EPS dozen Bestellen

EPS dozen Aanschaffen Weesp Noord-Holland - In Nederland gefabriceerde eps koelboxen

EPS dozen Bestellen voor Weesp Noord-Holland

Wij zijn een Nederlandse producent van eps koelboxen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Weesp, maar ook in Diemen, Abcoude, Ouderkerk aan de Amstel, Kortenhoef, Amsterdam, Bussum, Amstelveen, Vinkeveen, Hilversum, Laren.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze EPS dozen

De eps koelboxen zijn gemaakt uit

De eps koelboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle eps koelboxen zijn waterbestendig 

Alle eps koelboxen hebben een goede temperatuurbeveiling

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol gebleken

EPS koelbox kopen nu met 15% extra korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw eps koelbox kopen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Bestel dus snel. 

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Polystyreen wordt best lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmateriaal wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en zijn hele lage gewicht. Alsmede de optie om het op maat te maken.

EPS koelbox is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en versturen van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruik van EPS dozen voor het verpakken van voedingswaren heeft de kosten van verzending en verpakking behoorlijk laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS behoorlijk lager is dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een EPS koelbox 

Piepschuim is een soort kunststof dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis die zijn doordrenkt met lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Door het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

EPS dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor producenten weg.

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen (of eps koeldozen) voor gekoeld vervoer

De betekenis van koeltransport

Het versturen van bederfelijke producten die zouden in een gekoelde omgeving noemen wij koeltransport.

Om producten van de ene locatie naar de andere locatie te brengen, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om producten van de ene locatie naar de andere locatie te brengen.

De enorm hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van piepschuim is een van zijn belangrijkste voordelen. Piepschuim is enorm duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Dankzij zijn luchtige en lichte consistentie kan dit materiaal makkelijk in diverse producten worden gevormd en/of gegoten. Het materiaal kan worden gesneden om te laten passen in de open ruimten van een muur of gevormd in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde verpakkingen. Stroken piepschuim kunnen worden gesneden met een eenvoudig keukenmesje in plaats van met complexer gereedschap.

Dankzij de grote hoeveelheid luchtholtes van piepschuim heeft het materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is piepschuim de beste keuze voor vooral het beschemen van producten die kunnen breken en bederven tijdens het vervoer.

Verscheidene fabrikanten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die risico op beschadiging van apparaten tot een minimum doen verlagen. Tevens zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Dankzij het sterke punt om de producten tegen defecten te beschermen, wordt dit materiaal ook gebruikt om vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een veel doeltreffender alternatief dan de normale doos van karton.

{ kunnen goed tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het betreffende product tegen aanraking met regen, maar ook verschillende vormen van vocht. Als deze doosjes piepschuim worden gebruikt voor het verzenden en verpakken van producten, resulteert dit in verscheidene voordelen in vergelijking met de typische doos van karton. Het kan namelijk voedsel of drankjes vasthouden en zal zeker niet lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Tempex bakken mega populair.

De vochtbestendigheid van piepschuim geeft het heel veel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie wanneer dit materiaal toegepast wordt als bouwisolatie.

Het piepschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet rotten, schimmelen of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander onmisbaar voordeel van de Tempex doos is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Als dit piepschuim wordt gebruikt voor het opslaan van voedingsmiddelen, houdt dit materiaal warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud gedurende de levering van een restaurant naar de bestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden toegepast om bijvoorbeeld een vriezer of koelkast te isoleren, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenen dus de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen worden meestal gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie vaak toegepast wegens de geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel toegepast om drinken en voedingsmiddelen gedurende het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte aanzienlijk wordt beperkt. Dit kenmerk zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

EPS koelbox Kopen in Weesp

Beschermt de betreffende producten
Polystyreenschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Polystyreenschuim is duurzaam
EPS dozen zijn stevig en duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere diverse artikelen. Het materiaal is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit luchten is daarom uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht en voegt het geen gewicht toe aan het totale product.

Isoleert de bestelling
In vergelijking met de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot de conservering van voedingsmiddelen in de gehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in grote hoeveelheden gebruikt in een verscheidenheid aan industrieën. Hieronder beschrijven wij hoe ze in divevrse branches worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor voedingsmiddelen. Daarom worden deze dozen veel toegepast bij het opslaan van producten en de verzending van verse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert voedsel urenlang tegen de warmte dat van buiten komt. Hierdoor wordt voorkomen dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de styrofoam dozen ideaal voor het verzenden van levensmiddelen. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Transporteer Dranken met eps koelboxen

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, zeker alseen inhouden hebben dat zou kunnen bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivel, bier, wijn en andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Als u wilt dat uw bloemen in perfecte staat arriveren op hun bestemming, dan is het enorm belangrijk dat de bloemen verzonden worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan namelijk in de verkeerde omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en verstuurd zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het verschepen te handhaven om de levensduur te verlengen.

EPS dozen, perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Deze producten zijn namelijk ontworpen om te smelten.

Bulk vloeibare stoffen

Er is absoluut geen ruimte voor fouten voor vervoer van grote hoeveelheden vloeibare stoffen. Bij het transporteren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Het is onoverkomelijk dat deze grote hoeveelheden vloeibare stoffen gekoeld verscheept moeten worden.

Vervoer Verf met eps koelboxen

Om zijn integriteit te behouden, moet verf in gekoelde wagens worden vervoerd.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met eps koelboxen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, wanneer u van plan bent iets te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ernstige ongelukken te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen de hoge vochtigheid of de hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten bederfelijke goederen zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol gebleken

EPS koelbox Prijsopgave Aanvragen

Uw eps koelbox offerte binnen maximaal 1 werkdag in de mailbox ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij maken van klimaatgevoelige producten is een speciale logistiek nodig om er zeker van te zijn dat de producten de eindconsument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit mogelijk te maken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel cold chain logistiek genoemd, zorgen ervoor dat het vervoer van producten zo veilig mogelijk gebeurt. Indien correct uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van goederen verlengen met soms maanden of zelfs jaren.
Het is van cruciaal belang dat ieder onderdeel van de supply chain de gewenste temperatuur behoudt. Aangezien in een dergelijke ”keten” heel veel schakels betrokken zijn, moet elke schakel een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke producten in kwestie.

Als één van deze schakels wanpresteert en de temperatuur te warm of te koud wordt, zijn de getransporteerde bederfelijke producten niet bruikbaar. Wanneer dit toch gebeurt, dan kan dit resulteren in behoorlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Aangezien de meeste fabrikanten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde goederen produceren, is het van cruciaal belang dat de koude bevoorradingsketen in stand wordt gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de de gezondheid en veiligheid wanneer temperatuur gecontroleerde lading niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en op de juiste methode wordt vervoerd.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het vervoer van diepvriesgoederen (zoals voedsel) het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis diverse keren zal ontdooien en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindconsument bereikt, dan zou dat een negatief effect hebben op de eindconsument haar gezondheid.

EPS dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld rekening houden met de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Rederijen en bevrachters moeten niet alleen rekening houden met het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel producten die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters zijn verplicht om bij het verzenden van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.