Piepschuim dozen Kopen

Koop kwalitatieve piepschuim dozen in Horst provincie Noord-Brabant

Piepschuim dozen Kopen in Horst

Wij zijn een NL producent van piepschuim dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Horst, maar ook in Gilze, Rijen, Valkenburg, Breda, Dongen, Goirle, Teteringen, Horst, Oosterhout, Tilburg.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Piepschuim dozen

De piepschuim dozen bestaan uit meerdere lagen

De piepschuim dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De piepschuim dozen zijn waterbestendig 

De piepschuim dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS doos met deksel bestellen nu met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos bestellen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Polystyreen wordt al best lang bestempeld als het ideale verpakkingsmiddel wegens zijn thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lage gewicht. Alsmede de optie om de vorm op maat te creëren.

EPS doos met deksel is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Piepschuim dozen voor het inpakken van goederen heeft de kosten van verzending en verpakking behoorlijk laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS veel lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een EPS doos met deksel 

Tempex is een soort kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis die zijn doordrenkt door lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Door het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

Piepschuim dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Rederijen en bevrachters moeten niet alleen voldoen aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel waren die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters worden verplicht bij het verzenden van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen (ook wel eps koeldozen) voor geconditioneerd vervoer

De betekenis van koeltransport

Het versturen van bederfelijke waren die zouden in een gekoelde omgeving noemen wij koeltransport.

Om waren van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om waren van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is een van de cruciale voordelen. Polystyreenschuim is heel erg duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Dankzij deze lichte en luchtige consistentie kan piepschuim simpel in diverse producten worden gegoten of gevormd. Dit materiaal kan ook gesneden worden om te laten passen in de holtes van een wand of gevormd in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Vellen piepschuim kunnen gesneden worden met een simpel hobbymesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de vele luchtholtes van polystyreenschuim heeft dit materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is polystyreenschuim de beste keuze voor vooral de bescherming van breekbare en bederfelijke producten tijdens de verzending.

Veel producenten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die het risico op beschadiging van apparatuur tot het minimale beperken. Tevens zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Gezien het sterke punt om deze producten tegen defecten te beschermen, wordt piepschuim tevens ook gebruikt om vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een beter alternatief dan de veel gebruikte doos van karton.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen aanraking met regen, maar ook verschillende bronnen van vocht. Zodra deze doosjes piepschuim worden ingezet voor verzending en verpakking, zorgt dit voor diverse voordelen in vergelijking met de normale doos van karton. Het kan namelijk voedsel of dranken vasthouden en zal zeker niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Dozen van piepschuim enorm gewild.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim geeft het heel veel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie wanneer dit materiaal gebruikt zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het polystyreenschuim niet rotten, schimmelen of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander niet te missen voordeel van de EPS box is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Zodra dit polystyreenschuim zal worden gebruikt voor het opslaan van voedingsmiddelen, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant aan de eindbestemming van de bestelling. Het piepschuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een vriezer of koelkast te isoleren, waardoor het een geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenen dus de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of -boxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt meestal gebruikt in de voedings- en verpakkingsindustrie wegens de karakteristieke isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak ingezet om dranken en voedingsmiddelen gedurende het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

EPS doos met deksel Kopen in Horst

Beschermt de betreffende producten
Piepschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Piepschuim is duurzaam
Piepschuim dozen zijn sterk en duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere diverse producten. Polystyreenschuim is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Dit materiaal bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht en voegt het ook geen gewicht toe aan het eindproduct.

Isoleert de bestelling
In vergelijking met de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot aan het conserveren van voedingsmiddelen in de hele distributieketen.

Piepschuimdozen worden op grote schaal in verschillende industrieën, doordat dit materiaal een uitstekende isolator is. Laten we eens kijken hoe ze gebruikt worden in diverse branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom worden deze dozen vaak ingezet bij het opslaan van producten en het verzenden van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert het eten urenlang tegen de warmte van buitenaf. Daardoor voorkomt het materiaal dat eten zal gaan bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van voedingsmiddelen. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze dozen

Vervoer Dranken met piepschuim dozen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, vooral indien deze iets bevatten dat kan verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, bier, wijn en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Indien u wilt dat uw bloemen in de gewenste conditie arriveren op de plek van bestemming, dan is het enorm belangrijk dat ze worden verstuurd in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen vergaan namelijk bij onjuiste omstandigheden, dus zodra ze geplukt en verscheept zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het transport te handhaven om de levensduur te verlengen.

Piepschuim dozenzijn ook perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur niet te verliezen. De kaarsen zijn immers ontworpen om te smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

Er is zeker geen ruimte voor fouten bij het vervoer van grote hoeveelheden vloeistoffen. zeker niet bij het transport van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onoverkomelijk dat deze grote hoeveelheden vloeistoffen gekoeld verscheept dienen te worden.

Vervoer Verf met piepschuim dozen

Voor het behouden van haar integriteit, moet dus ook verf in koelvrachtwagens worden vervoerd.

Vervoer gevaarlijke producten met piepschuim dozen

Zodra u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle aanwezige voorschriften 100% volgen. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare producten moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ernstige incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen hoge vochtigheid of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, moeten producten die kunnen bederven zoals tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Het is mogelijk dat u dit laatste product op deze lijst opmerkelijk vindt, maar dit product kan een verschikkelijke nachtmerrie worden als kauwgom niet temperatuur-gecontroleerd wordt getransporteerd.

Ookal wordt een koelvrachtwagen meestal gebruikt om producten gekoeld te houden, kan hij ook gebruikt worden om lucht te verwarmen. Reefers kunnen gebruikt worden om producten die zouden kunnen bederven vooral niet te laten bevriezen in de winter en om deze goederen koel of op gewenste temperatuur te behouden.

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS doos met deksel Offerte Aanvragen

Uw piepschuim doos prijsopgave binnen uiterlijk 1 dag in uw email-box bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Piepschuim dozen Voor Transport

Wat is gekoelde logistiek?

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek nodig om te garanderen dat de waren de eindconsument in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit mogelijk te maken.

Bij het vervoer van diepvriesgoederen, zoals bijvoorbeeld voedingsmiddelen, kan het voedsel bijvoorbeeld ontdooien wanneer de temperatuur oploopt.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis diverse malen ontdooit en opnieuw bevriest. Wanneer het daarna de eindconsument bereikt, dan kan dat een behoorlijk negatief effect hebben op diens gezondheid.

Piepschuim dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Rederijen en bevrachters moeten niet alleen voldoen aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel waren die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters worden verplicht bij het verzenden van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.