Tempex dozen Kopen

Soesterberg regio Utrecht Tempex dozen Offertes

Tempex dozen Bestellen in Soesterberg

Wij zijn een lokale producent van tempex dozen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Soesterberg, maar ook in Zeist, Bilthoven, Soest, De Bilt, Amersfoort, Bunnik, Odijk, Doorn, Woudenberg, Baarn.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Tempex dozen

De tempex dozen bestaan uit meerdere lagen

De tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De tempex dozen zijn waterbestendig 

De tempex dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol

Piepschuim doos kopen nu met 15% extra korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw eps doos met deksel bestellen kan alleen deze week met 15% extra korting. Bestel dus snel. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al lang bestempeld als het ideale verpakkingsmiddel vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lage gewicht. Alsmede de mogelijkheid om het op maat te maken.

Piepschuim doos is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en verzenden van producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Tempex dozen voor het inpakken van voedingswaren zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS veel lager is dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Piepschuim doos 

Piepschuim is plastic dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis die zijn doordrenkt met lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Het schuim krijgt dankzij het productieproces een uniforme en consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

Tempex dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (of tempex boxen) voor gekoeld transport

Wat betekent gekoeld transport?

Het verzenden van goederen die zouden in een gekoelde omgeving noemen wij gekoeld transport.

Om goederen van de ene plek naar de andere plek te vervoeren, wordt bij gekoeld transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld transport wordt gebruikt om goederen van de ene plek naar de andere plek te vervoeren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is één van de belangrijkste pluspunten. Polystyreenschuim is heel erg duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Door zijn lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal gemakkelijk in verscheidene producten worden gegoten of gevormd. Dit kan worden gesneden om dit te laten passen in de holtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde dozen. Je kan zelfs gemakkelijk vellen piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van met complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Door de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim de beste keuze voor de bescherming van onder andere producten die kunnen breken en bederven tijdens het transport.

Diverse producenten bedenken aangepaste containers voor verpakken die het risico op schade op apparaten tot een minimum doen verlagen. Daarbij hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens de verzending valt. Gezien het sterke punt om de producten tegen schade te beschermen, wordt dit materiaal ook toegepast voor vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een veel beter alternatief dan de gewone kartonnen doos.

{ kunnen goed tegen vocht. Deze piepschuim dozen het product tegen aanraking met regen, maar ook andere vormen van vocht. Als deze doosjes worden gebruikt voor verpakking en verzending, zorgt dit voor een voordeel ten opzichte van de normale kartonnen doos. Het kan namelijk voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal zeker niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Dozen van piepschuim erg populair.

De vochtbestendigheid van dit schuim geeft het materiaal vele voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie wanneer dit materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander niet te missen voordeel van de EPS box is dat het als effectieve isolator kan dienen. Als dit polystyreenschuim wordt gebruikt voor de opslag van levensmiddelen, houdt dit materiaal warme levensmiddelen warm en natuurlijk koude levensmiddelen koud gedurende de levering van een eettent naar de eindbestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden gebruikt om een vrieskist of koelbox van isolatiemateriaal te voorzien, waardoor het een uitermate geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Polystyreenschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt ingezet. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenen dus de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex bakken worden vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie vaak gebruikt vanwege de karakteristieke isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak gebruikt om dranken en voedingsmiddelen gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk wordt beperkt. Deze eigenschap zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Piepschuim doos Kopen in Soesterberg

Beschermt de producten
Door het geweldige schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het bestand tegen druk.

Duurzaamheid
Tempex dozen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse levensmiddelen en andere diverse artikelen. Het materiaal kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht van gewicht en voegt het geen gewicht toe aan het eindproduct.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan het conserveren van levensmiddelen in de algehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in enorme hoeveelheden gebruikt in een verschillende industrieën. Hieronder beschrijven we hoe ze in verscheidene industrieën worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de voedingsmiddelenindustrie. Om deze reden worden deze dozen vaak gebruikt bij de opslag van producten en de verzending van verse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert het voedsel voor lange tijd tegen de warmte dat van buiten komt. Hierdoor wordt voorkomen dat voedsel zal gaan rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die gebruikt worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen ideaal voor het verzenden van levensmiddelen. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze dozen

Transporteer Dranken met tempex dozen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, vooral wanneer zeiets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Zuivelproducten, bier, wijn en andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een koelwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen vervoerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat uw bloemen in prachtige staat arriveren op hun bestemming, dan is het van cruciaal belang dat de bloemen worden verzonden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen verwelken namelijk bij verkeerde omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en verstuurd zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het verschepen te behouden om de levensduur te verlengen.

Tempex dozenzijn perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur te behouden. Ze kunnen namelijk smelten.

Bulk vloeibare stoffen

voor fouten is  zonder twijfel geen ruimte bij het transport van grote hoeveelheden vloeibare stoffen. En vooral niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onoverkomelijk dat deze grote hoeveelheden vloeibare stoffen gekoeld verstuurd dienen te worden.

Vervoer Verf met tempex dozen

Om haar integriteit te waarborgen, moet dus ook verf in gekoelde vrachtwagens worden getransporteerd.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met tempex dozen

Indien u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle voorschriften volledig volgen. Gevaarlijke en giftige grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om incidenten te voorkomen.

Sigaren

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of de hitte. Om bederf te voorkomen, moeten producten die kunnen bederven zoals tabaksproducten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Het is mogelijk dat u het laatste product op deze lijst schokkend vindt, echter kan kauwgom een nachtmerrie worden als kauwgom niet temperatuur-gecontroleerd wordt getransporteerd.

Alhoewel een koelwagen veel wordt gebruikt om producten koel te bewaren, kan hij ook worden gebruikt om de lucht te verwarmen. Tevens kunnen reefers worden gebruikt om goederen die zouden kunnen bederven niet te laten bevriezen als het koud is en om de items koel of op een nodige temperatuur te houden.

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol

Piepschuim doos Prijsopgave Ontvangen

Uw eps doos met deksel offerte in een werkdag in uw email . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij de productie van klimaatgevoelige goederen is een bijzondere logistiek benodigd om te zorgen dat de goederen de consument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te verwezenlijken.

Bij het transport van diepvriesproducten, zoals voedingsmiddelen, kan het voedsel ontdooien als de temperatuur te hoog oploopt.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport verscheidene keren ontdooit en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindconsument zou bereiken, kan dat een behoorlijk negatieve impact hebben op diens gezondheid.

Tempex dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten rekening houden met de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel goederen die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters moeten bij het vervoer van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.