Piepschuim dozen Bestellen

Piepschuim dozen - In NL Gefabriceerde Piepschuim dozen Aanschaffen Holten

Piepschuim dozen Kopen voor Holten Overijssel

Wij zijn een Nederlandse producent van thermoboxen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Holten, maar ook in Hasselt, Oude Wetering, Genemuiden, Voorst, Zwolle, Baarlo, Staphorst, Nieuwleusen, Hattem, Emmen.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Piepschuim dozen

De thermoboxen bestaan uit meerdere lagen

De thermoboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze thermoboxen zijn waterbestendig 

Onze thermoboxen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos offertes zijn we succesvol

Piepschuim doos kopen nu met 15% korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw eps doos met deksel kopen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Polystyreen wordt al lang bestempeld als het ideale verpakkingsmiddel wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lichte gewicht. Net als de optie om het op maat te maken.

Piepschuim doos is een uitstekend prijs-effectief, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van bederfelijke producten.

Het gebruik van Piepschuim dozen voor het verpakken van voedingswaren zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking aanzienlijk laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS veel lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Piepschuim doos 

EPS is kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis doordrenkt zijn door lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot containers voor verpakking en verzending, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Het schuim krijgt dankzij het productieproces een uniforme en consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Piepschuim dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen (ook wel tempex boxen) voor gekoeld transport

De betekenis van koeltransport

Het transporteren van bederfelijke waren die in een gekoelde omgeving noemt men koeltransport.

Om waren van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om waren van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren.

De enorm hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van polystyreenschuim is een van de meest belangrijke pluspunten. Polystyreenschuim is zeer duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Door deze lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal simpel in verscheidene goederen worden gegoten of gevormd. Dit kan ook gesneden worden om dit te passen in de holtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals geïsoleerde verpakkingen. Je kan zelfs gemakkelijk vellen piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap.

Door de vele luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is polystyreenschuim de beste keuze voor het beschemen van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens het transport.

Een heleboel producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die het risico op beschadiging van apparaten tot het minimale doen verlagen. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens de verzending valt. Wegens zijn vermogen om de goederen tegen schade te beschermen, wordt dit materiaal ook wel toegepast voor vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een veel doeltreffender alternatief voor de normale doos van karton.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Dit schuim beschermt het product tegen aanraking met regen en andere vormen vocht. Als deze dozen van piepschuim worden gebruikt voor verpakking en verzending, resulteert dit in vele voordelen ten opzichte van de normale doos van karton. De piepschuim doosjes kunnen namelijk voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal niet lekken of door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Piepschuim dozen erg populair.

De bestendigheid tegen vocht van polystyreenschuim geeft het vele voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie wanneer het gebruikt wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het polystyreenschuim niet schimmelen, rotten of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander belangrijk voordeel van de Thermobox piepschuim is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Als dit schuim wordt gebruikt voor de opslag van levensmiddelen, houdt het warme levensmiddelen warm en natuurlijk koude levensmiddelen koud tijdens de levering van een eettent naar de bestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden toegepast om een vrieskist of koelbox van isolatie te voorzien, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenen dus de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie vaak gebruikt wegens zijn geweldige isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak toegepast om drinken en etenswaren gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze eigenschap zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Piepschuim doos Kopen in Holten

Bescherming van de goederen
Door het uitstekende schokabsorberende vermogen is Piepschuim het bestand tegen druk.

Piepschuim is duurzaam
Piepschuim dozen zijn stevig en duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse levensmiddelen en andere diverse producten. Het materiaal is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het eindproduct zorgt dit voor een gigantisch voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan het conserveren van levensmiddelen in de hele distributieketen.

Piepschuim dozen worden op enorme schaal in verschillende industrieën, doordat het materiaal een uitstekende isolator is. We bekijken nu hoe ze in verschillende branches worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de levensmiddelenindustrie. Daarom worden piepschuim dozen vaak toegepast bij de opslag van goederen en de verzending van verse groenten en gevogelte. Het isoleert het voedsel voor lange tijd tegen de hitte dat van buiten komt. Daardoor voorkomt het materiaal dat voedsel zal gaan rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die toegepast worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen perfect voor het verzenden van etenswaren. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Transporteer Dranken met thermoboxen

Ook diverse dranken moeten gekoeld worden vervoerd, zeker wanneer zeeen inhouden hebben dat kan bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen getransporteerd worden

Indien u wilt dat uw bloemen in perfecte conditie aankomen op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat ze worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken namelijk bij onjuiste omstandigheden, dus zodra ze geplukt en verzonden zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het verschepen te behouden om de levensduur te verlengen.

Piepschuim dozen, ook ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in koelwagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Ze kunnen immers ook smelten.

Bulk vloeistoffen

Er is zeker geen ruimte voor fouten bij het transport van bulk vloeistoffen. Bij het transport van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Het is onoverkomelijk dat deze bulk vloeistoffen gekoeld verstuurd dienen te worden.

Vervoer Verf met thermoboxen

Om zijn integriteit te waarborgen, moet dus ook verf in gekoelde vrachtwagens worden vervoerd.

Vervoer gevaarlijke materialen met thermoboxen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, wanneer u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige materialen moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ernstige ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of de hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat bederfelijke goederen zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Het is mogelijk dat u het laatste item op deze lijst opmerkelijk vindt, echter kan kauwgom een verschikkelijke nachtmerrie worden als kauwgom niet vervoerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Alhoewel een koelwagen veelal wordt gebruikt om goederen koel te houden, kan de koelwagen ook worden gebruikt om de lucht op te warmen. Reefers kunnen worden gebruikt om bederfelijke goederen niet te laten bevriezen in de winter en om de items koel of op een exacte temperatuur te houden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos offertes zijn we succesvol

Piepschuim doos Offerte Aanvragen

Uw eps doos met deksel prijsopgave in maximaal 1 werkdag in uw mailbox bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Piepschuim dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt veelal aangeduid als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek benodigd om te zorgen dat de waren de eindconsument in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit mogelijk te maken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of chill chain logistics genoemd, zorgen ervoor dat het transport van waren veilig gebeurt. Indien goed uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van waren verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is echter van cruciaal belang dat ieder onderdeel van de supply chain de gewenste temperatuur behoudt. Aangezien in een ”keten” talrijke schakels zijn betrokken, moet iedere schakel een gunstige omgeving bieden voor de waren die kunnen bederven in kwestie.

Vervoerde bederfelijke waren zijn niet meer bruikbaar wanneer een schakel faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of te koud. Als dit toch gebeurt, dan kan dit resulteren in aanzienlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Omdat behoorlijk veel producenten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde waren maken, moet de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid wanneer temperatuur gecontroleerde lading niet met veel zorg wordt gecontroleerd en volgens de juiste methode wordt verplaatst.

Wanneer de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het transport van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer verscheidene keren zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het daarna de eindgebruiker bereikt, dan zou dat een negatief effect hebben op de eindgebruiker haar gezondheid.

Piepschuim dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten rekening houden met de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde waren.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel waren die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters worden verplicht bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.