EPS koelboxen Bestellen

Veldhuizen (Drenthe) EPS koelboxen Offertes

EPS koelboxen Kopen voor Veldhuizen regio Drenthe

Wij zijn een Nederlandse producent van eps dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Veldhuizen, maar ook in Zuidhorn, Steenwijk, Oosterwolde, Meppel, Wolvega, Beilen, Molenhoek, Noordwijk, Halfweg, Hoogeveen.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze EPS koelboxen

Onze eps dozen zijn gemaakt van

Onze eps dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze eps dozen zijn waterbestendig 

Onze eps dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol

EPS koelbox kopen nu met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw thermobox kopen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

EPS koelboxen Voor Transport

EPS koelboxen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Polystyreen wordt al heel lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmateriaal wegens zijn thermische isolatie-eigenschappen en het hele lichte gewicht. Net als de optie om de vorm op maat te creëren.

EPS koelbox is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en versturen van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van EPS koelboxen voor het inpakken van voedingswaren heeft de kosten van verzending en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS veel lager uitvalt dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een EPS koelbox 

is een soort kunststof dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Het schuim krijgt mede dankzij het productieproces een consistente en uniforme structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

EPS koelboxen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten rekening houden met de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste goederen die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs worden verplicht bij het verzenden van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

EPS koelboxen Voor Transport

EPS koelboxen (of eps koeldozen) voor geconditioneerd transport

De betekenis van koeltransport

Het versturen van goederen die zouden in een gekoelde omgeving noemt men koeltransport.

Om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is één van zijn meest belangrijke pluspunten. Piepschuim is zeer duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Dankzij zijn lichte en luchtige consistentie kan piepschuim makkelijk in diverse goederen worden gevormd en/of gegoten. Dit materiaal kan ook gesneden worden om te passen in de holtes van een wand of gevormd in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals geïsoleerde verpakkingen. Je kunt zelfs gemakkelijk stukjes piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van een professioneel stuk gereedschap.

Dankzij de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim heeft dit materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim de beste keuze voor vooral het beschemen van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens het transport.

Verscheidene fabrikanten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die risico op schade op apparatuur tot een minimum doen verlagen. Daarbij hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens de verzending valt. Gezien het sterke punt om de goederen tegen defecten te beschermen, wordt piepschuim tevens ook wel ingezet voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een beter alternatief voor de veel gebruikte doos van karton.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het product tegen contact met regen, maar ook andere vormen van vocht. Zodra deze piepschuim dozen worden gebruikt voor het verzenden en verpakken van goederen, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de normale doos van karton. Deze piepschuim dozen kunnen namelijk etenswaren of dranken vasthouden en zal niet lekken of door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Piepschuim dozen mega gewild.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim geeft het vele voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie wanneer het materiaal toegepast zal worden als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Een ander niet te missen voordeel van de Tempex doos is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Zodra dit polystyreenschuim zal worden ingezet als het opslaan van voedsel, houdt het warme levensmiddelen warm en natuurlijk koude levensmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant aan de bestemming van de bestelling. Het piepschuim kan ook worden toegepast om een koelbox of vrieskist van isolatie te voorzien, waardoor het een uitermate geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie om zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie meestal toegepast wegens zijn geweldige isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel toegepast om dranken en etenswaren gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte aanzienlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

EPS koelbox Kopen in Veldhuizen

Bescherming van de goederen
Styrofoam heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
EPS koelboxen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse levensmiddelen en andere diverse artikelen. Polystyreenschuim kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Dit materiaal bestaat grotendeels uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht van gewicht en voegt het ook geen gewicht toe aan het eindproduct.

Het isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot aan het conserveren van voedsel in de algehele distributieketen.

Piepschuim dozen worden op enorme schaal in verschillende industrieën, omdat piepschuim een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven we hoe ze in verscheidene branches worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Daarom worden deze dozen veel toegepast bij het opslaan van goederen en het versturen van verse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert voedsel voor meerdere uren tegen de hitte dat van buiten komt. Daardoor wordt voorkomen dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de styrofoam dozen ideaal voor het verzenden van voedingsmiddelen. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Transporteer Dranken met eps dozen

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, vooral indien deze dranken een inhouden hebben dat zou kunnen bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivel, bier, wijn en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten absoluut in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen getransporteerd worden

Als u wilt dat bloemen in perfecte staat arriveren op hun bestemming, dan is het van cruciaal belang dat de bloemen worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan namelijk bij verkeerde omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en verzonden zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het verschepen te behouden om de levensduur van de bloemen te verlengen.

EPS koelboxen, ook perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in gekoelde wagens worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze kunnen immers ook smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare stoffen

Er is zonder twijfel geen ruimte voor fouten voor transport van grote hoeveelheden vloeibare stoffen. zeker niet bij het transport van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze grote hoeveelheden vloeibare stoffen moeten absoluut gekoeld worden verstuurd.

Transporteer Verf met eps dozen

Voor het waarborgen van zijn integriteit, moet verf in koelvrachtwagens worden vervoerd.

Transporteer gevaarlijke producten met eps dozen

Zodra u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle voorschriften tot in detail volgen. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare producten moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om incidenten te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat bederfelijke goederen zoals tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Misschien vindt u dit als laatst genoemde item op de lijst opmerkelijk, echter kan dit product een nachtmerrie worden als kauwgom niet vervoerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Ookal wordt een koelwagen veel gebruikt om goederen gekoeld te houden, kan de koelwagen ook worden gebruikt om lucht te verwarmen. Reefers kunnen worden gebruikt om bederfelijke goederen vooral niet te laten bevriezen als het koud is en om de producten koel of op exacte temperatuur te behouden.

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol

EPS koelbox Prijsopgave Ontvangen

Uw thermobox prijsopgave binnen 1 dag in de email-box . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS koelboxen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt vaak aangeduid als koude keten logistiek. Bij de productie van klimaatgevoelige goederen is een bijzondere logistiek vereist om te verzekeren dat de goederen de consument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te verwezenlijken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel chill chain logistiek genoemd, zorgen ervoor dat het transport van goederen veilig gebeurt. Indien juist uitgevoerd, kan de chill chain logistics de houdbaarheid van goederen verlengen met soms wel jaren.
Het is van onmisbaar belang dat elk onderdeel van de toeleverketen de optimale temperatuur behoudt. En vooral omdat in een dergelijke ”keten” behoorlijk veel schakels zijn betrokken, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de bederfelijke goederen in kwestie.

Als een schakel faalt en de temperatuur te warm of koud wordt, worden de getransporteerde bederfelijke goederen niet bruikbaar. En wanneer dit toch gebeurt, kan dit resulteren in forse verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Wegens het feit dat behoorlijk veel fabrikanten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde goederen maken, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde lading niet met veel zorg wordt gecontroleerd en op de juiste manier zal worden verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het transport van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport diverse malen zal ontdooien en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindgebruiker zou bereiken, kan dat een negatief effect hebben op diens gezondheid.

EPS koelboxen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten rekening houden met de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste goederen die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs worden verplicht bij het verzenden van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.