Piepschuim dozen Kopen

Dronten Piepschuim dozen Kopen

Piepschuim dozen Bestellen voor Dronten (Flevoland)

Wij zijn een NL producent van koeldozen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Dronten, maar ook in Swifterbant, Biddinghuizen, Elburg, Kampen, IJsselmuiden, Nunspeet, Bovenveen, Lelystad, De Zoom, Urk.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Piepschuim dozen

De koeldozen zijn gemaakt van

De koeldozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle koeldozen zijn waterbestendig 

Alle koeldozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98% leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offertes zijn we succesvol

EPS koelbox bestellen met 15% extra korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw eps doos met deksel bestellen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te maken. Polystyreen wordt al lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmateriaal vanwege haar thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lage gewicht. Alsmede de optie om de vorm op maat te creëren.

EPS koelbox is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en versturen van bederfelijke producten.

Het gebruiken van Piepschuim dozen voor het inpakken van producten heeft de kosten van transport en verpakking fors doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS een stuk lager is dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een EPS koelbox 

Piepschuim is plastic dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Door het productieproces krijgt dit schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Piepschuim dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld rekening houden met de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Rederijen en bevrachters worden verplicht bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en benodigde documentatie in acht nemen.

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen (ook wel tempex boxen) voor gekoeld vervoer

De betekenis van geconditioneerd transport

Het verzenden van goederen die in een gekoelde omgeving noemt men geconditioneerd transport.

Om waren van de ene plek naar de andere plek te vervoeren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om waren van de ene plek naar de andere plek te vervoeren.

De hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van polystyreenschuim is een van de cruciale voordelen. Dit materiaal is heel erg duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Dankzij deze lichte en luchtige consistentie kan piepschuim eenvoudig in diverse goederen worden gegoten of gevormd. Dit kan ook worden gesneden om dit te passen in de open ruimten van een muur of gevormd in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Je kunt zelfs gemakkelijk vellen piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de grote hoeveelheid luchtholtes van polystyreenschuim heeft het materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is polystyreenschuim een uitstekende keuze voor het beschemen van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens de verzending.

Verscheidene fabrikanten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die het risico op schade op apparatuur tot het minimale doen verlagen. Daarbij hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Wegens het sterke punt om deze goederen tegen schade te beschermen, wordt piepschuim ook wel toegepast voor vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een geschikter alternatief dan de standaard kartonnen doos.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen aanraking met regen en andere bronnen vocht. Zodra deze piepschuim dozen worden ingezet voor het verpakken en verzenden van goederen, resulteert dit in een voordeel in vergelijking met de normale kartonnen doos. De piepschuim dozen kunnen etenswaren of drankjes vasthouden en zal niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Piepschuim dozen onwijs populair.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim brengt het veel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie wanneer het materiaal toegepast zal worden als bouwisolatie.

Het schuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet rotten, schimmelen of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander niet te vergeten voordeel van de Piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Zodra dit schuim zal worden gebruikt voor het opslaan van voedsel, houdt het warme levensmiddelen warm en natuurlijk koude levensmiddelen koud gedurende de levering van een eettent aan de eindbestemming van de consument. Het piepschuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een vriezer of koelkast van isolatiemateriaal te voorzien, daarom is het een geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenen dus de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie vaak toegepast vanwege de geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel gebruikt om dranken en etenswaren gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk zal worden beperkt. Deze eigenschap zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

EPS koelbox Kopen in Dronten

Bescherming van de betreffende goederen
Polystyreenschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
Piepschuim dozen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse levensmiddelen en andere artikelen. Polystyreenschuim kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht van gewicht en voegt het ook geen gewicht toe aan het totale product.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan de conservering van voedsel in de algehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op enorme schaal gebruikt in een verschillende industrieën. Laten we eens kijken hoe ze toegepast worden in diverse industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom worden deze dozen veel gebruikt bij het opslaan van goederen en het versturen van verse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert het eten urenlang tegen de hitte van buitenaf. Daardoor wordt voorkomen dat eten zal gaan rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen perfect voor het verzenden van voedsel. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze piepschuimdozen

Transporteer Dranken met koeldozen

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral wanneer zeiets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivel, wijn, bier en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen vervoerd worden

Als u wilt dat bloemen in perfecte staat arriveren op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat ze worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan bij onjuiste omstandigheden, dus zodra ze geplukt en op transport zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het versturen te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Piepschuim dozenzijn ook ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelwagens worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur niet te verliezen. De kaarsen kunnen namelijk ook smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

voor fouten is  zeker geen ruimte voor het vervoer van bulk vloeistoffen. zeker niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onoverkomelijk dat deze bulk vloeistoffen gekoeld verstuurd dienen te worden.

Vervoer Verf met koeldozen

Voor het waarborgen van zijn integriteit, moet verf in gekoelde vrachtwagens getransporteerd worden.

Vervoer gevaarlijke producten met koeldozen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, indien u iets wilt te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige producten moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaren

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten bederfelijke producten zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98% leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offertes zijn we succesvol

EPS koelbox Offerte Ontvangen

Uw eps doos met deksel offerte in uiterlijk 24 uur in de email bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Piepschuim dozen Voor Transport

Wat is gekoelde logistiek?

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt veelal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij maken van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek vereist om ervoor te zorgen dat de waren de eindgebruiker in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit mogelijk te maken.

Bij het vervoer van diepvriesproducten, zoals bijvoorbeeld etenswaren, zal het voedsel bijvoorbeeld ontdooien als de temperatuur te hoog oploopt.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het vervoer diverse keren zal ontdooien en opnieuw bevriest. Wanneer het daarna de eindconsument zou bereiken, dan kan dat een behoorlijk negatieve impact hebben op de eindconsument haar gezondheid.

Piepschuim dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld rekening houden met de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Rederijen en bevrachters worden verplicht bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en benodigde documentatie in acht nemen.