EPS dozen Bestellen

Koop kwalitatieve piepschuim dozen voor Bilthoven

EPS dozen Bestellen in Bilthoven

Wij zijn een NL producent van piepschuim dozen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Bilthoven, maar ook in De Bilt, Zeist, Utrecht, Soesterberg, Bunnik, Odijk, Soest, Houten, Baarn, Heemstede.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze EPS dozen

Onze piepschuim dozen zijn gemaakt uit

Onze piepschuim dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle piepschuim dozen zijn waterbestendig 

Alle piepschuim dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS doos kopen met 15% korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw styrofoam doos bestellen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Bestel snel. 

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te maken. Het kunststof Polystyreen wordt best lang bestempeld als het het beste verpakkingsmiddel wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lichte gewicht. Alsmede de mogelijkheid om de vorm op maat te creëren.

EPS doos is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en versturen van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruik van EPS dozen voor het verpakken van levensmiddelen heeft de kosten van verzending en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS behoorlijk lager is dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een EPS doos 

Tempex is kunststof dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis die zijn doordrenkt door lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dankzij het productieproces krijgt dit schuim een gelijke, consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

EPS dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen (of tempex boxen) voor geconditioneerd transport

Wat is koeltransport?

Het versturen van waren die zouden in een gekoelde omgeving noemen wij koeltransport.

Om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te brengen, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te brengen.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is één van de belangrijkste voordelen. Dit materiaal is enorm duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Door zijn luchtige en lichte consistentie kan polystyreenschuim gemakkelijk in diverse goederen worden gegoten of gevormd. Dit kan ook worden gesneden om dit te passen in de open ruimten van een muur of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Je kunt zelfs eenvoudig stukjes piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van een complexer gereedschap.

Door de vele luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is polystyreenschuim de beste keuze voor de bescherming van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens het transport.

Diverse producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die risico op schade op apparaten tot een minimum beperken. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Dankzij het sterke punt om de goederen tegen beschadiging te beschermen, wordt polystyreenschuim ook gebruikt om verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een veel doeltreffender alternatief dan de standaard doos van karton.

{ kunnen goed tegen vocht. Deze piepschuim dozen het product tegen aanraking met regen, maar ook verschillende bronnen van vocht. Als deze dozen van piepschuim worden gebruikt voor het verzenden en verpakken van goederen, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de normale doos van karton. Het kan namelijk voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Tempex dozen onwijs gewild.

De vochtbestendigheid van dit schuim brengt dit materiaal heel veel voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie als het gebruikt wordt als bouwisolatie.

Het piepschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet gaan rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander onmisbaar voordeel van de Thermobox piepschuim is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Als dit piepschuim wordt gebruikt voor de opslag van voedingsmiddelen, houdt dit materiaal warme levensmiddelen warm en koude levensmiddelen koud tijdens de levering van een eettent naar de bestemming van de consument. Dit schuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een vrieskist of koelbox te isoleren, waardoor het een geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt ingezet. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie en de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex bakken zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie meestal gebruikt wegens zijn geweldige isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel ingezet om dranken en voedsel gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze eigenschap zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

EPS doos Kopen in Bilthoven

Beschermt de goederen
Styrofoam heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
EPS dozen zijn stevig en duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse levensmiddelen en andere diverse artikelen. Styrofoam kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht van gewicht en voegt het ook geen gewicht toe aan het totale product.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan de conservering van voedingsmiddelen in de hele distributieketen.

Piepschuimdozen worden op grote schaal in een verscheidenheid aan industrieën, omdat dit materiaal een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven we hoe ze in divevrse industrieën worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor levensmiddelen. Om deze reden worden deze dozen veel ingezet bij de opslag van goederen en de verzending van verse groenten en gevogelte. Het isoleert eten voor meerdere uren tegen de hitte dat van buiten komt. Hierdoor voorkomt het materiaal dat eten gaat rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen ideaal voor het verzenden van etenswaren. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze piepschuimdozen

Vervoer Dranken met piepschuim dozen

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, vooral wanneer zeeen inhouden hebben dat zou kunnen bederven of verzuren. Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten zonder twijfel in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen vervoerd worden

Als u wilt dat uw bloemen in prachtige staat arriveren op hun bestemming, dan is het van cruciaal belang dat de bloemen worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken namelijk in de onjuiste omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en op transport zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het versturen te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

EPS dozen, ook perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in koelwagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Deze kaarsen kunnen immers ook smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

Er is zonder twijfel geen ruimte voor fouten bij transport van bulk vloeistoffen. Bij het vervoer van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze bulk vloeistoffen moeten gekoeld worden verstuurd.

Vervoer Verf met piepschuim dozen

Om zijn integriteit te behouden, moet verf in koelwagens worden getransporteerd.

Vervoer gevaarlijke materialen met piepschuim dozen

Zodra u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle voorschriften volledig volgen. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare materialen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of de hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat goederen die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS doos Prijsopgave Aanvragen

Uw styrofoam doos prijsopgave binnen maximaal een werkdag in de email-box ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen Voor Transport

Wat is gekoelde logistiek?

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal aangeduid als koude keten logistiek. Bij maken van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek vereist om te garanderen dat de goederen de eindconsument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te garanderen.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel chill chain logistiek genoemd, hebben als doel dat het transport van goederen veilig kan gebeuren. Als dit correct wordt uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van waren verlengen met soms wel jaren.
Het is echter van cruciaal belang dat ieder onderdeel van de supply chain de gewenste temperatuur handhaaft. En omdat in een dergelijke ”keten” heel veel schakels zijn betrokken, moet iedere schakel een gunstige omgeving bieden voor de goederen die kunnen bederven in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke waren zijn niet meer bruikbaar wanneer een schakel faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of koud. Wanneer dit toch gebeurt, dan kan dit resulteren in behoorlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Wegens het feit dat behoorlijk veel producenten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde waren maken, is het van cruciaal belang dat de koude bevoorradingsketen in stand wordt gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de veiligheid en de gezondheid wanneer temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en volgens de juiste manier wordt vervoerd.

Als de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het transport van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het vervoer diverse keren zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Als het daarna de eindgebruiker bereikt, dan kan dat een negatieve impact hebben op de eindgebruiker zijn gezondheid.

EPS dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten bijvoorbeeld zich houden aan de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en bevrachters moeten niet alleen rekening houden met het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste goederen die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters zijn verplicht om bij het verzenden van deze goederen de procedurele voorschriften en nodige documentatie in acht nemen.