Piepschuim dozen Kopen

Piepschuim dozen Bestellen in Baarlo (Overijssel) - Binnen 24 uur prijsopgave ontvangen per email

Piepschuim dozen Kopen in Baarlo Overijssel

Wij zijn een NL producent van koeldozen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Baarlo, maar ook in Scherpenzeel, Baarlo, Emmeloord, Steenwijk, Genemuiden, Wolvega, Meppel, Hasselt, IJsselmuiden, Oude Wetering.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Piepschuim dozen

De koeldozen bestaan uit meerdere lagen

De koeldozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle koeldozen zijn waterbestendig 

Alle koeldozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes zijn we succesvol

Koeldoos kopen nu met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw thermobox kopen kan alleen deze week met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Polystyreen wordt al heel lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmateriaal vanwege haar thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lichte gewicht. Alsmede de mogelijkheid om het op maat te vormen.

Koeldoos is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van bederfelijke producten.

Het gebruiken van Piepschuim dozen voor het verpakken van producten heeft de kosten van verzending en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS veel lager is dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Koeldoos 

EPS is plastic dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis die zijn doordrenkt met lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verzend- en verpakkingscontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Door het productieproces krijgt dit schuim een uniforme, consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

Piepschuim dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten voldoen aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste producten die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs moeten bij het verzenden van deze producten de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen (ook wel tempex boxen) voor geconditioneerd vervoer

Wat betekent geconditioneerd transport?

Het transporteren van bederfelijke producten die zouden in een gekoelde omgeving wordt geconditioneerd transport genoemd.

Om producten van de ene plek naar de andere plek te brengen, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om producten van de ene plek naar de andere plek te brengen.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is één van zijn cruciale voordelen. Polystyreenschuim is enorm duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Door deze lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal gemakkelijk in diverse goederen worden gevormd en/of gegoten. Dit kan worden gesneden om dit te passen in de open ruimten van een wand of gevormd in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals geïsoleerde boxen. Vellen piepschuim kunnen worden gesneden met een eenvoudig keukenmesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap.

Door de grote hoeveelheid luchtholtes van piepschuim heeft het materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is polystyreenschuim de beste keuze voor de bescherming van breekbare en bederfelijke producten tijdens het vervoer.

Veel producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die het risico op beschadiging van apparatuur tot een minimum doen verlagen. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens de verzending valt. Gezien zijn vermogen om deze goederen tegen defecten te beschermen, wordt dit materiaal ook ingezet voor vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een veel doeltreffender alternatief dan de veel gebruikte kartonnen doos.

{ kunnen goed tegen vocht. Dit schuim beschermt het product tegen aanraking met regen en andere bronnen vocht. Zodra deze dozen van piepschuim worden gebruikt voor verzending en verpakking, zorgt dit voor een voordeel in vergelijking met de normale kartonnen doos. Het kan voedsel of drankjes vasthouden en zal zeker niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn EPS piepschuim dozen erg gewild.

De vochtbestendigheid van dit schuim geeft dit materiaal een heleboel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie wanneer het gebruikt wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het schuim niet gaan schimmelen, rotten of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander niet te vergeten voordeel van de Tempex doos is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Zodra dit polystyreenschuim wordt gebruikt voor het opslaan van levensmiddelen, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een eettent aan de eindbestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden toegepast om een vriezer of koelbox te isoleren, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt ingezet. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenen de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen worden veelal gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie vaak gebruikt vanwege zijn geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel toegepast om drinken en voedsel tijdens het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte behoorlijk wordt beperkt. Deze eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Koeldoos Kopen in Baarlo

Beschermt de goederen
Piepschuim heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is duurzaam
Piepschuim dozen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere producten. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht van gewicht is en het geen gewicht toevoegt aan het totale product zorgt dit voor een enorm voordeel.

Isoleert de bestelling
In vergelijking met de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot het conserveren van levensmiddelen in de algehele distributieketen.

Piepschuimdozen worden op grote schaal in verschillende industrieën, doordat piepschuim een uitstekende isolator is. We bekijken nu hoe ze gebruikt worden in diverse industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Daarom worden deze dozen veel toegepast bij het opslaan van goederen en verzending van koelverse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert het voedsel urenlang tegen de hitte dat van buiten komt. Daardoor voorkomt het materiaal dat voedsel zal gaan rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die toegepast worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van etenswaren. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze piepschuimdozen

Vervoer Dranken met koeldozen

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, vooral indien deze iets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivel, bier, wijn en andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een koelvrachtwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen vervoerd worden

Indien u wilt dat uw bloemen in de gewenste conditie aankomen op de plek van bestemming, dan is het enorm belangrijk dat deze verzonden worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken bij onjuiste omstandigheden, dus eens deze geplukt en verstuurd zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het verschepen te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Piepschuim dozenzijn perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. De producten kunnen immers smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

Er is absoluut geen ruimte voor fouten voor het vervoer van bulk vloeistoffen. En vooral niet bij het transport van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze bulk vloeistoffen moeten gekoeld worden verzonden.

Transporteer Verf met koeldozen

Voor het behouden van haar integriteit, moet dus ook verf in koelvrachtwagens worden getransporteerd.

Transporteer gevaarlijke materialen met koeldozen

Indien u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle aanwezige voorschriften 100% volgen. Gevaarlijke en giftige materialen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaretten

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of hitte. Om bederf te voorkomen, moeten goederen die kunnen bederven zoals tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Het kan zijn dat u het als laatst genoemde item op deze lijst verassend vindt, maar dit item kan een nachtmerrie worden als kauwgom niet vervoerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Hoewel een koelvrachtwagen meestal wordt gebruikt om goederen koel te houden, kan de koelvrachtwagen ook gebruikt worden om lucht op te warmen. Tevens kunnen reefers gebruikt worden om bederfelijke producten niet te laten bevriezen in de winter en om deze goederen koel of op een exacte temperatuur te behouden.

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes zijn we succesvol

Koeldoos Offerte Ontvangen

Uw thermobox prijsopgave in maximaal 24 uur in de email-box bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Piepschuim dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt vaak gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij maken van klimaatgevoelige producten is een speciale logistiek nodig om te zorgen dat de producten de eindconsument in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te garanderen.

Bij het vervoer van diepvriesproducten, zoals voedsel, zal het voedsel ontdooien wanneer de temperatuur oploopt.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis diverse keren zal ontdooien en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindconsument bereikt, kan dat een negatief effect hebben op diens gezondheid.

Piepschuim dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten voldoen aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste producten die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs moeten bij het verzenden van deze producten de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.