Piepschuim dozen Bestellen

Piepschuim dozen Kopen voor Bilthoven - Kwalitatieve eps dozen

Piepschuim dozen Kopen in Bilthoven Utrecht

Wij zijn een NL producent van eps dozen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Bilthoven, maar ook in De Bilt, Zeist, Utrecht, Soesterberg, Bunnik, Odijk, Soest, Houten, Baarn, Heemstede.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Piepschuim dozen

Onze eps dozen bestaan uit meerdere lagen

Onze eps dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle eps dozen zijn waterbestendig 

Alle eps dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol

Piepschuim doos kopen nu met 15% korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw koeldoos bestellen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al best lang beschouwd als het het beste verpakkingsmateriaal vanwege haar thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lichte gewicht. Net als de mogelijkheid om de vorm op maat te maken.

Piepschuim doos is een uitstekend prijs-effectief, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en versturen van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Piepschuim dozen voor het inpakken van levensmiddelen heeft de kosten van verzending en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS behoorlijk lager is dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Piepschuim doos 

Tempex is kunststof dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dankzij het productieproces krijgt dit schuim een uniforme, consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

Piepschuim dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen (of tempex boxen) voor geconditioneerd transport

Wat is koeltransport?

Het transporteren van producten die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemen wij koeltransport.

Om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is één van de belangrijkste voordelen. Piepschuim is enorm duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Door zijn luchtige en lichte consistentie kan polystyreenschuim makkelijk in diverse goederen worden gegoten of gevormd. Dit kan ook worden gesneden om dit te passen in de open ruimten van een muur of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals geïsoleerde dozen. Vellen piepschuim kunnen worden gesneden met een eenvoudig hobbymesje in plaats van een complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Door de vele luchtholtes van polystyreenschuim heeft dit materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is polystyreenschuim de beste keuze voor vooral het beschemen van producten die kunnen breken of bederven tijdens het transport.

Diverse producenten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die risico op schade op apparaten tot een minimum beperken. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens het verzenden valt. Dankzij het sterke punt om deze goederen tegen beschadiging te beschermen, wordt polystyreenschuim tevens ook gebruikt om vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een veel geschikter alternatief dan de normale doos van karton.

{ kunnen goed tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het product tegen aanraking met regen, maar ook andere bronnen vocht. Als deze dozen van piepschuim worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van goederen, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de normale doos van karton. Het kan namelijk voedsel of drankjes vasthouden en zal niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Tempex dozen onwijs gewild.

De vochtbestendigheid van dit schuim geeft dit materiaal een heleboel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie als het materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het piepschuim niet gaan schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander onmisbaar voordeel van de Thermobox piepschuim is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Als dit piepschuim wordt gebruikt voor het opslaan van voedsel, houdt dit materiaal warme levensmiddelen warm en natuurlijk koude levensmiddelen koud tijdens de levering van een eettent naar de bestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden ingezet om een vrieskist of koelbox te isoleren, waardoor het een uitermate geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Polystyreenschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt ingezet. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenom zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie meestal gebruikt vanwege de karakteristieke isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel ingezet om drinken en voedsel gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte aanzienlijk wordt beperkt. Dit kenmerk zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Piepschuim doos Kopen in Bilthoven

Beschermt de goederen
Styrofoam heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is duurzaam
Piepschuim dozen zijn stevig en duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse levensmiddelen en andere diverse artikelen. Styrofoam kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht van gewicht en voegt het ook geen gewicht toe aan het totale product.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot aan de conservering van voedsel in de hele distributieketen.

Piepschuim dozen worden in grote hoeveelheden in verschillende industrieën, omdat dit materiaal een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven we hoe ze in divevrse industrieën worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor levensmiddelen. Om deze reden worden deze dozen veel ingezet bij het opslaan van goederen en de verzending van verse groenten en gevogelte. Het isoleert eten voor meerdere uren tegen de warmte dat van buiten komt. Hierdoor voorkomt het materiaal dat eten gaat rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen ideaal voor het verzenden van etenswaren. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Vervoer Dranken met eps dozen

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral alseen inhouden hebben dat zou kunnen bederven of verzuren. Zuivelproducten, bier, wijn en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten zonder twijfel in een koelwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen vervoerd worden

Indien u wilt dat uw bloemen in prachtige staat arriveren op hun bestemming, zorg er dan voor dat ze worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken namelijk in de verkeerde omstandigheden, dus eens ze geplukt en verscheept zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het versturen te handhaven om de houdbaarheid te verlengen.

Piepschuim dozen, ook perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur te behouden. De kaarsen kunnen immers ook smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

voor fouten is  zonder twijfel geen ruimte voor transport van bulk vloeistoffen. zeker niet bij het transport van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze bulk vloeistoffen moeten absoluut gekoeld worden verstuurd.

Vervoer Verf met eps dozen

Om zijn integriteit te behouden, moet verf in gekoelde vrachtwagens getransporteerd worden.

Vervoer gevaarlijke materialen met eps dozen

De voorschriften moeten echt tot in detail gevolgd worden, indien u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare materialen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ongelukken te voorkomen.

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of de hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat bederfelijke goederen zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Het kan zijn dat u dit laatste item op deze lijst bijzonder vindt, maar kauwgom kan een verschikkelijke nachtmerrie worden als het niet temperatuur-gecontroleerd wordt getransporteerd.

Alhoewel een koelwagen veelal wordt gebruikt om goederen gekoeld te bewaren, kan hij ook worden gebruikt om de lucht te verwarmen. Reefers kunnen worden gebruikt om producten die kunnen bederven vooral niet te laten bevriezen in de winter en om deze goederen koel of op vereiste temperatuur te behouden.

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol

Piepschuim doos Prijsopgave Aanvragen

Uw koeldoos prijsopgave in maximaal een werkdag in uw mailbox ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Piepschuim dozen Voor Transport

Wat is gekoelde logistiek?

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt vaak aangeduid als koude keten supply chain. Bij maken van klimaatgevoelige goederen is een bijzondere logistiek vereist om te verzekeren dat de goederen de eindconsument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te garanderen.

Bij transport van diepvriesgoederen, zoals voedsel, kan het voedsel ontdooien als de temperatuur te hoog oploopt.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het transport diverse malen zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Als het daarna de eindgebruiker bereikt, dan zou dat een negatieve impact hebben op de eindgebruiker zijn gezondheid.

Piepschuim dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten zich houden aan de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel goederen die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs zijn verplicht om bij het verzenden van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.