm duurzaam
Koeldozen zijn sterk en duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere diverse artikelen. Styrofoam kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Dit materiaal bestaat voor 98% uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het eindproduct zorgt dit voor een enorm voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan de conservering van voedingsmiddelen in de hele distributieketen.

Piepschuim dozen worden op grote schaal in verschillende industrieën, doordat het materiaal een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven we hoe ze in verschillende industrieën worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Daarom worden deze dozen vaak ingezet bij het opslaan van goederen en het versturen van verse groenten en gevogelte. Het isoleert het voedsel urenlang tegen de hitte dat van buiten komt. Hierdoor wordt voorkomen dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die ingezet worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen ideaal voor het verzenden van voedsel. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Vervoer Dranken met koeldozen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden vervoerd, zeker wanneer zeeen inhouden hebben dat zou kunnen verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een koelvrachtwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen vervoerd worden

Indien u wilt dat bloemen in perfecte staat arriveren op de plek van bestemming, dan is het van cruciaal belang dat de bloemen worden verstuurd in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen verwelken bij ongewenste omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en verstuurd zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het transport te handhaven om de houdbaarheid te verlengen.

Koeldozenzijn ook perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om de kwaliteit en structuur te behouden. Deze producten zijn namelijk gemaakt om te kunnen smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

voor fouten is  zeker geen ruimte voor het transport van bulk vloeistoffen. Bij het vervoeren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Het is onvermeidbaar dat deze bulk vloeistoffen gekoeld verstuurd dienen te worden.

Vervoer Verf met koeldozen

Voor het behouden van haar integriteit, moet dus ook verf in koelwagens worden vervoerd.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met koeldozen

Indien u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle aanwezige voorschriften volledig volgen. Gevaarlijke en ontvlambare grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen hoge vochtigheid of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat goederen die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In 92% van de Piepschuim doos offertes zijn we succesvol

Piepschuim doos Offerte Aanvragen

Uw piepschuim doos prijsopgave in maximaal een werkdag in de mailbox ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Koeldozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt veelal aangeduid als koude keten supply chain. Bij maken van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek benodigd om te verzekeren dat de waren de eindgebruiker in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit mogelijk te maken.

Bij het transport van diepvriesgoederen, zoals bijvoorbeeld voedsel, kan het voedsel bijvoorbeeld ontdooien als de temperatuur te hoog oploopt.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport diverse keren zal ontdooien en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindconsument bereikt, dan kan dat een behoorlijk negatief effect hebben op de eindconsument zijn of haar gezondheid.

Koeldozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde waren.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel waren die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en expediteurs moeten bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.