Tempex dozen Kopen

Koop in NL gefabriceerde koeldozen voor Joure provincie Fryslân - In 24 uur prijsopgave ontvangen in mailbox

Tempex dozen Bestellen in Joure

Wij zijn een NL producent van koeldozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Joure, maar ook in Sneek, Grou, Lemmer, Scherpenzeel, Wolvega, Molenhoek, Gorredijk, Bolsward, Winsum, Baarlo.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Tempex dozen

Onze koeldozen zijn gemaakt uit

Onze koeldozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze koeldozen zijn waterbestendig 

Onze koeldozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Tempex doos bestellen met 15% korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw thermobox kopen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Polystyreen wordt al heel lang bestempeld als het het beste verpakkingsmiddel vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en haar hele lichte gewicht. Net als de optie om het op maat te maken.

Tempex doos is een uitstekend prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van bederfelijke producten.

Het gebruik van Tempex dozen voor het verpakken van producten heeft de kosten van transport en verpakking fors laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS een stuk lager is dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Tempex doos 

Piepschuim is plastic dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis die zijn doordrenkt door lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Het schuim krijgt mede dankzij het productieproces een consistente en uniforme structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

Tempex dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (ook wel eps koeldozen) voor gekoeld transport

De betekenis van gekoeld transport

Het verzenden van bederfelijke goederen die in een gekoelde omgeving noemt men gekoeld transport.

Om goederen van de ene plek naar de andere plek te vervoeren, wordt bij gekoeld transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld transport wordt gebruikt om goederen van de ene plek naar de andere plek te vervoeren.

De enorm hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van polystyreenschuim is één van de meest belangrijke voordelen. Dit materiaal is heel duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Door deze lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim eenvoudig in verschillende producten worden gevormd en/of gegoten. Dit materiaal kan worden gesneden om dit te passen in de holtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde dozen. Stroken piepschuim kunnen worden gesneden met een eenvoudig hobbymesje in plaats van met complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Door de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim de beste keuze voor vooral de bescherming van breekbare en bederfelijke producten tijdens het transport.

Een heleboel fabrikanten bedenken aangepaste containers voor verpakken die het risico op beschadiging van apparatuur tot een minimum beperken. Tevens zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens de verzending valt. Gezien het sterke punt om deze producten tegen schade te beschermen, wordt polystyreenschuim tevens ook wel toegepast voor vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een beter alternatief voor de standaard doos van karton.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen contact met regen, maar ook andere bronnen van vocht. Wanneer deze doosjes piepschuim worden ingezet voor verpakking en verzending, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de typische doos van karton. Deze piepschuim doosjes kunnen namelijk etenswaren of dranken vasthouden en zal niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Tempex bakken onwijs gewild.

De vochtbestendigheid van dit schuim geeft het materiaal veel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie wanneer dit materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het schuim niet gaan schimmelen, rotten of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander niet te vergeten voordeel van de Tempex doos is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Wanneer dit polystyreenschuim wordt gebruikt voor het opslaan van etenswaren, houdt het warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud tijdens de levering van een restaurant naar de bestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden ingezet om een koelkast of vriezer van isolatiemateriaal te voorzien, daarom is het een uitermate geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenom zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen worden veelal gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt vaak gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege zijn geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel ingezet om drinken en etenswaren tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze karakteristieke eigenschap zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Tempex doos Kopen in Joure

Bescherming van de betreffende producten
Styrofoam heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
Tempex dozen zijn sterk en duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse etenswaren en andere diverse artikelen. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat voor 98% uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht van gewicht en voegt het geen gewicht toe aan het eindproduct.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot aan het conserveren van etenswaren in de hele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op enorme schaal gebruikt in een verschillende industrieën. Laten we eens kijken hoe ze gebruikt worden in verschillende industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom worden deze dozen veel ingezet bij het opslaan van producten en de verzending van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert het voedsel urenlang tegen de hitte van buitenaf. Hierdoor voorkomt het materiaal dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die ingezet worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van etenswaren. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de dozen

Vervoer Dranken met koeldozen

Ook diverse dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, zeker indien deze een inhouden hebben dat zou kunnen bederven of verzuren. Zuivel, wijn, bier en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten absoluut in een koelwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen getransporteerd worden

Mocht u willen dat bloemen in de gewenste conditie aankomen op hun bestemming, dan is het enorm belangrijk dat ze worden verzonden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen vergaan namelijk bij onjuiste omstandigheden, dus zodra ze geplukt en op transport zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het versturen te behouden om de levensduur te verlengen.

Tempex dozenzijn perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Ze kunnen immers smelten.

Bulk vloeistoffen

voor fouten is  zeker geen ruimte voor het transport van bulk vloeistoffen. Bij het transporteren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Het is onoverkomelijk dat deze bulk vloeistoffen gekoeld verstuurd moeten worden.

Vervoer Verf met koeldozen

Voor het waarborgen van haar integriteit, moet verf in gekoelde vrachtwagens getransporteerd worden.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met koeldozen

De voorschriften moeten echt tot in detail gevolgd worden, indien u iets wilt te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen de hoge vochtigheid of de hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten bederfelijke goederen zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Misschien vindt u dit laatste product op de lijst opmerkelijk, echter kan dit item een nachtmerrie worden als het niet temperatuur-gecontroleerd wordt getransporteerd.

Ookal wordt een koelwagen vaak gebruikt om producten gekoeld te houden, kan de koelwagen ook gebruikt worden om de lucht te verwarmen. Tevens kunnen reefers gebruikt worden om waren die kunnen bederven vooral niet te laten bevriezen in de winter en om deze producten koel of op een vereiste temperatuur te behouden.

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Tempex doos Offerte Ontvangen

Uw thermobox offerte binnen uiterlijk 24 uur in uw email-box bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt veelal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek benodigd om te verzekeren dat de goederen de eindgebruiker in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te verwezenlijken.

Bij het transport van diepvriesgoederen, zoals etenswaren, kan het voedsel ontdooien wanneer de temperatuur te hoog oploopt.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport verschillende malen ontdooit en opnieuw bevriest. Wanneer het daarna de eindconsument zou bereiken, dan zou dat een behoorlijk negatief effect hebben op diens gezondheid.

Tempex dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten zich houden aan de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Rederijen en expediteurs moeten niet alleen voldoen aan het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel goederen die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs worden verplicht bij het transport van deze goederen de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.