EPS dozen Bestellen

EPS dozen Aanschaffen in Horst provincie Noord-Brabant - In 1 dag prijsopgave ontvangen per email

EPS dozen Kopen in Horst

Wij zijn een Nederlandse producent van eps dozen met deksel en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Horst, maar ook in Gilze, Rijen, Valkenburg, Breda, Dongen, Goirle, Teteringen, Horst, Oosterhout, Tilburg.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze EPS dozen

Onze eps dozen met deksel bestaan uit meerdere lagen

Onze eps dozen met deksel beschermen tegen alle weersomstandigheden

De eps dozen met deksel zijn waterbestendig 

De eps dozen met deksel hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

EPS doos met deksel bestellen nu met 15% extra korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos kopen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Polystyreen wordt al heel lang bestempeld als het ideale verpakkingsmiddel wegens zijn thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lage gewicht. Alsmede de optie om het op maat te vormen.

EPS doos met deksel is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en versturen van producten die kunnen bederven.

Het gebruik van EPS dozen voor het verpakken van levensmiddelen zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking fors laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS veel lager is dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een EPS doos met deksel 

Tempex is een soort kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Door het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

EPS dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen (ook wel eps koeldozen) voor geconditioneerd vervoer

Wat is gekoeld vervoer?

Het versturen van waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemt men gekoeld vervoer.

Om waren van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om waren van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is een van zijn meest cruciale voordelen. Polystyreenschuim is heel duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Dankzij deze lichte en luchtige consistentie kan piepschuim eenvoudig in verschillende producten worden gegoten of gevormd. Het kan ook gesneden worden om te laten passen in de holtes van een wand of gevormd in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Vellen piepschuim kunnen gesneden worden met een simpel hobbymesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de vele luchtholtes van polystyreenschuim heeft dit materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is polystyreenschuim de beste keuze voor vooral de bescherming van onder andere producten die kunnen breken en bederven tijdens de verzending.

Veel fabrikanten bedenken aangepaste containers voor verpakken die risico op beschadiging van apparatuur tot het minimale beperken. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Wegens zijn vermogen om deze producten tegen defecten te beschermen, wordt piepschuim ook wel gebruikt om vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een beter alternatief dan de gewone doos van karton.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het product tegen aanraking met regen, maar ook verschillende bronnen van vocht. Zodra deze doosjes piepschuim worden gebruikt voor verpakking en verzending, resulteert dit in diverse voordelen in vergelijking met de normale doos van karton. De piepschuim dozen kunnen namelijk voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal zeker niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Dozen van piepschuim enorm populair.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim geeft het materiaal heel veel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie wanneer het gebruikt zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het piepschuim niet rotten, schimmelen of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander niet te vergeten voordeel van de EPS box is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Zodra dit piepschuim zal worden ingezet als het opslaan van voedingsmiddelen, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant aan de eindbestemming van de consument. Dit schuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een koelkast of vriezer van isolatiemateriaal te voorzien, daarom is het een geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie en de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt meestal gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie wegens de geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak gebruikt om dranken en voedsel gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

EPS doos met deksel Kopen in Horst

Beschermt de producten
Piepschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is enorm duurzaam
EPS dozen zijn sterk en duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere diverse artikelen. Styrofoam is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Het materiaal bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht van gewicht en voegt het ook geen gewicht toe aan het eindproduct.

Isoleert de bestelling
In vergelijking met de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot de conservering van voedingsmiddelen in de hele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in grote hoeveelheden gebruikt in een verscheidenheid van industrieën. Laten we eens kijken hoe ze in verscheidene branches worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de levensmiddelenindustrie. Daarom worden piepschuim dozen vaak gebruikt bij het opslaan van producten en het versturen van verse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert eten urenlang tegen de warmte van buitenaf. Daardoor voorkomt het materiaal dat eten zal gaan bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van etenswaren. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Transporteer Dranken met eps dozen met deksel

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, vooral indien deze dranken iets bevatten dat kan verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Mocht u het kunnen waarderen dat uw bloemen in de gewenste conditie aankomen op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat ze worden verstuurd in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen vergaan namelijk bij ongewenste omstandigheden, dus zodra ze geplukt en verscheept zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het transport te handhaven om de levensduur te verlengen.

EPS dozenzijn ook perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze zijn namelijk gemaakt om te kunnen smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

voor fouten is  zeker geen ruimte bij vervoer van bulk vloeistoffen. Bij het vervoeren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Het is onvermeidbaar dat deze bulk vloeistoffen gekoeld verscheept moeten worden.

Vervoer Verf met eps dozen met deksel

Voor het behouden van haar integriteit, moet dus ook verf in koelvrachtwagens worden getransporteerd.

Vervoer gevaarlijke producten met eps dozen met deksel

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, als u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare producten moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, moeten producten die kunnen bederven zoals tabaksproducten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

EPS doos met deksel Offerte Aanvragen

Uw piepschuim doos prijsopgave in maximaal een werkdag in uw email-box bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek vereist om er zeker van te zijn dat de waren de eindconsument in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te verwezenlijken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of cold chain logistics genoemd, zorgen ervoor dat het vervoer van waren zo veilig mogelijk kan gebeuren. Als dit goed wordt uitgevoerd, kan de cold chain logistics de houdbaarheid van waren verlengen met soms wel jaren.
Het is van cruciaal belang dat ieder onderdeel van de toeleverketen de optimale temperatuur handhaaft. En aangezien in een ”keten” talrijke schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gunstige omgeving bieden voor de waren die kunnen bederven in kwestie.

Vervoerde bederfelijke goederen worden onbruikbaar wanneer één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of koud. En wanneer dit toch gebeurt, dan kan dit resulteren in aanzienlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Omdat veel fabrikanten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde waren maken, moet de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid wanneer temperatuur gecontroleerde lading niet zorgvuldig wordt gecontroleerd en op de correcte manier zal worden verplaatst.

Als de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis verschillende keren ontdooit en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindconsument bereikt, dan kan dat een behoorlijk negatief effect hebben op diens gezondheid.

EPS dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten bijvoorbeeld voldoen aan de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel waren die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en expediteurs worden verplicht bij het verzenden van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.