Thermoboxen Kopen

Thermoboxen Bestellen voor Breda Noord-Brabant - Binnen een dag offerte ontvangen in mailbox

Thermoboxen Kopen voor Breda (Noord-Brabant)

Wij zijn een lokale producent van eps dozen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Breda, maar ook in Valkenburg, Teteringen, Beek, Prinsenbeek, Rijen, Terheijden, Horst, Gilze, Oosterhout, Dongen.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Thermoboxen

Onze eps dozen bestaan uit meerdere lagen

Onze eps dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De eps dozen zijn waterbestendig 

De eps dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

EPS koelbox bestellen nu met 15% korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw eps koelbox kopen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

Thermoboxen Voor Transport

Thermoboxen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Polystyreen wordt al heel lang beschouwd als het het beste verpakkingsmiddel vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en het hele lichte gewicht. Alsmede de optie om de vorm op maat te creëren.

EPS koelbox is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en versturen van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruik van Thermoboxen voor het inpakken van producten zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS een stuk lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een EPS koelbox 

Piepschuim is een soort kunststof dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis doordrenkt zijn door lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verpakkings- en verzendcontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dankzij het productieproces krijgt dit schuim een gelijke, consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Thermoboxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Thermoboxen Voor Transport

Thermoboxen (ook wel eps piepschuim dozen) voor geconditioneerd transport

De betekenis van koeltransport

Het verzenden van producten die zouden in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om waren van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om waren van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is één van zijn belangrijkste pluspunten. Piepschuim is enorm duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Dankzij deze luchtige en lichte consistentie kan piepschuim simpel in verscheidene producten worden gevormd en/of gegoten. Het materiaal kan ook worden gesneden om te laten passen in de open ruimtes van een muur of gevormd in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals geïsoleerde dozen. Stukjes piepschuim kunnen worden gesneden met een simpel keukenmesje in plaats van een complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de grote hoeveelheid luchtholtes van piepschuim heeft het materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is dit materiaal een uitstekende keuze voor vooral de bescherming van breekbare en bederfelijke producten tijdens het transport.

Diverse producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die het risico op beschadiging van apparaten tot het minimale beperken. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens de verzending valt. Dankzij het sterke punt om deze producten tegen beschadiging te beschermen, wordt piepschuim tevens ook toegepast voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een geschikter alternatief dan de gewone kartonnen doos.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het product tegen contact met regen en verschillende bronnen vocht. Zodra deze dozen van piepschuim worden ingezet voor verzending en verpakking, resulteert dit in verscheidene voordelen ten opzichte van de typische kartonnen doos. Deze piepschuim doosjes kunnen etenswaren of dranken vasthouden en zal zeker niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Tempex dozen enorm gewild.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim brengt dit materiaal veel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie als het gebruikt zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het schuim niet gaan schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander onmisbaar voordeel van de Tempex bak is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Zodra dit schuim zal worden ingezet als de opslag van etenswaren, houdt dit materiaal warme etenswaren warm en koude etenswaren koud gedurende de levering van een restaurant aan de bestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden toegepast om een koelbox of vriezer te isoleren, waardoor het een uitermate geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur en de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt vaak gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege de geweldige isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel toegepast om dranken en voedingsmiddelen gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

EPS koelbox Kopen in Breda

Beschermt de producten
Styrofoam heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Styrofoam is duurzaam
Thermoboxen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere producten. Polystyreenschuim kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het totale product is dit een gigantisch voordeel.

Het isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot het conserveren van etenswaren in de gehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op enorme schaal gebruikt in een verscheidenheid aan industrieën. Hieronder beschrijven we hoe ze in verschillende industrieën worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Om deze reden worden piepschuim dozen veel toegepast bij de opslag van producten en de verzending van verse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert het eten voor lange tijd tegen de hitte dat van buiten komt. Daardoor voorkomt het materiaal dat eten zal gaan bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die toegepast worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen perfect voor het verzenden van voedsel. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de dozen

Vervoer Dranken met eps dozen

Ook diverse dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, zeker indien deze dranken een inhouden hebben dat zou kunnen bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, bier, wijn en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen vervoerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat uw bloemen in prachtige conditie arriveren op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat deze verzonden worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken in de ongewenste omstandigheden, dus zodra deze geplukt en verscheept zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het transport te behouden om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Thermoboxen, ook perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om de kwaliteit en structuur niet te verliezen. Deze kaarsen zijn namelijk ontworpen om te kunnen smelten.

Bulk vloeibare middelen

Er is zeker geen ruimte voor fouten voor het transport van bulk vloeibare middelen. Bij het vervoer van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Het is onvermeidbaar dat deze bulk vloeibare middelen gekoeld verscheept dienen te worden.

Vervoer Verf met eps dozen

Voor het waarborgen van haar integriteit, moet verf in koelwagens getransporteerd worden.

Vervoer gevaarlijke materialen met eps dozen

De voorschriften moeten tot op de letter gevolgd worden, zodra u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare materialen moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of de hitte. Om bederf te voorkomen, moeten bederfelijke goederen zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

EPS koelbox Prijsopgave Aanvragen

Uw eps koelbox offerte binnen 24 uur in de mailbox ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Thermoboxen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal aangeduid als koude keten logistiek. Bij maken van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek nodig om er zeker van te zijn dat de waren de consument in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te garanderen.

Bij het transport van diepvriesgoederen, zoals voedingsmiddelen, zal het voedsel ontdooien wanneer de temperatuur oploopt.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het transport verscheidene malen ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het vervolgens de eindconsument bereikt, dan kan dat een behoorlijk negatieve impact hebben op diens gezondheid.

Thermoboxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten zich houden aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde waren.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters zijn verplicht om bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.