Koeldozen Bestellen

Koop kwalitatieve koeldozen in Rijen Noord-Brabant

Koeldozen Kopen voor Rijen

Wij zijn een Nederlandse producent van koeldozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Rijen, maar ook in Dongen, Gilze, Horst, Horst, Oosterhout, Teteringen, Valkenburg, Breda, Loon op Zand, Beek.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Koeldozen

De koeldozen zijn gemaakt van

De koeldozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze koeldozen zijn waterbestendig 

Onze koeldozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Piepschuim doos bestellen met 15% extra korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw koeldoos bestellen kan alleen deze week met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al heel lang beschouwd als het het beste verpakkingsmiddel vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en het hele lichte gewicht. Net als de mogelijkheid om het op maat te maken.

Piepschuim doos is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruik van Koeldozen voor het inpakken van goederen heeft de kosten van transport en verpakking behoorlijk laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS behoorlijk lager is dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Piepschuim doos 

Piepschuim is een soort kunststof dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis doordrenkt zijn door lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dit schuim krijgt mede dankzij het productieproces een consistente en uniforme celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Koeldozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor producenten weg.

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen (of eps koeldozen) voor geconditioneerd transport

De betekenis van koeltransport

Het versturen van bederfelijke waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemt men koeltransport.

Om waren van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om waren van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren.

De enorm hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van dit materiaal is één van de meest belangrijke pluspunten. Dit materiaal is heel erg duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Door zijn luchtige en lichte consistentie kan piepschuim simpel in verscheidene producten worden gegoten of gevormd. Dit kan ook gesneden worden om dit te laten passen in de holtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde verpakkingen. Vellen piepschuim kunnen gesneden worden met een simpel hobbymesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap of in plaats van zagen.

Door de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim heeft het materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim de beste keuze voor het beschemen van breekbare en bederfelijke producten tijdens de verzending.

Verscheidene producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die risico op beschadiging van apparaten tot het minimale beperken. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Dankzij het sterke punt om de producten tegen schade te beschermen, wordt piepschuim ook toegepast voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een veel doeltreffender alternatief voor de veel gebruikte kartonnen doos.

{ kunnen goed tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het product tegen contact met regen, maar ook andere vormen vocht. Wanneer deze piepschuim dozen worden ingezet voor verpakking en verzending, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de normale kartonnen doos. Het kan voedsel of drankjes vasthouden en zal zeker niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Tempex bakken enorm gewild.

De bestendigheid tegen vocht van polystyreenschuim brengt het veel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie wanneer dit gebruikt zal worden als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet rotten, schimmelen of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander belangrijk voordeel van de EPS piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan dienen. Wanneer dit polystyreenschuim zal worden ingezet als het opslaan van etenswaren, houdt het warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant naar de bestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden toegepast om bijvoorbeeld een vriezer of koelkast van isolatie te voorzien, waardoor het een uitermate geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Piepschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenom zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie meestal gebruikt vanwege de karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak toegepast om dranken en voedsel gedurende het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Piepschuim doos Kopen in Rijen

Bescherming van de producten
Styrofoam heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
Koeldozen zijn sterk en duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere artikelen. Het materiaal kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het totale product zorgt dit voor een gigantisch voordeel.

Het isoleert de bestelling
In vergelijking met de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan het conserveren van etenswaren in de hele distributieketen.

Piepschuimdozen worden op grote schaal in een verscheidenheid van industrieën, omdat het materiaal een uitstekende isolator is. We bekijken nu hoe ze in verscheidene industrieën worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft de nodige isolerende eigenschappen in de levensmiddelenindustrie. Daarom worden deze dozen vaak toegepast bij het opslaan van producten en verzending van verse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert eten voor meerdere uren tegen de warmte van buitenaf. Daardoor voorkomt het materiaal dat eten gaat rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen perfect voor het verzenden van etenswaren. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze piepschuimdozen

Transporteer Dranken met koeldozen

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, zeker indien deze iets bevatten dat zou kunnen bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivel, bier, wijn en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen getransporteerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat bloemen in perfecte staat arriveren op hun bestemming, zorg er dan voor dat de bloemen worden verzonden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen vergaan in de ongewenste omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en verzonden zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het versturen te handhaven om de levensduur te verlengen.

Koeldozenzijn ook perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur te behouden. Deze producten zijn immers ontworpen om te kunnen smelten.

Bulk vloeibare middelen

Er is absoluut geen ruimte voor fouten voor transport van bulk vloeibare middelen. Bij het transport van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Het is onvermeidbaar dat deze bulk vloeibare middelen gekoeld verstuurd dienen te worden.

Vervoer Verf met koeldozen

Om zijn integriteit te behouden, moet verf in gekoelde vrachtwagens getransporteerd worden.

Vervoer gevaarlijke materialen met koeldozen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, als u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige materialen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen hoge vochtigheid of hitte. Om bederf te voorkomen, moeten producten die kunnen bederven zoals tabaksproducten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Het kan zijn dat u het laatste product op deze lijst een beetje bijzonder vindt, maar kauwgom kan een nachtmerrie worden als kauwgom niet temperatuur-gecontroleerd wordt vervoerd.

Alhoewel een koelwagen vaak wordt gebruikt om producten koel te houden, kan hij ook gebruikt worden om lucht te verwarmen. Reefers kunnen gebruikt worden om bederfelijke goederen niet te laten bevriezen wanneer het koud is en om de goederen koel of op vereiste temperatuur te houden.

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Piepschuim doos Prijsopgave Ontvangen

Uw koeldoos prijsopgave in uiterlijk 1 werkdag in de email-box . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Koeldozen Voor Transport

Wat is gekoelde logistiek?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij maken van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek vereist om er zeker van te zijn dat de waren de eindgebruiker in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit mogelijk te maken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of chill chain logistics genoemd, zorgen ervoor dat het transport van waren veilig kan gebeuren. Als dit correct wordt uitgevoerd, kan de chill chain logistics de houdbaarheid van goederen verlengen met soms wel jaren.
Het is echter van cruciaal belang dat elk onderdeel van de supply chain de optimale temperatuur handhaaft. Aangezien in een dergelijke ”keten” behoorlijk veel schakels zijn betrokken, moet elke schakel een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke waren in kwestie.

Vervoerde bederfelijke waren zijn niet meer bruikbaar wanneer een schakel faalt: de temperatuur wordt dus te warm of te koud. En wanneer dit gebeurt, kan dit resulteren in forse verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Aangezien veel producenten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde goederen produceren, moet de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de veiligheid en de gezondheid wanneer temperatuur gecontroleerde lading niet zorgvuldig zal worden gecontroleerd en op de juiste manier zal worden vervoerd.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het transport van diepvriesgoederen (zoals voedsel) het voedsel ontdooien.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het transport verscheidene malen ontdooit en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindgebruiker zou bereiken, kan dat een negatief effect hebben op diens gezondheid.

Koeldozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde waren.

Rederijen en expediteurs moeten niet alleen rekening houden met het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel waren die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs zijn verplicht om bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.