EPS dozen Bestellen

EPS dozen Offertes Nunspeet Gelderland - Binnen 24 uur offerte ontvangen in mailbox

EPS dozen Kopen voor Nunspeet Gelderland

Wij zijn een Nederlandse producent van styrofoam dozen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Nunspeet, maar ook in De Zoom, Elburg, Bovenveen, Biddinghuizen, Harderwijk, Epe, Ermelo, Vaassen, Heerde, Dronten.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze EPS dozen

Onze styrofoam dozen bestaan uit meerdere lagen

Onze styrofoam dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle styrofoam dozen zijn waterbestendig 

Alle styrofoam dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring

98% leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS koelbox kopen met 15% korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw eps doos met deksel bestellen kan alleen deze week met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt best lang beschouwd als het ideale verpakkingsmiddel wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lage gewicht. Net als de optie om de vorm op maat te maken.

EPS koelbox is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruik van EPS dozen voor het inpakken van levensmiddelen zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking fors laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS een stuk lager is dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een EPS koelbox 

EPS is plastic dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verpakkings- en verzendcontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dankzij het productieproces krijgt dit schuim een gelijke, consistente structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

EPS dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen (ook wel tempex boxen) voor geconditioneerd transport

De betekenis van koeltransport

Het verzenden van goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemen wij koeltransport.

Om waren van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om waren van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is een van de meest cruciale voordelen. Polystyreenschuim is zeer duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Dankzij zijn lichte en luchtige consistentie kan piepschuim gemakkelijk in verschillende producten worden gevormd en/of gegoten. Het materiaal kan worden gesneden om te passen in de open ruimten van een muur of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals geïsoleerde dozen. Stroken piepschuim kunnen worden gesneden met een eenvoudig keukenmesje in plaats van een ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de vele luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is piepschuim de beste keuze voor het beschemen van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens het transport.

Verscheidene producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die het risico op beschadiging van apparaten tot het minimale doen verlagen. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens de verzending valt. Gezien zijn vermogen om deze producten tegen defecten te beschermen, wordt piepschuim tevens ook wel gebruikt om vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een beter alternatief voor de gewone doos van karton.

{ kunnen goed tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen aanraking met regen, maar ook andere vormen van vocht. Wanneer deze doosjes worden ingezet voor verzending en verpakking, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de normale doos van karton. Het kan namelijk voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Piepschuim dozen onwijs populair.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim brengt het vele voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie als het toegepast zal worden als bouwisolatie.

Het piepschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet schimmelen, rotten of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander onmisbaar voordeel van de Thermobox piepschuim is dat het als effectieve isolator kan dienen. Wanneer dit piepschuim zal worden ingezet als het opslaan van voedingsmiddelen, houdt het warme levensmiddelen warm en natuurlijk koude levensmiddelen koud gedurende de levering van een eettent aan de bestemming van de bestelling. Het piepschuim kan ook worden toegepast om een vriezer of koelkast van isolatiemateriaal te voorzien, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt toegepast. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie om zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vaak toegepast wegens zijn geweldige isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak toegepast om drinken en etenswaren tijdens het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk zal worden beperkt. Deze karakteristieke eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

EPS koelbox Kopen in Nunspeet

Bescherming van de betreffende producten
Dankzij het geweldige schokabsorberende vermogen is Styrofoam het materiaal bestand tegen druk.

Het is duurzaam
EPS dozen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse levensmiddelen en andere diverse artikelen. Polystyreenschuim kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat grotendeels uit luchten is daarom geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht is en het geen gewicht toevoegt aan het totale product is dit een gigantisch voordeel.

Het isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot het conserveren van voedingsmiddelen in de hele distributieketen.

Piepschuimdozen worden op grote schaal in een verscheidenheid aan industrieën, omdat het materiaal een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven we hoe ze in verscheidene industrieën worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor voedingsmiddelen. Om deze reden worden deze dozen vaak toegepast bij het opslaan van producten en de verzending van koelverse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert het voedsel voor lange tijd tegen de hitte dat van buiten komt. Hierdoor wordt voorkomen dat voedsel zal gaan rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen ideaal voor het verzenden van etenswaren. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze dozen

Transporteer Dranken met styrofoam dozen

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, vooral wanneer zeeen inhouden hebben dat zou kunnen verzuren of bederven. Zuivel, wijn, bier en andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een koelvrachtwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen vervoerd worden

Mocht u het kunnen waarderen dat uw bloemen in de gewenste conditie arriveren op de plek van bestemming, dan is het van cruciaal belang dat deze verzonden worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen vergaan namelijk in de verkeerde omstandigheden, dus zodra deze geplukt en verstuurd zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het transport te handhaven om de houdbaarheid te verlengen.

EPS dozenzijn perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Deze producten zijn immers gemaakt om te kunnen smelten.

Bulk vloeistoffen

Er is zeker geen ruimte voor fouten bij het transport van bulk vloeistoffen. Bij het vervoeren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze bulk vloeistoffen moeten gekoeld worden verstuurd.

Transporteer Verf met styrofoam dozen

Om haar integriteit te waarborgen, moet verf in koelvrachtwagens vervoerd worden.

Transporteer gevaarlijke materialen met styrofoam dozen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, zodra u van plan bent iets te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare materialen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ongelukken te voorkomen.

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of de hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat producten die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring

98% leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS koelbox Offerte Aanvragen

Uw eps doos met deksel offerte in maximaal een werkdag in de email bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt vaak gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek benodigd om te zorgen dat de waren de eindconsument in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te verwezenlijken.

Bij het transport van diepvriesproducten, zoals etenswaren, kan het voedsel ontdooien als de temperatuur te hoog oploopt.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport verschillende malen ontdooit en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindgebruiker zou bereiken, dan zou dat een negatief effect hebben op diens gezondheid.

EPS dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten zich houden aan de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde waren.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste waren die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs moeten bij het verzenden van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.