Thermoboxen Bestellen

Koop in NL geproduceerde eps dozen voor Oude Wetering Overijssel - Binnen een dag offerte ontvangen in mailbox

Thermoboxen Bestellen voor Oude Wetering regio Overijssel

Wij zijn een lokale producent van eps dozen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Oude Wetering, maar ook in Hasselt, Holten, Genemuiden, Voorst, IJsselmuiden, Zwolle, Kampen, Hattem, Wezep, Baarlo.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Thermoboxen

De eps dozen zijn gemaakt uit

De eps dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze eps dozen zijn waterbestendig 

Onze eps dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol

Koeldoos bestellen nu met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw thermobox bestellen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Bestel snel. 

Thermoboxen Voor Transport

Thermoboxen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Het kunststof Polystyreen wordt al heel lang beschouwd als het het beste verpakkingsmiddel vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lage gewicht. Alsmede de mogelijkheid om de vorm op maat te creëren.

Koeldoos is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van bederfelijke producten.

Het gebruik van Thermoboxen voor het verpakken van goederen zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS behoorlijk lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Koeldoos 

Tempex is een soort plastic dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dit schuim krijgt mede dankzij het productieproces een uniforme en consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Thermoboxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten rekening houden met de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Vrachtbedrijven en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel producten die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs zijn verplicht om bij het transport van deze producten de procedurele voorschriften en benodigde documentatie in acht nemen.

Thermoboxen Voor Transport

Thermoboxen (of eps piepschuim dozen) voor geconditioneerd vervoer

Wat is geconditioneerd transport?

Het versturen van goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt geconditioneerd transport genoemd.

Om producten van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om producten van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is één van zijn cruciale voordelen. Polystyreenschuim is enorm duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Dankzij zijn lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal simpel in diverse producten worden gegoten of gevormd. Het kan ook worden gesneden om te laten passen in de open ruimtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde verpakkingen. Je kan zelfs eenvoudig stroken piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de grote hoeveelheid luchtholtes van polystyreenschuim heeft het materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is piepschuim de beste keuze voor vooral de bescherming van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens de verscheping.

Een heleboel producenten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die risico op beschadiging van apparaten tot het minimale beperken. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens het verzenden valt. Gezien het vermogen om deze producten tegen beschadiging te beschermen, wordt dit materiaal ook wel toegepast voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een doeltreffender alternatief voor de veel gebruikte doos van karton.

{ kunnen goed tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen aanraking met regen, maar ook andere bronnen vocht. Zodra deze piepschuim dozen worden ingezet voor het verpakken en verzenden van producten, resulteert dit in een voordeel in vergelijking met de normale doos van karton. Deze piepschuim doosjes kunnen namelijk voedsel of drankjes vasthouden en zal zeker niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Piepschuim dozen enorm gewild.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim brengt het materiaal veel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie als het gebruikt zal worden als bouwisolatie.

Het schuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan schimmelen, rotten of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander niet te missen voordeel van de Piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan dienen. Zodra dit schuim zal worden gebruikt voor het opslaan van voedingsmiddelen, houdt het warme levensmiddelen warm en natuurlijk koude levensmiddelen koud tijdens de levering van een eettent aan de bestemming van de consument. Dit schuim kan ook worden ingezet om een koelbox of vrieskist te isoleren, waardoor het een geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie en de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen worden vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt vaak gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege de uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel ingezet om dranken en voedingsmiddelen tijdens het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte aanzienlijk zal worden beperkt. Dit kenmerk zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Koeldoos Kopen in Oude Wetering

Beschermt de betreffende producten
Polystyreenschuim heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is enorm duurzaam
Thermoboxen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse levensmiddelen en andere diverse artikelen. Styrofoam is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht en voegt het ook geen gewicht toe aan het eindproduct.

Isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot het conserveren van voedingsmiddelen in de algehele distributieketen.

Piepschuim dozen worden in grote hoeveelheden in verschillende industrieën, doordat piepschuim een uitstekende isolator is. Laten we eens kijken hoe ze gebruikt worden in diverse branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de voedingsmiddelenindustrie. Om deze reden worden piepschuim dozen veel ingezet bij het opslaan van producten en het verzenden van koelverse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert eten urenlang tegen de hitte van buitenaf. Hierdoor voorkomt het materiaal dat eten gaat bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die ingezet worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van voedsel. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de dozen

Vervoer Dranken met eps dozen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, zeker alseen inhouden hebben dat zou kunnen bederven of verzuren. Zuivelproducten, bier, wijn en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen getransporteerd worden

Mocht u het kunnen waarderen dat uw bloemen in de gewenste staat aankomen op de plek van bestemming, dan is het enorm belangrijk dat deze verstuurd worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen verwelken namelijk bij ongewenste omstandigheden, dus eens deze geplukt en verscheept zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het versturen te handhaven om de levensduur te verlengen.

Thermoboxen, ook ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Deze producten zijn immers gemaakt om te smelten.

Bulk vloeistoffen

Er is zonder twijfel geen ruimte voor fouten bij vervoer van bulk vloeistoffen. Bij het transport van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze bulk vloeistoffen moeten gekoeld worden verzonden.

Transporteer Verf met eps dozen

Om zijn integriteit te behouden, moet dus ook verf in koelvrachtwagens worden getransporteerd.

Transporteer gevaarlijke producten met eps dozen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, als u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare producten moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ongelukken te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen hoge vochtigheid of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, moeten bederfelijke goederen zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol

Koeldoos Offerte Ontvangen

Uw thermobox prijsopgave binnen 1 werkdag in de mailbox ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Thermoboxen Voor Transport

Wat is gekoelde logistiek?

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt veelal aangeduid als koude keten logistiek. Bij de productie van klimaatgevoelige producten is een bijzondere logistiek nodig om er zeker van te zijn dat de producten de consument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit mogelijk te maken.

Bij vervoer van diepvriesgoederen, zoals voedingsmiddelen, kan het voedsel ontdooien als de temperatuur oploopt.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het transport diverse keren zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Als het daarna de eindconsument zou bereiken, zou dat een negatieve impact hebben op de eindconsument haar gezondheid.

Thermoboxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten rekening houden met de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Vrachtbedrijven en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel producten die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs zijn verplicht om bij het transport van deze producten de procedurele voorschriften en benodigde documentatie in acht nemen.