EPS koelboxen Bestellen

EPS koelboxen Prijsopgave Gorredijk Fryslân - In 1 dag offerte ontvangen per email

EPS koelboxen Kopen in Gorredijk regio Fryslân

Wij zijn een NL producent van piepschuim dozen en duurzame eps dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Gorredijk, maar ook in Molenhoek, Zuidhorn, Wolvega, Oosterwolde, Grou, Joure, Surhuisterveen, Veldhuizen, Burgum, Scherpenzeel.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze EPS koelboxen

De piepschuim dozen zijn gemaakt van

De piepschuim dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle piepschuim dozen zijn waterbestendig 

Alle piepschuim dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Piepschuim doos bestellen nu met 15% korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw piepschuim box bestellen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Bestel dus snel. 

EPS koelboxen Voor Transport

EPS koelboxen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt best lang bestempeld als het het beste verpakkingsmateriaal wegens zijn thermische isolatie-eigenschappen en het hele lage gewicht. Alsmede de mogelijkheid om het op maat te maken.

Piepschuim doos is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruiken van EPS koelboxen voor het verpakken van producten heeft de kosten van verzending en verpakking behoorlijk laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS behoorlijk lager is dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Piepschuim doos 

Tempex is plastic dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis doordrenkt zijn met lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verzend- en verpakkingscontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Het schuim krijgt dankzij het productieproces een uniforme en consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

EPS koelboxen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

EPS koelboxen Voor Transport

EPS koelboxen (of duurzame eps dozen) voor geconditioneerd transport

De betekenis van geconditioneerd transport

Het transporteren van producten die in een gekoelde omgeving noemt men geconditioneerd transport.

Om goederen van de ene plek naar de andere plek te transporteren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om goederen van de ene plek naar de andere plek te transporteren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is één van de belangrijkste voordelen. Dit materiaal is enorm duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Door zijn lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal makkelijk in verscheidene producten worden gevormd en/of gegoten. Dit kan ook worden gesneden om dit te passen in de holtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Stroken piepschuim kunnen worden gesneden met een simpel keukenmesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Door de grote hoeveelheid luchtholtes van polystyreenschuim heeft het materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim een uitstekende keuze voor het beschemen van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens het transport.

Veel fabrikanten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die het risico op schade op apparaten tot het minimale doen verlagen. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Gezien het sterke punt om de producten tegen beschadiging te beschermen, wordt dit materiaal ook gebruikt om verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een geschikter alternatief dan de normale doos van karton.

{ kunnen goed tegen vocht. Deze piepschuim dozen het product tegen aanraking met regen en verschillende vormen vocht. Zodra deze doosjes piepschuim worden ingezet voor verzending en verpakking, zorgt dit voor een voordeel in vergelijking met de normale doos van karton. Het kan voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal zeker niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Doosjes van piepschuim erg gewild.

De vochtbestendigheid van piepschuim brengt het een heleboel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie als dit toegepast wordt als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan schimmelen, rotten of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander niet te vergeten voordeel van de EPS box is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Zodra dit polystyreenschuim wordt gebruikt voor het opslaan van etenswaren, houdt het warme etenswaren warm en koude etenswaren koud tijdens de levering van een eettent aan de bestemming van de consument. Dit schuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een koelbox of vriezer te isoleren, daarom is het een geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur om zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie meestal toegepast wegens de karakteristieke isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel gebruikt om dranken en etenswaren tijdens het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte aanzienlijk wordt beperkt. Deze karakteristieke eigenschap zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Piepschuim doos Kopen in Gorredijk

Beschermt de producten
Door het uitstekende schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het bestand tegen druk.

Polystyreenschuim is duurzaam
EPS koelboxen zijn stevig en duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere producten. Het materiaal kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het totale product zorgt dit voor een gigantisch voordeel.

Isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot het conserveren van etenswaren in de algehele distributieketen.

Piepschuimdozen worden in enorme hoeveelheden in verschillende industrieën, omdat piepschuim een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven wij hoe ze toegepast worden in verscheidene branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Om deze reden worden piepschuim dozen veel gebruikt bij het opslaan van producten en verzending van verse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert het eten voor lange tijd tegen de hitte dat van buiten komt. Daardoor wordt voorkomen dat eten gaat rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen perfect voor het verzenden van voedingsmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Transporteer Dranken met piepschuim dozen

Ook diverse dranken moeten gekoeld worden vervoerd, zeker indien deze iets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivel, wijn, bier en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een koelvrachtwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met duurzame eps dozen getransporteerd worden

Als u wilt dat uw bloemen in prachtige conditie arriveren op hun bestemming, zorg er dan voor dat deze worden verzonden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen verwelken bij onjuiste omstandigheden, dus eens deze geplukt en op transport zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het verschepen te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

EPS koelboxen, ook perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze zijn namelijk ontworpen om te smelten.

Bulk vloeibare stoffen

voor fouten is  zeker geen ruimte voor het transport van grote hoeveelheden vloeibare stoffen. Bij het vervoer van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Het is onvermeidbaar dat deze grote hoeveelheden vloeibare stoffen gekoeld verscheept moeten worden.

Transporteer Verf met piepschuim dozen

Om haar integriteit te waarborgen, moet verf in gekoelde wagens worden vervoerd.

Transporteer gevaarlijke materialen met piepschuim dozen

De voorschriften moeten tot op de letter gevolgd worden, als u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige materialen moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ongelukken te voorkomen.

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, moeten bederfelijke goederen zoals tabaksproducten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Piepschuim doos Prijsopgave Ontvangen

Uw piepschuim box offerte binnen 1 werkdag in uw mailbox ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS koelboxen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt vaak gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek vereist om te verzekeren dat de goederen de eindgebruiker in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te verwezenlijken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel chill chain logistiek genoemd, hebben als doel dat het transport van goederen veilig kan gebeuren. Als dit juist wordt uitgevoerd, kan de cold chain logistics de houdbaarheid van producten verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is van cruciaal belang dat elk onderdeel van de toeleveringsketen de gewenste temperatuur behoudt. En aangezien in een dergelijke ”keten” heel veel schakels zijn betrokken, moet iedere schakel een gunstige omgeving bieden voor de goederen die kunnen bederven in kwestie.

Als een schakel faalt en de temperatuur te warm of koud wordt, worden de vervoerde bederfelijke goederen onbruikbaar. Wanneer dit toch gebeurt, dan kan dit resulteren in aanzienlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Omdat de meeste fabrikanten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde producten produceren, moet de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de de gezondheid en veiligheid wanneer temperatuur gecontroleerde lading niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en volgens de juiste methode wordt vervoerd.

Als de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het transport van diepvriesgoederen (zoals voedsel) het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis verscheidene malen zal ontdooien en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindconsument bereikt, dan kan dat een behoorlijk negatieve impact hebben op de eindconsument zijn gezondheid.

EPS koelboxen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld rekening houden met de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Rederijen en bevrachters moeten niet alleen voldoen aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste goederen die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters zijn verplicht om bij het transport van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.