Tempex dozen Kopen

Koop kwalitatieve eps dozen in Valkenburg (Noord-Brabant) - Binnen 1 dag offerte ontvangen in mailbox

Tempex dozen Bestellen voor Valkenburg provincie Noord-Brabant

Wij zijn een NL producent van eps dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Valkenburg, maar ook in Breda, Horst, Gilze, Rijen, Teteringen, Beek, Prinsenbeek, Dongen, Oosterhout, Terheijden.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Tempex dozen

Onze eps dozen bestaan uit meerdere lagen

Onze eps dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze eps dozen zijn waterbestendig 

Onze eps dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Tempex doos kopen met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw koeldoos bestellen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Polystyreen wordt al best lang bestempeld als het het beste verpakkingsmateriaal vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en zijn hele lage gewicht. Net als de optie om het op maat te maken.

Tempex doos is een uitstekend prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Tempex dozen voor het inpakken van levensmiddelen zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking behoorlijk laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS een stuk lager is dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Tempex doos 

Piepschuim is plastic dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis doordrenkt zijn met lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verpakkings- en verzendcontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dankzij het productieproces krijgt dit schuim een gelijke, consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Tempex dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten zich houden aan de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel waren die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs moeten bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (of eps koeldozen) voor gekoeld transport

Wat is koeltransport?

Het transporteren van bederfelijke waren die in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om waren van de ene locatie naar de andere locatie te brengen, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om waren van de ene locatie naar de andere locatie te brengen.

De hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van polystyreenschuim is één van de cruciale voordelen. Dit materiaal is enorm duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Dankzij deze lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal gemakkelijk in verschillende goederen worden gevormd en/of gegoten. Dit kan ook gesneden worden om dit te laten passen in de open ruimtes van een muur of gevormd in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals geïsoleerde verpakkingen. Stukjes piepschuim kunnen gesneden worden met een simpel keukenmesje in plaats van een complexer gereedschap.

Dankzij de vele luchtholtes van piepschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim een uitstekende keuze voor vooral de bescherming van onder andere producten die kunnen breken en bederven tijdens de verzending.

Een heleboel fabrikanten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die het risico op beschadiging van apparaten tot een minimum beperken. Tevens hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens het verzenden valt. Wegens zijn vermogen om deze goederen tegen defecten te beschermen, wordt dit materiaal tevens ook ingezet voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een beter alternatief voor de normale doos van karton.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen contact met regen en andere bronnen van vocht. Wanneer deze doosjes worden ingezet voor het verpakken en verzenden van goederen, zorgt dit voor een voordeel in vergelijking met de typische doos van karton. Het kan etenswaren of dranken vasthouden en zal zeker niet lekken of door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Piepschuim boxen mega gewild.

De vochtbestendigheid van dit schuim geeft dit materiaal heel veel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie wanneer dit toegepast wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het polystyreenschuim niet rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander belangrijk voordeel van de Thermobox piepschuim is dat het als effectieve isolator kan dienen. Wanneer dit piepschuim wordt gebruikt voor de opslag van voedsel, houdt dit materiaal warme levensmiddelen warm en koude levensmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant naar de eindbestemming van de bestelling. Het piepschuim kan ook worden toegepast om een koelkast of vriezer te isoleren, waardoor het een uitermate geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenom zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vaak toegepast vanwege de uitstekende isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak toegepast om dranken en etenswaren tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte aanzienlijk wordt beperkt. Dit kenmerk zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Tempex doos Kopen in Valkenburg

Beschermt de betreffende goederen
Dankzij het uitstekende schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het bestand tegen druk.

Het is duurzaam
Tempex dozen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse levensmiddelen en andere diverse artikelen. Het materiaal kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit luchten is daarom uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het totale product is dit een gigantisch voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot de conservering van voedsel in de hele distributieketen.

Piepschuimdozen worden in grote hoeveelheden in een verscheidenheid aan industrieën, omdat piepschuim een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven wij hoe ze in divevrse industrieën worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor voedingsmiddelen. Daarom worden deze dozen vaak toegepast bij de opslag van goederen en verzending van verse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert het eten urenlang tegen de warmte van buitenaf. Hierdoor voorkomt het materiaal dat eten zal gaan rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van etenswaren. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de dozen

Vervoer Dranken met eps dozen

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, zeker alseen inhouden hebben dat zou kunnen bederven of verzuren. Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten zonder twijfel in een gekoelde wagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat bloemen in perfecte staat arriveren op de plek van bestemming, dan is het van cruciaal belang dat deze worden verzonden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan in de ongewenste omstandigheden, dus zodra deze geplukt en verzonden zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het versturen te handhaven om de levensduur te verlengen.

Tempex dozen, ook ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelwagens worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Deze producten kunnen namelijk ook smelten.

Bulk vloeistoffen

voor fouten is  zonder twijfel geen ruimte voor het transport van bulk vloeistoffen. zeker niet bij het transport van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onoverkomelijk dat deze bulk vloeistoffen gekoeld verzonden moeten worden.

Vervoer Verf met eps dozen

Om haar integriteit te behouden, moet dus ook verf in koelwagens worden vervoerd.

Vervoer gevaarlijke materialen met eps dozen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, als u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige materialen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen hoge vochtigheid of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten goederen die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Tempex doos Offerte Aanvragen

Uw koeldoos prijsopgave binnen 1 werkdag in de email . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex dozen Voor Transport

Wat is gekoelde logistiek?

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal aangeduid als koude keten logistiek. Bij maken van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek benodigd om te zorgen dat de waren de eindconsument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit mogelijk te maken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel cold chain logistiek genoemd, hebben als doel dat het transport van waren zo veilig mogelijk gebeurt. Indien juist uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van waren verlengen met weken, maanden of zelfs jaren.
Het is echter van cruciaal belang dat elk onderdeel van de toeleverketen de optimale temperatuur behoudt. En vooral omdat in een dergelijke ”keten” talrijke schakels betrokken zijn, moet elke schakel een gewenste omgeving bieden voor de bederfelijke waren in kwestie.

Als een schakel wanpresteert en de temperatuur te warm of te koud wordt, worden de vervoerde bederfelijke waren onbruikbaar. Als dit gebeurt, dan kan dit resulteren in aanzienlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Aangezien behoorlijk veel fabrikanten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde waren fabriceren, moet de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet zorgvuldig zal worden gecontroleerd en volgens de correcte methode wordt vervoerd.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het transport van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het vervoer verschillende malen zal ontdooien en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindgebruiker bereikt, dan zou dat een behoorlijk negatieve impact hebben op de eindgebruiker zijn gezondheid.

Tempex dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten zich houden aan de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel waren die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs moeten bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.