Piepschuim dozen Bestellen

Koop kwalitatieve tempex dozen in Breda (Noord-Brabant) - Binnen 1 dag prijsopgave ontvangen in mailbox

Piepschuim dozen Bestellen voor Breda

Wij zijn een NL producent van tempex dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Breda, maar ook in Valkenburg, Teteringen, Beek, Prinsenbeek, Rijen, Terheijden, Horst, Gilze, Oosterhout, Dongen.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Piepschuim dozen

De tempex dozen bestaan uit meerdere lagen

De tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De tempex dozen zijn waterbestendig 

De tempex dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol gebleken

Koeldoos bestellen met 15% korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw tempex doos kopen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt al heel lang bestempeld als het het beste verpakkingsmiddel wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en haar hele lage gewicht. Net als de optie om de vorm op maat te maken.

Koeldoos is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en versturen van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Piepschuim dozen voor het inpakken van goederen heeft de kosten van verzending en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS behoorlijk lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Koeldoos 

Tempex is kunststof dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verzend- en verpakkingscontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dankzij het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

Piepschuim dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor producenten weg.

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen (of eps koeldozen) voor geconditioneerd transport

De betekenis van koeltransport

Het verzenden van producten die zouden in een gekoelde omgeving noemen wij koeltransport.

Om waren van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om waren van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren.

De hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van polystyreenschuim is één van zijn meest cruciale voordelen. Dit materiaal is erg duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Door zijn luchtige en lichte consistentie kan piepschuim makkelijk in verschillende goederen worden gegoten of gevormd. Dit kan gesneden worden om dit te laten passen in de open ruimten van een muur of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde dozen. Je kunt zelfs makkelijk vellen piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van een ingewikkelder gereedschap.

Door de grote hoeveelheid luchtholtes van polystyreenschuim heeft het materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is piepschuim de beste keuze voor vooral de bescherming van producten die kunnen breken en bederven tijdens de verzending.

Diverse producenten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die risico op beschadiging van apparaten tot het minimale beperken. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens de verzending valt. Gezien zijn vermogen om deze goederen tegen beschadiging te beschermen, wordt piepschuim ook wel ingezet voor vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een geschikter alternatief voor de standaard kartonnen doos.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen contact met regen en verschillende bronnen van vocht. Zodra deze doosjes piepschuim worden ingezet voor verzending en verpakking, resulteert dit in vele voordelen ten opzichte van de normale kartonnen doos. Deze piepschuim dozen kunnen etenswaren of drankjes vasthouden en zal niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Piepschuim boxen erg gewild.

De vochtbestendigheid van piepschuim brengt het materiaal vele voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie als het toegepast wordt als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet gaan rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander onmisbaar voordeel van de Piepschuim box is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Zodra dit polystyreenschuim wordt ingezet als het opslaan van voedingsmiddelen, houdt het warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant aan de bestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden ingezet om een koelkast of vrieskist te isoleren, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Polystyreenschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenen de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie vaak toegepast wegens zijn uitstekende isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak ingezet om drinken en voedingsmiddelen gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk wordt beperkt. Deze eigenschap zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Koeldoos Kopen in Breda

Bescherming van de betreffende goederen
Door het uitstekende schokabsorberende vermogen is Piepschuim het bestand tegen druk.

Piepschuim is duurzaam
Piepschuim dozen zijn stevig en duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere diverse artikelen. Het materiaal kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht van gewicht is en het geen gewicht toevoegt aan het totale product is dit een enorm voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot aan de conservering van voedingsmiddelen in de gehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in grote hoeveelheden gebruikt in een verscheidenheid van industrieën. Hieronder beschrijven we hoe ze toegepast worden in verschillende industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de levensmiddelenindustrie. Om deze reden worden deze dozen vaak ingezet bij het opslaan van goederen en verzending van verse groenten en gevogelte. Het isoleert voedsel voor lange tijd tegen de warmte dat van buiten komt. Hierdoor voorkomt het materiaal dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die ingezet worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen perfect voor het verzenden van voedsel. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Vervoer Dranken met tempex dozen

Ook diverse dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, zeker alseen inhouden hebben dat zou kunnen bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivel, wijn, bier en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een koelvrachtwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen getransporteerd worden

Indien u wilt dat bloemen in prachtige conditie arriveren op hun bestemming, zorg er dan voor dat de bloemen worden verzonden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen verwelken in de onjuiste omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en verscheept zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het transport te behouden om de levensduur te verlengen.

Piepschuim dozenzijn ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Deze producten zijn namelijk gemaakt om te smelten.

Bulk vloeistoffen

voor fouten is  absoluut geen ruimte voor transport van bulk vloeistoffen. zeker niet bij het vervoer van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onoverkomelijk dat deze bulk vloeistoffen gekoeld verzonden dienen te worden.

Transporteer Verf met tempex dozen

Om haar integriteit te behouden, moet verf in koelwagens getransporteerd worden.

Transporteer gevaarlijke materialen met tempex dozen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, zodra u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige materialen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat bederfelijke producten zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol gebleken

Koeldoos Prijsopgave Ontvangen

Uw tempex doos prijsopgave binnen een werkdag in uw email-box . Gegarandeerd!

Piepschuim dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal aangeduid als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek benodigd om te verzekeren dat de waren de eindconsument in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te verwezenlijken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek genoemd, zorgen ervoor dat het transport van waren zo veilig mogelijk kan gebeuren. Als dit goed wordt uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van producten verlengen met soms maanden of zelfs jaren.
Het is echter van onmisbaar belang dat elk onderdeel van de supply chain de optimale temperatuur handhaaft. En aangezien in een ”keten” behoorlijk veel schakels zijn betrokken, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de bederfelijke waren in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke goederen worden onbruikbaar als een schakel faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of koud. En wanneer dit toch gebeurt, dan kan dit resulteren in behoorlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Aangezien veel producenten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde producten produceren, moet de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid als temperatuur gecontroleerde lading niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en volgens de juiste methode wordt verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het transport van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer verschillende keren ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het daarna de eindconsument zou bereiken, dan zou dat een negatief effect hebben op de eindconsument zijn gezondheid.

Piepschuim dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten voldoen aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde waren.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs moeten bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.