Piepschuim dozen Kopen

Piepschuim dozen Bestellen Leek (Groningen) - Kwalitatieve styrofoam dozen

Piepschuim dozen Bestellen in Leek (Groningen)

Wij zijn een Nederlandse producent van styrofoam dozen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Leek, maar ook in Roden, De Jouwer, Steenbergen, Zuidhorn, Noordhorn, Paterswolde, Groningen, Surhuisterveen, De Punt, Halfweg.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Piepschuim dozen

De styrofoam dozen zijn gemaakt van

De styrofoam dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De styrofoam dozen zijn waterbestendig 

De styrofoam dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Thermobox kopen met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw koeldoos kopen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt al heel lang beschouwd als het ideale verpakkingsmiddel vanwege haar thermische isolatie-eigenschappen en zijn hele lichte gewicht. Net als de optie om het op maat te vormen.

Thermobox is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en versturen van producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Piepschuim dozen voor het inpakken van goederen heeft de kosten van transport en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS veel lager is dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Thermobox 

Tempex is een soort kunststof dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Het schuim krijgt dankzij het productieproces een consistente en uniforme structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

Piepschuim dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten voldoen aan de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde producten.

Rederijen en expediteurs moeten niet alleen voldoen aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel producten die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs zijn verplicht om bij het verzenden van deze producten de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen (of tempex boxen) voor gekoeld transport

De betekenis van geconditioneerd transport

Het verzenden van bederfelijke producten die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemt men geconditioneerd transport.

Om producten van de ene plek naar de andere plek te vervoeren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om producten van de ene plek naar de andere plek te vervoeren.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is één van zijn belangrijkste pluspunten. Dit materiaal is zeer duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Door deze luchtige en lichte consistentie kan dit materiaal simpel in diverse producten worden gegoten of gevormd. Dit kan worden gesneden om dit te laten passen in de open ruimten van een wand of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals geïsoleerde boxen. Vellen piepschuim kunnen worden gesneden met een eenvoudig keukenmesje in plaats van een professioneel stuk gereedschap of in plaats van zagen.

Door de vele luchtholtes van piepschuim heeft dit materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is polystyreenschuim de beste keuze voor het beschemen van producten die kunnen breken of bederven tijdens het transport.

Diverse fabrikanten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die het risico op beschadiging van apparaten tot een minimum doen verlagen. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens het verzenden valt. Wegens zijn vermogen om de producten tegen schade te beschermen, wordt dit materiaal ook toegepast voor vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een geschikter alternatief voor de veel gebruikte doos van karton.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het product tegen aanraking met regen, maar ook andere vormen van vocht. Als deze doosjes piepschuim worden gebruikt voor verpakking en verzending, zorgt dit voor een voordeel ten opzichte van de typische doos van karton. De piepschuim doosjes kunnen voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal zeker niet lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Tempex dozen erg populair.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim brengt dit materiaal vele voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie wanneer dit toegepast zal worden als bouwisolatie.

Het piepschuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander niet te missen voordeel van de Piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Als dit piepschuim zal worden gebruikt voor het opslaan van voedingsmiddelen, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant naar de eindbestemming van de consument. Het piepschuim kan ook worden ingezet om een koelkast of vriezer te isoleren, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenom zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of -boxen worden meestal gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt vaak toegepast in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege de karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak ingezet om drinken en etenswaren tijdens het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte behoorlijk zal worden beperkt. Deze karakteristieke eigenschap zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Thermobox Kopen in Leek

Beschermt de producten
Door het geweldige schokabsorberende vermogen is Piepschuim het bestand tegen druk.

Piepschuim is duurzaam
Piepschuim dozen zijn stevig en duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere artikelen. Het materiaal is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht van gewicht is en het geen gewicht toevoegt aan het totale product zorgt dit voor een enorm voordeel.

Het isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan het conserveren van voedingsmiddelen in de algehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in grote hoeveelheden gebruikt in een verschillende industrieën. Hieronder beschrijven wij hoe ze toegepast worden in diverse industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor voedingsmiddelen. Daarom worden deze dozen vaak ingezet bij het opslaan van producten en het versturen van verse groenten en gevogelte. Het isoleert het eten urenlang tegen de warmte dat van buiten komt. Daardoor wordt voorkomen dat eten gaat rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen perfect voor het verzenden van voedsel. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Transporteer Dranken met styrofoam dozen

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, zeker wanneer zeeen inhouden hebben dat zou kunnen verzuren of bederven. Zuivelproducten, wijn, bier en andere temperatuurgevoelige producten moeten zonder twijfel in een gekoelde wagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen getransporteerd worden

Indien u wilt dat uw bloemen in prachtige conditie aankomen op hun bestemming, dan is het van cruciaal belang dat deze worden verstuurd in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen vergaan in de verkeerde omstandigheden, dus zodra deze geplukt en verzonden zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het transport te behouden om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Piepschuim dozen, ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om de kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze zijn namelijk ontworpen om te smelten.

Bulk vloeibare middelen

Er is absoluut geen ruimte voor fouten bij het transport van bulk vloeibare middelen. Bij het vervoer van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Al deze bulk vloeibare middelen moeten gekoeld worden verzonden.

Transporteer Verf met styrofoam dozen

Voor het behouden van haar integriteit, moet verf in gekoelde vrachtwagens getransporteerd worden.

Transporteer gevaarlijke producten met styrofoam dozen

Zodra u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle voorschriften 100% volgen. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare producten moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen hoge vochtigheid of hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat producten die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Mogelijk vindt u dit laatste item op de lijst verassend, echter kan kauwgom een verschikkelijke nachtmerrie worden als het niet vervoerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Alhoewel een gekoelde wagen vaak wordt gebruikt om producten gekoeld te houden, kan hij ook gebruikt worden om lucht te verwarmen. Tevens kunnen reefers gebruikt worden om bederfelijke producten niet te laten bevriezen in de winter en om de goederen koel of op een gewenste temperatuur te houden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Thermobox Prijsopgave Ontvangen

Uw koeldoos prijsopgave binnen 24 uur in uw email bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Piepschuim dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige producten is een bijzondere logistiek vereist om te garanderen dat de producten de eindgebruiker in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te verwezenlijken.

Bij het transport van diepvriesproducten, zoals etenswaren, kan het voedsel ontdooien wanneer de temperatuur oploopt.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis diverse keren ontdooit en opnieuw bevriest. Als het daarna de eindconsument zou bereiken, dan zou dat een negatief effect hebben op de eindconsument haar gezondheid.

Piepschuim dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten voldoen aan de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde producten.

Rederijen en expediteurs moeten niet alleen voldoen aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel producten die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs zijn verplicht om bij het verzenden van deze producten de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.