Styrofoam dozen Bestellen

Styrofoam dozen - Kwalitatieve Styrofoam dozen Offertes in Breda (Noord-Brabant)

Styrofoam dozen Kopen in Breda Noord-Brabant

Wij zijn een NL producent van tempex dozen en duurzame eps dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Breda, maar ook in Valkenburg, Teteringen, Beek, Prinsenbeek, Rijen, Terheijden, Horst, Gilze, Oosterhout, Dongen.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Styrofoam dozen

De tempex dozen bestaan uit meerdere lagen

De tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De tempex dozen zijn waterbestendig 

De tempex dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn wij succesvol gebleken

EPS koelbox bestellen met 15% korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw tempex doos kopen kan alleen deze week met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Styrofoam dozen Voor Transport

Styrofoam dozen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt al lang bestempeld als het het beste verpakkingsmiddel wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en het hele lage gewicht. Net als de optie om de vorm op maat te maken.

EPS koelbox is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en versturen van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruik van Styrofoam dozen voor het inpakken van producten zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS veel lager is dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een EPS koelbox 

Tempex is kunststof dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis doordrenkt zijn met lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dit schuim krijgt mede dankzij het productieproces een uniforme en consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Styrofoam dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten voldoen aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde producten.

Rederijen en bevrachters moeten niet alleen voldoen aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel producten die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters worden verplicht bij het transport van deze producten de procedurele voorschriften en nodige documenten in acht nemen.

Styrofoam dozen Voor Transport

Styrofoam dozen (of duurzame eps dozen) voor geconditioneerd transport

Wat is koeltransport?

Het transporteren van bederfelijke producten die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om producten van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om producten van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren.

De enorm hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van polystyreenschuim is één van de belangrijkste voordelen. Dit materiaal is erg duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Door deze luchtige en lichte consistentie kan polystyreenschuim gemakkelijk in diverse goederen worden gegoten of gevormd. Dit kan worden gesneden om dit te passen in de holtes van een muur of gevormd in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals geïsoleerde boxen. Je kunt zelfs makkelijk vellen piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van een complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Door de grote hoeveelheid luchtholtes van polystyreenschuim heeft het materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is dit materiaal de beste keuze voor de bescherming van producten die kunnen breken en bederven tijdens de verscheping.

Diverse fabrikanten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die het risico op beschadiging van apparatuur tot het minimale beperken. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens de verzending valt. Gezien het vermogen om de goederen tegen beschadiging te beschermen, wordt polystyreenschuim tevens ook wel ingezet voor vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een doeltreffender alternatief dan de gewone doos van karton.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het betreffende product tegen aanraking met regen en verschillende vormen vocht. Zodra deze doosjes piepschuim worden ingezet voor het verpakken en verzenden van goederen, resulteert dit in vele voordelen ten opzichte van de typische doos van karton. Het kan namelijk etenswaren of drankjes vasthouden en zal zeker niet lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn EPS piepschuim dozen erg populair.

De vochtbestendigheid van piepschuim brengt het vele voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie als dit toegepast zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het piepschuim niet schimmelen, rotten of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander niet te missen voordeel van de Tempex bak is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Zodra dit polystyreenschuim zal worden gebruikt voor de opslag van levensmiddelen, houdt het warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud tijdens de levering van een restaurant naar de eindbestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden ingezet om een vrieskist of koelbox van isolatiemateriaal te voorzien, waardoor het een uitermate geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Piepschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt toegepast. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenen de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vaak toegepast wegens zijn uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel ingezet om drinken en voedingsmiddelen gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk zal worden beperkt. Dit kenmerk zorgt dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

EPS koelbox Kopen in Breda

Bescherming van de betreffende goederen
Styrofoam heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
Styrofoam dozen zijn stevig en duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse etenswaren en andere diverse artikelen. Het materiaal kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit luchten is daarom uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht van gewicht is en het geen gewicht toevoegt aan het totale product is dit een enorm voordeel.

Het isoleert de bestelling
In vergelijking met de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot aan de conservering van levensmiddelen in de gehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op enorme schaal gebruikt in een verscheidenheid aan industrieën. We bekijken nu hoe ze toegepast worden in diverse branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Om deze reden worden deze dozen veel ingezet bij de opslag van goederen en het versturen van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert het voedsel urenlang tegen de warmte dat van buiten komt. Hierdoor voorkomt het materiaal dat voedsel zal gaan rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die ingezet worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van voedsel. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de dozen

Vervoer Dranken met tempex dozen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden vervoerd, vooral alseen inhouden hebben dat zou kunnen bederven of verzuren. Zuivelproducten, wijn, bier en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met duurzame eps dozen getransporteerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat uw bloemen in prachtige staat arriveren op hun bestemming, dan is het enorm belangrijk dat deze verzonden worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen verwelken namelijk in de verkeerde omstandigheden, dus zodra deze geplukt en verscheept zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het versturen te handhaven om de levensduur te verlengen.

Styrofoam dozen, perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om de kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze zijn namelijk ontworpen om te kunnen smelten.

Bulk vloeistoffen

voor fouten is  absoluut geen ruimte voor het transport van bulk vloeistoffen. zeker niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onoverkomelijk dat deze bulk vloeistoffen gekoeld verzonden dienen te worden.

Transporteer Verf met tempex dozen

Om haar integriteit te behouden, moet verf in gekoelde vrachtwagens getransporteerd worden.

Transporteer gevaarlijke materialen met tempex dozen

Indien u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle voorschriften volledig volgen. Gevaarlijke en giftige materialen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om incidenten te voorkomen.

Sigaren

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of de hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat bederfelijke goederen zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn wij succesvol gebleken

EPS koelbox Offerte Ontvangen

Uw tempex doos prijsopgave binnen 1 dag in de email-box bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Styrofoam dozen Voor Transport

Wat is gekoelde logistiek?

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige producten is een speciale logistiek nodig om te zorgen dat de producten de eindgebruiker in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te verwezenlijken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of cold chain logistics genoemd, hebben als doel dat het transport van producten zo veilig mogelijk gebeurt. Als dit correct wordt uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van producten verlengen met soms maanden of zelfs jaren.
Het is van onmisbaar belang dat elk onderdeel van de supply chain de gewenste temperatuur handhaaft. Aangezien in een dergelijke ”keten” talrijke schakels zijn betrokken, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de bederfelijke producten in kwestie.

Wanneer een schakel faalt en de temperatuur te warm of koud wordt, zijn de vervoerde bederfelijke producten onbruikbaar. Als dit toch gebeurt, kan dit resulteren in aanzienlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Aangezien behoorlijk veel fabrikanten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde producten produceren, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de de gezondheid en veiligheid wanneer temperatuur gecontroleerde lading niet zorgvuldig zal worden gecontroleerd en volgens de correcte methode zal worden vervoerd.

Wanneer de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het transport van diepvriesgoederen (zoals voedsel) het voedsel ontdooien.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer diverse keren zal ontdooien en opnieuw bevriest. Wanneer het daarna de eindconsument bereikt, kan dat een behoorlijk negatief effect hebben op diens gezondheid.

Styrofoam dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten voldoen aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde producten.

Rederijen en bevrachters moeten niet alleen voldoen aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel producten die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters worden verplicht bij het transport van deze producten de procedurele voorschriften en nodige documenten in acht nemen.