Piepschuim boxen Bestellen

Koop in NL gefabriceerde piepschuim dozen in Zeist - In 1 dag prijsopgave ontvangen per email

Piepschuim boxen Kopen in Zeist regio Utrecht

Wij zijn een NL producent van piepschuim dozen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Zeist, maar ook in Bunnik, Soesterberg, De Bilt, Odijk, Bilthoven, Utrecht, Houten, Doorn, Heemstede, Soest.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Piepschuim boxen

De piepschuim dozen zijn gemaakt van

De piepschuim dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze piepschuim dozen zijn waterbestendig 

Onze piepschuim dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol

EPS koelbox bestellen met 15% korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw styrofoam doos bestellen kan alleen deze week met 15% extra korting. Bestel dus snel. 

Piepschuim boxen Voor Transport

Piepschuim boxen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt al best lang bestempeld als het ideale verpakkingsmiddel vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lichte gewicht. Alsmede de mogelijkheid om de vorm op maat te creëren.

EPS koelbox is een uitstekend kosten-effectieve, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en versturen van producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Piepschuim boxen voor het inpakken van voedingswaren heeft de kosten van transport en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS behoorlijk lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een EPS koelbox 

EPS is kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis die zijn doordrenkt met lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Door het productieproces krijgt het schuim een gelijke, consistente structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

Piepschuim boxen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Piepschuim boxen Voor Transport

Piepschuim boxen (ook wel eps piepschuim dozen) voor gekoeld vervoer

De betekenis van gekoeld vervoer

Het transporteren van producten die in een gekoelde omgeving noemen wij gekoeld vervoer.

Om waren van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om waren van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is één van de meest belangrijke voordelen. Piepschuim is heel erg duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Door zijn lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal simpel in verscheidene producten worden gegoten of gevormd. Dit materiaal kan ook gesneden worden om te passen in de holtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Stroken piepschuim kunnen gesneden worden met een simpel keukenmesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap of in plaats van zagen.

Door de vele luchtholtes van piepschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim de beste keuze voor de bescherming van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens het vervoer.

Diverse producenten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die het risico op beschadiging van apparatuur tot een minimum doen verlagen. Tevens zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Wegens zijn vermogen om de producten tegen schade te beschermen, wordt dit materiaal tevens ook toegepast voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een geschikter alternatief dan de veel gebruikte kartonnen doos.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen aanraking met regen, maar ook verschillende vormen van vocht. Als deze doosjes worden ingezet voor verzending en verpakking, zorgt dit voor verscheidene voordelen in vergelijking met de typische kartonnen doos. De piepschuim dozen kunnen namelijk voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal niet lekken of door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Dozen van piepschuim onwijs populair.

De vochtbestendigheid van dit schuim brengt het materiaal veel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie als het toegepast wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het schuim niet schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander niet te vergeten voordeel van de Tempex doos is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Als dit piepschuim wordt gebruikt voor het opslaan van voedsel, houdt dit materiaal warme levensmiddelen warm en natuurlijk koude levensmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant aan de bestemming van de consument. Dit schuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een vriezer of koelbox te isoleren, daarom is het een geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur om zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex bakken zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie meestal toegepast vanwege zijn karakteristieke isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak ingezet om drinken en etenswaren tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

EPS koelbox Kopen in Zeist

Bescherming van de betreffende producten
Door het geweldige schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het materiaal bestand tegen druk.

Polystyreenschuim is duurzaam
Piepschuim boxen zijn sterk en duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse levensmiddelen en andere diverse artikelen. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Dit materiaal bestaat grotendeels uit luchten is om deze reden geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het totale product zorgt dit voor een enorm voordeel.

Het isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot aan het conserveren van voedsel in de gehele distributieketen.

Piepschuimdozen worden op grote schaal in verschillende industrieën, omdat dit materiaal een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven wij hoe ze toegepast worden in verscheidene industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft de gewenste isolerende eigenschappen in de industrie voor levensmiddelen. Daarom worden deze dozen vaak ingezet bij het opslaan van producten en het versturen van verse groenten en gevogelte. Het isoleert het voedsel voor meerdere uren tegen de warmte van buitenaf. Hierdoor voorkomt het materiaal dat voedsel zal gaan rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van voedingsmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Transporteer Dranken met piepschuim dozen

Ook diverse dranken moeten gekoeld worden vervoerd, zeker indien deze een inhouden hebben dat zou kunnen bederven of verzuren. Zuivel, wijn, bier en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten absoluut in een gekoelde wagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen vervoerd worden

Als u wilt dat bloemen in prachtige staat arriveren op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat ze verzonden worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen vergaan namelijk bij onjuiste omstandigheden, dus zodra ze geplukt en verstuurd zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het transport te handhaven om de houdbaarheid te verlengen.

Piepschuim boxenzijn ook ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur niet te verliezen. De producten kunnen namelijk ook smelten.

Bulk vloeibare stoffen

voor fouten is  geen enkele ruimte voor het vervoer van bulk vloeibare stoffen. Bij het vervoeren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze bulk vloeibare stoffen moeten gekoeld worden vervoerd.

Vervoer Verf met piepschuim dozen

Om haar integriteit te waarborgen, moet dus ook verf in gekoelde wagens getransporteerd worden.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met piepschuim dozen

Indien u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle aanwezige voorschriften volledig volgen. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ernstige ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen de hoge vochtigheid of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat producten die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Mogelijk vindt u dit laatste product op de lijst opmerkelijk, echter kan kauwgom een nachtmerrie worden als kauwgom niet temperatuur-gecontroleerd wordt vervoerd.

Ookal wordt een gekoelde wagen veel gebruikt om producten gekoeld te houden, kan hij ook worden gebruikt om de lucht te verwarmen. Reefers kunnen worden gebruikt om bederfelijke producten niet te laten bevriezen als het koud is en om de items koel of op een nodige temperatuur te houden.

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol

EPS koelbox Prijsopgave Aanvragen

Uw styrofoam doos offerte in uiterlijk 1 werkdag in de email-box ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Piepschuim boxen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt vaak aangeduid als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek benodigd om te garanderen dat de waren de eindgebruiker in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te verwezenlijken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel cold chain logistiek genoemd, hebben als doel dat het vervoer van waren veilig kan gebeuren. Als dit correct wordt uitgevoerd, kan de chill chain logistics de houdbaarheid van producten verlengen met soms wel jaren.
Het is echter van onmisbaar belang dat elk onderdeel van de toeleveringsketen de optimale temperatuur behoudt. En aangezien in een ”keten” behoorlijk veel schakels zijn betrokken, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de bederfelijke waren in kwestie.

Vervoerde bederfelijke waren worden onbruikbaar als één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dus te warm of te koud. Wanneer dit gebeurt, kan dit resulteren in forse verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Omdat de meeste producenten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde producten fabriceren, moet de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde lading niet met veel zorg wordt gecontroleerd en op de juiste manier wordt vervoerd.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het vervoer van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis verscheidene keren zal ontdooien en opnieuw bevriest. Wanneer het daarna de eindconsument bereikt, kan dat een behoorlijk negatief effect hebben op diens gezondheid.

Piepschuim boxen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld voldoen aan de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel waren die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters moeten bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.