EPS dozen Kopen

EPS dozen Prijsopgave in Baarn Utrecht - In een dag offerte ontvangen in mailbox

EPS dozen Kopen in Baarn (Utrecht)

Wij zijn een lokale producent van thermoboxen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Baarn, maar ook in Soest, Zandvoort, Eemnes, Laren, Zevenhuizen, Blaricum, Hilversum, Amersfoort, Bussum, Huizen.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze EPS dozen

De thermoboxen zijn gemaakt uit

De thermoboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze thermoboxen zijn waterbestendig 

Onze thermoboxen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol

Piepschuim doos kopen met 15% korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw piepschuim box bestellen kan alleen deze week met 15% extra korting. Bestel snel. 

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Het kunststof Polystyreen wordt al heel lang bestempeld als het ideale verpakkingsmiddel wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en zijn hele lichte gewicht. Alsmede de mogelijkheid om het op maat te vormen.

Piepschuim doos is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en versturen van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruiken van EPS dozen voor het verpakken van voedingswaren zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking fors laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS veel lager uitvalt dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Piepschuim doos 

Piepschuim is een soort plastic dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis die zijn doordrenkt met lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dit schuim krijgt mede dankzij het productieproces een consistente en uniforme structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

EPS dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld zich houden aan de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters moeten bij het verzenden van deze waren de procedurele voorschriften en nodige documenten in acht nemen.

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen (of eps piepschuim dozen) voor gekoeld transport

Wat betekent geconditioneerd transport?

Het transporteren van producten die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt geconditioneerd transport genoemd.

Om waren van de ene locatie naar de andere locatie te brengen, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om waren van de ene locatie naar de andere locatie te brengen.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is één van de belangrijkste voordelen. Dit materiaal is enorm duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Dankzij deze luchtige en lichte consistentie kan dit materiaal simpel in diverse goederen worden gevormd en/of gegoten. Het kan ook gesneden worden om dit te passen in de open ruimten van een muur of gevormd in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Je kan zelfs eenvoudig vellen piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van een complexer gereedschap.

Dankzij de grote hoeveelheid luchtholtes van polystyreenschuim heeft dit materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is dit materiaal een uitstekende keuze voor het beschemen van breekbare en bederfelijke producten tijdens het transport.

Een heleboel producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die het risico op schade op apparatuur tot een minimum doen verlagen. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Wegens het sterke punt om deze goederen tegen schade te beschermen, wordt dit materiaal ook toegepast voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een veel doeltreffender alternatief dan de veel gebruikte doos van karton.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen aanraking met regen en verschillende bronnen van vocht. Als deze dozen van piepschuim worden ingezet voor verzending en verpakking, resulteert dit in diverse voordelen ten opzichte van de typische doos van karton. Deze piepschuim doosjes kunnen namelijk voedsel of drankjes vasthouden en zal zeker niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn EPS piepschuim dozen mega gewild.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim geeft het vele voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie wanneer dit materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het schuim niet gaan schimmelen, rotten of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander belangrijk voordeel van de Tempex bak is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Als dit piepschuim wordt gebruikt voor de opslag van etenswaren, houdt het warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud tijdens de levering van een restaurant naar de bestemming van de bestelling. Het piepschuim kan ook worden toegepast om bijvoorbeeld een vriezer of koelkast te isoleren, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Piepschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt toegepast. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenom zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt meestal gebruikt in de voedings- en verpakkingsindustrie wegens zijn geweldige isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel toegepast om drinken en voedingsmiddelen tijdens het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk wordt beperkt. Dit kenmerk zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Piepschuim doos Kopen in Baarn

Bescherming van de betreffende goederen
Dankzij het uitstekende schokabsorberende vermogen is Piepschuim het bestand tegen druk.

Het is duurzaam
EPS dozen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse etenswaren en andere diverse producten. Het materiaal kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het eindproduct zorgt dit voor een enorm voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot het conserveren van etenswaren in de gehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op enorme schaal gebruikt in een verschillende industrieën. Laten we eens kijken hoe ze gebruikt worden in diverse branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor levensmiddelen. Om deze reden worden piepschuim dozen veel toegepast bij de opslag van goederen en het versturen van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert het voedsel urenlang tegen de warmte van buitenaf. Daardoor wordt voorkomen dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen perfect voor het verzenden van etenswaren. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Vervoer Dranken met thermoboxen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden vervoerd, zeker indien deze dranken iets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, bier, wijn en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten zonder twijfel in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen getransporteerd worden

Mocht u het kunnen waarderen dat bloemen in perfecte staat arriveren op hun bestemming, zorg er dan voor dat de bloemen worden verstuurd in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen vergaan namelijk bij verkeerde omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en op transport zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het verschepen te behouden om de houdbaarheid te verlengen.

EPS dozenzijn ook ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in gekoelde wagens worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Deze kaarsen kunnen immers ook smelten.

Bulk vloeibare middelen

Er is zeker geen ruimte voor fouten voor het transport van bulk vloeibare middelen. En vooral niet bij het vervoer van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze bulk vloeibare middelen moeten absoluut gekoeld worden verzonden.

Vervoer Verf met thermoboxen

Om haar integriteit te behouden, moet dus ook verf in gekoelde wagens worden getransporteerd.

Vervoer gevaarlijke materialen met thermoboxen

Indien u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle aanwezige voorschriften volledig volgen. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare materialen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om incidenten te voorkomen.

Sigaren

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen hoge vochtigheid of hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten bederfelijke producten zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol

Piepschuim doos Prijsopgave Aanvragen

Uw piepschuim box prijsopgave binnen een werkdag in uw mailbox bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt vaak gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek benodigd om ervoor te zorgen dat de waren de consument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit mogelijk te maken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek genoemd, zorgen ervoor dat het transport van waren veilig kan gebeuren. Als dit juist wordt uitgevoerd, kan de cold chain logistics de houdbaarheid van producten verlengen met weken, maanden of zelfs jaren.
Het is echter van cruciaal belang dat ieder onderdeel van de supply chain de optimale temperatuur handhaaft. En omdat in een dergelijke ”keten” heel wat schakels zijn betrokken, moet iedere schakel een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke waren in kwestie.

Vervoerde bederfelijke producten zijn niet meer bruikbaar als een schakel faalt: de temperatuur wordt dus te warm of te koud. Wanneer dit gebeurt, kan dit resulteren in aanzienlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Wegens het feit dat de meeste producenten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde producten produceren, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de de gezondheid en veiligheid als temperatuur gecontroleerde lading niet zorgvuldig zal worden gecontroleerd en op de correcte manier wordt vervoerd.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het transport van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer diverse keren ontdooit en opnieuw bevriest. Als het daarna de eindgebruiker bereikt, kan dat een negatief effect hebben op de eindgebruiker zijn of haar gezondheid.

EPS dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld zich houden aan de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters moeten bij het verzenden van deze waren de procedurele voorschriften en nodige documenten in acht nemen.