Piepschuim dozen Kopen

Piepschuim dozen - In Nederland Geproduceerde Piepschuim dozen Offertes in Wezep

Piepschuim dozen Bestellen voor Wezep (Gelderland)

Wij zijn een Nederlandse producent van eps koelboxen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Wezep, maar ook in Hattem, Voorst, Zwolle, Hoorn, Bovenveen, Heerde, Oude Wetering, Elburg, Wijhe, IJsselmuiden.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Piepschuim dozen

De eps koelboxen bestaan uit meerdere lagen

De eps koelboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle eps koelboxen zijn waterbestendig 

Alle eps koelboxen hebben een goede temperatuurbeveiling

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring

98% leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol gebleken

Tempex doos kopen nu met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos bestellen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt al lang beschouwd als het ideale verpakkingsmiddel vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en zijn hele lichte gewicht. Alsmede de mogelijkheid om de vorm op maat te creëren.

Tempex doos is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van bederfelijke producten.

Het gebruik van Piepschuim dozen voor het verpakken van producten zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS een stuk lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Tempex doos 

Tempex is kunststof dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis die zijn doordrenkt met lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot containers voor verpakking en verzending, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dit schuim krijgt mede dankzij het productieproces een consistente en uniforme celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Piepschuim dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen (ook wel eps piepschuim dozen) voor geconditioneerd transport

De betekenis van geconditioneerd transport

Het verzenden van bederfelijke producten die in een gekoelde omgeving noemt men geconditioneerd transport.

Om producten van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om producten van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is één van de belangrijkste voordelen. Polystyreenschuim is heel duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Door zijn lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal gemakkelijk in verscheidene producten worden gegoten of gevormd. Dit kan ook gesneden worden om dit te passen in de open ruimten van een muur of gevormd in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Je kan zelfs eenvoudig stroken piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van een ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Door de grote hoeveelheid luchtholtes van piepschuim heeft dit materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is piepschuim een uitstekende keuze voor het beschemen van producten die kunnen breken of bederven tijdens het transport.

Veel producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die risico op beschadiging van apparatuur tot een minimum beperken. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Wegens het sterke punt om deze producten tegen beschadiging te beschermen, wordt dit materiaal ook wel ingezet voor vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een veel doeltreffender alternatief voor de veel gebruikte kartonnen doos.

{ kunnen goed tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen aanraking met regen en andere vormen van vocht. Als deze piepschuim dozen worden ingezet voor verpakking en verzending, zorgt dit voor vele voordelen in vergelijking met de typische kartonnen doos. Deze piepschuim doosjes kunnen namelijk voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal niet lekken of door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Piepschuim boxen mega populair.

De vochtbestendigheid van piepschuim geeft het een heleboel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie wanneer het toegepast zal worden als bouwisolatie.

Het schuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander onmisbaar voordeel van de EPS box is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Als dit schuim zal worden gebruikt voor de opslag van levensmiddelen, houdt het warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant aan de bestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een vrieskist of koelbox van isolatie te voorzien, waardoor het een geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenen de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie meestal toegepast vanwege de geweldige isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak gebruikt om dranken en voedingsmiddelen gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte aanzienlijk zal worden beperkt. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Tempex doos Kopen in Wezep

Bescherming van de betreffende producten
Door het uitstekende schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het bestand tegen druk.

Polystyreenschuim is duurzaam
Piepschuim dozen zijn stevig en duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere diverse artikelen. Polystyreenschuim is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Dit materiaal bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht en voegt het ook geen gewicht toe aan het eindproduct.

Het isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan de conservering van levensmiddelen in de hele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in enorme hoeveelheden gebruikt in een verschillende industrieën. Hieronder beschrijven we hoe ze toegepast worden in verscheidene branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de industrie voor voedingsmiddelen. Daarom worden deze dozen vaak gebruikt bij de opslag van producten en de verzending van koelverse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert eten urenlang tegen de hitte van buitenaf. Hierdoor voorkomt het materiaal dat eten gaat rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die gebruikt worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen perfect voor het verzenden van levensmiddelen. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Vervoer Dranken met eps koelboxen

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral alsiets bevatten dat kan verzuren of bederven. Zuivelproducten, bier, wijn en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten absoluut in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen vervoerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat uw bloemen in prachtige conditie arriveren op hun bestemming, zorg er dan voor dat ze worden verzonden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen verwelken namelijk bij verkeerde omstandigheden, dus eens ze geplukt en verscheept zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het transport te behouden om de levensduur te verlengen.

Piepschuim dozen, ook ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur te behouden. Ze zijn namelijk gemaakt om te kunnen smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare middelen

voor fouten is  zonder twijfel geen ruimte voor transport van grote hoeveelheden vloeibare middelen. zeker niet bij het vervoer van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze grote hoeveelheden vloeibare middelen moeten absoluut gekoeld worden vervoerd.

Transporteer Verf met eps koelboxen

Voor het behouden van zijn integriteit, moet verf in koelvrachtwagens getransporteerd worden.

Transporteer gevaarlijke producten met eps koelboxen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, zodra u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare producten moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen de hoge vochtigheid of de hitte. Om bederf te voorkomen, moeten bederfelijke goederen zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring

98% leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol gebleken

Tempex doos Prijsopgave Aanvragen

Uw piepschuim doos prijsopgave binnen uiterlijk 1 werkdag in uw email ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Piepschuim dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt veelal aangeduid als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige producten is een speciale logistiek nodig om te verzekeren dat de producten de consument in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te garanderen.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of chill chain logistics genoemd, zorgen ervoor dat het transport van producten zo veilig mogelijk gebeurt. Als dit correct wordt uitgevoerd, kan de chill chain logistics de houdbaarheid van producten verlengen met soms maanden of zelfs jaren.
Het is van onmisbaar belang dat ieder onderdeel van de supply chain de gewenste temperatuur behoudt. Aangezien in een dergelijke ”keten” heel veel schakels zijn betrokken, moet elke schakel een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke producten in kwestie.

Vervoerde bederfelijke waren worden onbruikbaar wanneer één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dus te warm of te koud. Wanneer dit toch gebeurt, kan dit resulteren in aanzienlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Omdat veel producenten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde producten produceren, is het van onmisbaar belang dat de koude bevoorradingsketen in tact wordt gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de veiligheid en de gezondheid wanneer temperatuur gecontroleerde lading niet zorgvuldig zal worden gecontroleerd en op de juiste methode zal worden verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het transport van diepvriesgoederen (zoals voedsel) het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het transport verscheidene keren ontdooit en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindgebruiker zou bereiken, kan dat een negatief effect hebben op diens gezondheid.

Piepschuim dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde producten.

Vrachtbedrijven en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste producten die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Rederijen en expediteurs worden verplicht bij het transport van deze producten de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.