Thermoboxen Bestellen

Koop kwalitatieve koeldozen voor Hilversum Noord-Holland - Binnen 1 dag prijsopgave ontvangen per email

Thermoboxen Kopen in Hilversum regio Noord-Holland

Wij zijn een NL producent van koeldozen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Hilversum, maar ook in Bussum, Laren, Kortenhoef, Eemnes, Blaricum, Baarn, Zandvoort, Huizen, Soest, Bilthoven.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Thermoboxen

Onze koeldozen bestaan uit meerdere lagen

Onze koeldozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De koeldozen zijn waterbestendig 

De koeldozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Polystyrene doos bestellen nu met 15% korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw eps doos kopen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Bestel dus snel. 

Thermoboxen Voor Transport

Thermoboxen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt al lang beschouwd als het ideale verpakkingsmiddel vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en zijn hele lage gewicht. Net als de mogelijkheid om de vorm op maat te maken.

Polystyrene doos is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en versturen van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Thermoboxen voor het inpakken van producten zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking fors laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS behoorlijk lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Polystyrene doos 

Piepschuim is een soort plastic dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Het schuim krijgt mede dankzij het productieproces een consistente en uniforme structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

Thermoboxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten rekening houden met de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Vrachtbedrijven en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel producten die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs zijn verplicht om bij het verzenden van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Thermoboxen Voor Transport

Thermoboxen (ook wel eps piepschuim dozen) voor geconditioneerd vervoer

Wat is koeltransport?

Het transporteren van waren die in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om producten van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om producten van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is één van de belangrijkste voordelen. Polystyreenschuim is zeer duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Dankzij zijn luchtige en lichte consistentie kan dit materiaal simpel in diverse producten worden gevormd en/of gegoten. Het materiaal kan worden gesneden om dit te passen in de holtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals geïsoleerde verpakkingen. Je kan zelfs eenvoudig stukjes piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van een complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de vele luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is piepschuim de beste keuze voor vooral het beschemen van breekbare en bederfelijke producten tijdens de verscheping.

Verscheidene fabrikanten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die het risico op schade op apparaten tot het minimale doen verlagen. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens de verzending valt. Gezien zijn vermogen om de producten tegen defecten te beschermen, wordt dit materiaal ook gebruikt om vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een veel beter alternatief dan de gewone doos van karton.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het product tegen aanraking met regen, maar ook andere vormen vocht. Zodra deze doosjes worden gebruikt voor het verzenden en verpakken van producten, zorgt dit voor verscheidene voordelen in vergelijking met de normale doos van karton. Deze piepschuim doosjes kunnen voedsel of dranken vasthouden en zal zeker niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Piepschuim dozen erg populair.

De vochtbestendigheid van piepschuim geeft het materiaal enorm veel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie als het gebruikt wordt als bouwisolatie.

Het schuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan rotten, schimmelen of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander niet te vergeten voordeel van de Piepschuim box is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Zodra dit schuim wordt gebruikt voor de opslag van etenswaren, houdt het warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant naar de eindbestemming van de consument. Dit schuim kan ook worden ingezet om een koelbox of vriezer te isoleren, waardoor het een uitermate geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenen dus de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt meestal gebruikt in de voedings- en verpakkingsindustrie vanwege de geweldige isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak ingezet om dranken en voedingsmiddelen gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte aanzienlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Polystyrene doos Kopen in Hilversum

Beschermt de producten
Dankzij het uitstekende schokabsorberende vermogen is Piepschuim het materiaal bestand tegen druk.

Piepschuim is duurzaam
Thermoboxen zijn sterk en duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere producten. Styrofoam is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht is en het geen gewicht toevoegt aan het totale product is dit een gigantisch voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot de conservering van etenswaren in de hele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op enorme schaal gebruikt in een verscheidenheid aan industrieën. Hieronder beschrijven wij hoe ze in verschillende industrieën worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor voedingsmiddelen. Daarom worden deze dozen vaak ingezet bij de opslag van producten en het versturen van verse groenten en gevogelte. Het isoleert het voedsel urenlang tegen de hitte van buitenaf. Hierdoor voorkomt het materiaal dat voedsel zal gaan rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van etenswaren. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de dozen

Vervoer Dranken met koeldozen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden vervoerd, vooral alseen inhouden hebben dat zou kunnen verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivel, bier, wijn en andere temperatuurgevoelige producten moeten zonder twijfel in een gekoelde wagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen vervoerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat uw bloemen in perfecte conditie arriveren op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat ze worden verstuurd in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen vergaan bij ongewenste omstandigheden, dus eens ze geplukt en verstuurd zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het versturen te handhaven om de levensduur te verlengen.

Thermoboxenzijn ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Ze zijn immers ontworpen om te kunnen smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare middelen

Er is zeker geen ruimte voor fouten voor het vervoer van bulk vloeibare middelen. En vooral niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onoverkomelijk dat deze bulk vloeibare middelen gekoeld verzonden moeten worden.

Vervoer Verf met koeldozen

Om zijn integriteit te behouden, moet verf in gekoelde vrachtwagens vervoerd worden.

Vervoer gevaarlijke materialen met koeldozen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, als u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige materialen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen de hoge vochtigheid of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, moeten producten die kunnen bederven zoals tabaksproducten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Polystyrene doos Prijsopgave Aanvragen

Uw eps doos offerte in 1 werkdag in uw mailbox . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Thermoboxen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige producten is een speciale logistiek vereist om er zeker van te zijn dat de producten de eindconsument in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit mogelijk te maken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of cold chain logistics genoemd, hebben als doel dat het vervoer van producten zo veilig mogelijk kan gebeuren. Als dit correct wordt uitgevoerd, kan de cold chain logistics de houdbaarheid van waren verlengen met soms maanden of zelfs jaren.
Het is van cruciaal belang dat elk onderdeel van de supply chain de gewenste temperatuur behoudt. En vooral omdat in een ”keten” talrijke schakels zijn betrokken, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de producten die kunnen bederven in kwestie.

Als één van deze schakels faalt en de temperatuur te warm of te koud wordt, worden de getransporteerde bederfelijke producten onbruikbaar. Wanneer dit gebeurt, kan dit leiden tot behoorlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Wegens het feit dat behoorlijk veel fabrikanten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde waren maken, moet de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de de gezondheid en veiligheid wanneer temperatuur gecontroleerde lading niet zorgvuldig wordt gecontroleerd en volgens de juiste manier wordt verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het vervoer van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis diverse malen ontdooit en opnieuw bevriest. Als het daarna de eindgebruiker zou bereiken, zou dat een negatief effect hebben op de eindgebruiker zijn gezondheid.

Thermoboxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten rekening houden met de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Vrachtbedrijven en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel producten die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs zijn verplicht om bij het verzenden van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.