EPS dozen met deksel Bestellen

Koop kwalitatieve tempex dozen Leek - In een dag prijsopgave ontvangen in mailbox

EPS dozen met deksel Bestellen in Leek (Groningen)

Wij zijn een NL producent van tempex dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Leek, maar ook in Roden, De Jouwer, Steenbergen, Zuidhorn, Noordhorn, Paterswolde, Groningen, Surhuisterveen, De Punt, Halfweg.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze EPS dozen met deksel

De tempex dozen zijn gemaakt uit

De tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De tempex dozen zijn waterbestendig 

De tempex dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen zijn we succesvol

Piepschuim box kopen met 15% korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos bestellen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Polystyreen wordt al best lang bestempeld als het het beste verpakkingsmateriaal vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lage gewicht. Alsmede de mogelijkheid om het op maat te maken.

Piepschuim box is een uitstekend prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en versturen van bederfelijke producten.

Het gebruiken van EPS dozen met deksel voor het inpakken van voedingswaren heeft de kosten van verzending en verpakking aanzienlijk laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS een stuk lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Piepschuim box 

EPS is plastic dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Het schuim krijgt dankzij het productieproces een consistente en uniforme celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

EPS dozen met deksel Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel (ook wel eps koeldozen) voor geconditioneerd transport

Wat betekent gekoeld transport?

Het versturen van bederfelijke goederen die in een gekoelde omgeving noemen wij gekoeld transport.

Om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te brengen, wordt bij gekoeld transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer gekoeld transport wordt gebruikt om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te brengen.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is één van de meest belangrijke pluspunten. Polystyreenschuim is enorm duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Door zijn lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim eenvoudig in verschillende producten worden gegoten of gevormd. Dit kan worden gesneden om dit te passen in de holtes van een wand of gevormd in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals geïsoleerde boxen. Stroken piepschuim kunnen worden gesneden met een eenvoudig hobbymesje in plaats van met complexer gereedschap.

Door de talrijke luchtholtes van piepschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is polystyreenschuim een geweldige keuze voor vooral de bescherming van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens de verscheping.

Veel producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die risico op beschadiging van apparaten tot het minimale doen verlagen. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens het verzenden valt. Dankzij het sterke punt om deze producten tegen schade te beschermen, wordt polystyreenschuim tevens ook wel gebruikt om verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een beter alternatief voor de gewone doos van karton.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen aanraking met regen en andere vormen vocht. Als deze piepschuim dozen worden ingezet voor verpakking en verzending, resulteert dit in een voordeel in vergelijking met de typische doos van karton. Deze piepschuim dozen kunnen etenswaren of drankjes vasthouden en zal zeker niet lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Dozen van piepschuim onwijs populair.

De vochtbestendigheid van piepschuim geeft het materiaal vele voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie als het toegepast wordt als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet schimmelen, rotten of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander niet te missen voordeel van de Piepschuim doos is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Als dit polystyreenschuim wordt gebruikt voor het opslaan van voedsel, houdt het warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud gedurende de levering van een eettent aan de bestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden toegepast om een vrieskist of koelkast te isoleren, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt ingezet. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur en de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen worden vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie meestal toegepast vanwege de geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel toegepast om drinken en voedingsmiddelen gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk wordt beperkt. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Piepschuim box Kopen in Leek

Beschermt de betreffende producten
Piepschuim heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is enorm duurzaam
EPS dozen met deksel zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse etenswaren en andere artikelen. Styrofoam kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht en voegt het geen gewicht toe aan het eindproduct.

Het isoleert de bestelling
In vergelijking met de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot de conservering van voedsel in de gehele distributieketen.

Piepschuim dozen worden in enorme hoeveelheden in verschillende industrieën, doordat piepschuim een uitstekende isolator is. Laten we eens kijken hoe ze in divevrse branches worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de industrie voor voedingsmiddelen. Om deze reden worden deze dozen veel toegepast bij het opslaan van producten en het versturen van koelverse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert eten urenlang tegen de warmte dat van buiten komt. Daardoor voorkomt het materiaal dat eten zal gaan bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die toegepast worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van levensmiddelen. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze piepschuimdozen

Vervoer Dranken met tempex dozen

Ook diverse dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, zeker wanneer zeiets bevatten dat kan verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, bier, wijn en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een koelwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Indien u wilt dat uw bloemen in perfecte conditie arriveren op hun bestemming, dan is het onwijs belangrijk dat deze worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken in de verkeerde omstandigheden, dus zodra deze geplukt en op transport zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het versturen te handhaven om de houdbaarheid te verlengen.

EPS dozen met dekselzijn perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Ze kunnen namelijk smelten.

Bulk vloeistoffen

voor fouten is  zonder twijfel geen ruimte voor transport van bulk vloeistoffen. En vooral niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze bulk vloeistoffen moeten gekoeld worden verstuurd.

Vervoer Verf met tempex dozen

Om zijn integriteit te waarborgen, moet dus ook verf in gekoelde vrachtwagens worden vervoerd.

Vervoer gevaarlijke producten met tempex dozen

Zodra u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle voorschriften volledig volgen. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare producten moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om incidenten te voorkomen.

Sigaretten

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat bederfelijke producten zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Mogelijk vindt u dit als laatst genoemde item op de lijst schokkend, echter kan kauwgom een nachtmerrie worden als het niet getransporteerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Ookal wordt een koelwagen veelal gebruikt om producten gekoeld te houden, kan hij ook gebruikt worden om lucht op te warmen. Reefers kunnen gebruikt worden om producten die kunnen bederven vooral niet te laten bevriezen als het koud is en om deze goederen koel of op een vereiste temperatuur te houden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen zijn we succesvol

Piepschuim box Offerte Aanvragen

Uw piepschuim doos offerte binnen maximaal 24 uur in uw email-box . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen met deksel Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt vaak aangeduid als koude keten logistiek. Bij maken van klimaatgevoelige goederen is een bijzondere logistiek nodig om te verzekeren dat de goederen de consument in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te garanderen.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek genoemd, zorgen ervoor dat het transport van goederen veilig kan gebeuren. Als dit juist wordt uitgevoerd, kan de chill chain logistics de houdbaarheid van producten verlengen met soms wel jaren.
Het is van cruciaal belang dat ieder onderdeel van de toeleveringsketen de gewenste temperatuur behoudt. En vooral omdat in een dergelijke ”keten” behoorlijk veel schakels zijn betrokken, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de bederfelijke goederen in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke waren zijn niet meer bruikbaar als één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dus te warm of te koud. En wanneer dit gebeurt, kan dit leiden tot forse verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Aangezien de meeste producenten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde producten fabriceren, is het van cruciaal belang dat de koude bevoorradingsketen in tact wordt gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en op de correcte manier wordt vervoerd.

Wanneer de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het transport van diepvriesproducten (zoals voedsel) het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het vervoer verschillende malen zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het daarna de eindconsument zou bereiken, kan dat een negatief effect hebben op diens gezondheid.

EPS dozen met deksel Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten zich houden aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Rederijen en expediteurs moeten niet alleen rekening houden met het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel goederen die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Rederijen en expediteurs moeten bij het vervoer van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.