Thermoboxen Bestellen

Koop kwalitatieve thermoboxen Hasselt provincie Limburg - Binnen 1 dag prijsopgave ontvangen in mailbox

Thermoboxen Kopen in Hasselt provincie Limburg

Wij zijn een lokale producent van thermoboxen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Hasselt, maar ook in Venlo, Blerick, Horst, Molenhoek, Baarlo, Loo, Venray, Panningen, Reuver, Beek.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Thermoboxen

Onze thermoboxen bestaan uit meerdere lagen

Onze thermoboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze thermoboxen zijn waterbestendig 

Onze thermoboxen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Koeldoos bestellen nu met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw eps doos bestellen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Thermoboxen Voor Transport

Thermoboxen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al best lang bestempeld als het het beste verpakkingsmiddel wegens de thermische isolatie-eigenschappen en zijn hele lage gewicht. Net als de optie om de vorm op maat te maken.

Koeldoos is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en versturen van bederfelijke producten.

Het gebruik van Thermoboxen voor het verpakken van levensmiddelen heeft de kosten van transport en verpakking aanzienlijk laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS behoorlijk lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Koeldoos 

is plastic dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis doordrenkt zijn met lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dankzij het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

Thermoboxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Thermoboxen Voor Transport

Thermoboxen (of eps koeldozen) voor gekoeld vervoer

De betekenis van koeltransport

Het verzenden van bederfelijke waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om waren van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om waren van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren.

De hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van dit materiaal is één van zijn cruciale voordelen. Polystyreenschuim is erg duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Door zijn lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim simpel in verschillende producten worden gegoten of gevormd. Dit materiaal kan ook gesneden worden om te passen in de open ruimten van een muur of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals geïsoleerde boxen. Stukjes piepschuim kunnen gesneden worden met een eenvoudig keukenmesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap.

Door de vele luchtholtes van piepschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is polystyreenschuim een uitstekende keuze voor het beschemen van onder andere producten die kunnen breken of bederven tijdens de verzending.

Veel fabrikanten bedenken aangepaste containers voor verpakken die het risico op schade op apparatuur tot een minimum doen verlagen. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens het verzenden valt. Gezien het sterke punt om de producten tegen schade te beschermen, wordt polystyreenschuim tevens ook toegepast voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een veel doeltreffender alternatief voor de normale kartonnen doos.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen aanraking met regen en andere bronnen vocht. Als deze doosjes piepschuim worden ingezet voor het verpakken en verzenden van producten, zorgt dit voor een voordeel in vergelijking met de normale kartonnen doos. Het kan namelijk voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Tempex dozen erg populair.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim geeft het vele voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie als dit gebruikt zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het polystyreenschuim niet schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander niet te vergeten voordeel van de Tempex bak is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Als dit piepschuim zal worden ingezet als het opslaan van levensmiddelen, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant naar de bestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden ingezet om een vriezer of koelbox van isolatie te voorzien, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Polystyreenschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur om zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie vaak gebruikt wegens zijn karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak ingezet om dranken en etenswaren tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk zal worden beperkt. Deze karakteristieke eigenschap zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Koeldoos Kopen in Hasselt

Beschermt de betreffende producten
Door het uitstekende schokabsorberende vermogen is Styrofoam het materiaal bestand tegen druk.

Het is duurzaam
Thermoboxen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere producten. Styrofoam is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat voor 98% uit luchten is om deze reden geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het totale product is dit een enorm voordeel.

Het isoleert de bestelling
In vergelijking met de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan de conservering van levensmiddelen in de algehele distributieketen.

Piepschuimdozen worden op enorme schaal in een verscheidenheid van industrieën, omdat het materiaal een uitstekende isolator is. We bekijken nu hoe ze in verschillende branches worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor levensmiddelen. Daarom worden piepschuim dozen vaak ingezet bij het opslaan van producten en het versturen van verse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert het eten urenlang tegen de hitte van buitenaf. Daardoor voorkomt het materiaal dat eten zal gaan rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die ingezet worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen ideaal voor het verzenden van voedsel. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze dozen

Vervoer Dranken met thermoboxen

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, vooral indien deze iets bevatten dat kan bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivel, bier, wijn en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten zonder twijfel in een gekoelde wagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Als u wilt dat uw bloemen in de gewenste conditie arriveren op de plek van bestemming, dan is het enorm belangrijk dat deze worden verstuurd in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen vergaan namelijk in de ongewenste omstandigheden, dus eens deze geplukt en op transport zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het verschepen te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Thermoboxenzijn ook ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. De kaarsen zijn namelijk gemaakt om te smelten.

Bulk vloeibare stoffen

voor fouten is  geen enkele ruimte bij het vervoer van grote hoeveelheden vloeibare stoffen. Bij het transporteren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Het is onvermeidbaar dat deze grote hoeveelheden vloeibare stoffen gekoeld verstuurd dienen te worden.

Transporteer Verf met thermoboxen

Om zijn integriteit te waarborgen, moet verf in koelwagens getransporteerd worden.

Transporteer gevaarlijke grondstoffen met thermoboxen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, indien u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen hoge vochtigheid of hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten producten die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Koeldoos Offerte Ontvangen

Uw eps doos offerte binnen 24 uur in de email-box . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Thermoboxen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt veelal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij de productie van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek benodigd om te zorgen dat de waren de eindconsument in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te garanderen.

Bij het vervoer van diepvriesgoederen, zoals etenswaren, zal het voedsel ontdooien als de temperatuur oploopt.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het transport verschillende keren zal ontdooien en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindgebruiker bereikt, dan kan dat een negatief effect hebben op de eindgebruiker zijn of haar gezondheid.

Thermoboxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten rekening houden met de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel waren die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters moeten bij het verzenden van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.