EPS dozen Kopen

EPS dozen Kopen voor Horst (Limburg) - Kwalitatieve thermoboxen

EPS dozen Kopen voor Horst regio Limburg

Wij zijn een lokale producent van thermoboxen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Horst, maar ook in Molenhoek, Hasselt, Venray, Blerick, Beek, Venlo, Loo, Baarlo, Panningen, Deurne.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze EPS dozen

Onze thermoboxen zijn gemaakt van

Onze thermoboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De thermoboxen zijn waterbestendig 

De thermoboxen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

EPS doos met deksel kopen nu met 15% extra korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw eps doos met deksel bestellen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt al lang bestempeld als het het beste verpakkingsmateriaal vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lichte gewicht. Alsmede de optie om het op maat te maken.

EPS doos met deksel is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en versturen van bederfelijke producten.

Het gebruik van EPS dozen voor het verpakken van levensmiddelen zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking fors doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS veel lager is dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een EPS doos met deksel 

Tempex is een soort kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis die zijn doordrenkt door lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verzend- en verpakkingscontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Door het productieproces krijgt dit schuim een gelijke, consistente structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

EPS dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor producenten weg.

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen (ook wel eps koeldozen) voor gekoeld transport

Wat is koeltransport?

Het verzenden van bederfelijke goederen die zouden in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om goederen van de ene plek naar de andere plek te brengen, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om goederen van de ene plek naar de andere plek te brengen.

De hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van dit materiaal is één van zijn meest cruciale voordelen. Piepschuim is heel erg duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Door deze lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal gemakkelijk in verschillende producten worden gevormd en/of gegoten. Het materiaal kan ook worden gesneden om dit te passen in de holtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde boxen. Stukjes piepschuim kunnen worden gesneden met een eenvoudig keukenmesje in plaats van een complexer gereedschap.

Door de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim heeft het materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is piepschuim de beste keuze voor het beschemen van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens het transport.

Veel producenten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die het risico op schade op apparaten tot een minimum beperken. Daarbij hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens het verzenden valt. Wegens het sterke punt om de producten tegen beschadiging te beschermen, wordt dit materiaal tevens ook wel toegepast voor vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een doeltreffender alternatief voor de standaard doos van karton.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen contact met regen, maar ook andere vormen vocht. Zodra deze doosjes piepschuim worden ingezet voor verzending en verpakking, zorgt dit voor verscheidene voordelen ten opzichte van de normale doos van karton. Het kan namelijk etenswaren of drankjes vasthouden en zal zeker niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Piepschuim dozen onwijs gewild.

De bestendigheid tegen vocht van piepschuim brengt het heel veel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie als dit materiaal toegepast wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het schuim niet gaan rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander belangrijk voordeel van de Tempex doos is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Zodra dit piepschuim wordt ingezet als de opslag van voedsel, houdt het warme levensmiddelen warm en koude levensmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant naar de bestemming van de consument. Dit schuim kan ook worden gebruikt om een vrieskist of koelkast te isoleren, daarom is het een geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur en de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex bakken wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vaak toegepast vanwege de karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel gebruikt om drinken en voedsel gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk wordt beperkt. Deze karakteristieke eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

EPS doos met deksel Kopen in Horst

Beschermt de betreffende producten
Door het geweldige schokabsorberende vermogen is Styrofoam het materiaal bestand tegen druk.

Duurzaamheid
EPS dozen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse levensmiddelen en andere diverse producten. Polystyreenschuim is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het eindproduct is dit een gigantisch voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot het conserveren van voedsel in de algehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op grote schaal gebruikt in een verschillende industrieën. Hieronder beschrijven we hoe ze in divevrse industrieën worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft de nodige isolerende eigenschappen in de industrie voor levensmiddelen. Daarom worden piepschuim dozen veel gebruikt bij de opslag van producten en het versturen van koelverse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert het voedsel urenlang tegen de hitte van buitenaf. Daardoor voorkomt het materiaal dat voedsel zal gaan bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die gebruikt worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen ideaal voor het verzenden van voedingsmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Transporteer Dranken met thermoboxen

Ook diverse dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, zeker wanneer zeeen inhouden hebben dat zou kunnen bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, bier, wijn en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een koelwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen getransporteerd worden

Als u wilt dat bloemen in prachtige conditie arriveren op hun bestemming, dan is het onwijs belangrijk dat deze verstuurd worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen vergaan namelijk bij verkeerde omstandigheden, dus zodra deze geplukt en op transport zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het transport te handhaven om de levensduur te verlengen.

EPS dozenzijn ook perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur te behouden. Deze producten kunnen immers ook smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare middelen

Er is absoluut geen ruimte voor fouten bij het transport van bulk vloeibare middelen. Bij het vervoeren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze bulk vloeibare middelen moeten gekoeld worden vervoerd.

Vervoer Verf met thermoboxen

Om haar integriteit te waarborgen, moet verf in gekoelde wagens getransporteerd worden.

Vervoer gevaarlijke producten met thermoboxen

Wanneer u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle voorschriften 100% volgen. Gevaarlijke en giftige producten moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen de hoge vochtigheid of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten bederfelijke producten zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Het kan zijn dat u het als laatst genoemde product op deze lijst opmerkelijk vindt, echter kan dit product een verschikkelijke nachtmerrie worden als kauwgom niet temperatuur-gecontroleerd wordt getransporteerd.

Hoewel een koelwagen vaak wordt gebruikt om producten koel te houden, kan hij ook worden gebruikt om de lucht op te warmen. Reefers kunnen worden gebruikt om goederen die zouden kunnen bederven niet te laten bevriezen in de winter en om de goederen koel of op vereiste temperatuur te behouden.

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

EPS doos met deksel Offerte Ontvangen

Uw eps doos met deksel prijsopgave in maximaal 1 dag in uw email . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt vaak gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige goederen is een bijzondere logistiek vereist om te garanderen dat de goederen de eindconsument in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te garanderen.

Bij het transport van diepvriesproducten, zoals voedsel, kan het voedsel ontdooien wanneer de temperatuur oploopt.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport verschillende keren zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het vervolgens de eindconsument bereikt, dan zou dat een negatief effect hebben op diens gezondheid.

EPS dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten zich houden aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel goederen die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters zijn verplicht om bij het vervoer van deze goederen de procedurele voorschriften en nodige documentatie in acht nemen.