EPS dozen Kopen

EPS dozen - In NL Geproduceerde EPS dozen Aanschaffen voor Panningen (Limburg)

EPS dozen Bestellen voor Panningen Limburg

Wij zijn een lokale producent van koeldozen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Panningen, maar ook in Loo, Baarlo, Reuver, Heythuysen, Swalmen, Blerick, Venlo, Horst, Roermond, Hulsen.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze EPS dozen

De koeldozen bestaan uit meerdere lagen

De koeldozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De koeldozen zijn waterbestendig 

De koeldozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92 van de 100 Piepschuim doos offertes zijn we succesvol gebleken

Piepschuim doos kopen nu met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw thermobox bestellen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt al best lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmiddel wegens de thermische isolatie-eigenschappen en haar hele lage gewicht. Net als de mogelijkheid om de vorm op maat te maken.

Piepschuim doos is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en versturen van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruiken van EPS dozen voor het verpakken van voedingswaren zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS veel lager is dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Piepschuim doos 

is een soort plastic dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis doordrenkt zijn met lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verpakkings- en verzendcontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dankzij het productieproces krijgt dit schuim een gelijke, consistente structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

EPS dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde waren.

Rederijen en bevrachters moeten niet alleen rekening houden met het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste waren die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en bevrachters worden verplicht bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en nodige documentatie in acht nemen.

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen (ook wel tempex boxen) voor geconditioneerd transport

De betekenis van geconditioneerd transport

Het verzenden van waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemt men geconditioneerd transport.

Om waren van de ene locatie naar de andere locatie te brengen, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om waren van de ene locatie naar de andere locatie te brengen.

De hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van polystyreenschuim is één van zijn cruciale pluspunten. Piepschuim is erg duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Door deze lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal eenvoudig in verscheidene goederen worden gegoten of gevormd. Dit materiaal kan worden gesneden om dit te laten passen in de open ruimten van een muur of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde verpakkingen. Je kan zelfs gemakkelijk stroken piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van met complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Door de grote hoeveelheid luchtholtes van piepschuim heeft dit materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is polystyreenschuim een geweldige keuze voor vooral het beschemen van onder andere producten die kunnen breken en bederven tijdens de verzending.

Een heleboel fabrikanten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die het risico op schade op apparaten tot het minimale beperken. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Dankzij het sterke punt om deze goederen tegen beschadiging te beschermen, wordt dit materiaal ook wel ingezet voor vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een doeltreffender alternatief dan de gewone doos van karton.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het product tegen aanraking met regen, maar ook verschillende bronnen van vocht. Zodra deze doosjes worden ingezet voor verpakking en verzending, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de normale doos van karton. De piepschuim dozen kunnen etenswaren of drankjes vasthouden en zal zeker niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Piepschuim boxen mega gewild.

De vochtbestendigheid van piepschuim geeft het enorm veel voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie als het toegepast zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het schuim niet rotten, schimmelen of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander belangrijk voordeel van de Piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan dienen. Zodra dit polystyreenschuim zal worden gebruikt voor het opslaan van levensmiddelen, houdt het warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een eettent aan de eindbestemming van de bestelling. Het piepschuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een koelkast of vrieskist te isoleren, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenen de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt vaak toegepast in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie wegens de geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel gebruikt om dranken en etenswaren gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Piepschuim doos Kopen in Panningen

Beschermt de goederen
Door het geweldige schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het materiaal bestand tegen druk.

Het is duurzaam
EPS dozen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere diverse producten. Polystyreenschuim kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat voor 98% uit luchten is om deze reden geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht en voegt het geen gewicht toe aan het totale product.

Het isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot aan het conserveren van levensmiddelen in de gehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op grote schaal gebruikt in een verschillende industrieën. Laten we eens kijken hoe ze in divevrse branches worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de industrie voor levensmiddelen. Om deze reden worden deze dozen veel gebruikt bij het opslaan van goederen en het versturen van koelverse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert het eten voor meerdere uren tegen de hitte dat van buiten komt. Daardoor wordt voorkomen dat eten zal gaan rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van voedsel. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze dozen

Transporteer Dranken met koeldozen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden vervoerd, zeker wanneer zeiets bevatten dat zou kunnen bederven of verzuren. Zuivelproducten, wijn, bier en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen vervoerd worden

Indien u wilt dat uw bloemen in de gewenste staat aankomen op de plek van bestemming, dan is het onwijs belangrijk dat deze verstuurd worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen vergaan bij onjuiste omstandigheden, dus zodra deze geplukt en verstuurd zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het transport te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

EPS dozenzijn perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om de kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze kunnen immers smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare stoffen

voor fouten is  zeker geen ruimte bij het transport van bulk vloeibare stoffen. zeker niet bij het vervoer van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onoverkomelijk dat deze bulk vloeibare stoffen gekoeld verscheept moeten worden.

Vervoer Verf met koeldozen

Om zijn integriteit te behouden, moet dus ook verf in koelwagens worden vervoerd.

Vervoer gevaarlijke materialen met koeldozen

Wanneer u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle aanwezige voorschriften 100% volgen. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare materialen moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om incidenten te voorkomen.

Sigaretten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten bederfelijke producten zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92 van de 100 Piepschuim doos offertes zijn we succesvol gebleken

Piepschuim doos Offerte Aanvragen

Uw thermobox prijsopgave in 24 uur in de mailbox ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal aangeduid als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek vereist om te garanderen dat de waren de eindconsument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit mogelijk te maken.

Bij het transport van diepvriesproducten, zoals bijvoorbeeld etenswaren, zal het voedsel bijvoorbeeld ontdooien wanneer de temperatuur te hoog oploopt.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het vervoer verscheidene keren zal ontdooien en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindconsument bereikt, dan zou dat een negatief effect hebben op de eindconsument haar gezondheid.

EPS dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde waren.

Rederijen en bevrachters moeten niet alleen rekening houden met het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste waren die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en bevrachters worden verplicht bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en nodige documentatie in acht nemen.