EPS dozen Kopen

Zuidhorn provincie Groningen EPS dozen Bestellen

EPS dozen Kopen in Zuidhorn

Wij zijn een Nederlandse producent van piepschuim dozen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Zuidhorn, maar ook in Noordhorn, De Jouwer, Leek, Groningen, Winsum, Halfweg, Roden, Paterswolde, Bedum, Steenbergen.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze EPS dozen

De piepschuim dozen bestaan uit meerdere lagen

De piepschuim dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle piepschuim dozen zijn waterbestendig 

Alle piepschuim dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol gebleken

Thermobox kopen nu met 15% extra korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw piepschuim box bestellen kan alleen deze week met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt al best lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmiddel wegens de thermische isolatie-eigenschappen en haar hele lage gewicht. Net als de optie om de vorm op maat te maken.

Thermobox is een uitstekend prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en verzenden van bederfelijke producten.

Het gebruik van EPS dozen voor het verpakken van levensmiddelen zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS behoorlijk lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Thermobox 

Tempex is een soort kunststof dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis die zijn doordrenkt met lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot containers voor verpakking en verzending, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Door het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

EPS dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten zich houden aan de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste producten die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters moeten bij het transport van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen (ook wel tempex boxen) voor geconditioneerd vervoer

Wat betekent koeltransport?

Het verzenden van producten die in een gekoelde omgeving noemen wij koeltransport.

Om producten van de ene plek naar de andere plek te vervoeren, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om producten van de ene plek naar de andere plek te vervoeren.

De enorm hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van piepschuim is één van de meest belangrijke pluspunten. Dit materiaal is zeer duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Dankzij deze luchtige en lichte consistentie kan dit materiaal makkelijk in verschillende goederen worden gevormd en/of gegoten. Dit kan gesneden worden om te laten passen in de open ruimtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals geïsoleerde boxen. Stukjes piepschuim kunnen gesneden worden met een simpel keukenmesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap.

Dankzij de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim heeft het materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is piepschuim een uitstekende keuze voor vooral de bescherming van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens het vervoer.

Verscheidene fabrikanten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die het risico op beschadiging van apparaten tot het minimale beperken. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens de verzending valt. Wegens het sterke punt om de goederen tegen defecten te beschermen, wordt dit materiaal tevens ook wel gebruikt om verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een veel geschikter alternatief voor de standaard kartonnen doos.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim dozen het product tegen aanraking met regen en andere bronnen van vocht. Als deze doosjes worden ingezet voor verzending en verpakking, zorgt dit voor vele voordelen in vergelijking met de normale kartonnen doos. Het kan voedsel of drankjes vasthouden en zal zeker niet lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Piepschuim dozen enorm gewild.

De vochtbestendigheid van dit schuim geeft het materiaal veel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie wanneer het gebruikt wordt als bouwisolatie.

Het piepschuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet rotten, schimmelen of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander belangrijk voordeel van de Tempex doos is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Als dit piepschuim wordt gebruikt voor het opslaan van voedingsmiddelen, houdt het warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud tijdens de levering van een restaurant aan de bestemming van de bestelling. Het piepschuim kan ook worden toegepast om een vriezer of koelkast te isoleren, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur om zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex bakken wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt vaak gebruikt in de voedings- en verpakkingsindustrie wegens zijn geweldige isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel toegepast om dranken en voedingsmiddelen tijdens het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze karakteristieke eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Thermobox Kopen in Zuidhorn

Bescherming van de goederen
Piepschuim heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
EPS dozen zijn sterk en duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse etenswaren en andere diverse artikelen. Polystyreenschuim kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Dit materiaal bestaat grotendeels uit luchten is daarom uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht van gewicht is en het geen gewicht toevoegt aan het eindproduct zorgt dit voor een enorm voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan de conservering van voedingsmiddelen in de gehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op enorme schaal gebruikt in een verscheidenheid van industrieën. We bekijken nu hoe ze gebruikt worden in verschillende industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de voedingsmiddelenindustrie. Om deze reden worden piepschuim dozen veel toegepast bij het opslaan van goederen en verzending van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert het voedsel voor meerdere uren tegen de warmte van buitenaf. Hierdoor voorkomt het materiaal dat voedsel zal gaan rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van levensmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze piepschuimdozen

Transporteer Dranken met piepschuim dozen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, zeker wanneer zeiets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivel, wijn, bier en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen vervoerd worden

Indien u wilt dat bloemen in prachtige conditie aankomen op de plek van bestemming, dan is het enorm belangrijk dat ze verstuurd worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan bij onjuiste omstandigheden, dus zodra ze geplukt en verzonden zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het verschepen te behouden om de levensduur te verlengen.

EPS dozenzijn perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in koelwagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze kunnen namelijk smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare middelen

Er is geen enkele ruimte voor fouten voor het vervoer van grote hoeveelheden vloeibare middelen. En vooral niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze grote hoeveelheden vloeibare middelen moeten absoluut gekoeld worden vervoerd.

Vervoer Verf met piepschuim dozen

Voor het behouden van haar integriteit, moet dus ook verf in koelwagens worden vervoerd.

Vervoer gevaarlijke materialen met piepschuim dozen

De voorschriften moeten tot in detail gevolgd worden, als u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige materialen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen hoge vochtigheid of hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat bederfelijke goederen zoals tabaksproducten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Misschien vindt u het laatste item op de lijst verassend, maar dit item kan een nachtmerrie worden als kauwgom niet getransporteerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Ookal wordt een koelvrachtwagen meestal gebruikt om goederen gekoeld te bewaren, kan hij ook worden gebruikt om lucht op te warmen. Tevens kunnen reefers worden gebruikt om producten die kunnen bederven vooral niet te laten bevriezen als het koud is en om de producten koel of op vereiste temperatuur te behouden.

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol gebleken

Thermobox Prijsopgave Ontvangen

Uw piepschuim box offerte binnen een werkdag in de mailbox bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt veelal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige producten is een speciale logistiek nodig om te garanderen dat de producten de consument in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit mogelijk te maken.

Bij het vervoer van diepvriesgoederen, zoals voedingsmiddelen, zal het voedsel ontdooien als de temperatuur te hoog oploopt.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer verschillende malen zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het vervolgens de eindconsument zou bereiken, zou dat een negatieve impact hebben op de eindconsument haar gezondheid.

EPS dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten zich houden aan de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste producten die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters moeten bij het transport van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.