Piepschuim dozen Bestellen

Koop in NL geproduceerde styrofoam dozen in Leek regio Groningen - Binnen 24 uur offerte ontvangen per email

Piepschuim dozen Bestellen in Leek (Groningen)

Wij zijn een NL producent van styrofoam dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Leek, maar ook in Roden, De Jouwer, Steenbergen, Zuidhorn, Noordhorn, Paterswolde, Groningen, Surhuisterveen, De Punt, Halfweg.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Piepschuim dozen

De styrofoam dozen zijn gemaakt uit

De styrofoam dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De styrofoam dozen zijn waterbestendig 

De styrofoam dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Koeldoos kopen nu met 15% korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw koeldoos kopen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Bestel snel. 

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt al heel lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmiddel wegens zijn thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lichte gewicht. Net als de optie om het op maat te vormen.

Koeldoos is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en versturen van producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Piepschuim dozen voor het verpakken van goederen heeft de kosten van transport en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS een stuk lager uitvalt dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Koeldoos 

is een soort kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis doordrenkt zijn met lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Het schuim krijgt dankzij het productieproces een consistente en uniforme celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Piepschuim dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor producenten weg.

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen (of eps koeldozen) voor gekoeld transport

De betekenis van geconditioneerd transport

Het versturen van bederfelijke producten die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemt men geconditioneerd transport.

Om producten van de ene plek naar de andere plek te transporteren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om producten van de ene plek naar de andere plek te transporteren.

De enorm hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van piepschuim is een van zijn belangrijkste pluspunten. Polystyreenschuim is zeer duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Door deze luchtige en lichte consistentie kan piepschuim eenvoudig in verscheidene goederen worden gegoten of gevormd. Dit kan worden gesneden om dit te laten passen in de holtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde dozen. Stukjes piepschuim kunnen worden gesneden met een simpel keukenmesje in plaats van een professioneel stuk gereedschap of in plaats van zagen.

Door de talrijke luchtholtes van piepschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is polystyreenschuim de beste keuze voor de bescherming van breekbare en bederfelijke producten tijdens het transport.

Diverse producenten bedenken aangepaste containers voor verpakken die het risico op beschadiging van apparaten tot een minimum doen verlagen. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens het verzenden valt. Dankzij het vermogen om deze goederen tegen schade te beschermen, wordt piepschuim ook wel gebruikt om verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een geschikter alternatief dan de normale kartonnen doos.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen aanraking met regen, maar ook andere vormen van vocht. Als deze piepschuim dozen worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van goederen, zorgt dit voor vele voordelen in vergelijking met de typische kartonnen doos. De piepschuim dozen kunnen voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal zeker niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Tempex bakken erg populair.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim geeft dit materiaal vele voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie wanneer dit materiaal toegepast zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het polystyreenschuim niet rotten, schimmelen of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander onmisbaar voordeel van de Piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan dienen. Als dit piepschuim zal worden gebruikt voor de opslag van voedingsmiddelen, houdt dit materiaal warme levensmiddelen warm en natuurlijk koude levensmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant naar de eindbestemming van de consument. Het piepschuim kan ook worden toegepast om een koelkast of vriezer van isolatie te voorzien, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie om zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of -boxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie meestal toegepast wegens zijn uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel toegepast om drinken en etenswaren tijdens het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk zal worden beperkt. Deze karakteristieke eigenschap zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Koeldoos Kopen in Leek

Beschermt de betreffende goederen
Door het geweldige schokabsorberende vermogen is Styrofoam het bestand tegen druk.

Duurzaamheid
Piepschuim dozen zijn stevig en duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse levensmiddelen en andere artikelen. Piepschuim is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht van gewicht is en het geen gewicht toevoegt aan het totale product zorgt dit voor een gigantisch voordeel.

Het isoleert de bestelling
In vergelijking met de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot aan het conserveren van voedingsmiddelen in de gehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in grote hoeveelheden gebruikt in een verschillende industrieën. Hieronder beschrijven wij hoe ze toegepast worden in verscheidene industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor voedingsmiddelen. Om deze reden worden deze dozen veel toegepast bij de opslag van goederen en verzending van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert het eten urenlang tegen de hitte van buitenaf. Hierdoor voorkomt het materiaal dat eten zal gaan bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die toegepast worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van voedsel. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Transporteer Dranken met styrofoam dozen

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, zeker wanneer zeiets bevatten dat zou kunnen bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, bier, wijn en andere temperatuurgevoelige producten moeten zonder twijfel in een gekoelde wagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Indien u wilt dat uw bloemen in de gewenste staat aankomen op de plek van bestemming, dan is het van cruciaal belang dat ze worden verstuurd in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen vergaan in de ongewenste omstandigheden, dus eens ze geplukt en verstuurd zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het transport te behouden om de levensduur te verlengen.

Piepschuim dozenzijn ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in gekoelde wagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Ze zijn namelijk ontworpen om te smelten.

Bulk vloeibare middelen

Er is absoluut geen ruimte voor fouten bij het transport van grote hoeveelheden vloeibare middelen. En vooral niet bij het transport van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze grote hoeveelheden vloeibare middelen moeten absoluut gekoeld worden vervoerd.

Vervoer Verf met styrofoam dozen

Voor het waarborgen van zijn integriteit, moet verf in gekoelde vrachtwagens getransporteerd worden.

Vervoer gevaarlijke producten met styrofoam dozen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, wanneer u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare producten moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ernstige incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen hoge vochtigheid of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat goederen die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Mogelijk vindt u het als laatst genoemde product op de lijst verassend, echter kan dit product een nachtmerrie worden als het niet vervoerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Alhoewel een gekoelde wagen veel wordt gebruikt om goederen gekoeld te houden, kan hij ook gebruikt worden om lucht te verwarmen. Reefers kunnen gebruikt worden om bederfelijke producten niet te laten bevriezen als het koud is en om deze goederen koel of op vereiste temperatuur te behouden.

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Koeldoos Offerte Ontvangen

Uw koeldoos offerte in 1 werkdag in uw email-box . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Piepschuim dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal aangeduid als koude keten logistiek. Bij de productie van klimaatgevoelige producten is een bijzondere logistiek benodigd om te verzekeren dat de producten de eindgebruiker in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te verwezenlijken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of cold chain logistics genoemd, zorgen ervoor dat het transport van producten zo veilig mogelijk gebeurt. Als dit correct wordt uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van waren verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is van cruciaal belang dat elk onderdeel van de toeleveringsketen de optimale temperatuur handhaaft. Aangezien in een dergelijke ”keten” heel veel schakels zijn betrokken, moet elke schakel een gewenste omgeving bieden voor de producten die kunnen bederven in kwestie.

Vervoerde bederfelijke producten worden onbruikbaar als een schakel faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of koud. Als dit gebeurt, dan kan dit resulteren in aanzienlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Aangezien de meeste producenten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde waren fabriceren, is het van cruciaal belang dat de koude bevoorradingsketen in stand wordt gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde lading niet met veel zorg wordt gecontroleerd en op de correcte manier zal worden vervoerd.

Als de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het transport van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis verscheidene keren ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Als het daarna de eindgebruiker zou bereiken, dan zou dat een behoorlijk negatief effect hebben op diens gezondheid.

Piepschuim dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten zich houden aan de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde producten.

Rederijen en expediteurs moeten niet alleen voldoen aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel producten die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs moeten bij het vervoer van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.