Styrofoam dozen Bestellen

Styrofoam dozen Offertes in Molenhoek - In NL gefabriceerde tempex dozen

Styrofoam dozen Kopen in Molenhoek

Wij zijn een Nederlandse producent van tempex dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Molenhoek, maar ook in Gorredijk, Wolvega, Zuidhorn, Oosterwolde, Joure, Veldhuizen, Scherpenzeel, Grou, Steenwijk, Surhuisterveen.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Styrofoam dozen

Onze tempex dozen bestaan uit meerdere lagen

Onze tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De tempex dozen zijn waterbestendig 

De tempex dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Tempex doos kopen met 15% extra korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw eps doos kopen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Styrofoam dozen Voor Transport

Styrofoam dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te maken. Polystyreen wordt best lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmiddel vanwege haar thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lage gewicht. Alsmede de optie om het op maat te vormen.

Tempex doos is een uitstekend prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Styrofoam dozen voor het inpakken van producten zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking aanzienlijk laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS veel lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Tempex doos 

EPS is plastic dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis die zijn doordrenkt met lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dit schuim krijgt dankzij het productieproces een uniforme en consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Styrofoam dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten zich houden aan de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde producten.

Vrachtbedrijven en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel producten die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs moeten bij het verzenden van deze producten de procedurele voorschriften en nodige documenten in acht nemen.

Styrofoam dozen Voor Transport

Styrofoam dozen (ook wel eps koeldozen) voor geconditioneerd transport

De betekenis van koeltransport

Het versturen van bederfelijke producten die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om producten van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om producten van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is één van zijn belangrijkste voordelen. Dit materiaal is heel erg duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Door deze luchtige en lichte consistentie kan polystyreenschuim makkelijk in diverse goederen worden gegoten of gevormd. Het materiaal kan ook worden gesneden om dit te laten passen in de open ruimtes van een muur of gevormd in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals geïsoleerde dozen. Vellen piepschuim kunnen worden gesneden met een eenvoudig keukenmesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap.

Door de grote hoeveelheid luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is dit materiaal de beste keuze voor het beschemen van breekbare en bederfelijke producten tijdens het transport.

Veel fabrikanten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die risico op beschadiging van apparatuur tot een minimum doen verlagen. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens het verzenden valt. Wegens het sterke punt om de goederen tegen defecten te beschermen, wordt polystyreenschuim ook wel ingezet voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een doeltreffender alternatief voor de veel gebruikte doos van karton.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Deze piepschuim dozen het product tegen contact met regen en andere bronnen vocht. Zodra deze piepschuim dozen worden ingezet voor het verpakken en verzenden van goederen, zorgt dit voor een voordeel ten opzichte van de normale doos van karton. Het kan namelijk etenswaren of dranken vasthouden en zal zeker niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Piepschuim dozen erg populair.

De vochtbestendigheid van piepschuim brengt het enorm veel voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie wanneer het toegepast wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het schuim niet gaan rotten, schimmelen of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander onmisbaar voordeel van de EPS box is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Zodra dit piepschuim wordt ingezet als het opslaan van voedsel, houdt het warme levensmiddelen warm en koude levensmiddelen koud tijdens de levering van een eettent aan de eindbestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden gebruikt om een vriezer of koelbox van isolatiemateriaal te voorzien, daarom is het een geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenen dus de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt meestal toegepast in de voedings- en verpakkingsindustrie vanwege de geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel gebruikt om dranken en voedsel gedurende het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze karakteristieke eigenschap zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Tempex doos Kopen in Molenhoek

Bescherming van de goederen
Door het geweldige schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het materiaal bestand tegen druk.

Duurzaamheid
Styrofoam dozen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse levensmiddelen en andere diverse artikelen. Styrofoam kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het totale product is dit een gigantisch voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot aan het conserveren van voedsel in de hele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in enorme hoeveelheden gebruikt in een verschillende industrieën. We bekijken nu hoe ze toegepast worden in diverse industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft de gewenste isolerende eigenschappen in de industrie voor voedingsmiddelen. Daarom worden piepschuim dozen veel gebruikt bij het opslaan van goederen en het verzenden van verse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert voedsel urenlang tegen de warmte van buitenaf. Daardoor voorkomt het materiaal dat voedsel zal gaan bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van etenswaren. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de dozen

Vervoer Dranken met tempex dozen

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral indien deze iets bevatten dat kan verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivel, bier, wijn en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen getransporteerd worden

Mocht u willen dat bloemen in de gewenste staat aankomen op de plek van bestemming, dan is het van cruciaal belang dat ze verstuurd worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen vergaan namelijk in de onjuiste omstandigheden, dus eens ze geplukt en verzonden zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het verschepen te behouden om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Styrofoam dozen, ook perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om de kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze zijn namelijk gemaakt om te kunnen smelten.

Bulk vloeibare middelen

Er is zeker geen ruimte voor fouten voor transport van grote hoeveelheden vloeibare middelen. En vooral niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze grote hoeveelheden vloeibare middelen moeten gekoeld worden verzonden.

Transporteer Verf met tempex dozen

Voor het behouden van haar integriteit, moet dus ook verf in koelvrachtwagens vervoerd worden.

Transporteer gevaarlijke grondstoffen met tempex dozen

Zodra u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle aanwezige voorschriften 100% volgen. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ernstige ongelukken te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat bederfelijke producten zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Tempex doos Offerte Ontvangen

Uw eps doos offerte binnen 24 uur in de email bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Styrofoam dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige producten is een bijzondere logistiek vereist om er zeker van te zijn dat de producten de eindgebruiker in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te garanderen.

Bij transport van diepvriesproducten, zoals voedsel, zal het voedsel ontdooien wanneer de temperatuur te hoog oploopt.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis diverse keren ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Als het vervolgens de eindgebruiker zou bereiken, zou dat een negatieve impact hebben op diens gezondheid.

Styrofoam dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten zich houden aan de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde producten.

Vrachtbedrijven en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel producten die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs moeten bij het verzenden van deze producten de procedurele voorschriften en nodige documenten in acht nemen.