Thermoboxen Kopen

Thermoboxen - In Nederland Geproduceerde Thermoboxen Offertes Molenhoek (Limburg)

Thermoboxen Kopen voor Molenhoek provincie Limburg

Wij zijn een NL producent van eps dozen met deksel en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Molenhoek, maar ook in Venray, Horst, Beek, Hasselt, Sambeek, Blerick, Boxmeer, Venlo, Deurne, Sint Anthonis.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Thermoboxen

De eps dozen met deksel bestaan uit meerdere lagen

De eps dozen met deksel beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze eps dozen met deksel zijn waterbestendig 

Onze eps dozen met deksel hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring

98% leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol gebleken

EPS doos met deksel kopen met 15% extra korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos bestellen kan alleen deze week met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

Thermoboxen Voor Transport

Thermoboxen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Polystyreen wordt al heel lang beschouwd als het het beste verpakkingsmateriaal vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lichte gewicht. Alsmede de mogelijkheid om het op maat te maken.

EPS doos met deksel is een uitstekend prijs-effectief, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en versturen van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Thermoboxen voor het inpakken van voedingswaren zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking fors laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS behoorlijk lager is dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een EPS doos met deksel 

is een soort plastic dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dit schuim krijgt mede dankzij het productieproces een uniforme en consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Thermoboxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Thermoboxen Voor Transport

Thermoboxen (of eps piepschuim dozen) voor geconditioneerd vervoer

De betekenis van koeltransport

Het transporteren van goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemen wij koeltransport.

Om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is één van zijn meest belangrijke voordelen. Dit materiaal is enorm duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Dankzij zijn luchtige en lichte consistentie kan piepschuim simpel in diverse producten worden gevormd en/of gegoten. Het kan gesneden worden om dit te passen in de holtes van een muur of gevormd in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Je kunt zelfs gemakkelijk vellen piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van met complexer gereedschap.

Dankzij de talrijke luchtholtes van piepschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is dit materiaal de beste keuze voor het beschemen van producten die kunnen breken of bederven tijdens de verzending.

Verscheidene fabrikanten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die risico op schade op apparaten tot een minimum doen verlagen. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Dankzij het sterke punt om de producten tegen defecten te beschermen, wordt piepschuim tevens ook wel toegepast voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een doeltreffender alternatief dan de standaard kartonnen doos.

{ kunnen goed tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen aanraking met regen, maar ook verschillende vormen vocht. Zodra deze dozen van piepschuim worden ingezet voor het verpakken en verzenden van producten, resulteert dit in verscheidene voordelen ten opzichte van de typische kartonnen doos. De piepschuim dozen kunnen namelijk etenswaren of dranken vasthouden en zal niet lekken of door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn EPS piepschuim dozen mega populair.

De bestendigheid tegen vocht van piepschuim geeft het vele voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie als dit gebruikt wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het niet schimmelen, rotten of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander belangrijk voordeel van de Piepschuim box is dat het als effectieve isolator kan dienen. Zodra dit piepschuim wordt ingezet als de opslag van etenswaren, houdt het warme levensmiddelen warm en natuurlijk koude levensmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant aan de bestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden toegepast om bijvoorbeeld een koelkast of vrieskist te isoleren, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt toegepast. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur en dus de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie meestal gebruikt vanwege de karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak toegepast om dranken en etenswaren gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte aanzienlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

EPS doos met deksel Kopen in Molenhoek

Bescherming van de betreffende producten
Styrofoam heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is duurzaam
Thermoboxen zijn stevig en duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse levensmiddelen en andere diverse artikelen. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat voor 98% uit luchten is daarom uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht van gewicht is en het geen gewicht toevoegt aan het eindproduct is dit een enorm voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot het conserveren van etenswaren in de hele distributieketen.

Piepschuimdozen worden in enorme hoeveelheden in een verscheidenheid aan industrieën, doordat het materiaal een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven wij hoe ze in verschillende branches worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft de gewenste isolerende eigenschappen in de industrie voor voedingsmiddelen. Daarom worden deze dozen vaak toegepast bij de opslag van producten en verzending van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert voedsel urenlang tegen de hitte dat van buiten komt. Hierdoor voorkomt het materiaal dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen perfect voor het verzenden van voedingsmiddelen. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze dozen

Transporteer Dranken met eps dozen met deksel

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, zeker wanneer zeeen inhouden hebben dat kan bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivel, bier, wijn en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een gekoelde wagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen getransporteerd worden

Als u wilt dat bloemen in de gewenste staat aankomen op de plek van bestemming, dan is het van cruciaal belang dat deze verstuurd worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen verwelken namelijk in de onjuiste omstandigheden, dus zodra deze geplukt en verstuurd zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het transport te handhaven om de houdbaarheid te verlengen.

Thermoboxenzijn ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur te behouden. De kaarsen kunnen immers smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

voor fouten is  zonder twijfel geen ruimte voor vervoer van grote hoeveelheden vloeistoffen. En vooral niet bij het transport van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze grote hoeveelheden vloeistoffen moeten gekoeld worden verstuurd.

Transporteer Verf met eps dozen met deksel

Om haar integriteit te behouden, moet verf in gekoelde vrachtwagens worden getransporteerd.

Transporteer gevaarlijke grondstoffen met eps dozen met deksel

Indien u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle aanwezige voorschriften volledig volgen. Gevaarlijke en ontvlambare grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaretten

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen hoge vochtigheid of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, moeten bederfelijke goederen zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Het is mogelijk dat u het laatste item op deze lijst een beetje schokkend vindt, echter kan dit item een verschikkelijke nachtmerrie worden als kauwgom niet vervoerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Hoewel een gekoelde wagen veel wordt gebruikt om producten gekoeld te houden, kan de gekoelde wagen ook gebruikt worden om lucht op te warmen. Tevens kunnen reefers gebruikt worden om bederfelijke goederen niet te laten bevriezen in de winter en om de items koel of op een vereiste temperatuur te behouden.

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring

98% leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol gebleken

EPS doos met deksel Offerte Ontvangen

Uw piepschuim doos offerte in 24 uur in uw email-box . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Thermoboxen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt veelal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij maken van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek vereist om te zorgen dat de goederen de consument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te garanderen.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek genoemd, hebben als doel dat het vervoer van goederen veilig kan gebeuren. Indien juist uitgevoerd, kan de chill chain logistics de houdbaarheid van goederen verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is echter van onmisbaar belang dat elk onderdeel van de supply chain de optimale temperatuur handhaaft. En aangezien in een dergelijke ”keten” heel veel schakels zijn betrokken, moet iedere schakel een gewenste omgeving bieden voor de bederfelijke goederen in kwestie.

Als een schakel wanpresteert en de temperatuur te warm of koud wordt, zijn de getransporteerde bederfelijke goederen niet bruikbaar. Als dit toch gebeurt, dan kan dit resulteren in behoorlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Wegens het feit dat behoorlijk veel fabrikanten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde goederen fabriceren, is het van onmisbaar belang dat de koude bevoorradingsketen in stand wordt gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid wanneer temperatuur gecontroleerde vracht niet zorgvuldig wordt gecontroleerd en volgens de correcte methode wordt vervoerd.

Als de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesgoederen (zoals voedsel) het voedsel ontdooien.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis diverse keren zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Als het vervolgens de eindgebruiker bereikt, dan kan dat een behoorlijk negatief effect hebben op diens gezondheid.

Thermoboxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten bijvoorbeeld zich houden aan de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel goederen die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs moeten bij het verzenden van deze goederen de procedurele voorschriften en nodige documenten in acht nemen.