EPS dozen met deksel Bestellen

EPS dozen met deksel Aanschaffen in Halfweg regio Fryslân - Kwalitatieve eps dozen

EPS dozen met deksel Bestellen voor Halfweg regio Fryslân

Wij zijn een lokale producent van eps dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Halfweg, maar ook in Kollum, Buitenpost, De Jouwer, Noordhorn, Zuidhorn, Surhuisterveen, Leek, Dokkum, Zevenhuizen, Winsum.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze EPS dozen met deksel

De eps dozen zijn gemaakt uit

De eps dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De eps dozen zijn waterbestendig 

De eps dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS koelbox bestellen nu met 15% korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw styrofoam doos kopen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te maken. Polystyreen wordt al lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmateriaal wegens zijn thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lichte gewicht. Net als de optie om de vorm op maat te creëren.

EPS koelbox is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van EPS dozen met deksel voor het verpakken van producten zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS behoorlijk lager is dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een EPS koelbox 

is kunststof dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verzend- en verpakkingscontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Door het productieproces krijgt dit schuim een gelijke, consistente structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

EPS dozen met deksel Transport in gekoelde logistiek

Het transport van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel goederen die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Rederijen en bevrachters moeten bij het transport van deze goederen de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel (of eps koeldozen) voor geconditioneerd transport

De betekenis van geconditioneerd transport

Het verzenden van bederfelijke goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemt men geconditioneerd transport.

Om goederen van de ene plek naar de andere plek te transporteren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om goederen van de ene plek naar de andere plek te transporteren.

De enorm hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van piepschuim is één van de meest belangrijke pluspunten. Polystyreenschuim is heel duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Door deze lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim simpel in verschillende goederen worden gegoten of gevormd. Het kan ook gesneden worden om dit te passen in de holtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde verpakkingen. Je kan zelfs eenvoudig vellen piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van een ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Door de vele luchtholtes van piepschuim heeft het materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is dit materiaal de beste keuze voor vooral het beschemen van producten die kunnen breken of bederven tijdens de verscheping.

Een heleboel producenten bedenken aangepaste containers voor verpakken die het risico op schade op apparaten tot een minimum doen verlagen. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Dankzij het vermogen om deze goederen tegen schade te beschermen, wordt polystyreenschuim tevens ook wel toegepast voor vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een veel doeltreffender alternatief dan de gewone kartonnen doos.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het betreffende product tegen aanraking met regen en andere bronnen van vocht. Zodra deze dozen van piepschuim worden gebruikt voor het verzenden en verpakken van goederen, zorgt dit voor een voordeel ten opzichte van de normale kartonnen doos. Het kan etenswaren of drankjes vasthouden en zal niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Tempex bakken enorm gewild.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim brengt het vele voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie wanneer het materiaal toegepast zal worden als bouwisolatie.

Het schuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander belangrijk voordeel van de Piepschuim box is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Zodra dit schuim zal worden ingezet als de opslag van voedingsmiddelen, houdt het warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud tijdens de levering van een eettent aan de bestemming van de bestelling. Het piepschuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een koelkast of vriezer van isolatie te voorzien, daarom is het een uitermate geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenen de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of -boxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie meestal toegepast wegens zijn geweldige isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak gebruikt om drinken en voedsel tijdens het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk zal worden beperkt. Dit kenmerk zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

EPS koelbox Kopen in Halfweg

Beschermt de betreffende goederen
Door het uitstekende schokabsorberende vermogen is Styrofoam het bestand tegen druk.

Duurzaamheid
EPS dozen met deksel zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse etenswaren en andere diverse artikelen. Styrofoam is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht van gewicht en voegt het ook geen gewicht toe aan het totale product.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan de conservering van voedingsmiddelen in de gehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op enorme schaal gebruikt in een verschillende industrieën. Laten we eens kijken hoe ze in verschillende industrieën worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de industrie voor levensmiddelen. Om deze reden worden deze dozen vaak gebruikt bij de opslag van goederen en de verzending van koelverse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert het eten voor meerdere uren tegen de hitte van buitenaf. Daardoor wordt voorkomen dat eten zal gaan rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van levensmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de piepschuimdozen

Transporteer Dranken met eps dozen

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, zeker alseen inhouden hebben dat kan bederven of verzuren. Zuivelproducten, bier, wijn en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen getransporteerd worden

Indien u wilt dat uw bloemen in prachtige conditie arriveren op hun bestemming, zorg er dan voor dat ze verzonden worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken bij onjuiste omstandigheden, dus eens ze geplukt en verstuurd zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het verschepen te behouden om de levensduur te verlengen.

EPS dozen met deksel, ook perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelwagens worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur niet te verliezen. Deze producten kunnen immers ook smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare middelen

voor fouten is  zonder twijfel geen ruimte voor het transport van grote hoeveelheden vloeibare middelen. En vooral niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onvermeidbaar dat deze grote hoeveelheden vloeibare middelen gekoeld verstuurd dienen te worden.

Transporteer Verf met eps dozen

Om zijn integriteit te behouden, moet verf in koelwagens worden getransporteerd.

Transporteer gevaarlijke grondstoffen met eps dozen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, als u van plan bent iets te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaren

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat goederen die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS koelbox Prijsopgave Ontvangen

Uw styrofoam doos offerte in uiterlijk een werkdag in uw email ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen met deksel Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt veelal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij maken van klimaatgevoelige goederen is een bijzondere logistiek benodigd om te garanderen dat de goederen de eindgebruiker in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te garanderen.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of chill chain logistics genoemd, hebben als doel dat het transport van goederen veilig kan gebeuren. Als dit goed wordt uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van waren verlengen met soms wel jaren.
Het is van onmisbaar belang dat ieder onderdeel van de supply chain de gewenste temperatuur handhaaft. En vooral omdat in een dergelijke ”keten” heel veel schakels zijn betrokken, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de goederen die kunnen bederven in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke producten zijn niet meer bruikbaar als één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dus te warm of koud. Wanneer dit toch gebeurt, kan dit leiden tot forse verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Wegens het feit dat veel producenten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde waren maken, is het van onmisbaar belang dat de koude bevoorradingsketen in tact wordt gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde lading niet met veel zorg wordt gecontroleerd en op de correcte methode zal worden vervoerd.

Wanneer de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het transport van diepvriesgoederen (zoals voedsel) het voedsel ontdooien.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis verschillende malen zal ontdooien en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindconsument bereikt, kan dat een behoorlijk negatieve impact hebben op de eindconsument zijn gezondheid.

EPS dozen met deksel Transport in gekoelde logistiek

Het transport van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel goederen die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Rederijen en bevrachters moeten bij het transport van deze goederen de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.