Polystyrene dozen Kopen

Polystyrene dozen Kopen Veldhuizen provincie Drenthe - In 24 uur prijsopgave ontvangen per email

Polystyrene dozen Kopen in Veldhuizen (Drenthe)

Wij zijn een lokale producent van styrofoam dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Veldhuizen, maar ook in Zuidhorn, Steenwijk, Oosterwolde, Meppel, Wolvega, Beilen, Molenhoek, Noordwijk, Halfweg, Hoogeveen.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Polystyrene dozen

Onze styrofoam dozen bestaan uit meerdere lagen

Onze styrofoam dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze styrofoam dozen zijn waterbestendig 

Onze styrofoam dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS koelbox bestellen nu met 15% korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw eps doos bestellen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Polystyrene dozen Voor Transport

Polystyrene dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt best lang bestempeld als het ideale verpakkingsmiddel wegens de thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lage gewicht. Net als de optie om het op maat te vormen.

EPS koelbox is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruik van Polystyrene dozen voor het verpakken van levensmiddelen zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS een stuk lager is dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een EPS koelbox 

is plastic dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis die zijn doordrenkt door lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Door het productieproces krijgt het schuim een gelijke, consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

Polystyrene dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten bijvoorbeeld voldoen aan de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel goederen die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs worden verplicht bij het vervoer van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Polystyrene dozen Voor Transport

Polystyrene dozen (of eps koeldozen) voor geconditioneerd transport

Wat betekent koeltransport?

Het versturen van goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemt men koeltransport.

Om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is één van de meest belangrijke pluspunten. Dit materiaal is heel erg duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Dankzij deze lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal eenvoudig in verschillende producten worden gevormd en/of gegoten. Dit kan ook gesneden worden om dit te passen in de holtes van een muur of gevormd in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde verpakkingen. Je kunt zelfs gemakkelijk stukjes piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap.

Dankzij de grote hoeveelheid luchtholtes van polystyreenschuim heeft dit materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim de beste keuze voor vooral de bescherming van onder andere producten die kunnen breken of bederven tijdens het transport.

Diverse producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die risico op beschadiging van apparaten tot het minimale beperken. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Wegens het sterke punt om de producten tegen schade te beschermen, wordt dit materiaal tevens ook wel ingezet voor vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een doeltreffender alternatief voor de veel gebruikte kartonnen doos.

{ kunnen goed tegen vocht. Dit schuim beschermt het product tegen aanraking met regen en andere vormen vocht. Zodra deze dozen van piepschuim worden ingezet voor het verpakken en verzenden van producten, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de normale kartonnen doos. Het kan namelijk voedsel of drankjes vasthouden en zal niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Doosjes van piepschuim enorm populair.

De vochtbestendigheid van piepschuim geeft het materiaal een heleboel voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie wanneer dit gebruikt zal worden als bouwisolatie.

Het piepschuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan schimmelen, rotten of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer dit aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander belangrijk voordeel van de Piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Zodra dit piepschuim zal worden ingezet als de opslag van voedingsmiddelen, houdt het warme levensmiddelen warm en koude levensmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant naar de bestemming van de consument. Dit schuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een koelkast of vriezer te isoleren, daarom is het een uitermate geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt ingezet. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenom zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie meestal gebruikt wegens zijn karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel ingezet om dranken en voedingsmiddelen gedurende het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

EPS koelbox Kopen in Veldhuizen

Bescherming van de producten
Piepschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Piepschuim is duurzaam
Polystyrene dozen zijn stevig en duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse levensmiddelen en andere diverse artikelen. Piepschuim is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Dit materiaal bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het totale product zorgt dit voor een enorm voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot aan de conservering van voedingsmiddelen in de hele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in grote hoeveelheden gebruikt in een verscheidenheid van industrieën. We bekijken nu hoe ze gebruikt worden in verschillende industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Daarom worden piepschuim dozen veel ingezet bij de opslag van producten en verzending van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert eten voor lange tijd tegen de warmte van buitenaf. Daardoor voorkomt het materiaal dat eten gaat rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van voedingsmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze piepschuimdozen

Vervoer Dranken met styrofoam dozen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden vervoerd, zeker alseen inhouden hebben dat zou kunnen verzuren of bederven. Zuivelproducten, bier, wijn en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten zonder twijfel in een koelvrachtwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen getransporteerd worden

Indien u wilt dat uw bloemen in perfecte staat arriveren op de plek van bestemming, dan is het van cruciaal belang dat deze worden verstuurd in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen vergaan namelijk bij verkeerde omstandigheden, dus zodra deze geplukt en verstuurd zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het verschepen te behouden om de levensduur te verlengen.

Polystyrene dozenzijn ook ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze zijn namelijk ontworpen om te kunnen smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare stoffen

voor fouten is  geen enkele ruimte bij transport van grote hoeveelheden vloeibare stoffen. En vooral niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onvermeidbaar dat deze grote hoeveelheden vloeibare stoffen gekoeld verzonden dienen te worden.

Transporteer Verf met styrofoam dozen

Om zijn integriteit te behouden, moet verf in koelvrachtwagens worden vervoerd.

Transporteer gevaarlijke producten met styrofoam dozen

Wanneer u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle voorschriften tot op de letter volgen. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare producten moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat bederfelijke producten zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Misschien vindt u dit laatste product op de lijst een beetje verassend, echter kan kauwgom een nachtmerrie worden als kauwgom niet temperatuur-gecontroleerd wordt vervoerd.

Ookal wordt een koelvrachtwagen veelal gebruikt om producten gekoeld te bewaren, kan hij ook worden gebruikt om lucht te verwarmen. Tevens kunnen reefers worden gebruikt om goederen die kunnen bederven vooral niet te laten bevriezen wanneer het koud is en om de producten koel of op vereiste temperatuur te behouden.

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS koelbox Offerte Ontvangen

Uw eps doos prijsopgave in 1 werkdag in de mailbox . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Polystyrene dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt vaak gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij de productie van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek vereist om te zorgen dat de goederen de consument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit mogelijk te maken.

Bij transport van diepvriesproducten, zoals bijvoorbeeld voedingsmiddelen, kan het voedsel bijvoorbeeld ontdooien wanneer de temperatuur te hoog oploopt.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het transport verschillende keren ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het vervolgens de eindgebruiker zou bereiken, kan dat een negatieve impact hebben op diens gezondheid.

Polystyrene dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten bijvoorbeeld voldoen aan de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel goederen die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs worden verplicht bij het vervoer van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.