EPS dozen met deksel Kopen

Koop in Nederland geproduceerde eps koelboxen Laren Noord-Holland - Binnen een dag offerte ontvangen in mailbox

EPS dozen met deksel Bestellen voor Laren (Noord-Holland)

Wij zijn een Nederlandse producent van eps koelboxen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Laren, maar ook in Eemnes, Blaricum, Hilversum, Bussum, Zandvoort, Baarn, Huizen, Kortenhoef, Soest, Zevenhuizen.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze EPS dozen met deksel

De eps koelboxen bestaan uit meerdere lagen

De eps koelboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle eps koelboxen zijn waterbestendig 

Alle eps koelboxen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Piepschuim doos kopen met 15% korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw eps doos met deksel kopen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Bestel snel. 

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te maken. Polystyreen wordt al heel lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmiddel vanwege haar thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lage gewicht. Alsmede de optie om het op maat te vormen.

Piepschuim doos is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en versturen van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van EPS dozen met deksel voor het inpakken van goederen heeft de kosten van verzending en verpakking fors doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS een stuk lager is dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Piepschuim doos 

Tempex is plastic dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis die zijn doordrenkt door lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Het schuim krijgt dankzij het productieproces een uniforme en consistente structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

EPS dozen met deksel Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten bijvoorbeeld zich houden aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Rederijen en bevrachters moeten niet alleen rekening houden met het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste waren die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters worden verplicht bij het verzenden van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel (of eps koeldozen) voor gekoeld vervoer

De betekenis van gekoeld vervoer

Het verzenden van bederfelijke waren die in een gekoelde omgeving wordt gekoeld vervoer genoemd.

Om waren van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om waren van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is een van de cruciale pluspunten. Polystyreenschuim is heel erg duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Dankzij deze lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim gemakkelijk in verscheidene goederen worden gevormd en/of gegoten. Dit materiaal kan ook worden gesneden om dit te passen in de open ruimtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde verpakkingen. Je kan zelfs eenvoudig stukjes piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van een professioneel stuk gereedschap.

Dankzij de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is piepschuim de beste keuze voor de bescherming van producten die kunnen breken of bederven tijdens het vervoer.

Veel producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die risico op schade op apparatuur tot het minimale doen verlagen. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Dankzij zijn vermogen om deze goederen tegen beschadiging te beschermen, wordt polystyreenschuim tevens ook wel toegepast voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een geschikter alternatief voor de standaard kartonnen doos.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen aanraking met regen en verschillende vormen van vocht. Zodra deze piepschuim dozen worden ingezet voor het verzenden en verpakken van goederen, zorgt dit voor verscheidene voordelen ten opzichte van de typische kartonnen doos. De piepschuim doosjes kunnen voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal zeker niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Tempex bakken mega gewild.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim brengt het materiaal veel voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie wanneer dit gebruikt zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het polystyreenschuim niet gaan rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander niet te missen voordeel van de EPS piepschuim doos is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Zodra dit polystyreenschuim zal worden ingezet als het opslaan van levensmiddelen, houdt dit materiaal warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud tijdens de levering van een eettent aan de bestemming van de bestelling. Het piepschuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een koelkast of vrieskist van isolatie te voorzien, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie en de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt meestal gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege zijn geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel gebruikt om dranken en voedsel tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte aanzienlijk zal worden beperkt. Deze karakteristieke eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Piepschuim doos Kopen in Laren

Bescherming van de betreffende goederen
Dankzij het uitstekende schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het materiaal bestand tegen druk.

Het is duurzaam
EPS dozen met deksel zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse etenswaren en andere diverse artikelen. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat voor 98% uit luchten is om deze reden geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het totale product is dit een gigantisch voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan de conservering van levensmiddelen in de gehele distributieketen.

Piepschuim dozen worden op enorme schaal in een verscheidenheid van industrieën, omdat piepschuim een uitstekende isolator is. We bekijken nu hoe ze gebruikt worden in verscheidene branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de voedingsmiddelenindustrie. Om deze reden worden deze dozen veel gebruikt bij het opslaan van goederen en verzending van koelverse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert voedsel voor lange tijd tegen de hitte dat van buiten komt. Daardoor wordt voorkomen dat voedsel gaat bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van voedingsmiddelen. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de piepschuimdozen

Vervoer Dranken met eps koelboxen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, vooral alseen inhouden hebben dat zou kunnen bederven of verzuren. Zuivelproducten, bier, wijn en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een koelwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Als u wilt dat uw bloemen in de gewenste conditie arriveren op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat deze worden verstuurd in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen vergaan bij onjuiste omstandigheden, dus zodra deze geplukt en verstuurd zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het verschepen te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

EPS dozen met deksel, ook perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze zijn immers ontworpen om te kunnen smelten.

Bulk vloeistoffen

voor fouten is  zeker geen ruimte voor vervoer van bulk vloeistoffen. Bij het transporteren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Het is onoverkomelijk dat deze bulk vloeistoffen gekoeld verzonden moeten worden.

Vervoer Verf met eps koelboxen

Om zijn integriteit te waarborgen, moet dus ook verf in koelwagens worden vervoerd.

Vervoer gevaarlijke producten met eps koelboxen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, wanneer u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige producten moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ernstige incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen hoge vochtigheid of hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat bederfelijke producten zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Mogelijk vindt u dit als laatst genoemde product op de lijst verassend, echter kan kauwgom een nachtmerrie worden als het niet getransporteerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Alhoewel een koelwagen veel wordt gebruikt om goederen koel te bewaren, kan hij ook worden gebruikt om lucht te verwarmen. Tevens kunnen reefers worden gebruikt om bederfelijke producten niet te laten bevriezen wanneer het koud is en om deze producten koel of op een vereiste temperatuur te houden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Piepschuim doos Prijsopgave Ontvangen

Uw eps doos met deksel offerte binnen maximaal een werkdag in uw email-box . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen met deksel Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal aangeduid als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek benodigd om te zorgen dat de waren de eindconsument in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te verwezenlijken.

Bij vervoer van diepvriesproducten, zoals bijvoorbeeld voedsel, zal het voedsel bijvoorbeeld ontdooien wanneer de temperatuur oploopt.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer verscheidene malen ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het vervolgens de eindgebruiker bereikt, dan zou dat een behoorlijk negatief effect hebben op de eindgebruiker zijn gezondheid.

EPS dozen met deksel Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten bijvoorbeeld zich houden aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Rederijen en bevrachters moeten niet alleen rekening houden met het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste waren die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters worden verplicht bij het verzenden van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.