Tempex dozen Kopen

Tempex dozen - Kwalitatieve Tempex dozen Offertes voor Roermond regio Limburg

Tempex dozen Kopen in Roermond regio Limburg

Wij zijn een lokale producent van eps dozen met deksel en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Roermond, maar ook in Herten, Swalmen, Maasbracht, Heythuysen, Voorst, Reuver, Echt, Panningen, Dieteren, Loo.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Tempex dozen

Onze eps dozen met deksel bestaan uit meerdere lagen

Onze eps dozen met deksel beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze eps dozen met deksel zijn waterbestendig 

Onze eps dozen met deksel hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring

98% van de leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Piepschuim doos kopen nu met 15% extra korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw eps doos met deksel bestellen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Bestel snel. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt best lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmiddel wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lichte gewicht. Net als de optie om de vorm op maat te creëren.

Piepschuim doos is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en versturen van producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Tempex dozen voor het inpakken van voedingswaren heeft de kosten van verzending en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS een stuk lager is dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Piepschuim doos 

EPS is plastic dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis die zijn doordrenkt met lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dit schuim krijgt dankzij het productieproces een consistente en uniforme structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

Tempex dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten bijvoorbeeld voldoen aan de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Rederijen en expediteurs moeten niet alleen voldoen aan het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel goederen die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en expediteurs zijn verplicht om bij het transport van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (ook wel eps koeldozen) voor gekoeld transport

De betekenis van gekoeld transport

Het verzenden van bederfelijke goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt gekoeld transport genoemd.

Om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te brengen, wordt bij gekoeld transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld transport wordt gebruikt om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te brengen.

De enorm hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van dit materiaal is een van de meest cruciale pluspunten. Polystyreenschuim is enorm duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Door deze luchtige en lichte consistentie kan piepschuim eenvoudig in diverse producten worden gevormd en/of gegoten. Dit materiaal kan ook gesneden worden om te laten passen in de open ruimtes van een muur of gevormd in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Je kan zelfs gemakkelijk vellen piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van een ingewikkelder gereedschap.

Door de grote hoeveelheid luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim een uitstekende keuze voor vooral het beschemen van breekbare en bederfelijke producten tijdens het transport.

Diverse fabrikanten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die het risico op schade op apparaten tot een minimum doen verlagen. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Gezien het vermogen om deze producten tegen schade te beschermen, wordt piepschuim tevens ook wel ingezet voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een veel beter alternatief dan de gewone kartonnen doos.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen contact met regen en andere bronnen vocht. Als deze dozen van piepschuim worden ingezet voor verzending en verpakking, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de normale kartonnen doos. De piepschuim doosjes kunnen voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal zeker niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Piepschuim dozen onwijs populair.

De bestendigheid tegen vocht van polystyreenschuim geeft het veel voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie als dit materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het niet gaan rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander onmisbaar voordeel van de EPS box is dat het als effectieve isolator kan dienen. Als dit polystyreenschuim wordt ingezet als het opslaan van voedingsmiddelen, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant aan de eindbestemming van de bestelling. Het piepschuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een vriezer of koelbox te isoleren, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Polystyreenschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenom zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie meestal gebruikt wegens zijn geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak ingezet om dranken en etenswaren tijdens het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk wordt beperkt. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Piepschuim doos Kopen in Roermond

Bescherming van de betreffende producten
Piepschuim heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is enorm duurzaam
Tempex dozen zijn sterk en duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere artikelen. Het materiaal is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Dit materiaal bestaat voor 98% uit luchten is daarom uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht en voegt het ook geen gewicht toe aan het totale product.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan het conserveren van voedingsmiddelen in de algehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op enorme schaal gebruikt in een verschillende industrieën. Hieronder beschrijven we hoe ze in divevrse branches worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de industrie voor levensmiddelen. Om deze reden worden deze dozen vaak ingezet bij het opslaan van producten en het versturen van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert het voedsel voor meerdere uren tegen de warmte dat van buiten komt. Daardoor wordt voorkomen dat voedsel gaat bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van levensmiddelen. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Transporteer Dranken met eps dozen met deksel

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, zeker alseen inhouden hebben dat zou kunnen verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat uw bloemen in perfecte staat arriveren op hun bestemming, zorg er dan voor dat deze worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan in de ongewenste omstandigheden, dus eens deze geplukt en verstuurd zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het versturen te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Tempex dozenzijn ook perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze kunnen immers ook smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

voor fouten is  zeker geen ruimte voor het transport van grote hoeveelheden vloeistoffen. En vooral niet bij het vervoer van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onvermeidbaar dat deze grote hoeveelheden vloeistoffen gekoeld verscheept moeten worden.

Vervoer Verf met eps dozen met deksel

Om haar integriteit te behouden, moet dus ook verf in gekoelde wagens vervoerd worden.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met eps dozen met deksel

Zodra u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle aanwezige voorschriften tot in detail volgen. Gevaarlijke en giftige grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om incidenten te voorkomen.

Sigaren

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, moeten producten die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring

98% van de leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Piepschuim doos Offerte Aanvragen

Uw eps doos met deksel offerte binnen uiterlijk 24 uur in uw mailbox . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt vaak gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij maken van klimaatgevoelige goederen is een bijzondere logistiek benodigd om ervoor te zorgen dat de goederen de consument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit mogelijk te maken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek genoemd, hebben als doel dat het transport van goederen zo veilig mogelijk kan gebeuren. Indien juist uitgevoerd, kan de cold chain logistics de houdbaarheid van waren verlengen met soms wel jaren.
Het is echter van cruciaal belang dat elk onderdeel van de toeleverketen de optimale temperatuur handhaaft. Aangezien in een ”keten” behoorlijk veel schakels betrokken zijn, moet elke schakel een gunstige omgeving bieden voor de goederen die kunnen bederven in kwestie.

Wanneer een schakel faalt en de temperatuur te warm of te koud wordt, zijn de getransporteerde bederfelijke goederen niet meer bruikbaar. Als dit toch gebeurt, kan dit resulteren in forse verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Wegens het feit dat veel fabrikanten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde waren maken, moet de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid wanneer temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg wordt gecontroleerd en op de juiste manier wordt verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het transport van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport diverse keren ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het daarna de eindconsument zou bereiken, kan dat een behoorlijk negatief effect hebben op diens gezondheid.

Tempex dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten bijvoorbeeld voldoen aan de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Rederijen en expediteurs moeten niet alleen voldoen aan het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel goederen die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en expediteurs zijn verplicht om bij het transport van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.