Piepschuim dozen Kopen

Horst (Limburg) Piepschuim dozen Offertes

Piepschuim dozen Kopen in Horst Limburg

Wij zijn een NL producent van eps dozen en duurzame eps dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Horst, maar ook in Molenhoek, Hasselt, Venray, Blerick, Beek, Venlo, Loo, Baarlo, Panningen, Deurne.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Piepschuim dozen

De eps dozen zijn gemaakt van

De eps dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle eps dozen zijn waterbestendig 

Alle eps dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl

In 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen zijn we succesvol

EPS doos kopen nu met 15% korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw piepschuim box bestellen kan alleen deze week met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt al lang bestempeld als het het beste verpakkingsmiddel vanwege haar thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lichte gewicht. Net als de optie om de vorm op maat te maken.

EPS doos is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en versturen van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Piepschuim dozen voor het verpakken van levensmiddelen heeft de kosten van verzending en verpakking behoorlijk laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS veel lager is dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een EPS doos 

EPS is een soort kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis die zijn doordrenkt door lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Het schuim krijgt dankzij het productieproces een uniforme en consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Piepschuim dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld zich houden aan de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel goederen die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Rederijen en bevrachters zijn verplicht om bij het vervoer van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen (of duurzame eps dozen) voor geconditioneerd vervoer

Wat betekent geconditioneerd transport?

Het transporteren van bederfelijke goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt geconditioneerd transport genoemd.

Om goederen van de ene plek naar de andere plek te transporteren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om goederen van de ene plek naar de andere plek te transporteren.

De enorm hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van dit materiaal is één van zijn cruciale pluspunten. Piepschuim is zeer duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Door deze lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim eenvoudig in verscheidene producten worden gegoten of gevormd. Dit materiaal kan worden gesneden om te passen in de holtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Stukjes piepschuim kunnen worden gesneden met een simpel keukenmesje in plaats van een complexer gereedschap.

Door de grote hoeveelheid luchtholtes van polystyreenschuim heeft het materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim de beste keuze voor het beschemen van onder andere producten die kunnen breken en bederven tijdens het vervoer.

Verscheidene producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die risico op schade op apparaten tot een minimum beperken. Daarbij hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Wegens het sterke punt om deze producten tegen beschadiging te beschermen, wordt polystyreenschuim tevens ook toegepast voor vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een veel doeltreffender alternatief voor de standaard doos van karton.

{ kunnen goed tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen aanraking met regen, maar ook verschillende vormen vocht. Zodra deze dozen van piepschuim worden ingezet voor verzending en verpakking, zorgt dit voor verscheidene voordelen in vergelijking met de normale doos van karton. De piepschuim doosjes kunnen namelijk voedsel of drankjes vasthouden en zal zeker niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Piepschuim boxen onwijs gewild.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim brengt dit materiaal heel veel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie als dit materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het piepschuim niet gaan schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander niet te missen voordeel van de Piepschuim doos is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Zodra dit schuim wordt ingezet als de opslag van voedingsmiddelen, houdt dit materiaal warme levensmiddelen warm en koude levensmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant naar de eindbestemming van de consument. Het piepschuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een vrieskist of koelbox te isoleren, waardoor het een uitermate geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Piepschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur en de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex bakken wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie vaak gebruikt vanwege de karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak gebruikt om drinken en etenswaren gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte aanzienlijk wordt beperkt. Dit kenmerk zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

EPS doos Kopen in Horst

Beschermt de betreffende producten
Door het uitstekende schokabsorberende vermogen is Piepschuim het materiaal bestand tegen druk.

Piepschuim is duurzaam
Piepschuim dozen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse levensmiddelen en andere producten. Polystyreenschuim is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit luchten is daarom uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht van gewicht en voegt het geen gewicht toe aan het eindproduct.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot het conserveren van voedingsmiddelen in de algehele distributieketen.

Piepschuim dozen worden in enorme hoeveelheden in verschillende industrieën, doordat het materiaal een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven we hoe ze gebruikt worden in verscheidene branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Daarom worden deze dozen vaak gebruikt bij de opslag van producten en het versturen van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert eten urenlang tegen de hitte dat van buiten komt. Hierdoor wordt voorkomen dat eten gaat bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die gebruikt worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen ideaal voor het verzenden van voedingsmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de dozen

Transporteer Dranken met eps dozen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, zeker indien deze dranken een inhouden hebben dat kan verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, bier, wijn en andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met duurzame eps dozen getransporteerd worden

Mocht u willen dat bloemen in prachtige conditie arriveren op hun bestemming, zorg er dan voor dat deze worden verstuurd in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen vergaan namelijk bij verkeerde omstandigheden, dus eens deze geplukt en op transport zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het versturen te handhaven om de levensduur te verlengen.

Piepschuim dozen, perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze kunnen immers smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare middelen

voor fouten is  absoluut geen ruimte bij vervoer van bulk vloeibare middelen. zeker niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze bulk vloeibare middelen moeten absoluut gekoeld worden verstuurd.

Transporteer Verf met eps dozen

Om haar integriteit te waarborgen, moet verf in gekoelde wagens getransporteerd worden.

Transporteer gevaarlijke grondstoffen met eps dozen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, zodra u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, moeten producten die kunnen bederven zoals tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl

In 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen zijn we succesvol

EPS doos Offerte Ontvangen

Uw piepschuim box prijsopgave binnen een werkdag in uw email-box bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Piepschuim dozen Voor Transport

Wat betekent gekoelde logistiek?

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige goederen is een bijzondere logistiek vereist om er zeker van te zijn dat de goederen de eindconsument in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit mogelijk te maken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of chill chain logistics genoemd, zorgen ervoor dat het vervoer van goederen zo veilig mogelijk gebeurt. Als dit correct wordt uitgevoerd, kan de chill chain logistics de houdbaarheid van producten verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is echter van cruciaal belang dat elk onderdeel van de toeleveringsketen de optimale temperatuur handhaaft. En omdat in een dergelijke ”keten” heel veel schakels zijn betrokken, moet elke schakel een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke goederen in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke waren zijn niet meer bruikbaar wanneer een schakel faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of koud. En wanneer dit gebeurt, dan kan dit leiden tot aanzienlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Aangezien de meeste producenten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde producten maken, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de veiligheid en de gezondheid wanneer temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en volgens de juiste manier wordt vervoerd.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het vervoer van diepvriesproducten (zoals voedsel) het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het transport verscheidene keren zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Als het daarna de eindgebruiker bereikt, dan zou dat een negatief effect hebben op diens gezondheid.

Piepschuim dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld zich houden aan de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel goederen die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Rederijen en bevrachters zijn verplicht om bij het vervoer van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.