Tempex dozen Bestellen

Tempex dozen Offertes in Surhuisterveen - Binnen een dag offerte ontvangen per email

Tempex dozen Bestellen voor Surhuisterveen regio Fryslân

Wij zijn een NL producent van eps koelboxen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Surhuisterveen, maar ook in Buitenpost, De Jouwer, Kollum, Burgum, Zevenhuizen, Halfweg, Leek, Noordhorn, Zuidhorn, Roden.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Tempex dozen

Onze eps koelboxen bestaan uit meerdere lagen

Onze eps koelboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle eps koelboxen zijn waterbestendig 

Alle eps koelboxen hebben een goede temperatuurbeveiling

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol

Piepschuim box kopen nu met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw thermobox bestellen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te maken. Het kunststof Polystyreen wordt best lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmateriaal vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en haar hele lage gewicht. Alsmede de mogelijkheid om het op maat te vormen.

Piepschuim box is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en versturen van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruiken van Tempex dozen voor het inpakken van voedingswaren heeft de kosten van verzending en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS behoorlijk lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Piepschuim box 

Piepschuim is kunststof dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verpakkings- en verzendcontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Door het productieproces krijgt dit schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Tempex dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten bijvoorbeeld voldoen aan de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde producten.

Rederijen en expediteurs moeten niet alleen voldoen aan het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste producten die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en expediteurs zijn verplicht om bij het transport van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (of eps piepschuim dozen) voor gekoeld transport

De betekenis van gekoeld transport

Het versturen van goederen die in een gekoelde omgeving wordt gekoeld transport genoemd.

Om producten van de ene plek naar de andere plek te brengen, wordt bij gekoeld transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld transport wordt gebruikt om producten van de ene plek naar de andere plek te brengen.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is één van de belangrijkste voordelen. Polystyreenschuim is heel erg duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Dankzij zijn lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal eenvoudig in verscheidene producten worden gegoten of gevormd. Het kan ook worden gesneden om dit te passen in de holtes van een wand of gevormd in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Je kan zelfs eenvoudig stroken piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap.

Dankzij de vele luchtholtes van polystyreenschuim heeft het materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is piepschuim de beste keuze voor het beschemen van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens het transport.

Diverse producenten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die risico op beschadiging van apparaten tot een minimum beperken. Tevens zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Wegens het sterke punt om deze producten tegen schade te beschermen, wordt dit materiaal tevens ook wel gebruikt om verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een geschikter alternatief voor de normale kartonnen doos.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Dit schuim beschermt het product tegen contact met regen, maar ook verschillende vormen van vocht. Zodra deze dozen van piepschuim worden ingezet voor verzending en verpakking, zorgt dit voor diverse voordelen ten opzichte van de typische kartonnen doos. De piepschuim doosjes kunnen namelijk voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal niet lekken of door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Piepschuim dozen enorm populair.

De bestendigheid tegen vocht van piepschuim geeft dit materiaal enorm veel voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie als dit toegepast zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het schuim niet rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander niet te vergeten voordeel van de Piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Zodra dit piepschuim zal worden gebruikt voor de opslag van etenswaren, houdt dit materiaal warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud gedurende de levering van een eettent aan de bestemming van de consument. Dit schuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een koelkast of vrieskist te isoleren, waardoor het een uitermate geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur om zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of -boxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt meestal toegepast in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege de karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel gebruikt om drinken en voedsel gedurende het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze karakteristieke eigenschap zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Piepschuim box Kopen in Surhuisterveen

Beschermt de producten
Piepschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Piepschuim is duurzaam
Tempex dozen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere diverse producten. Het materiaal kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht van gewicht en voegt het ook geen gewicht toe aan het eindproduct.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan het conserveren van etenswaren in de gehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op enorme schaal gebruikt in een verschillende industrieën. Hieronder beschrijven wij hoe ze toegepast worden in verscheidene branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Daarom worden deze dozen veel gebruikt bij de opslag van producten en het versturen van verse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert eten urenlang tegen de warmte van buitenaf. Hierdoor voorkomt het materiaal dat eten gaat rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van voedsel. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze dozen

Transporteer Dranken met eps koelboxen

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral indien deze een inhouden hebben dat zou kunnen verzuren of bederven. Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een koelwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen vervoerd worden

Indien u wilt dat uw bloemen in perfecte staat aankomen op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat de bloemen verstuurd worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen vergaan namelijk in de verkeerde omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en verzonden zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het transport te behouden om de levensduur te verlengen.

Tempex dozenzijn ook ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om de kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze zijn immers ontworpen om te kunnen smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

voor fouten is  geen enkele ruimte voor transport van grote hoeveelheden vloeistoffen. Bij het vervoer van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Het is onvermeidbaar dat deze grote hoeveelheden vloeistoffen gekoeld verstuurd moeten worden.

Vervoer Verf met eps koelboxen

Voor het behouden van haar integriteit, moet verf in koelwagens worden vervoerd.

Vervoer gevaarlijke producten met eps koelboxen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, indien u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare producten moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ernstige ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of de hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat bederfelijke producten zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Mogelijk vindt u het laatste product op de lijst opmerkelijk, maar dit item kan een verschikkelijke nachtmerrie worden als kauwgom niet temperatuur-gecontroleerd wordt getransporteerd.

Hoewel een koelwagen vaak wordt gebruikt om producten koel te bewaren, kan de koelwagen ook worden gebruikt om de lucht op te warmen. Tevens kunnen reefers worden gebruikt om bederfelijke producten niet te laten bevriezen als het koud is en om deze goederen koel of op vereiste temperatuur te behouden.

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol

Piepschuim box Offerte Ontvangen

Uw thermobox offerte binnen 1 dag in de mailbox ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal aangeduid als koude keten logistiek. Bij de productie van klimaatgevoelige producten is een speciale logistiek benodigd om ervoor te zorgen dat de producten de eindgebruiker in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te verwezenlijken.

Bij transport van diepvriesproducten, zoals bijvoorbeeld voedsel, zal het voedsel bijvoorbeeld ontdooien als de temperatuur oploopt.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het transport verscheidene malen zal ontdooien en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindgebruiker bereikt, kan dat een behoorlijk negatieve impact hebben op de eindgebruiker zijn gezondheid.

Tempex dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten bijvoorbeeld voldoen aan de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde producten.

Rederijen en expediteurs moeten niet alleen voldoen aan het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste producten die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en expediteurs zijn verplicht om bij het transport van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.