EPS dozen met deksel Bestellen

EPS dozen met deksel Kopen in Zwolle (Overijssel) - Kwalitatieve thermoboxen

EPS dozen met deksel Bestellen voor Zwolle

Wij zijn een NL producent van thermoboxen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Zwolle, maar ook in Voorst, Hattem, Wezep, Holten, Oude Wetering, Hasselt, Emmen, Hoorn, Dalfsen, IJsselmuiden.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze EPS dozen met deksel

Onze thermoboxen bestaan uit meerdere lagen

Onze thermoboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze thermoboxen zijn waterbestendig 

Onze thermoboxen hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Styrofoam doos kopen nu met 15% extra korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw thermobox bestellen kan alleen deze week met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt al best lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmateriaal vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lichte gewicht. Alsmede de mogelijkheid om het op maat te vormen.

Styrofoam doos is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruik van EPS dozen met deksel voor het verpakken van goederen heeft de kosten van transport en verpakking fors laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS behoorlijk lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Styrofoam doos 

EPS is kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Het schuim krijgt mede dankzij het productieproces een uniforme en consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

EPS dozen met deksel Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en bevrachters moeten niet alleen rekening houden met het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel waren die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters worden verplicht bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel (of eps piepschuim dozen) voor gekoeld transport

De betekenis van gekoeld transport

Het versturen van waren die zouden in een gekoelde omgeving noemt men gekoeld transport.

Om waren van de ene locatie naar de andere locatie te brengen, wordt bij gekoeld transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld transport wordt gebruikt om waren van de ene locatie naar de andere locatie te brengen.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is één van de meest cruciale voordelen. Polystyreenschuim is erg duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Door zijn luchtige en lichte consistentie kan piepschuim gemakkelijk in verscheidene producten worden gevormd en/of gegoten. Dit materiaal kan gesneden worden om te laten passen in de holtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Stroken piepschuim kunnen gesneden worden met een eenvoudig keukenmesje in plaats van een ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Door de grote hoeveelheid luchtholtes van piepschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is dit materiaal de beste keuze voor vooral de bescherming van producten die kunnen breken of bederven tijdens het transport.

Verscheidene producenten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die het risico op beschadiging van apparaten tot een minimum doen verlagen. Tevens zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Dankzij het vermogen om de producten tegen defecten te beschermen, wordt piepschuim tevens ook toegepast voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een veel beter alternatief dan de normale kartonnen doos.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim dozen het product tegen contact met regen, maar ook verschillende vormen vocht. Zodra deze dozen van piepschuim worden ingezet voor het verzenden en verpakken van producten, zorgt dit voor een voordeel in vergelijking met de typische kartonnen doos. Het kan namelijk etenswaren of drankjes vasthouden en zal zeker niet lekken of door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Tempex bakken erg gewild.

De bestendigheid tegen vocht van piepschuim geeft het enorm veel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie wanneer het gebruikt zal worden als bouwisolatie.

Het piepschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander onmisbaar voordeel van de Thermobox piepschuim is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Zodra dit piepschuim zal worden gebruikt voor het opslaan van etenswaren, houdt het warme etenswaren warm en koude etenswaren koud gedurende de levering van een eettent naar de bestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden toegepast om bijvoorbeeld een vriezer of koelbox te isoleren, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt toegepast. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenom zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen worden vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie meestal gebruikt vanwege zijn karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak toegepast om dranken en voedsel tijdens het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze eigenschap zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Styrofoam doos Kopen in Zwolle

Bescherming van de producten
Piepschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
EPS dozen met deksel zijn stevig en duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere producten. Polystyreenschuim kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht en voegt het geen gewicht toe aan het eindproduct.

Isoleert de bestelling
In vergelijking met de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot het conserveren van etenswaren in de hele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op enorme schaal gebruikt in een verscheidenheid aan industrieën. We bekijken nu hoe ze gebruikt worden in verscheidene industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de industrie voor voedingsmiddelen. Daarom worden deze dozen vaak toegepast bij het opslaan van producten en de verzending van verse groenten en gevogelte. Het isoleert het eten voor lange tijd tegen de warmte dat van buiten komt. Hierdoor wordt voorkomen dat eten zal gaan bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die toegepast worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de styrofoam dozen perfect voor het verzenden van levensmiddelen. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de dozen

Transporteer Dranken met thermoboxen

Ook diverse dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, zeker wanneer zeeen inhouden hebben dat zou kunnen bederven of verzuren. Zuivel, wijn, bier en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een koelvrachtwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen vervoerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat bloemen in perfecte conditie arriveren op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat deze worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken namelijk bij onjuiste omstandigheden, dus eens deze geplukt en op transport zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het transport te behouden om de levensduur te verlengen.

EPS dozen met deksel, ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Deze kaarsen kunnen immers smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare stoffen

voor fouten is  zeker geen ruimte voor het transport van grote hoeveelheden vloeibare stoffen. zeker niet bij het transport van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze grote hoeveelheden vloeibare stoffen moeten absoluut gekoeld worden verstuurd.

Transporteer Verf met thermoboxen

Voor het behouden van haar integriteit, moet dus ook verf in gekoelde vrachtwagens vervoerd worden.

Transporteer gevaarlijke grondstoffen met thermoboxen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, zodra u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaren

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen de hoge vochtigheid of de hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten producten die kunnen bederven zoals tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Styrofoam doos Prijsopgave Aanvragen

Uw thermobox prijsopgave binnen uiterlijk 1 werkdag in de mailbox . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen met deksel Voor Transport

Wat betekent gekoelde logistiek?

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt vaak aangeduid als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek vereist om te zorgen dat de waren de consument in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te verwezenlijken.

Bij het transport van diepvriesgoederen, zoals bijvoorbeeld voedsel, zal het voedsel bijvoorbeeld ontdooien wanneer de temperatuur oploopt.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het transport verscheidene keren ontdooit en opnieuw bevriest. Als het daarna de eindgebruiker zou bereiken, kan dat een negatief effect hebben op de eindgebruiker zijn of haar gezondheid.

EPS dozen met deksel Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en bevrachters moeten niet alleen rekening houden met het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel waren die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters worden verplicht bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.