EPS dozen met deksel Bestellen

Koop in NL geproduceerde eps dozen voor Hilversum regio Noord-Holland - Binnen 24 uur offerte ontvangen in mailbox

EPS dozen met deksel Bestellen in Hilversum regio Noord-Holland

Wij zijn een NL producent van eps dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Hilversum, maar ook in Bussum, Laren, Kortenhoef, Eemnes, Blaricum, Baarn, Zandvoort, Huizen, Soest, Bilthoven.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze EPS dozen met deksel

Onze eps dozen zijn gemaakt van

Onze eps dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De eps dozen zijn waterbestendig 

De eps dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes zijn we succesvol

Polystyrene doos bestellen met 15% extra korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw tempex doos kopen kan alleen deze week met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt al lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmiddel wegens de thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lage gewicht. Alsmede de mogelijkheid om de vorm op maat te creëren.

Polystyrene doos is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van bederfelijke producten.

Het gebruik van EPS dozen met deksel voor het inpakken van goederen heeft de kosten van verzending en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS behoorlijk lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Polystyrene doos 

EPS is een soort kunststof dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis doordrenkt zijn met lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verpakkings- en verzendcontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dit schuim krijgt mede dankzij het productieproces een uniforme en consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

EPS dozen met deksel Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en bevrachters moeten niet alleen rekening houden met het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste goederen die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters moeten bij het verzenden van deze goederen de procedurele voorschriften en nodige documentatie in acht nemen.

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel (of eps koeldozen) voor geconditioneerd transport

Wat betekent geconditioneerd transport?

Het transporteren van goederen die in een gekoelde omgeving wordt geconditioneerd transport genoemd.

Om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is één van zijn cruciale pluspunten. Polystyreenschuim is zeer duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Dankzij deze lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal simpel in diverse goederen worden gegoten of gevormd. Dit materiaal kan gesneden worden om dit te passen in de open ruimten van een wand of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde verpakkingen. Stroken piepschuim kunnen gesneden worden met een eenvoudig hobbymesje in plaats van met complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de grote hoeveelheid luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is piepschuim de beste keuze voor vooral de bescherming van producten die kunnen breken en bederven tijdens het transport.

Veel fabrikanten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die risico op schade op apparaten tot het minimale beperken. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Dankzij het vermogen om de goederen tegen defecten te beschermen, wordt dit materiaal ook ingezet voor vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een doeltreffender alternatief dan de standaard kartonnen doos.

{ kunnen goed tegen vocht. Deze piepschuim dozen het product tegen contact met regen en verschillende bronnen vocht. Zodra deze doosjes worden ingezet voor het verzenden en verpakken van goederen, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de normale kartonnen doos. Deze piepschuim doosjes kunnen namelijk voedsel of dranken vasthouden en zal niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Piepschuim boxen erg populair.

De vochtbestendigheid van piepschuim brengt het materiaal enorm veel voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie als het toegepast zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het niet gaan schimmelen, rotten of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander belangrijk voordeel van de EPS box is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Zodra dit polystyreenschuim zal worden gebruikt voor de opslag van levensmiddelen, houdt het warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud tijdens de levering van een restaurant aan de bestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden toegepast om bijvoorbeeld een koelbox of vrieskist van isolatie te voorzien, waardoor het een uitermate geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenen de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie meestal toegepast wegens de geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak toegepast om dranken en etenswaren gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte aanzienlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Polystyrene doos Kopen in Hilversum

Bescherming van de goederen
Dankzij het uitstekende schokabsorberende vermogen is Styrofoam het materiaal bestand tegen druk.

Styrofoam is duurzaam
EPS dozen met deksel zijn sterk en duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere diverse producten. Styrofoam kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht is en het geen gewicht toevoegt aan het eindproduct is dit een enorm voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot het conserveren van levensmiddelen in de algehele distributieketen.

Piepschuimdozen worden op grote schaal in verschillende industrieën, doordat dit materiaal een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven wij hoe ze toegepast worden in diverse industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor voedingsmiddelen. Daarom worden deze dozen vaak toegepast bij de opslag van goederen en de verzending van verse groenten en gevogelte. Het isoleert voedsel urenlang tegen de warmte van buitenaf. Hierdoor voorkomt het materiaal dat voedsel zal gaan rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van voedsel. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze piepschuimdozen

Transporteer Dranken met eps dozen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, zeker alsiets bevatten dat kan verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, bier, wijn en andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Indien u wilt dat uw bloemen in prachtige staat aankomen op hun bestemming, zorg er dan voor dat de bloemen verstuurd worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen vergaan namelijk bij ongewenste omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en verzonden zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het verschepen te behouden om de levensduur van de bloemen te verlengen.

EPS dozen met dekselzijn ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om de kwaliteit en structuur te behouden. Deze producten kunnen namelijk smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

voor fouten is  zonder twijfel geen ruimte bij transport van grote hoeveelheden vloeistoffen. Bij het vervoeren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Het is onvermeidbaar dat deze grote hoeveelheden vloeistoffen gekoeld verscheept dienen te worden.

Vervoer Verf met eps dozen

Voor het behouden van haar integriteit, moet dus ook verf in koelwagens worden vervoerd.

Vervoer gevaarlijke materialen met eps dozen

De voorschriften moeten echt tot in detail gevolgd worden, wanneer u van plan bent iets te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare materialen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ernstige ongelukken te voorkomen.

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen de hoge vochtigheid of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat goederen die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Misschien vindt u dit als laatst genoemde item op de lijst een beetje opmerkelijk, echter kan kauwgom een verschikkelijke nachtmerrie worden als het niet temperatuur-gecontroleerd wordt getransporteerd.

Ookal wordt een gekoelde wagen meestal gebruikt om goederen gekoeld te bewaren, kan de gekoelde wagen ook worden gebruikt om de lucht te verwarmen. Tevens kunnen reefers worden gebruikt om bederfelijke producten vooral niet te laten bevriezen als het koud is en om de producten koel of op exacte temperatuur te houden.

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes zijn we succesvol

Polystyrene doos Prijsopgave Ontvangen

Uw tempex doos offerte binnen maximaal 1 werkdag in de mailbox bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen met deksel Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt veelal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek nodig om ervoor te zorgen dat de goederen de consument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te garanderen.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel cold chain logistiek genoemd, zorgen ervoor dat het transport van goederen veilig kan gebeuren. Als dit goed wordt uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van goederen verlengen met soms maanden of zelfs jaren.
Het is echter van cruciaal belang dat elk onderdeel van de toeleverketen de optimale temperatuur handhaaft. En aangezien in een ”keten” heel veel schakels zijn betrokken, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de goederen die kunnen bederven in kwestie.

Vervoerde bederfelijke goederen worden onbruikbaar als een schakel faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of koud. Als dit gebeurt, dan kan dit resulteren in behoorlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Wegens het feit dat de meeste fabrikanten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde goederen fabriceren, moet de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de de gezondheid en veiligheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg wordt gecontroleerd en volgens de juiste manier zal worden verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het transport van diepvriesproducten (zoals voedsel) het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer diverse malen ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Als het vervolgens de eindgebruiker bereikt, dan zou dat een negatieve impact hebben op de eindgebruiker zijn gezondheid.

EPS dozen met deksel Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en bevrachters moeten niet alleen rekening houden met het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste goederen die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters moeten bij het verzenden van deze goederen de procedurele voorschriften en nodige documentatie in acht nemen.