EPS dozen met deksel Bestellen

Koop in NL gefabriceerde thermoboxen in Soest regio Utrecht

EPS dozen met deksel Bestellen in Soest

Wij zijn een Nederlandse producent van thermoboxen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Soest, maar ook in Baarn, Amersfoort, Zevenhuizen, Soesterberg, Zandvoort, Eemnes, Laren, Bilthoven, Hilversum, Zeist.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze EPS dozen met deksel

Onze thermoboxen bestaan uit meerdere lagen

Onze thermoboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De thermoboxen zijn waterbestendig 

De thermoboxen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol

Thermobox kopen met 15% korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw tempex doos bestellen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al best lang beschouwd als het het beste verpakkingsmateriaal wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lage gewicht. Net als de optie om de vorm op maat te creëren.

Thermobox is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en versturen van producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van EPS dozen met deksel voor het inpakken van producten heeft de kosten van verzending en verpakking behoorlijk laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS veel lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Thermobox 

EPS is een soort kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verpakkings- en verzendcontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Door het productieproces krijgt dit schuim een gelijke, consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

EPS dozen met deksel Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten bijvoorbeeld rekening houden met de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Vrachtbedrijven en expediteurs moeten niet alleen rekening houden met het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel producten die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs zijn verplicht om bij het transport van deze producten de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel (ook wel eps piepschuim dozen) voor gekoeld vervoer

De betekenis van koeltransport

Het verzenden van bederfelijke producten die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om producten van de ene plek naar de andere plek te brengen, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om producten van de ene plek naar de andere plek te brengen.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is een van zijn cruciale voordelen. Piepschuim is erg duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Dankzij zijn lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal gemakkelijk in verscheidene goederen worden gegoten of gevormd. Het materiaal kan ook worden gesneden om dit te passen in de holtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde verpakkingen. Stukjes piepschuim kunnen worden gesneden met een eenvoudig hobbymesje in plaats van een professioneel stuk gereedschap.

Dankzij de grote hoeveelheid luchtholtes van piepschuim heeft dit materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is piepschuim een geweldige keuze voor vooral de bescherming van onder andere producten die kunnen breken en bederven tijdens de verscheping.

Een heleboel producenten bedenken aangepaste containers voor verpakken die risico op schade op apparatuur tot het minimale doen verlagen. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Gezien het vermogen om de goederen tegen defecten te beschermen, wordt dit materiaal ook wel gebruikt om verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een veel geschikter alternatief dan de gewone doos van karton.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen aanraking met regen en andere vormen vocht. Als deze piepschuim dozen worden ingezet voor het verzenden en verpakken van goederen, zorgt dit voor een voordeel in vergelijking met de normale doos van karton. Het kan etenswaren of drankjes vasthouden en zal niet lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Tempex dozen mega populair.

De vochtbestendigheid van dit schuim brengt het enorm veel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie als dit materiaal gebruikt zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het polystyreenschuim niet rotten, schimmelen of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander niet te missen voordeel van de Piepschuim box is dat het als effectieve isolator kan dienen. Als dit piepschuim zal worden ingezet als het opslaan van voedsel, houdt het warme etenswaren warm en koude etenswaren koud gedurende de levering van een eettent aan de bestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden toegepast om bijvoorbeeld een vrieskist of koelbox te isoleren, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenen de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of -boxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt meestal gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie wegens de geweldige isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak toegepast om drinken en etenswaren gedurende het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk zal worden beperkt. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Thermobox Kopen in Soest

Bescherming van de betreffende goederen
Styrofoam heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
EPS dozen met deksel zijn sterk en duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse etenswaren en andere diverse producten. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het eindproduct is dit een enorm voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot het conserveren van voedsel in de gehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op enorme schaal gebruikt in een verscheidenheid van industrieën. Laten we eens kijken hoe ze gebruikt worden in verscheidene industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Daarom worden piepschuim dozen vaak toegepast bij het opslaan van goederen en verzending van koelverse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert eten voor lange tijd tegen de warmte dat van buiten komt. Hierdoor wordt voorkomen dat eten zal gaan rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen ideaal voor het verzenden van voedsel. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze piepschuimdozen

Vervoer Dranken met thermoboxen

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral alseen inhouden hebben dat zou kunnen verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, bier, wijn en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een koelwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen getransporteerd worden

Als u wilt dat bloemen in de gewenste staat aankomen op hun bestemming, zorg er dan voor dat ze worden verstuurd in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen vergaan bij ongewenste omstandigheden, dus zodra ze geplukt en op transport zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het versturen te handhaven om de houdbaarheid te verlengen.

EPS dozen met dekselzijn ook ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelwagens worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze zijn immers gemaakt om te kunnen smelten.

Bulk vloeistoffen

voor fouten is  zonder twijfel geen ruimte bij vervoer van grote hoeveelheden vloeistoffen. En vooral niet bij het transport van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onoverkomelijk dat deze grote hoeveelheden vloeistoffen gekoeld verzonden moeten worden.

Vervoer Verf met thermoboxen

Om haar integriteit te waarborgen, moet dus ook verf in gekoelde wagens worden getransporteerd.

Vervoer gevaarlijke materialen met thermoboxen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, zodra u iets wilt te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare materialen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen hoge vochtigheid of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat bederfelijke goederen zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Het is mogelijk dat u dit laatste item op deze lijst een beetje schokkend vindt, echter kan kauwgom een verschikkelijke nachtmerrie worden als kauwgom niet temperatuur-gecontroleerd wordt getransporteerd.

Hoewel een koelwagen vaak wordt gebruikt om goederen koel te bewaren, kan de koelwagen ook worden gebruikt om lucht op te warmen. Tevens kunnen reefers worden gebruikt om bederfelijke goederen vooral niet te laten bevriezen wanneer het koud is en om de items koel of op exacte temperatuur te houden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol

Thermobox Offerte Aanvragen

Uw tempex doos prijsopgave binnen uiterlijk 1 werkdag in de email-box . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen met deksel Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij maken van klimaatgevoelige producten is een bijzondere logistiek benodigd om ervoor te zorgen dat de producten de eindgebruiker in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit mogelijk te maken.

Bij vervoer van diepvriesgoederen, zoals bijvoorbeeld etenswaren, zal het voedsel bijvoorbeeld ontdooien wanneer de temperatuur te hoog oploopt.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het transport verscheidene malen zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Als het vervolgens de eindconsument zou bereiken, dan kan dat een negatief effect hebben op diens gezondheid.

EPS dozen met deksel Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten bijvoorbeeld rekening houden met de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Vrachtbedrijven en expediteurs moeten niet alleen rekening houden met het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel producten die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs zijn verplicht om bij het transport van deze producten de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.