EPS dozen met deksel Bestellen

Koop in Nederland gefabriceerde piepschuim boxen Joure (Fryslân) - In een dag offerte ontvangen per email

EPS dozen met deksel Kopen in Joure

Wij zijn een Nederlandse producent van piepschuim boxen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Joure, maar ook in Sneek, Grou, Lemmer, Scherpenzeel, Wolvega, Molenhoek, Gorredijk, Bolsward, Winsum, Baarlo.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze EPS dozen met deksel

Onze piepschuim boxen zijn gemaakt uit

Onze piepschuim boxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De piepschuim boxen zijn waterbestendig 

De piepschuim boxen hebben een goede temperatuurbeveiling

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In 92% van de Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

EPS doos kopen met 15% extra korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw tempex doos bestellen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Bestel snel. 

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt al heel lang beschouwd als het het beste verpakkingsmiddel vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en haar hele lichte gewicht. Alsmede de mogelijkheid om de vorm op maat te maken.

EPS doos is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van bederfelijke producten.

Het gebruik van EPS dozen met deksel voor het inpakken van levensmiddelen heeft de kosten van verzending en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS een stuk lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een EPS doos 

EPS is plastic dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verpakkings- en verzendcontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Het schuim krijgt mede dankzij het productieproces een consistente en uniforme celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

EPS dozen met deksel Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Rederijen en bevrachters moeten niet alleen rekening houden met het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste goederen die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en bevrachters worden verplicht bij het vervoer van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel (of eps piepschuim dozen) voor geconditioneerd vervoer

De betekenis van koeltransport

Het transporteren van producten die in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te brengen, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te brengen.

De enorm hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van dit materiaal is één van zijn cruciale voordelen. Polystyreenschuim is erg duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Dankzij zijn lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal simpel in verscheidene producten worden gevormd en/of gegoten. Het materiaal kan worden gesneden om dit te passen in de open ruimtes van een muur of gevormd in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Vellen piepschuim kunnen worden gesneden met een simpel keukenmesje in plaats van een professioneel stuk gereedschap.

Dankzij de talrijke luchtholtes van piepschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is dit materiaal de beste keuze voor de bescherming van breekbare en bederfelijke producten tijdens het vervoer.

Veel fabrikanten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die het risico op schade op apparaten tot een minimum beperken. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Gezien het sterke punt om de producten tegen schade te beschermen, wordt dit materiaal ook gebruikt om vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een geschikter alternatief voor de gewone doos van karton.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen aanraking met regen en verschillende vormen van vocht. Als deze dozen van piepschuim worden gebruikt voor verzending en verpakking, resulteert dit in verscheidene voordelen in vergelijking met de normale doos van karton. Deze piepschuim dozen kunnen etenswaren of drankjes vasthouden en zal niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Tempex bakken onwijs populair.

De vochtbestendigheid van dit schuim geeft het een heleboel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie als dit materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

Het schuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander onmisbaar voordeel van de EPS box is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Als dit schuim wordt gebruikt voor het opslaan van levensmiddelen, houdt het warme levensmiddelen warm en koude levensmiddelen koud tijdens de levering van een eettent naar de eindbestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een vriezer of koelkast te isoleren, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Polystyreenschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt ingezet. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenen de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt meestal gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege de uitstekende isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel ingezet om dranken en voedingsmiddelen gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte aanzienlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze karakteristieke eigenschap zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

EPS doos Kopen in Joure

Bescherming van de betreffende producten
Styrofoam heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
EPS dozen met deksel zijn sterk en duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse levensmiddelen en andere diverse producten. Het materiaal kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht van gewicht is en het geen gewicht toevoegt aan het totale product zorgt dit voor een gigantisch voordeel.

Isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot het conserveren van levensmiddelen in de algehele distributieketen.

Piepschuimdozen worden op grote schaal in een verscheidenheid van industrieën, omdat piepschuim een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven we hoe ze gebruikt worden in verscheidene industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Daarom worden deze dozen veel ingezet bij het opslaan van producten en het verzenden van koelverse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert het voedsel voor lange tijd tegen de hitte dat van buiten komt. Hierdoor voorkomt het materiaal dat voedsel zal gaan bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die ingezet worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen perfect voor het verzenden van voedsel. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Vervoer Dranken met piepschuim boxen

Ook diverse dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, zeker indien deze dranken iets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivel, wijn, bier en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een koelwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen vervoerd worden

Indien u wilt dat bloemen in prachtige staat arriveren op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat deze worden verzonden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan bij verkeerde omstandigheden, dus zodra deze geplukt en verstuurd zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het verschepen te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

EPS dozen met deksel, ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Deze producten kunnen immers smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare middelen

Er is zonder twijfel geen ruimte voor fouten voor het vervoer van grote hoeveelheden vloeibare middelen. zeker niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze grote hoeveelheden vloeibare middelen moeten gekoeld worden vervoerd.

Vervoer Verf met piepschuim boxen

Om zijn integriteit te behouden, moet dus ook verf in koelwagens vervoerd worden.

Vervoer gevaarlijke producten met piepschuim boxen

Zodra u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle voorschriften 100% volgen. Gevaarlijke en giftige producten moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten bederfelijke producten zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In 92% van de Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

EPS doos Offerte Ontvangen

Uw tempex doos prijsopgave binnen maximaal 24 uur in uw email . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen met deksel Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige goederen is een bijzondere logistiek vereist om te zorgen dat de goederen de eindconsument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te verwezenlijken.

Bij het vervoer van diepvriesproducten, zoals bijvoorbeeld voedingsmiddelen, zal het voedsel bijvoorbeeld ontdooien wanneer de temperatuur te hoog oploopt.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport verscheidene malen ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Als het vervolgens de eindconsument zou bereiken, zou dat een negatieve impact hebben op diens gezondheid.

EPS dozen met deksel Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Rederijen en bevrachters moeten niet alleen rekening houden met het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste goederen die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en bevrachters worden verplicht bij het vervoer van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.