Koeldozen Bestellen

Koop kwalitatieve koeldozen voor Soest (Utrecht)

Koeldozen Bestellen voor Soest

Wij zijn een NL producent van koeldozen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Soest, maar ook in Baarn, Amersfoort, Zevenhuizen, Soesterberg, Zandvoort, Eemnes, Laren, Bilthoven, Hilversum, Zeist.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Koeldozen

De koeldozen zijn gemaakt van

De koeldozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De koeldozen zijn waterbestendig 

De koeldozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring

98% leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol

Tempex doos kopen met 15% extra korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw tempex doos bestellen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Bestel snel. 

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt al heel lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmateriaal vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en haar hele lage gewicht. Net als de optie om het op maat te vormen.

Tempex doos is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en versturen van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Koeldozen voor het verpakken van producten heeft de kosten van transport en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS veel lager is dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Tempex doos 

EPS is kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot containers voor verpakking en verzending, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dit schuim krijgt mede dankzij het productieproces een uniforme en consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Koeldozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen (ook wel eps piepschuim dozen) voor gekoeld vervoer

De betekenis van koeltransport

Het transporteren van bederfelijke producten die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om producten van de ene locatie naar de andere locatie te brengen, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om producten van de ene locatie naar de andere locatie te brengen.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is een van zijn belangrijkste pluspunten. Piepschuim is erg duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Dankzij deze luchtige en lichte consistentie kan piepschuim gemakkelijk in verscheidene goederen worden gegoten of gevormd. Dit materiaal kan ook worden gesneden om te passen in de open ruimten van een wand of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Stroken piepschuim kunnen worden gesneden met een eenvoudig hobbymesje in plaats van een professioneel stuk gereedschap.

Dankzij de grote hoeveelheid luchtholtes van piepschuim heeft dit materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is piepschuim de beste keuze voor vooral de bescherming van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens het vervoer.

Verscheidene fabrikanten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die risico op schade op apparatuur tot het minimale doen verlagen. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Gezien het vermogen om de goederen tegen defecten te beschermen, wordt piepschuim ook ingezet voor vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een geschikter alternatief voor de standaard doos van karton.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen aanraking met regen en andere vormen van vocht. Wanneer deze dozen van piepschuim worden ingezet voor het verpakken en verzenden van goederen, zorgt dit voor vele voordelen in vergelijking met de typische doos van karton. Het kan voedsel of dranken vasthouden en zal zeker niet lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Doosjes van piepschuim erg populair.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim geeft het enorm veel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie wanneer dit gebruikt zal worden als bouwisolatie.

Het piepschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet rotten, schimmelen of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander niet te missen voordeel van de Thermobox piepschuim is dat het als effectieve isolator kan dienen. Wanneer dit piepschuim zal worden gebruikt voor de opslag van voedsel, houdt het warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een eettent aan de bestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden toegepast om bijvoorbeeld een koelkast of vrieskist van isolatiemateriaal te voorzien, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt toegepast. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie en de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of -boxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vaak gebruikt vanwege de karakteristieke isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak toegepast om dranken en voedingsmiddelen gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk zal worden beperkt. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Tempex doos Kopen in Soest

Bescherming van de betreffende goederen
Styrofoam heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
Koeldozen zijn sterk en duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere diverse artikelen. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Dit materiaal bestaat voor 98% uit luchten is om deze reden geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het totale product is dit een enorm voordeel.

Het isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan de conservering van voedsel in de hele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in enorme hoeveelheden gebruikt in een verscheidenheid aan industrieën. Laten we eens kijken hoe ze in divevrse branches worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft de nodige isolerende eigenschappen in de levensmiddelenindustrie. Om deze reden worden piepschuim dozen vaak toegepast bij de opslag van goederen en het versturen van verse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert eten voor lange tijd tegen de hitte dat van buiten komt. Hierdoor wordt voorkomen dat eten zal gaan rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen perfect voor het verzenden van levensmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Vervoer Dranken met koeldozen

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral wanneer zeeen inhouden hebben dat zou kunnen verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, bier, wijn en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten absoluut in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen getransporteerd worden

Als u wilt dat uw bloemen in de gewenste conditie aankomen op hun bestemming, dan is het van cruciaal belang dat deze verstuurd worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken bij ongewenste omstandigheden, dus zodra deze geplukt en verzonden zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het versturen te handhaven om de houdbaarheid te verlengen.

Koeldozen, ook ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische goederen, in gekoelde wagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur niet te verliezen. De producten zijn immers gemaakt om te kunnen smelten.

Bulk vloeistoffen

Er is zonder twijfel geen ruimte voor fouten voor vervoer van grote hoeveelheden vloeistoffen. Bij het vervoeren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Het is onoverkomelijk dat deze grote hoeveelheden vloeistoffen gekoeld verzonden moeten worden.

Vervoer Verf met koeldozen

Voor het behouden van haar integriteit, moet verf in koelwagens worden getransporteerd.

Vervoer gevaarlijke materialen met koeldozen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, indien u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare materialen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaretten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat bederfelijke goederen zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring

98% leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol

Tempex doos Prijsopgave Aanvragen

Uw tempex doos prijsopgave binnen uiterlijk 1 werkdag in de email-box . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Koeldozen Voor Transport

Wat betekent gekoelde logistiek?

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij maken van klimaatgevoelige producten is een speciale logistiek vereist om er zeker van te zijn dat de producten de eindgebruiker in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit mogelijk te maken.

Bij vervoer van diepvriesgoederen, zoals bijvoorbeeld voedingsmiddelen, zal het voedsel bijvoorbeeld ontdooien als de temperatuur te hoog oploopt.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis verscheidene keren zal ontdooien en opnieuw bevriest. Wanneer het daarna de eindgebruiker zou bereiken, dan kan dat een behoorlijk negatief effect hebben op de eindgebruiker zijn gezondheid.

Koeldozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten bijvoorbeeld rekening houden met de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Vrachtbedrijven en expediteurs moeten niet alleen rekening houden met het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel producten die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs zijn verplicht om bij het transport van deze producten de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.