Koeldozen Bestellen

De Zoom Koeldozen Kopen

Koeldozen Bestellen voor De Zoom Gelderland

Wij zijn een Nederlandse producent van piepschuim dozen en duurzame eps dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in De Zoom, maar ook in Nunspeet, Bovenveen, Elburg, Biddinghuizen, Epe, Harderwijk, Vaassen, Heerde, Wezep, Ermelo.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Koeldozen

De piepschuim dozen zijn gemaakt uit

De piepschuim dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De piepschuim dozen zijn waterbestendig 

De piepschuim dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS koelbox kopen nu met 15% korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw thermobox kopen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al heel lang beschouwd als het het beste verpakkingsmateriaal wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en haar hele lage gewicht. Net als de mogelijkheid om de vorm op maat te maken.

EPS koelbox is een uitstekend prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en versturen van bederfelijke producten.

Het gebruik van Koeldozen voor het inpakken van voedingswaren heeft de kosten van transport en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS behoorlijk lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een EPS koelbox 

EPS is een soort plastic dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis doordrenkt zijn door lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dankzij het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Koeldozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen (of duurzame eps dozen) voor gekoeld vervoer

De betekenis van koeltransport

Het transporteren van producten die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemt men koeltransport.

Om producten van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om producten van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren.

De enorm hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van dit materiaal is één van zijn meest belangrijke voordelen. Piepschuim is zeer duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Dankzij zijn luchtige en lichte consistentie kan polystyreenschuim simpel in verscheidene producten worden gevormd en/of gegoten. Dit materiaal kan ook worden gesneden om te laten passen in de open ruimtes van een wand of gevormd in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde dozen. Je kunt zelfs makkelijk stukjes piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap.

Dankzij de grote hoeveelheid luchtholtes van piepschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is piepschuim de beste keuze voor vooral het beschemen van breekbare en bederfelijke producten tijdens de verscheping.

Verscheidene producenten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die risico op beschadiging van apparaten tot het minimale doen verlagen. Tevens zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens de verzending valt. Dankzij het sterke punt om deze producten tegen defecten te beschermen, wordt polystyreenschuim tevens ook toegepast voor vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een veel beter alternatief voor de normale kartonnen doos.

{ kunnen goed tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het product tegen aanraking met regen, maar ook andere bronnen van vocht. Als deze dozen van piepschuim worden gebruikt voor verzending en verpakking, resulteert dit in vele voordelen in vergelijking met de typische kartonnen doos. De piepschuim doosjes kunnen etenswaren of dranken vasthouden en zal niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Doosjes van piepschuim mega gewild.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim geeft het materiaal veel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie als het materiaal gebruikt zal worden als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet schimmelen, rotten of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander belangrijk voordeel van de EPS piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Als dit polystyreenschuim zal worden ingezet als de opslag van etenswaren, houdt het warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant naar de eindbestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden gebruikt om een koelbox of vriezer te isoleren, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenen dus de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen worden veelal gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt vaak gebruikt in de voedings- en verpakkingsindustrie wegens zijn geweldige isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak gebruikt om dranken en etenswaren tijdens het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk zal worden beperkt. Deze karakteristieke eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

EPS koelbox Kopen in De Zoom

Beschermt de producten
Styrofoam heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
Koeldozen zijn sterk en duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere artikelen. Piepschuim is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Dit materiaal bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het totale product is dit een gigantisch voordeel.

Isoleert de bestelling
In vergelijking met de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan het conserveren van etenswaren in de algehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op enorme schaal gebruikt in een verscheidenheid van industrieën. Laten we eens kijken hoe ze gebruikt worden in verscheidene branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom worden piepschuim dozen vaak gebruikt bij de opslag van producten en het versturen van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert voedsel voor meerdere uren tegen de warmte van buitenaf. Daardoor wordt voorkomen dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van etenswaren. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze dozen

Transporteer Dranken met piepschuim dozen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden vervoerd, zeker indien deze dranken iets bevatten dat zou kunnen bederven of verzuren. Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten zonder twijfel in een koelvrachtwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met duurzame eps dozen vervoerd worden

Als u wilt dat uw bloemen in prachtige staat aankomen op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat deze verstuurd worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken bij ongewenste omstandigheden, dus eens deze geplukt en verzonden zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het verschepen te handhaven om de levensduur te verlengen.

Koeldozenzijn ook ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur te behouden. De kaarsen zijn namelijk gemaakt om te kunnen smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare stoffen

Er is zeker geen ruimte voor fouten bij vervoer van grote hoeveelheden vloeibare stoffen. Bij het transport van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze grote hoeveelheden vloeibare stoffen moeten absoluut gekoeld worden verzonden.

Vervoer Verf met piepschuim dozen

Om haar integriteit te waarborgen, moet verf in gekoelde vrachtwagens getransporteerd worden.

Vervoer gevaarlijke materialen met piepschuim dozen

Wanneer u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle voorschriften volledig volgen. Gevaarlijke en giftige materialen moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen hoge vochtigheid of hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat bederfelijke producten zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Mogelijk vindt u dit laatste item op de lijst schokkend, maar kauwgom kan een verschikkelijke nachtmerrie worden als het niet temperatuur-gecontroleerd wordt vervoerd.

Alhoewel een koelvrachtwagen meestal wordt gebruikt om producten gekoeld te bewaren, kan hij ook worden gebruikt om lucht te verwarmen. Tevens kunnen reefers worden gebruikt om bederfelijke producten vooral niet te laten bevriezen als het koud is en om deze producten koel of op exacte temperatuur te behouden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS koelbox Prijsopgave Ontvangen

Uw thermobox prijsopgave in maximaal 1 dag in uw mailbox bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Koeldozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt vaak gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij maken van klimaatgevoelige producten is een speciale logistiek vereist om te garanderen dat de producten de consument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te garanderen.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of cold chain logistics genoemd, zorgen ervoor dat het vervoer van producten zo veilig mogelijk kan gebeuren. Als dit goed wordt uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van producten verlengen met weken, maanden of zelfs jaren.
Het is van onmisbaar belang dat ieder onderdeel van de supply chain de gewenste temperatuur behoudt. Aangezien in een ”keten” heel veel schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke producten in kwestie.

Als ook maar één van deze schakels faalt en de temperatuur te warm of te koud wordt, zijn de getransporteerde bederfelijke producten onbruikbaar. Wanneer dit toch gebeurt, dan kan dit resulteren in forse verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Omdat behoorlijk veel producenten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde producten produceren, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet zorgvuldig wordt gecontroleerd en volgens de juiste methode zal worden verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het vervoer van diepvriesproducten (zoals voedsel) het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport verscheidene malen zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Als het vervolgens de eindconsument zou bereiken, dan kan dat een negatieve impact hebben op de eindconsument zijn of haar gezondheid.

Koeldozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten voldoen aan de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Vrachtbedrijven en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel producten die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters moeten bij het transport van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.