Tempex dozen Kopen

Bussum (Noord-Holland) Tempex dozen Bestellen

Tempex dozen Kopen voor Bussum (Noord-Holland)

Wij zijn een lokale producent van koeldozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Bussum, maar ook in Hilversum, Laren, Blaricum, Kortenhoef, Eemnes, Huizen, Zandvoort, Baarn, Weesp, Soest.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Tempex dozen

De koeldozen bestaan uit meerdere lagen

De koeldozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle koeldozen zijn waterbestendig 

Alle koeldozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol

Polystyrene doos bestellen met 15% extra korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos kopen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Bestel snel. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt best lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmateriaal vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lage gewicht. Alsmede de mogelijkheid om de vorm op maat te creëren.

Polystyrene doos is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruiken van Tempex dozen voor het verpakken van goederen heeft de kosten van verzending en verpakking fors doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS behoorlijk lager uitvalt dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Polystyrene doos 

Tempex is plastic dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis die zijn doordrenkt door lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Door het productieproces krijgt dit schuim een gelijke, consistente structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

Tempex dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste goederen die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs moeten bij het transport van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (of eps koeldozen) voor gekoeld vervoer

Wat is koeltransport?

Het verzenden van bederfelijke goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te brengen, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te brengen.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is één van de cruciale pluspunten. Polystyreenschuim is erg duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Dankzij zijn lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim simpel in verschillende producten worden gevormd en/of gegoten. Het materiaal kan gesneden worden om te passen in de holtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Stukjes piepschuim kunnen gesneden worden met een eenvoudig keukenmesje in plaats van een ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de vele luchtholtes van polystyreenschuim heeft dit materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is piepschuim een uitstekende keuze voor vooral het beschemen van producten die kunnen breken en bederven tijdens het vervoer.

Diverse producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die het risico op schade op apparaten tot het minimale beperken. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Dankzij het sterke punt om de producten tegen defecten te beschermen, wordt polystyreenschuim tevens ook ingezet voor vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een geschikter alternatief dan de standaard kartonnen doos.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Deze piepschuim dozen het product tegen aanraking met regen en andere vormen vocht. Als deze doosjes piepschuim worden gebruikt voor verzending en verpakking, resulteert dit in verscheidene voordelen in vergelijking met de normale kartonnen doos. Deze piepschuim doosjes kunnen voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal zeker niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn EPS piepschuim dozen mega populair.

De vochtbestendigheid van dit schuim geeft dit materiaal vele voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie wanneer het gebruikt wordt als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan schimmelen, rotten of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer dit aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander niet te missen voordeel van de EPS box is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Als dit polystyreenschuim wordt ingezet als het opslaan van levensmiddelen, houdt dit materiaal warme levensmiddelen warm en natuurlijk koude levensmiddelen koud tijdens de levering van een eettent aan de eindbestemming van de consument. Het piepschuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een vrieskist of koelbox van isolatiemateriaal te voorzien, daarom is het een uitermate geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenen de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie vaak gebruikt vanwege zijn geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel ingezet om dranken en etenswaren tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte behoorlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze karakteristieke eigenschap zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Polystyrene doos Kopen in Bussum

Bescherming van de producten
Styrofoam heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Styrofoam is duurzaam
Tempex dozen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse levensmiddelen en andere diverse producten. Het materiaal kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht is en het geen gewicht toevoegt aan het totale product zorgt dit voor een gigantisch voordeel.

Isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan de conservering van levensmiddelen in de hele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in enorme hoeveelheden gebruikt in een verschillende industrieën. We bekijken nu hoe ze in verscheidene branches worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor voedingsmiddelen. Daarom worden piepschuim dozen veel ingezet bij het opslaan van producten en de verzending van verse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert het eten voor meerdere uren tegen de warmte van buitenaf. Daardoor wordt voorkomen dat eten zal gaan rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van voedingsmiddelen. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze dozen

Transporteer Dranken met koeldozen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden vervoerd, vooral alseen inhouden hebben dat kan verzuren of bederven. Zuivel, bier, wijn en andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een koelvrachtwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen getransporteerd worden

Indien u wilt dat uw bloemen in prachtige staat arriveren op hun bestemming, dan is het enorm belangrijk dat de bloemen verstuurd worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan bij onjuiste omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en verzonden zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het versturen te handhaven om de houdbaarheid te verlengen.

Tempex dozenzijn perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur te behouden. Ze kunnen immers smelten.

Bulk vloeistoffen

Er is zeker geen ruimte voor fouten bij het vervoer van grote hoeveelheden vloeistoffen. Bij het vervoeren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Al deze grote hoeveelheden vloeistoffen moeten gekoeld worden verstuurd.

Vervoer Verf met koeldozen

Om zijn integriteit te waarborgen, moet verf in gekoelde wagens worden vervoerd.

Vervoer gevaarlijke materialen met koeldozen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, zodra u iets wilt te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige materialen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen de hoge vochtigheid of de hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten bederfelijke producten zoals tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Het kan zijn dat u dit laatste item op deze lijst bijzonder vindt, echter kan kauwgom een verschikkelijke nachtmerrie worden als het niet vervoerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Hoewel een koelvrachtwagen veelal wordt gebruikt om producten gekoeld te houden, kan de koelvrachtwagen ook worden gebruikt om de lucht te verwarmen. Tevens kunnen reefers worden gebruikt om bederfelijke producten vooral niet te laten bevriezen in de winter en om de items koel of op gewenste temperatuur te houden.

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol

Polystyrene doos Prijsopgave Ontvangen

Uw piepschuim doos offerte in een werkdag in uw email-box . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal aangeduid als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek vereist om er zeker van te zijn dat de goederen de eindconsument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit mogelijk te maken.

Bij het vervoer van diepvriesproducten, zoals bijvoorbeeld etenswaren, kan het voedsel bijvoorbeeld ontdooien als de temperatuur te hoog oploopt.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis verschillende malen zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Als het daarna de eindgebruiker zou bereiken, zou dat een behoorlijk negatieve impact hebben op de eindgebruiker zijn of haar gezondheid.

Tempex dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste goederen die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs moeten bij het transport van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.