Tempex dozen Bestellen

Venlo (Limburg) Tempex dozen Bestellen

Tempex dozen Kopen voor Venlo (Limburg)

Wij zijn een Nederlandse producent van piepschuim dozen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Venlo, maar ook in Blerick, Hasselt, Baarlo, Reuver, Horst, Loo, Panningen, Molenhoek, Swalmen, Venray.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Tempex dozen

De piepschuim dozen bestaan uit meerdere lagen

De piepschuim dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze piepschuim dozen zijn waterbestendig 

Onze piepschuim dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Piepschuim doos kopen nu met 15% korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw eps koelbox bestellen kan alleen deze week met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Polystyreen wordt al heel lang bestempeld als het ideale verpakkingsmiddel vanwege haar thermische isolatie-eigenschappen en het hele lichte gewicht. Net als de mogelijkheid om de vorm op maat te maken.

Piepschuim doos is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en versturen van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruik van Tempex dozen voor het inpakken van levensmiddelen zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS een stuk lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Piepschuim doos 

is een soort plastic dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis doordrenkt zijn met lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dit schuim krijgt mede dankzij het productieproces een uniforme en consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

Tempex dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten bijvoorbeeld rekening houden met de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters zijn verplicht om bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en benodigde documentatie in acht nemen.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (of tempex boxen) voor gekoeld vervoer

Wat betekent gekoeld vervoer?

Het transporteren van bederfelijke waren die in een gekoelde omgeving noemt men gekoeld vervoer.

Om waren van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om waren van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren.

De enorm hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van polystyreenschuim is één van zijn belangrijkste voordelen. Piepschuim is enorm duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Dankzij zijn luchtige en lichte consistentie kan piepschuim simpel in verschillende producten worden gevormd en/of gegoten. Het kan worden gesneden om te passen in de holtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde verpakkingen. Stukjes piepschuim kunnen worden gesneden met een simpel keukenmesje in plaats van een ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de vele luchtholtes van piepschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is piepschuim de beste keuze voor het beschemen van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens de verzending.

Verscheidene producenten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die het risico op schade op apparaten tot een minimum doen verlagen. Tevens hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Wegens het vermogen om deze producten tegen beschadiging te beschermen, wordt piepschuim tevens ook toegepast voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een geschikter alternatief voor de standaard doos van karton.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het product tegen contact met regen, maar ook verschillende bronnen van vocht. Zodra deze doosjes piepschuim worden ingezet voor verpakking en verzending, zorgt dit voor vele voordelen ten opzichte van de normale doos van karton. Deze piepschuim doosjes kunnen voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn EPS piepschuim dozen onwijs populair.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim geeft het vele voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie wanneer het materiaal toegepast wordt als bouwisolatie.

Het schuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Een ander niet te vergeten voordeel van de EPS piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan dienen. Zodra dit schuim wordt gebruikt voor het opslaan van voedsel, houdt het warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een eettent aan de bestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een koelkast of vriezer te isoleren, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Piepschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt toegepast. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenom zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen worden meestal gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie vaak toegepast vanwege de geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak ingezet om dranken en etenswaren tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk wordt beperkt. Dit kenmerk zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Piepschuim doos Kopen in Venlo

Beschermt de producten
Polystyreenschuim heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Polystyreenschuim is duurzaam
Tempex dozen zijn stevig en duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere artikelen. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht van gewicht en voegt het geen gewicht toe aan het totale product.

Het isoleert de bestelling
In vergelijking met de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot het conserveren van voedsel in de gehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op enorme schaal gebruikt in een verscheidenheid aan industrieën. Hieronder beschrijven wij hoe ze in verscheidene branches worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft de nodige isolerende eigenschappen in de industrie voor voedingsmiddelen. Om deze reden worden piepschuim dozen vaak ingezet bij het opslaan van producten en verzending van verse groenten en gevogelte. Het isoleert het eten voor lange tijd tegen de hitte van buitenaf. Hierdoor wordt voorkomen dat eten zal gaan rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van levensmiddelen. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Vervoer Dranken met piepschuim dozen

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral alsiets bevatten dat kan bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivel, bier, wijn en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen getransporteerd worden

Als u wilt dat bloemen in prachtige conditie arriveren op hun bestemming, dan is het enorm belangrijk dat deze worden verstuurd in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen verwelken bij onjuiste omstandigheden, dus zodra deze geplukt en verstuurd zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het versturen te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Tempex dozenzijn ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Deze kaarsen zijn namelijk gemaakt om te smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

voor fouten is  absoluut geen ruimte bij het vervoer van bulk vloeistoffen. Bij het vervoer van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze bulk vloeistoffen moeten absoluut gekoeld worden verzonden.

Transporteer Verf met piepschuim dozen

Voor het waarborgen van zijn integriteit, moet verf in gekoelde vrachtwagens worden vervoerd.

Transporteer gevaarlijke materialen met piepschuim dozen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, indien u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare materialen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat bederfelijke goederen zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Piepschuim doos Prijsopgave Aanvragen

Uw eps koelbox offerte in 1 werkdag in uw email . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal aangeduid als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek benodigd om te verzekeren dat de waren de consument in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te verwezenlijken.

Bij het vervoer van diepvriesgoederen, zoals bijvoorbeeld etenswaren, zal het voedsel bijvoorbeeld ontdooien als de temperatuur oploopt.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het transport verschillende keren zal ontdooien en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindgebruiker zou bereiken, dan zou dat een negatief effect hebben op diens gezondheid.

Tempex dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten bijvoorbeeld rekening houden met de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters zijn verplicht om bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en benodigde documentatie in acht nemen.