Piepschuim dozen Kopen

Koop kwalitatieve tempex dozen Hasselt provincie Limburg

Piepschuim dozen Kopen in Hasselt Limburg

Wij zijn een NL producent van tempex dozen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Hasselt, maar ook in Venlo, Blerick, Horst, Molenhoek, Baarlo, Loo, Venray, Panningen, Reuver, Beek.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Piepschuim dozen

Onze tempex dozen bestaan uit meerdere lagen

Onze tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De tempex dozen zijn waterbestendig 

De tempex dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Piepschuim doos bestellen nu met 15% extra korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw eps doos met deksel bestellen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Polystyreen wordt al best lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmateriaal wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en zijn hele lage gewicht. Alsmede de optie om het op maat te vormen.

Piepschuim doos is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Piepschuim dozen voor het verpakken van goederen zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS behoorlijk lager is dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Piepschuim doos 

Piepschuim is een soort plastic dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Het schuim krijgt mede dankzij het productieproces een consistente en uniforme structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

Piepschuim dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld rekening houden met de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel goederen die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters zijn verplicht om bij het vervoer van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen (of tempex boxen) voor gekoeld vervoer

Wat is koeltransport?

Het verzenden van producten die zouden in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te brengen, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te brengen.

De hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van polystyreenschuim is een van de belangrijkste pluspunten. Polystyreenschuim is enorm duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Door zijn lichte en luchtige consistentie kan piepschuim simpel in verschillende producten worden gevormd en/of gegoten. Het kan ook gesneden worden om te passen in de holtes van een wand of gevormd in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Stukjes piepschuim kunnen gesneden worden met een eenvoudig keukenmesje in plaats van een professioneel stuk gereedschap of in plaats van zagen.

Door de grote hoeveelheid luchtholtes van piepschuim heeft het materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is dit materiaal een uitstekende keuze voor de bescherming van producten die kunnen breken of bederven tijdens het vervoer.

Veel producenten bedenken aangepaste containers voor verpakken die het risico op beschadiging van apparatuur tot een minimum beperken. Tevens zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Wegens het sterke punt om de producten tegen beschadiging te beschermen, wordt piepschuim tevens ook wel ingezet voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een veel beter alternatief dan de normale kartonnen doos.

{ kunnen goed tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen contact met regen en verschillende vormen vocht. Als deze doosjes piepschuim worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van producten, zorgt dit voor een voordeel in vergelijking met de typische kartonnen doos. Het kan namelijk voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Tempex bakken enorm gewild.

De bestendigheid tegen vocht van piepschuim geeft dit materiaal heel veel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie als dit gebruikt zal worden als bouwisolatie.

Het schuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander niet te missen voordeel van de Tempex bak is dat het als effectieve isolator kan dienen. Als dit schuim zal worden gebruikt voor de opslag van voedingsmiddelen, houdt dit materiaal warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud tijdens de levering van een restaurant naar de eindbestemming van de consument. Dit schuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een vriezer of koelbox te isoleren, waardoor het een geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Polystyreenschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt toegepast. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenom zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie meestal gebruikt wegens zijn karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel ingezet om drinken en etenswaren tijdens het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk zal worden beperkt. Dit kenmerk zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Piepschuim doos Kopen in Hasselt

Beschermt de betreffende producten
Piepschuim heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is duurzaam
Piepschuim dozen zijn stevig en duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere producten. Styrofoam is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Het materiaal bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het eindproduct is dit een enorm voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot de conservering van voedingsmiddelen in de gehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op grote schaal gebruikt in een verschillende industrieën. Hieronder beschrijven wij hoe ze in verschillende industrieën worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Daarom worden deze dozen veel ingezet bij de opslag van producten en het verzenden van verse groenten en gevogelte. Het isoleert het eten urenlang tegen de hitte dat van buiten komt. Hierdoor voorkomt het materiaal dat eten zal gaan bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die ingezet worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de styrofoam dozen perfect voor het verzenden van levensmiddelen. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze dozen

Transporteer Dranken met tempex dozen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden vervoerd, vooral indien deze iets bevatten dat kan bederven of verzuren. Zuivel, wijn, bier en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten zonder twijfel in een gekoelde wagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen vervoerd worden

Als u wilt dat uw bloemen in perfecte conditie aankomen op hun bestemming, dan is het enorm belangrijk dat ze worden verstuurd in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen vergaan namelijk in de ongewenste omstandigheden, dus zodra ze geplukt en op transport zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het transport te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Piepschuim dozenzijn ook ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. De producten zijn immers gemaakt om te smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

voor fouten is  geen enkele ruimte voor het vervoer van grote hoeveelheden vloeistoffen. zeker niet bij het transport van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze grote hoeveelheden vloeistoffen moeten absoluut gekoeld worden verzonden.

Transporteer Verf met tempex dozen

Voor het waarborgen van zijn integriteit, moet verf in koelwagens worden getransporteerd.

Transporteer gevaarlijke producten met tempex dozen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, als u iets wilt te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare producten moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of hitte. Om bederf te voorkomen, moeten producten die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Het is mogelijk dat u het als laatst genoemde product op deze lijst schokkend vindt, maar dit product kan een nachtmerrie worden als kauwgom niet temperatuur-gecontroleerd wordt vervoerd.

Alhoewel een gekoelde wagen vaak wordt gebruikt om producten gekoeld te bewaren, kan de gekoelde wagen ook worden gebruikt om lucht te verwarmen. Reefers kunnen worden gebruikt om producten die zouden kunnen bederven niet te laten bevriezen in de winter en om de goederen koel of op gewenste temperatuur te behouden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Piepschuim doos Offerte Ontvangen

Uw eps doos met deksel prijsopgave binnen maximaal 1 werkdag in uw email bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Piepschuim dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt vaak gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij de productie van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek vereist om te zorgen dat de goederen de consument in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te verwezenlijken.

Bij het vervoer van diepvriesgoederen, zoals bijvoorbeeld etenswaren, zal het voedsel bijvoorbeeld ontdooien als de temperatuur oploopt.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het vervoer verschillende keren ontdooit en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindconsument bereikt, dan zou dat een negatief effect hebben op diens gezondheid.

Piepschuim dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld rekening houden met de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel goederen die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters zijn verplicht om bij het vervoer van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.