Piepschuim dozen Kopen

Koop kwalitatieve piepschuim dozen Elburg provincie Gelderland

Piepschuim dozen Kopen voor Elburg

Wij zijn een NL producent van piepschuim dozen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Elburg, maar ook in Bovenveen, De Zoom, Nunspeet, Biddinghuizen, Dronten, Wezep, Kampen, IJsselmuiden, Epe, Heerde.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Piepschuim dozen

Onze piepschuim dozen bestaan uit meerdere lagen

Onze piepschuim dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De piepschuim dozen zijn waterbestendig 

De piepschuim dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

EPS koelbox kopen nu met 15% korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw thermobox bestellen kan alleen deze week met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al heel lang beschouwd als het ideale verpakkingsmiddel wegens de thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lichte gewicht. Alsmede de mogelijkheid om de vorm op maat te creëren.

EPS koelbox is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en versturen van bederfelijke producten.

Het gebruiken van Piepschuim dozen voor het verpakken van producten zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS veel lager uitvalt dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een EPS koelbox 

Tempex is een soort kunststof dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dit schuim krijgt dankzij het productieproces een uniforme en consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Piepschuim dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen (of eps piepschuim dozen) voor gekoeld vervoer

De betekenis van koeltransport

Het verzenden van goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemt men koeltransport.

Om goederen van de ene plek naar de andere plek te transporteren, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om goederen van de ene plek naar de andere plek te transporteren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is een van zijn cruciale voordelen. Dit materiaal is erg duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Dankzij deze lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal simpel in diverse producten worden gevormd en/of gegoten. Het materiaal kan ook worden gesneden om dit te passen in de open ruimten van een muur of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Je kunt zelfs makkelijk stroken piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van met complexer gereedschap.

Dankzij de talrijke luchtholtes van piepschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is het materiaal een geweldige keuze voor vooral het beschemen van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens de verzending.

Een heleboel producenten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die risico op beschadiging van apparatuur tot het minimale doen verlagen. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Wegens het vermogen om deze producten tegen beschadiging te beschermen, wordt dit materiaal tevens ook wel ingezet voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een veel beter alternatief voor de veel gebruikte kartonnen doos.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen contact met regen, maar ook andere bronnen van vocht. Als deze dozen van piepschuim worden ingezet voor verzending en verpakking, resulteert dit in een voordeel in vergelijking met de normale kartonnen doos. De piepschuim dozen kunnen namelijk voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Tempex dozen erg gewild.

De bestendigheid tegen vocht van piepschuim geeft het veel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie wanneer dit materiaal gebruikt zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het schuim niet gaan rotten, schimmelen of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander niet te missen voordeel van de Tempex bak is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Als dit polystyreenschuim zal worden gebruikt voor het opslaan van etenswaren, houdt het warme levensmiddelen warm en natuurlijk koude levensmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant aan de eindbestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden toegepast om bijvoorbeeld een koelkast of vrieskist van isolatie te voorzien, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenom zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of -boxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt meestal gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie wegens de uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak toegepast om drinken en voedsel tijdens het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

EPS koelbox Kopen in Elburg

Beschermt de betreffende producten
Dankzij het geweldige schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het materiaal bestand tegen druk.

Duurzaamheid
Piepschuim dozen zijn stevig en duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse levensmiddelen en andere diverse producten. Polystyreenschuim kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat grotendeels uit luchten is daarom geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het totale product zorgt dit voor een gigantisch voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan het conserveren van etenswaren in de gehele distributieketen.

Piepschuim dozen worden op grote schaal in een verscheidenheid van industrieën, doordat piepschuim een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven we hoe ze gebruikt worden in diverse industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft de gewenste isolerende eigenschappen in de levensmiddelenindustrie. Daarom worden deze dozen vaak toegepast bij het opslaan van producten en verzending van koelverse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert eten voor meerdere uren tegen de hitte dat van buiten komt. Hierdoor wordt voorkomen dat eten gaat bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van voedsel. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze dozen

Vervoer Dranken met piepschuim dozen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, vooral wanneer zeeen inhouden hebben dat zou kunnen bederven of verzuren. Zuivel, wijn, bier en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen getransporteerd worden

Als u wilt dat bloemen in de gewenste conditie aankomen op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat ze worden verzonden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen verwelken namelijk bij verkeerde omstandigheden, dus zodra ze geplukt en verzonden zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het versturen te behouden om de levensduur te verlengen.

Piepschuim dozenzijn ook perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Ze zijn namelijk gemaakt om te smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare stoffen

voor fouten is  zeker geen ruimte bij vervoer van bulk vloeibare stoffen. Bij het transporteren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze bulk vloeibare stoffen moeten absoluut gekoeld worden vervoerd.

Transporteer Verf met piepschuim dozen

Voor het behouden van haar integriteit, moet dus ook verf in koelvrachtwagens getransporteerd worden.

Transporteer gevaarlijke materialen met piepschuim dozen

Wanneer u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle aanwezige voorschriften 100% volgen. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare materialen moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten bederfelijke producten zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

EPS koelbox Prijsopgave Aanvragen

Uw thermobox offerte in 24 uur in uw email . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Piepschuim dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal aangeduid als koude keten logistiek. Bij de productie van klimaatgevoelige goederen is een bijzondere logistiek vereist om er zeker van te zijn dat de goederen de eindgebruiker in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te verwezenlijken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel chill chain logistiek genoemd, hebben als doel dat het vervoer van goederen veilig gebeurt. Indien goed uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van goederen verlengen met soms wel jaren.
Het is van cruciaal belang dat elk onderdeel van de toeleveringsketen de gewenste temperatuur handhaaft. En vooral omdat in een dergelijke ”keten” heel veel schakels zijn betrokken, moet elke schakel een gewenste omgeving bieden voor de bederfelijke goederen in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke waren worden onbruikbaar als één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dus te warm of te koud. Als dit gebeurt, kan dit leiden tot forse verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Aangezien veel producenten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde goederen produceren, moet de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde lading niet met veel zorg wordt gecontroleerd en volgens de correcte methode zal worden vervoerd.

Als de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesproducten (zoals voedsel) het voedsel ontdooien.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het transport diverse malen zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Als het vervolgens de eindgebruiker zou bereiken, kan dat een negatief effect hebben op de eindgebruiker zijn gezondheid.

Piepschuim dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten bijvoorbeeld voldoen aan de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel goederen die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en bevrachters worden verplicht bij het vervoer van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.