Koeldozen Kopen

Koop in NL gefabriceerde eps dozen met deksel voor Blerick provincie Limburg - Binnen een dag prijsopgave ontvangen per email

Koeldozen Kopen voor Blerick provincie Limburg

Wij zijn een NL producent van eps dozen met deksel en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Blerick, maar ook in Venlo, Baarlo, Hasselt, Reuver, Loo, Horst, Panningen, Molenhoek, Swalmen, Venray.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Koeldozen

Onze eps dozen met deksel bestaan uit meerdere lagen

Onze eps dozen met deksel beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze eps dozen met deksel zijn waterbestendig 

Onze eps dozen met deksel hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98% leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Tempex doos kopen nu met 15% extra korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw koeldoos kopen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt al best lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmiddel vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lichte gewicht. Net als de mogelijkheid om de vorm op maat te maken.

Tempex doos is een uitstekend prijs-effectief, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van bederfelijke producten.

Het gebruiken van Koeldozen voor het inpakken van voedingswaren zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS veel lager uitvalt dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Tempex doos 

Tempex is een soort kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis doordrenkt zijn met lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verzend- en verpakkingscontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dankzij het productieproces krijgt dit schuim een gelijke, consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

Koeldozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten voldoen aan de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel waren die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters worden verplicht bij het verzenden van deze waren de procedurele voorschriften en nodige documentatie in acht nemen.

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen (of tempex boxen) voor gekoeld vervoer

Wat betekent geconditioneerd transport?

Het verzenden van waren die in een gekoelde omgeving noemt men geconditioneerd transport.

Om waren van de ene plaats naar de andere plaats te brengen, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om waren van de ene plaats naar de andere plaats te brengen.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is een van de cruciale voordelen. Polystyreenschuim is heel erg duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Dankzij deze lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim gemakkelijk in verscheidene producten worden gevormd en/of gegoten. Het kan ook gesneden worden om dit te passen in de open ruimten van een wand of gevormd in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde dozen. Stukjes piepschuim kunnen gesneden worden met een simpel keukenmesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap.

Dankzij de vele luchtholtes van polystyreenschuim heeft het materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is dit materiaal de beste keuze voor vooral het beschemen van producten die kunnen breken of bederven tijdens het vervoer.

Verscheidene fabrikanten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die risico op schade op apparatuur tot het minimale beperken. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens het verzenden valt. Dankzij het sterke punt om de producten tegen defecten te beschermen, wordt polystyreenschuim ook toegepast voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een veel geschikter alternatief dan de veel gebruikte doos van karton.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het product tegen aanraking met regen, maar ook verschillende bronnen van vocht. Wanneer deze piepschuim dozen worden ingezet voor verpakking en verzending, resulteert dit in een voordeel in vergelijking met de normale doos van karton. De piepschuim dozen kunnen etenswaren of dranken vasthouden en zal niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn EPS piepschuim dozen erg gewild.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim brengt het vele voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie als dit toegepast wordt als bouwisolatie.

Het schuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet gaan schimmelen, rotten of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander belangrijk voordeel van de EPS piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan dienen. Wanneer dit schuim wordt ingezet als het opslaan van voedingsmiddelen, houdt het warme levensmiddelen warm en natuurlijk koude levensmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant aan de bestemming van de bestelling. Het piepschuim kan ook worden toegepast om een koelbox of vrieskist van isolatiemateriaal te voorzien, waardoor het een geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Piepschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie om zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vaak toegepast vanwege zijn karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel toegepast om drinken en voedingsmiddelen tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze eigenschap zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Tempex doos Kopen in Blerick

Bescherming van de producten
Polystyreenschuim heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
Koeldozen zijn stevig en duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse levensmiddelen en andere artikelen. Styrofoam is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het eindproduct zorgt dit voor een gigantisch voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan de conservering van voedingsmiddelen in de algehele distributieketen.

Piepschuimdozen worden in grote hoeveelheden in verschillende industrieën, doordat het materiaal een uitstekende isolator is. We bekijken nu hoe ze in divevrse branches worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Daarom worden deze dozen veel toegepast bij het opslaan van producten en het verzenden van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert voedsel urenlang tegen de warmte van buitenaf. Hierdoor wordt voorkomen dat voedsel gaat bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van levensmiddelen. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de piepschuimdozen

Vervoer Dranken met eps dozen met deksel

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden vervoerd, zeker indien deze dranken iets bevatten dat kan bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, bier, wijn en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een gekoelde wagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen getransporteerd worden

Mocht u willen dat bloemen in perfecte staat arriveren op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat deze worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken in de onjuiste omstandigheden, dus zodra deze geplukt en verscheept zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het verschepen te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Koeldozenzijn ook perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Ze kunnen immers ook smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare stoffen

voor fouten is  absoluut geen ruimte bij vervoer van bulk vloeibare stoffen. Bij het vervoer van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Het is onvermeidbaar dat deze bulk vloeibare stoffen gekoeld verzonden dienen te worden.

Vervoer Verf met eps dozen met deksel

Om haar integriteit te waarborgen, moet dus ook verf in gekoelde vrachtwagens worden vervoerd.

Vervoer gevaarlijke producten met eps dozen met deksel

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, wanneer u van plan bent iets te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare producten moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen hoge vochtigheid of hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten bederfelijke producten zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98% leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Tempex doos Prijsopgave Aanvragen

Uw koeldoos prijsopgave in maximaal 1 dag in uw email-box bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Koeldozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal aangeduid als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek vereist om ervoor te zorgen dat de waren de eindconsument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te verwezenlijken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek, zorgen ervoor dat het vervoer van waren veilig gebeurt. Als dit correct wordt uitgevoerd, kan de cold chain logistics de houdbaarheid van waren verlengen met soms wel jaren.
Het is echter van onmisbaar belang dat elk onderdeel van de toeleveringsketen de gewenste temperatuur behoudt. Aangezien in een ”keten” heel wat schakels zijn betrokken, moet elke schakel een gewenste omgeving bieden voor de bederfelijke waren in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke producten zijn niet meer bruikbaar als een schakel faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of koud. En wanneer dit gebeurt, dan kan dit leiden tot aanzienlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Aangezien behoorlijk veel fabrikanten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde waren maken, moet de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en volgens de juiste manier wordt vervoerd.

Als de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport verscheidene keren zal ontdooien en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindgebruiker zou bereiken, dan kan dat een negatieve impact hebben op de eindgebruiker zijn gezondheid.

Koeldozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten voldoen aan de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel waren die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters worden verplicht bij het verzenden van deze waren de procedurele voorschriften en nodige documentatie in acht nemen.