Tempex dozen Kopen

Tempex dozen - In Nederland Gefabriceerde Tempex dozen Kopen Laren

Tempex dozen Bestellen voor Laren regio Noord-Holland

Wij zijn een lokale producent van piepschuim dozen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Laren, maar ook in Eemnes, Blaricum, Hilversum, Bussum, Zandvoort, Baarn, Huizen, Kortenhoef, Soest, Zevenhuizen.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Tempex dozen

Onze piepschuim dozen zijn gemaakt van

Onze piepschuim dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze piepschuim dozen zijn waterbestendig 

Onze piepschuim dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS koelbox kopen nu met 15% korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos kopen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmiddel vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en zijn hele lage gewicht. Net als de mogelijkheid om het op maat te vormen.

EPS koelbox is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en versturen van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruik van Tempex dozen voor het inpakken van producten zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking aanzienlijk laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS veel lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een EPS koelbox 

EPS is plastic dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis die zijn doordrenkt met lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dit schuim krijgt dankzij het productieproces een uniforme en consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Tempex dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor producenten weg.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (of tempex boxen) voor gekoeld vervoer

De betekenis van geconditioneerd transport

Het verzenden van goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemt men geconditioneerd transport.

Om waren van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om waren van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren.

De enorm hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van dit materiaal is een van zijn cruciale voordelen. Piepschuim is zeer duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Door deze lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim eenvoudig in diverse goederen worden gevormd en/of gegoten. Het materiaal kan gesneden worden om dit te laten passen in de holtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde verpakkingen. Stroken piepschuim kunnen gesneden worden met een simpel hobbymesje in plaats van met complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Door de grote hoeveelheid luchtholtes van polystyreenschuim heeft dit materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is dit materiaal de beste keuze voor de bescherming van producten die kunnen breken of bederven tijdens het vervoer.

Een heleboel fabrikanten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die risico op beschadiging van apparatuur tot het minimale beperken. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Wegens het vermogen om de goederen tegen schade te beschermen, wordt polystyreenschuim ook wel toegepast voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een geschikter alternatief dan de gewone doos van karton.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het product tegen aanraking met regen en andere bronnen vocht. Wanneer deze piepschuim dozen worden ingezet voor verpakking en verzending, resulteert dit in vele voordelen in vergelijking met de typische doos van karton. Het kan namelijk etenswaren of drankjes vasthouden en zal niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Piepschuim dozen enorm gewild.

De vochtbestendigheid van piepschuim brengt het veel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie als dit materiaal toegepast wordt als bouwisolatie.

Het schuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan rotten, schimmelen of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer dit aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander belangrijk voordeel van de Piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan dienen. Wanneer dit schuim wordt ingezet als het opslaan van etenswaren, houdt het warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een eettent aan de bestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een koelkast of vriezer van isolatiemateriaal te voorzien, daarom is het een uitermate geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie en de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt vaak toegepast in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege zijn uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel ingezet om drinken en etenswaren tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze karakteristieke eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

EPS koelbox Kopen in Laren

Bescherming van de goederen
Door het geweldige schokabsorberende vermogen is Styrofoam het materiaal bestand tegen druk.

Het is enorm duurzaam
Tempex dozen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere artikelen. Styrofoam is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat voor 98% uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht is en het geen gewicht toevoegt aan het eindproduct zorgt dit voor een gigantisch voordeel.

Het isoleert de bestelling
In vergelijking met de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot de conservering van etenswaren in de hele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op enorme schaal gebruikt in een verscheidenheid van industrieën. Laten we eens kijken hoe ze in divevrse branches worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Om deze reden worden deze dozen veel ingezet bij het opslaan van goederen en verzending van koelverse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert voedsel voor lange tijd tegen de warmte dat van buiten komt. Hierdoor voorkomt het materiaal dat voedsel zal gaan bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die ingezet worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen ideaal voor het verzenden van levensmiddelen. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de dozen

Vervoer Dranken met piepschuim dozen

Ook diverse dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, zeker indien deze dranken iets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Zuivel, wijn, bier en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een koelwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen getransporteerd worden

Als u wilt dat uw bloemen in prachtige conditie arriveren op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat ze verstuurd worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen vergaan namelijk bij onjuiste omstandigheden, dus eens ze geplukt en verscheept zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het verschepen te behouden om de levensduur te verlengen.

Tempex dozen, ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in gekoelde wagens worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur te behouden. Deze kaarsen zijn namelijk ontworpen om te smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

Er is zeker geen ruimte voor fouten bij vervoer van grote hoeveelheden vloeistoffen. En vooral niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onoverkomelijk dat deze grote hoeveelheden vloeistoffen gekoeld verzonden moeten worden.

Vervoer Verf met piepschuim dozen

Om zijn integriteit te behouden, moet dus ook verf in gekoelde wagens vervoerd worden.

Vervoer gevaarlijke materialen met piepschuim dozen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, indien u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare materialen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten goederen die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS koelbox Prijsopgave Aanvragen

Uw piepschuim doos offerte binnen uiterlijk 1 dag in de email ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt vaak gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek benodigd om er zeker van te zijn dat de waren de eindgebruiker in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te verwezenlijken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel cold chain logistiek genoemd, hebben als doel dat het vervoer van waren veilig kan gebeuren. Als dit correct wordt uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van goederen verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is echter van onmisbaar belang dat elk onderdeel van de toeleveringsketen de optimale temperatuur behoudt. En omdat in een ”keten” heel wat schakels zijn betrokken, moet iedere schakel een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke waren in kwestie.

Vervoerde bederfelijke producten worden onbruikbaar als één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dus te warm of te koud. Als dit toch gebeurt, kan dit resulteren in behoorlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Wegens het feit dat de meeste fabrikanten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde goederen produceren, is het van onmisbaar belang dat de koude bevoorradingsketen in stand wordt gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet zorgvuldig wordt gecontroleerd en op de juiste methode wordt verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het vervoer van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport diverse malen ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het daarna de eindgebruiker bereikt, kan dat een behoorlijk negatief effect hebben op de eindgebruiker zijn of haar gezondheid.

Tempex dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten bijvoorbeeld rekening houden met de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en bevrachters moeten niet alleen voldoen aan het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste waren die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters zijn verplicht om bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en nodige documenten in acht nemen.