EPS koelboxen Bestellen

EPS koelboxen Kopen Heerde regio Gelderland - Binnen een dag offerte ontvangen per email

EPS koelboxen Bestellen voor Heerde regio Gelderland

Wij zijn een NL producent van thermoboxen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Heerde, maar ook in Hoorn, Epe, Wijhe, Wezep, Hattem, Bovenveen, Vaassen, Zwolle, Voorst, Heino.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze EPS koelboxen

Onze thermoboxen bestaan uit meerdere lagen

Onze thermoboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle thermoboxen zijn waterbestendig 

Alle thermoboxen hebben een goede temperatuurbeveiling

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Thermobox kopen nu met 15% extra korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos bestellen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

EPS koelboxen Voor Transport

EPS koelboxen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te maken. Het kunststof Polystyreen wordt al best lang bestempeld als het ideale verpakkingsmateriaal wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en haar hele lichte gewicht. Net als de mogelijkheid om de vorm op maat te maken.

Thermobox is een uitstekend prijs-effectief, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en versturen van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruik van EPS koelboxen voor het inpakken van producten heeft de kosten van transport en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS een stuk lager is dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Thermobox 

Piepschuim is een soort plastic dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis doordrenkt zijn met lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dit schuim krijgt dankzij het productieproces een consistente en uniforme celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

EPS koelboxen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten bijvoorbeeld zich houden aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Rederijen en expediteurs moeten niet alleen voldoen aan het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste producten die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en expediteurs moeten bij het verzenden van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

EPS koelboxen Voor Transport

EPS koelboxen (ook wel tempex boxen) voor geconditioneerd vervoer

De betekenis van koeltransport

Het verzenden van waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemen wij koeltransport.

Om producten van de ene plek naar de andere plek te vervoeren, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om producten van de ene plek naar de andere plek te vervoeren.

De hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van dit materiaal is een van zijn belangrijkste voordelen. Polystyreenschuim is zeer duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Door zijn lichte en luchtige consistentie kan piepschuim gemakkelijk in verscheidene producten worden gevormd en/of gegoten. Dit kan ook gesneden worden om te passen in de holtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde verpakkingen. Je kunt zelfs eenvoudig stukjes piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap of in plaats van zagen.

Door de vele luchtholtes van polystyreenschuim heeft het materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is het materiaal de beste keuze voor de bescherming van producten die kunnen breken en bederven tijdens de verscheping.

Een heleboel fabrikanten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die het risico op beschadiging van apparatuur tot een minimum beperken. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Dankzij het vermogen om deze producten tegen defecten te beschermen, wordt piepschuim ook wel gebruikt om vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een veel geschikter alternatief voor de normale kartonnen doos.

{ kunnen goed tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen aanraking met regen, maar ook andere vormen vocht. Als deze piepschuim dozen worden ingezet voor het verpakken en verzenden van producten, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de normale kartonnen doos. De piepschuim doosjes kunnen namelijk voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn EPS piepschuim dozen onwijs gewild.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim brengt het een heleboel voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie als dit toegepast zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het schuim niet gaan schimmelen, rotten of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander niet te missen voordeel van de EPS piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan dienen. Als dit schuim zal worden ingezet als het opslaan van voedsel, houdt het warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud tijdens de levering van een restaurant aan de eindbestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een vrieskist of koelkast van isolatie te voorzien, daarom is het een uitermate geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur om zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex bakken worden vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt meestal toegepast in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie wegens de uitstekende isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak ingezet om dranken en voedsel gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte behoorlijk zal worden beperkt. Dit kenmerk zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Thermobox Kopen in Heerde

Beschermt de betreffende producten
Polystyreenschuim heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Polystyreenschuim is duurzaam
EPS koelboxen zijn stevig en duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse etenswaren en andere producten. Styrofoam is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het totale product zorgt dit voor een gigantisch voordeel.

Isoleert de bestelling
In vergelijking met de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan de conservering van voedsel in de algehele distributieketen.

Piepschuim dozen worden in grote hoeveelheden in verschillende industrieën, doordat piepschuim een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven we hoe ze toegepast worden in verscheidene industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de levensmiddelenindustrie. Om deze reden worden deze dozen vaak ingezet bij het opslaan van producten en verzending van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert het voedsel voor meerdere uren tegen de warmte dat van buiten komt. Daardoor wordt voorkomen dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van etenswaren. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de dozen

Vervoer Dranken met thermoboxen

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral indien deze iets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Zuivelproducten, bier, wijn en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een koelwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen getransporteerd worden

Mocht u willen dat uw bloemen in de gewenste staat arriveren op de plek van bestemming, dan is het van cruciaal belang dat de bloemen verstuurd worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken namelijk in de verkeerde omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en verstuurd zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het verschepen te behouden om de levensduur van de bloemen te verlengen.

EPS koelboxenzijn ook perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Ze zijn immers gemaakt om te smelten.

Bulk vloeistoffen

voor fouten is  geen enkele ruimte bij het vervoer van grote hoeveelheden vloeistoffen. En vooral niet bij het transport van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze grote hoeveelheden vloeistoffen moeten gekoeld worden verstuurd.

Transporteer Verf met thermoboxen

Voor het waarborgen van zijn integriteit, moet verf in gekoelde vrachtwagens getransporteerd worden.

Transporteer gevaarlijke grondstoffen met thermoboxen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, indien u van plan bent iets te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaretten

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten bederfelijke producten zoals tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Het kan zijn dat u het als laatst genoemde product op de lijst een beetje verassend vindt, maar dit product kan een verschikkelijke nachtmerrie worden als kauwgom niet getransporteerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Ookal wordt een koelwagen veelal gebruikt om producten koel te houden, kan de koelwagen ook worden gebruikt om lucht te verwarmen. Tevens kunnen reefers worden gebruikt om bederfelijke producten niet te laten bevriezen wanneer het koud is en om deze goederen koel of op een nodige temperatuur te behouden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Thermobox Offerte Aanvragen

Uw piepschuim doos offerte binnen een werkdag in de mailbox bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS koelboxen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige producten is een speciale logistiek benodigd om te garanderen dat de producten de eindconsument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te garanderen.

De goederenbeheersprocessen, ook wel chill chain logistiek genoemd, hebben als doel dat het vervoer van producten veilig kan gebeuren. Als dit goed wordt uitgevoerd, kan de cold chain logistics de houdbaarheid van waren verlengen met soms wel jaren.
Het is echter van onmisbaar belang dat elk onderdeel van de supply chain de gewenste temperatuur handhaaft. En omdat in een dergelijke ”keten” talrijke schakels zijn betrokken, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de bederfelijke producten in kwestie.

Wanneer een schakel faalt en de temperatuur te warm of koud wordt, worden de vervoerde bederfelijke producten onbruikbaar. Als dit toch gebeurt, kan dit resulteren in forse verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Omdat behoorlijk veel fabrikanten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde waren fabriceren, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de veiligheid en de gezondheid wanneer temperatuur gecontroleerde lading niet zorgvuldig wordt gecontroleerd en volgens de juiste methode zal worden vervoerd.

Wanneer de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis verscheidene malen ontdooit en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindconsument zou bereiken, kan dat een negatieve impact hebben op de eindconsument haar gezondheid.

EPS koelboxen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten bijvoorbeeld zich houden aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Rederijen en expediteurs moeten niet alleen voldoen aan het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste producten die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en expediteurs moeten bij het verzenden van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.