Piepschuim dozen Bestellen

Piepschuim dozen Bestellen voor Hattem Gelderland - In NL geproduceerde koeldozen

Piepschuim dozen Bestellen in Hattem (Gelderland)

Wij zijn een lokale producent van koeldozen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Hattem, maar ook in Zwolle, Wezep, Voorst, Hoorn, Heerde, Wijhe, Oude Wetering, Holten, Emmen, Heino.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Piepschuim dozen

Onze koeldozen bestaan uit meerdere lagen

Onze koeldozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle koeldozen zijn waterbestendig 

Alle koeldozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98% leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn we succesvol

Piepschuim doos kopen met 15% korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos bestellen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te maken. Polystyreen wordt best lang beschouwd als het het beste verpakkingsmateriaal wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en het hele lichte gewicht. Alsmede de optie om het op maat te maken.

Piepschuim doos is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en versturen van bederfelijke producten.

Het gebruik van Piepschuim dozen voor het inpakken van voedingswaren heeft de kosten van verzending en verpakking fors laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS veel lager is dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Piepschuim doos 

is kunststof dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verpakkings- en verzendcontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dit schuim krijgt dankzij het productieproces een uniforme en consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Piepschuim dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten rekening houden met de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel goederen die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters moeten bij het verzenden van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen (of tempex boxen) voor gekoeld vervoer

Wat betekent koeltransport?

Het versturen van bederfelijke goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemen wij koeltransport.

Om goederen van de ene plek naar de andere plek te transporteren, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om goederen van de ene plek naar de andere plek te transporteren.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is één van zijn cruciale pluspunten. Piepschuim is erg duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Dankzij zijn lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim eenvoudig in diverse producten worden gegoten of gevormd. Het kan ook gesneden worden om te laten passen in de open ruimtes van een muur of gevormd in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde verpakkingen. Vellen piepschuim kunnen gesneden worden met een simpel hobbymesje in plaats van een complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de grote hoeveelheid luchtholtes van piepschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is het materiaal een geweldige keuze voor het beschemen van breekbare en bederfelijke producten tijdens het vervoer.

Diverse producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die risico op schade op apparatuur tot een minimum beperken. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens de verzending valt. Gezien het sterke punt om deze producten tegen schade te beschermen, wordt polystyreenschuim ook wel ingezet voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een veel doeltreffender alternatief voor de gewone doos van karton.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het product tegen aanraking met regen en andere vormen vocht. Wanneer deze doosjes worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van producten, resulteert dit in diverse voordelen in vergelijking met de typische doos van karton. Deze piepschuim dozen kunnen etenswaren of dranken vasthouden en zal niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Piepschuim dozen onwijs gewild.

De vochtbestendigheid van dit schuim geeft het veel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie als dit toegepast zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het piepschuim niet gaan schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander belangrijk voordeel van de Tempex doos is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Wanneer dit piepschuim zal worden gebruikt voor de opslag van levensmiddelen, houdt het warme levensmiddelen warm en natuurlijk koude levensmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant naar de eindbestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden gebruikt om een koelbox of vriezer te isoleren, waardoor het een geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Piepschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie om zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie meestal toegepast wegens zijn karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak gebruikt om drinken en voedsel gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Piepschuim doos Kopen in Hattem

Bescherming van de producten
Dankzij het geweldige schokabsorberende vermogen is Styrofoam het bestand tegen druk.

Styrofoam is duurzaam
Piepschuim dozen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse levensmiddelen en andere diverse artikelen. Polystyreenschuim is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Het materiaal bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht en voegt het ook geen gewicht toe aan het eindproduct.

Isoleert de bestelling
In vergelijking met de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot de conservering van levensmiddelen in de gehele distributieketen.

Piepschuimdozen worden op enorme schaal in een verscheidenheid aan industrieën, omdat dit materiaal een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven wij hoe ze toegepast worden in diverse industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Daarom worden deze dozen vaak gebruikt bij de opslag van producten en het versturen van koelverse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert voedsel voor lange tijd tegen de hitte van buitenaf. Hierdoor voorkomt het materiaal dat voedsel gaat bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die gebruikt worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de styrofoam dozen ideaal voor het verzenden van etenswaren. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Transporteer Dranken met koeldozen

Ook diverse dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, vooral indien deze iets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivel, wijn, bier en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een gekoelde wagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen vervoerd worden

Indien u wilt dat uw bloemen in perfecte staat aankomen op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat ze worden verzonden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan bij ongewenste omstandigheden, dus zodra ze geplukt en verstuurd zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het transport te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Piepschuim dozenzijn ook ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur te behouden. Deze producten zijn namelijk gemaakt om te smelten.

Bulk vloeistoffen

voor fouten is  geen enkele ruimte bij vervoer van bulk vloeistoffen. zeker niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze bulk vloeistoffen moeten gekoeld worden verzonden.

Vervoer Verf met koeldozen

Om haar integriteit te waarborgen, moet verf in gekoelde vrachtwagens worden vervoerd.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met koeldozen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, wanneer u iets wilt te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ongelukken te voorkomen.

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten bederfelijke producten zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98% leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn we succesvol

Piepschuim doos Prijsopgave Aanvragen

Uw piepschuim doos offerte binnen 24 uur in de mailbox . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Piepschuim dozen Voor Transport

Wat betekent gekoelde logistiek?

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij maken van klimaatgevoelige goederen is een bijzondere logistiek benodigd om ervoor te zorgen dat de goederen de eindconsument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit mogelijk te maken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel chill chain logistiek genoemd, zorgen ervoor dat het vervoer van goederen zo veilig mogelijk gebeurt. Indien juist uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van producten verlengen met soms maanden of zelfs jaren.
Het is echter van onmisbaar belang dat ieder onderdeel van de toeleverketen de optimale temperatuur behoudt. Aangezien in een dergelijke ”keten” behoorlijk veel schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gunstige omgeving bieden voor de goederen die kunnen bederven in kwestie.

Wanneer ook maar één van deze schakels wanpresteert en de temperatuur te warm of koud wordt, zijn de vervoerde bederfelijke goederen onbruikbaar. Wanneer dit toch gebeurt, dan kan dit resulteren in behoorlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Wegens het feit dat veel producenten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde producten produceren, is het van onmisbaar belang dat de koude bevoorradingsketen in stand wordt gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de de gezondheid en veiligheid wanneer temperatuur gecontroleerde vracht niet zorgvuldig wordt gecontroleerd en op de correcte methode zal worden verplaatst.

Wanneer de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer diverse malen zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het vervolgens de eindgebruiker bereikt, dan zou dat een behoorlijk negatieve impact hebben op diens gezondheid.

Piepschuim dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten rekening houden met de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel goederen die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters moeten bij het verzenden van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.