Tempex dozen Kopen

Soesterberg (Utrecht) Tempex dozen Offertes

Tempex dozen Bestellen voor Soesterberg

Wij zijn een lokale producent van eps dozen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Soesterberg, maar ook in Zeist, Bilthoven, Soest, De Bilt, Amersfoort, Bunnik, Odijk, Doorn, Woudenberg, Baarn.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Tempex dozen

Onze eps dozen zijn gemaakt uit

Onze eps dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle eps dozen zijn waterbestendig 

Alle eps dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In 92% van de Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol

EPS doos met deksel kopen nu met 15% korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw eps koelbox bestellen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te maken. Polystyreen wordt al lang bestempeld als het ideale verpakkingsmateriaal vanwege haar thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lage gewicht. Alsmede de mogelijkheid om het op maat te maken.

EPS doos met deksel is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en versturen van producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Tempex dozen voor het inpakken van goederen heeft de kosten van verzending en verpakking fors doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS behoorlijk lager is dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een EPS doos met deksel 

Piepschuim is kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Door het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

Tempex dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (of tempex boxen) voor geconditioneerd transport

De betekenis van gekoeld transport

Het verzenden van bederfelijke waren die in een gekoelde omgeving wordt gekoeld transport genoemd.

Om waren van de ene plek naar de andere plek te brengen, wordt bij gekoeld transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld transport wordt gebruikt om waren van de ene plek naar de andere plek te brengen.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is een van zijn belangrijkste pluspunten. Piepschuim is erg duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Dankzij zijn lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal gemakkelijk in verscheidene producten worden gegoten of gevormd. Het kan ook worden gesneden om dit te passen in de holtes van een muur of gevormd in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Stukjes piepschuim kunnen worden gesneden met een simpel keukenmesje in plaats van een complexer gereedschap.

Dankzij de grote hoeveelheid luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is piepschuim een uitstekende keuze voor de bescherming van onder andere producten die kunnen breken of bederven tijdens het transport.

Veel producenten bedenken aangepaste containers voor verpakken die het risico op beschadiging van apparaten tot een minimum beperken. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Wegens het vermogen om de producten tegen defecten te beschermen, wordt dit materiaal ook wel ingezet voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een geschikter alternatief dan de gewone kartonnen doos.

{ kunnen goed tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen aanraking met regen, maar ook verschillende bronnen van vocht. Als deze doosjes worden gebruikt voor verpakking en verzending, zorgt dit voor een voordeel ten opzichte van de normale kartonnen doos. Het kan namelijk voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal zeker niet lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Piepschuim dozen onwijs populair.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim brengt het materiaal veel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie wanneer dit materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

Het schuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Een ander niet te missen voordeel van de Tempex bak is dat het als effectieve isolator kan dienen. Als dit schuim wordt ingezet als het opslaan van etenswaren, houdt dit materiaal warme etenswaren warm en koude etenswaren koud gedurende de levering van een eettent naar de eindbestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden toegepast om bijvoorbeeld een koelbox of vrieskist te isoleren, waardoor het een uitermate geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt ingezet. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur om zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex bakken wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt meestal gebruikt in de voedings- en verpakkingsindustrie vanwege de geweldige isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak toegepast om drinken en voedingsmiddelen gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze eigenschap zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

EPS doos met deksel Kopen in Soesterberg

Bescherming van de betreffende producten
Styrofoam heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is duurzaam
Tempex dozen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere producten. Het materiaal kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het totale product zorgt dit voor een gigantisch voordeel.

Het isoleert de bestelling
In vergelijking met de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot het conserveren van etenswaren in de gehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op grote schaal gebruikt in een verschillende industrieën. We bekijken nu hoe ze in divevrse industrieën worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft de gewenste isolerende eigenschappen in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom worden piepschuim dozen vaak toegepast bij het opslaan van producten en de verzending van verse groenten en gevogelte. Het isoleert het voedsel voor lange tijd tegen de warmte van buitenaf. Hierdoor wordt voorkomen dat voedsel gaat bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen ideaal voor het verzenden van voedsel. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze dozen

Transporteer Dranken met eps dozen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, vooral indien deze iets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Zuivelproducten, bier, wijn en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten zonder twijfel in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen vervoerd worden

Mocht u willen dat uw bloemen in prachtige conditie arriveren op de plek van bestemming, dan is het van cruciaal belang dat de bloemen worden verstuurd in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen vergaan namelijk bij onjuiste omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en verzonden zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het verschepen te behouden om de levensduur te verlengen.

Tempex dozen, ook perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur te behouden. Ze zijn immers ontworpen om te kunnen smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare stoffen

Er is absoluut geen ruimte voor fouten bij het transport van bulk vloeibare stoffen. zeker niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onoverkomelijk dat deze bulk vloeibare stoffen gekoeld verstuurd moeten worden.

Vervoer Verf met eps dozen

Om zijn integriteit te waarborgen, moet dus ook verf in gekoelde vrachtwagens vervoerd worden.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met eps dozen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, als u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om incidenten te voorkomen.

Sigaren

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat producten die kunnen bederven zoals tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Misschien vindt u dit laatste item op de lijst een beetje schokkend, echter kan kauwgom een nachtmerrie worden als kauwgom niet temperatuur-gecontroleerd wordt getransporteerd.

Ookal wordt een gekoelde wagen veel gebruikt om producten gekoeld te bewaren, kan hij ook gebruikt worden om de lucht op te warmen. Tevens kunnen reefers gebruikt worden om producten die kunnen bederven niet te laten bevriezen in de winter en om de producten koel of op vereiste temperatuur te houden.

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In 92% van de Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol

EPS doos met deksel Prijsopgave Aanvragen

Uw eps koelbox offerte binnen uiterlijk een werkdag in uw mailbox . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek benodigd om te garanderen dat de waren de consument in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te verwezenlijken.

Bij het transport van diepvriesproducten, zoals bijvoorbeeld voedingsmiddelen, kan het voedsel bijvoorbeeld ontdooien als de temperatuur te hoog oploopt.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer verscheidene keren ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Als het vervolgens de eindconsument zou bereiken, kan dat een negatief effect hebben op diens gezondheid.

Tempex dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten bijvoorbeeld rekening houden met de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel waren die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en bevrachters moeten bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en nodige documentatie in acht nemen.