Koeldozen Kopen

Koeldozen - Kwalitatieve Koeldozen Kopen voor Blerick (Limburg)

Koeldozen Kopen voor Blerick provincie Limburg

Wij zijn een NL producent van eps dozen met deksel en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Blerick, maar ook in Venlo, Baarlo, Hasselt, Reuver, Loo, Horst, Panningen, Molenhoek, Swalmen, Venray.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Koeldozen

Onze eps dozen met deksel zijn gemaakt uit

Onze eps dozen met deksel beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle eps dozen met deksel zijn waterbestendig 

Alle eps dozen met deksel hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol gebleken

Piepschuim doos kopen nu met 15% korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw eps doos met deksel kopen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt al best lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmateriaal wegens de thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lage gewicht. Net als de mogelijkheid om het op maat te maken.

Piepschuim doos is een uitstekend prijs-effectief, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruik van Koeldozen voor het inpakken van producten heeft de kosten van verzending en verpakking behoorlijk laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS behoorlijk lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Piepschuim doos 

Tempex is een soort kunststof dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis doordrenkt zijn met lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verzend- en verpakkingscontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Door het productieproces krijgt dit schuim een gelijke, consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

Koeldozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel waren die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters worden verplicht bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en nodige documentatie in acht nemen.

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen (of eps piepschuim dozen) voor gekoeld vervoer

De betekenis van koeltransport

Het verzenden van waren die in een gekoelde omgeving noemt men koeltransport.

Om waren van de ene plaats naar de andere plaats te brengen, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om waren van de ene plaats naar de andere plaats te brengen.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is een van de belangrijkste pluspunten. Polystyreenschuim is enorm duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Dankzij deze luchtige en lichte consistentie kan polystyreenschuim gemakkelijk in diverse goederen worden gevormd en/of gegoten. Het kan ook gesneden worden om dit te passen in de holtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde verpakkingen. Je kunt zelfs gemakkelijk vellen piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van een ingewikkelder gereedschap.

Dankzij de vele luchtholtes van piepschuim heeft het materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is dit materiaal een uitstekende keuze voor het beschemen van producten die kunnen breken of bederven tijdens het vervoer.

Verscheidene fabrikanten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die risico op schade op apparatuur tot een minimum beperken. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Dankzij het sterke punt om deze goederen tegen schade te beschermen, wordt polystyreenschuim ook toegepast voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een veel beter alternatief dan de veel gebruikte doos van karton.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Deze piepschuim dozen het product tegen aanraking met regen, maar ook andere vormen van vocht. Wanneer deze doosjes worden ingezet voor het verzenden en verpakken van goederen, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de typische doos van karton. De piepschuim dozen kunnen etenswaren of drankjes vasthouden en zal niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Piepschuim dozen enorm gewild.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim brengt het vele voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie als dit toegepast wordt als bouwisolatie.

Het schuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan rotten, schimmelen of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander niet te vergeten voordeel van de Piepschuim box is dat het als effectieve isolator kan dienen. Wanneer dit schuim wordt gebruikt voor de opslag van voedingsmiddelen, houdt het warme levensmiddelen warm en natuurlijk koude levensmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant aan de bestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden toegepast om bijvoorbeeld een koelbox of vrieskist te isoleren, waardoor het een geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Polystyreenschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt toegepast. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenen dus de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen worden veelal gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt meestal toegepast in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie wegens zijn geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel toegepast om drinken en etenswaren tijdens het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk wordt beperkt. Deze eigenschap zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Piepschuim doos Kopen in Blerick

Bescherming van de goederen
Polystyreenschuim heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
Koeldozen zijn stevig en duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse levensmiddelen en andere artikelen. Het materiaal is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Het materiaal bestaat voor 98% uit luchten is daarom geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het eindproduct is dit een gigantisch voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan het conserveren van voedingsmiddelen in de algehele distributieketen.

Piepschuimdozen worden in enorme hoeveelheden in verschillende industrieën, omdat het materiaal een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven wij hoe ze in divevrse branches worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de industrie voor voedingsmiddelen. Daarom worden deze dozen veel toegepast bij de opslag van goederen en het verzenden van verse groenten en gevogelte. Het isoleert eten urenlang tegen de warmte van buitenaf. Hierdoor wordt voorkomen dat eten gaat bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen ideaal voor het verzenden van etenswaren. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Vervoer Dranken met eps dozen met deksel

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, zeker wanneer zeiets bevatten dat kan bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, bier, wijn en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen getransporteerd worden

Indien u wilt dat bloemen in prachtige staat arriveren op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat ze worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan bij onjuiste omstandigheden, dus eens ze geplukt en verscheept zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het verschepen te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Koeldozenzijn ook perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in koelwagens worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Ze kunnen immers ook smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare stoffen

Er is zonder twijfel geen ruimte voor fouten bij vervoer van bulk vloeibare stoffen. Bij het vervoer van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Al deze bulk vloeibare stoffen moeten absoluut gekoeld worden verzonden.

Transporteer Verf met eps dozen met deksel

Voor het waarborgen van zijn integriteit, moet dus ook verf in koelwagens vervoerd worden.

Transporteer gevaarlijke producten met eps dozen met deksel

De voorschriften moeten echt tot in detail gevolgd worden, wanneer u van plan bent iets te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare producten moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ongelukken te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of de hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat bederfelijke goederen zoals tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol gebleken

Piepschuim doos Prijsopgave Aanvragen

Uw eps doos met deksel prijsopgave in maximaal 1 dag in uw email-box ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Koeldozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt vaak gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek vereist om ervoor te zorgen dat de waren de eindconsument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te garanderen.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek, zorgen ervoor dat het vervoer van waren veilig gebeurt. Als dit goed wordt uitgevoerd, kan de cold chain logistics de houdbaarheid van waren verlengen met soms maanden of zelfs jaren.
Het is van onmisbaar belang dat ieder onderdeel van de toeleveringsketen de optimale temperatuur behoudt. En aangezien in een ”keten” heel veel schakels zijn betrokken, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de bederfelijke waren in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke waren zijn niet meer bruikbaar als een schakel faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of koud. En wanneer dit toch gebeurt, dan kan dit leiden tot aanzienlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Omdat veel fabrikanten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde waren maken, is het van onmisbaar belang dat de koude bevoorradingsketen in tact wordt gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet zorgvuldig zal worden gecontroleerd en volgens de juiste methode wordt vervoerd.

Als de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het transport diverse keren ontdooit en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindgebruiker zou bereiken, dan kan dat een negatieve impact hebben op diens gezondheid.

Koeldozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel waren die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters worden verplicht bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en nodige documentatie in acht nemen.