EPS koelboxen Kopen

EPS koelboxen - In NL Gefabriceerde EPS koelboxen Aanschaffen in De Jouwer provincie Groningen

EPS koelboxen Bestellen in De Jouwer (Groningen)

Wij zijn een NL producent van eps dozen met deksel en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in De Jouwer, maar ook in Leek, Zuidhorn, Noordhorn, Surhuisterveen, Halfweg, Roden, Buitenpost, Kollum, Steenbergen, Groningen.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze EPS koelboxen

Onze eps dozen met deksel zijn gemaakt van

Onze eps dozen met deksel beschermen tegen alle weersomstandigheden

De eps dozen met deksel zijn waterbestendig 

De eps dozen met deksel hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Tempex doos kopen nu met 15% korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos bestellen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

EPS koelboxen Voor Transport

EPS koelboxen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al lang bestempeld als het het beste verpakkingsmateriaal wegens zijn thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lage gewicht. Net als de optie om de vorm op maat te creëren.

Tempex doos is een uitstekend kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruiken van EPS koelboxen voor het inpakken van voedingswaren heeft de kosten van transport en verpakking behoorlijk laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS behoorlijk lager is dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Tempex doos 

Tempex is kunststof dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dankzij het productieproces krijgt dit schuim een gelijke, consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

EPS koelboxen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en bevrachters moeten niet alleen rekening houden met het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel waren die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Rederijen en bevrachters moeten bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

EPS koelboxen Voor Transport

EPS koelboxen (ook wel eps piepschuim dozen) voor geconditioneerd vervoer

De betekenis van koeltransport

Het verzenden van producten die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om waren van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om waren van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren.

De hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van dit materiaal is één van de meest belangrijke voordelen. Dit materiaal is enorm duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Dankzij zijn lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal simpel in verscheidene producten worden gegoten of gevormd. Dit materiaal kan gesneden worden om dit te passen in de holtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Vellen piepschuim kunnen gesneden worden met een eenvoudig keukenmesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap.

Dankzij de grote hoeveelheid luchtholtes van piepschuim heeft het materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is dit materiaal de beste keuze voor vooral de bescherming van breekbare en bederfelijke producten tijdens de verzending.

Verscheidene fabrikanten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die risico op schade op apparaten tot het minimale doen verlagen. Tevens hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Gezien het sterke punt om de producten tegen beschadiging te beschermen, wordt dit materiaal ook ingezet voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een veel geschikter alternatief voor de veel gebruikte doos van karton.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Dit schuim beschermt het product tegen aanraking met regen en verschillende bronnen van vocht. Wanneer deze dozen van piepschuim worden gebruikt voor verpakking en verzending, zorgt dit voor vele voordelen ten opzichte van de typische doos van karton. Het kan namelijk voedsel of dranken vasthouden en zal niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Dozen van piepschuim mega gewild.

De vochtbestendigheid van dit schuim brengt het veel voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie wanneer het materiaal gebruikt zal worden als bouwisolatie.

Het piepschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet gaan rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander belangrijk voordeel van de Thermobox piepschuim is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Wanneer dit piepschuim zal worden ingezet als het opslaan van voedingsmiddelen, houdt het warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant aan de bestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een vriezer of koelkast te isoleren, waardoor het een uitermate geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Piepschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt ingezet. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenom zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt vaak gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie wegens de karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak gebruikt om dranken en etenswaren gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk zal worden beperkt. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Tempex doos Kopen in De Jouwer

Bescherming van de producten
Dankzij het geweldige schokabsorberende vermogen is Styrofoam het materiaal bestand tegen druk.

Styrofoam is duurzaam
EPS koelboxen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere producten. Polystyreenschuim kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat voor 98% uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht van gewicht is en het geen gewicht toevoegt aan het eindproduct zorgt dit voor een gigantisch voordeel.

Het isoleert de bestelling
In vergelijking met de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot de conservering van voedingsmiddelen in de gehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in enorme hoeveelheden gebruikt in een verscheidenheid aan industrieën. Hieronder beschrijven we hoe ze in divevrse industrieën worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom worden deze dozen vaak gebruikt bij het opslaan van producten en het verzenden van verse groenten en gevogelte. Het isoleert eten voor meerdere uren tegen de warmte van buitenaf. Hierdoor wordt voorkomen dat eten gaat bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van etenswaren. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze dozen

Vervoer Dranken met eps dozen met deksel

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, zeker indien deze dranken iets bevatten dat zou kunnen bederven of verzuren. Zuivelproducten, bier, wijn en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een koelwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen vervoerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat bloemen in perfecte conditie arriveren op hun bestemming, zorg er dan voor dat deze worden verstuurd in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen vergaan namelijk bij ongewenste omstandigheden, dus eens deze geplukt en verscheept zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het versturen te behouden om de houdbaarheid te verlengen.

EPS koelboxenzijn ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur te behouden. De producten zijn namelijk gemaakt om te smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

Er is absoluut geen ruimte voor fouten voor vervoer van grote hoeveelheden vloeistoffen. Bij het vervoer van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Het is onvermeidbaar dat deze grote hoeveelheden vloeistoffen gekoeld verstuurd moeten worden.

Transporteer Verf met eps dozen met deksel

Om zijn integriteit te waarborgen, moet dus ook verf in gekoelde vrachtwagens worden getransporteerd.

Transporteer gevaarlijke producten met eps dozen met deksel

De voorschriften moeten tot in detail gevolgd worden, als u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare producten moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ernstige incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen hoge vochtigheid of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat bederfelijke producten zoals tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Misschien vindt u het laatste item op de lijst een beetje schokkend, maar dit item kan een verschikkelijke nachtmerrie worden als het niet getransporteerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Hoewel een koelwagen veel wordt gebruikt om producten koel te bewaren, kan de koelwagen ook gebruikt worden om lucht te verwarmen. Tevens kunnen reefers gebruikt worden om producten die kunnen bederven vooral niet te laten bevriezen in de winter en om de producten koel of op een exacte temperatuur te behouden.

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Tempex doos Prijsopgave Ontvangen

Uw piepschuim doos offerte in 24 uur in de email . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS koelboxen Voor Transport

Wat is gekoelde logistiek?

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt vaak aangeduid als koude keten supply chain. Bij maken van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek vereist om er zeker van te zijn dat de waren de eindconsument in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te verwezenlijken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel cold chain logistiek genoemd, zorgen ervoor dat het vervoer van waren zo veilig mogelijk kan gebeuren. Indien correct uitgevoerd, kan de chill chain logistics de houdbaarheid van producten verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is van cruciaal belang dat elk onderdeel van de toeleveringsketen de gewenste temperatuur handhaaft. Aangezien in een ”keten” talrijke schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke waren in kwestie.

Wanneer een schakel faalt en de temperatuur te warm of te koud wordt, worden de getransporteerde bederfelijke waren niet meer bruikbaar. En wanneer dit toch gebeurt, kan dit leiden tot behoorlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Aangezien de meeste fabrikanten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde producten maken, is het van cruciaal belang dat de koude bevoorradingsketen in stand wordt gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de de gezondheid en veiligheid als temperatuur gecontroleerde lading niet zorgvuldig zal worden gecontroleerd en volgens de juiste methode zal worden verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het vervoer van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis verscheidene keren zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het vervolgens de eindconsument zou bereiken, zou dat een negatief effect hebben op de eindconsument zijn of haar gezondheid.

EPS koelboxen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en bevrachters moeten niet alleen rekening houden met het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel waren die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Rederijen en bevrachters moeten bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.