EPS koelboxen Bestellen

Prinsenbeek (Noord-Brabant) EPS koelboxen Offertes

EPS koelboxen Kopen voor Prinsenbeek provincie Noord-Brabant

Wij zijn een Nederlandse producent van thermoboxen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Prinsenbeek, maar ook in Beek, Terheijden, Breda, Teteringen, Zevenbergen, Made, Sint Willebrord, Sprundel, Valkenburg, Zevenhuizen.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze EPS koelboxen

Onze thermoboxen bestaan uit meerdere lagen

Onze thermoboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De thermoboxen zijn waterbestendig 

De thermoboxen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offertes zijn we succesvol

Koeldoos kopen nu met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos bestellen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

EPS koelboxen Voor Transport

EPS koelboxen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Het kunststof Polystyreen wordt al heel lang bestempeld als het het beste verpakkingsmateriaal vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lichte gewicht. Alsmede de optie om de vorm op maat te maken.

Koeldoos is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en versturen van producten die kunnen bederven.

Het gebruik van EPS koelboxen voor het verpakken van producten zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS veel lager is dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Koeldoos 

is een soort plastic dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dankzij het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

EPS koelboxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten bijvoorbeeld voldoen aan de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel producten die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs zijn verplicht om bij het vervoer van deze producten de procedurele voorschriften en nodige documenten in acht nemen.

EPS koelboxen Voor Transport

EPS koelboxen (ook wel eps piepschuim dozen) voor geconditioneerd vervoer

Wat is gekoeld vervoer?

Het verzenden van waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt gekoeld vervoer genoemd.

Om producten van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om producten van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is een van de meest belangrijke voordelen. Polystyreenschuim is heel duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Dankzij deze lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim eenvoudig in diverse goederen worden gegoten of gevormd. Het kan gesneden worden om dit te laten passen in de open ruimten van een muur of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Je kunt zelfs gemakkelijk stroken piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van een professioneel stuk gereedschap.

Dankzij de talrijke luchtholtes van piepschuim heeft het materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is het materiaal een uitstekende keuze voor vooral de bescherming van producten die kunnen breken en bederven tijdens de verzending.

Diverse fabrikanten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die risico op schade op apparatuur tot een minimum beperken. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Wegens zijn vermogen om deze goederen tegen schade te beschermen, wordt polystyreenschuim ook gebruikt om vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een doeltreffender alternatief voor de veel gebruikte kartonnen doos.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen aanraking met regen en verschillende vormen vocht. Wanneer deze piepschuim dozen worden gebruikt voor verpakking en verzending, resulteert dit in vele voordelen in vergelijking met de normale kartonnen doos. Het kan etenswaren of dranken vasthouden en zal niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Tempex bakken mega populair.

De vochtbestendigheid van dit schuim geeft het materiaal een heleboel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie als dit materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het piepschuim niet gaan rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander onmisbaar voordeel van de Tempex doos is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Wanneer dit schuim wordt ingezet als de opslag van levensmiddelen, houdt het warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant naar de bestemming van de consument. Het piepschuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een vriezer of koelbox te isoleren, daarom is het een uitermate geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt toegepast. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenen dus de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt meestal gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege de geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel gebruikt om dranken en etenswaren gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte behoorlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Koeldoos Kopen in Prinsenbeek

Bescherming van de betreffende goederen
Piepschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
EPS koelboxen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere diverse producten. Het materiaal kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht is en het geen gewicht toevoegt aan het totale product zorgt dit voor een enorm voordeel.

Het isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan het conserveren van levensmiddelen in de gehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op grote schaal gebruikt in een verscheidenheid aan industrieën. Hieronder beschrijven wij hoe ze in verschillende industrieën worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom worden deze dozen veel gebruikt bij de opslag van goederen en de verzending van verse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert eten voor meerdere uren tegen de hitte van buitenaf. Hierdoor wordt voorkomen dat eten gaat rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die gebruikt worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen perfect voor het verzenden van voedsel. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Vervoer Dranken met thermoboxen

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral wanneer zeeen inhouden hebben dat kan bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivel, bier, wijn en andere temperatuurgevoelige producten moeten zonder twijfel in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen getransporteerd worden

Mocht u willen dat bloemen in perfecte staat aankomen op hun bestemming, zorg er dan voor dat deze worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken in de verkeerde omstandigheden, dus zodra deze geplukt en verscheept zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het versturen te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

EPS koelboxen, ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische goederen, in gekoelde wagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Ze kunnen immers smelten.

Bulk vloeibare stoffen

Er is zeker geen ruimte voor fouten voor vervoer van grote hoeveelheden vloeibare stoffen. En vooral niet bij het vervoer van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onoverkomelijk dat deze grote hoeveelheden vloeibare stoffen gekoeld verstuurd dienen te worden.

Vervoer Verf met thermoboxen

Om zijn integriteit te waarborgen, moet verf in gekoelde vrachtwagens getransporteerd worden.

Vervoer gevaarlijke materialen met thermoboxen

Zodra u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle voorschriften tot in detail volgen. Gevaarlijke en ontvlambare materialen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ernstige ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of de hitte. Om bederf te voorkomen, moeten goederen die kunnen bederven zoals tabaksproducten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offertes zijn we succesvol

Koeldoos Offerte Aanvragen

Uw piepschuim doos offerte binnen maximaal 24 uur in de email ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS koelboxen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal aangeduid als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige producten is een bijzondere logistiek vereist om te zorgen dat de producten de eindconsument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te garanderen.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek, hebben als doel dat het vervoer van producten zo veilig mogelijk gebeurt. Indien goed uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van waren verlengen met weken, maanden of zelfs jaren.
Het is echter van onmisbaar belang dat elk onderdeel van de toeleveringsketen de optimale temperatuur behoudt. En vooral omdat in een dergelijke ”keten” heel veel schakels betrokken zijn, moet elke schakel een gunstige omgeving bieden voor de producten die kunnen bederven in kwestie.

Als ook maar één van deze schakels wanpresteert en de temperatuur te warm of koud wordt, worden de vervoerde bederfelijke producten niet bruikbaar. Wanneer dit toch gebeurt, kan dit resulteren in aanzienlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Aangezien behoorlijk veel fabrikanten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde waren maken, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde lading niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en volgens de juiste manier wordt verplaatst.

Als de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het transport diverse malen ontdooit en opnieuw bevriest. Als het daarna de eindgebruiker bereikt, zou dat een behoorlijk negatieve impact hebben op de eindgebruiker zijn of haar gezondheid.

EPS koelboxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten bijvoorbeeld voldoen aan de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel producten die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs zijn verplicht om bij het vervoer van deze producten de procedurele voorschriften en nodige documenten in acht nemen.