EPS koelboxen Kopen

EPS koelboxen Prijsopgaves in Breda (Noord-Brabant) - Kwalitatieve koeldozen

EPS koelboxen Bestellen in Breda

Wij zijn een Nederlandse producent van koeldozen en duurzame eps dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Breda, maar ook in Valkenburg, Teteringen, Beek, Prinsenbeek, Rijen, Terheijden, Horst, Gilze, Oosterhout, Dongen.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze EPS koelboxen

De koeldozen zijn gemaakt van

De koeldozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De koeldozen zijn waterbestendig 

De koeldozen hebben een goede temperatuurbeveiling

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen zijn wij succesvol gebleken

Tempex doos bestellen nu met 15% korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw tempex doos kopen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

EPS koelboxen Voor Transport

EPS koelboxen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te maken. Het kunststof Polystyreen wordt al lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmateriaal wegens de thermische isolatie-eigenschappen en het hele lichte gewicht. Alsmede de optie om de vorm op maat te maken.

Tempex doos is een uitstekend prijs-effectief, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en versturen van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruik van EPS koelboxen voor het inpakken van voedingswaren zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS een stuk lager is dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Tempex doos 

EPS is een soort kunststof dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis doordrenkt zijn door lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot containers voor verpakking en verzending, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Door het productieproces krijgt het schuim een gelijke, consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

EPS koelboxen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten rekening houden met de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters worden verplicht bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

EPS koelboxen Voor Transport

EPS koelboxen (of duurzame eps dozen) voor geconditioneerd vervoer

De betekenis van koeltransport

Het verzenden van bederfelijke waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om waren van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om waren van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren.

De enorm hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van polystyreenschuim is één van zijn meest belangrijke voordelen. Piepschuim is zeer duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Dankzij deze luchtige en lichte consistentie kan dit materiaal simpel in verscheidene producten worden gegoten of gevormd. Het kan ook worden gesneden om dit te passen in de open ruimtes van een muur of gevormd in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde boxen. Je kan zelfs makkelijk stroken piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van met complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim heeft het materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is het materiaal een uitstekende keuze voor de bescherming van breekbare en bederfelijke producten tijdens het vervoer.

Diverse producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die het risico op beschadiging van apparatuur tot het minimale beperken. Tevens zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens de verzending valt. Gezien het sterke punt om deze producten tegen beschadiging te beschermen, wordt dit materiaal tevens ook wel toegepast voor vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een beter alternatief voor de gewone kartonnen doos.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het betreffende product tegen contact met regen, maar ook verschillende vormen vocht. Zodra deze piepschuim dozen worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van producten, resulteert dit in vele voordelen ten opzichte van de normale kartonnen doos. Deze piepschuim doosjes kunnen voedsel of dranken vasthouden en zal zeker niet lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn EPS piepschuim dozen onwijs gewild.

De bestendigheid tegen vocht van polystyreenschuim brengt het materiaal veel voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie als dit gebruikt zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het schuim niet schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander niet te missen voordeel van de EPS piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan dienen. Zodra dit polystyreenschuim zal worden gebruikt voor de opslag van etenswaren, houdt dit materiaal warme etenswaren warm en koude etenswaren koud gedurende de levering van een restaurant naar de bestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden ingezet om een koelbox of vrieskist te isoleren, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Piepschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt toegepast. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur en de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen worden meestal gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt vaak gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie wegens de geweldige isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel ingezet om drinken en etenswaren gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte aanzienlijk zal worden beperkt. Deze karakteristieke eigenschap zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Tempex doos Kopen in Breda

Bescherming van de betreffende producten
Dankzij het uitstekende schokabsorberende vermogen is Piepschuim het bestand tegen druk.

Het is enorm duurzaam
EPS koelboxen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse etenswaren en andere diverse producten. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat grotendeels uit luchten is daarom geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht en voegt het ook geen gewicht toe aan het totale product.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot de conservering van etenswaren in de gehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op enorme schaal gebruikt in een verscheidenheid aan industrieën. Hieronder beschrijven we hoe ze gebruikt worden in verscheidene industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Om deze reden worden piepschuim dozen veel ingezet bij de opslag van producten en de verzending van koelverse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert het voedsel voor lange tijd tegen de warmte dat van buiten komt. Hierdoor voorkomt het materiaal dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen perfect voor het verzenden van etenswaren. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de dozen

Vervoer Dranken met koeldozen

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral alseen inhouden hebben dat zou kunnen bederven of verzuren. Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een koelwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met duurzame eps dozen getransporteerd worden

Indien u wilt dat uw bloemen in prachtige conditie arriveren op hun bestemming, zorg er dan voor dat deze worden verstuurd in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen vergaan bij verkeerde omstandigheden, dus zodra deze geplukt en op transport zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het versturen te behouden om de levensduur te verlengen.

EPS koelboxenzijn ook perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze kunnen namelijk ook smelten.

Bulk vloeistoffen

voor fouten is  absoluut geen ruimte voor het vervoer van bulk vloeistoffen. Bij het vervoeren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze bulk vloeistoffen moeten absoluut gekoeld worden verzonden.

Transporteer Verf met koeldozen

Voor het behouden van zijn integriteit, moet verf in gekoelde vrachtwagens getransporteerd worden.

Transporteer gevaarlijke producten met koeldozen

Zodra u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle aanwezige voorschriften tot in detail volgen. Gevaarlijke en giftige producten moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om incidenten te voorkomen.

Sigaren

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of de hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat bederfelijke producten zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Misschien vindt u het laatste product op de lijst een beetje verassend, echter kan dit item een verschikkelijke nachtmerrie worden als kauwgom niet getransporteerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Hoewel een koelwagen veel wordt gebruikt om producten koel te bewaren, kan hij ook gebruikt worden om de lucht op te warmen. Reefers kunnen gebruikt worden om bederfelijke producten niet te laten bevriezen wanneer het koud is en om deze goederen koel of op nodige temperatuur te behouden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen zijn wij succesvol gebleken

Tempex doos Prijsopgave Aanvragen

Uw tempex doos offerte binnen een werkdag in uw email-box ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS koelboxen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek benodigd om te zorgen dat de waren de consument in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te garanderen.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of chill chain logistics genoemd, hebben als doel dat het vervoer van waren veilig gebeurt. Indien goed uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van goederen verlengen met soms wel jaren.
Het is echter van cruciaal belang dat elk onderdeel van de supply chain de optimale temperatuur behoudt. En aangezien in een dergelijke ”keten” heel veel schakels zijn betrokken, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de waren die kunnen bederven in kwestie.

Wanneer een schakel faalt en de temperatuur te warm of te koud wordt, worden de getransporteerde bederfelijke waren onbruikbaar. Als dit gebeurt, dan kan dit resulteren in behoorlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Omdat behoorlijk veel producenten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde goederen fabriceren, is het van cruciaal belang dat de koude bevoorradingsketen in stand wordt gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de veiligheid en de gezondheid wanneer temperatuur gecontroleerde vracht niet zorgvuldig wordt gecontroleerd en volgens de juiste manier zal worden verplaatst.

Wanneer de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer verscheidene malen zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het vervolgens de eindconsument zou bereiken, dan kan dat een behoorlijk negatief effect hebben op diens gezondheid.

EPS koelboxen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten rekening houden met de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters worden verplicht bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.