EPS dozen met deksel Bestellen

Panningen (Limburg) EPS dozen met deksel Offertes

EPS dozen met deksel Bestellen voor Panningen (Limburg)

Wij zijn een NL producent van koeldozen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Panningen, maar ook in Loo, Baarlo, Reuver, Heythuysen, Swalmen, Blerick, Venlo, Horst, Roermond, Hulsen.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze EPS dozen met deksel

De koeldozen zijn gemaakt uit

De koeldozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle koeldozen zijn waterbestendig 

Alle koeldozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol

Tempex doos bestellen nu met 15% extra korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw polystyrene doos kopen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al heel lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmiddel vanwege haar thermische isolatie-eigenschappen en haar hele lage gewicht. Alsmede de mogelijkheid om het op maat te vormen.

Tempex doos is een uitstekend prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruiken van EPS dozen met deksel voor het verpakken van goederen heeft de kosten van verzending en verpakking fors doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS behoorlijk lager is dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Tempex doos 

EPS is een soort plastic dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verpakkings- en verzendcontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Het schuim krijgt dankzij het productieproces een consistente en uniforme structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

EPS dozen met deksel Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel (of eps piepschuim dozen) voor geconditioneerd transport

Wat is geconditioneerd transport?

Het versturen van bederfelijke waren die in een gekoelde omgeving noemen wij geconditioneerd transport.

Om waren van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om waren van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is één van de cruciale voordelen. Dit materiaal is erg duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Dankzij zijn lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal gemakkelijk in verscheidene goederen worden gegoten of gevormd. Dit materiaal kan ook gesneden worden om te laten passen in de open ruimten van een muur of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde verpakkingen. Je kan zelfs gemakkelijk vellen piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap.

Dankzij de talrijke luchtholtes van piepschuim heeft dit materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is dit materiaal de beste keuze voor het beschemen van onder andere producten die kunnen breken en bederven tijdens het transport.

Een heleboel fabrikanten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die risico op beschadiging van apparatuur tot het minimale beperken. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens het verzenden valt. Dankzij zijn vermogen om deze goederen tegen beschadiging te beschermen, wordt dit materiaal ook wel ingezet voor vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een veel beter alternatief voor de gewone kartonnen doos.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim dozen het product tegen aanraking met regen en andere bronnen vocht. Als deze piepschuim dozen worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van goederen, resulteert dit in vele voordelen in vergelijking met de normale kartonnen doos. Deze piepschuim doosjes kunnen namelijk voedsel of drankjes vasthouden en zal niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn EPS piepschuim dozen onwijs gewild.

De bestendigheid tegen vocht van piepschuim geeft het veel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie als dit materiaal toegepast zal worden als bouwisolatie.

Het piepschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet rotten, schimmelen of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer dit aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander niet te missen voordeel van de Thermobox piepschuim is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Als dit piepschuim zal worden gebruikt voor de opslag van etenswaren, houdt het warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een eettent aan de bestemming van de bestelling. Het piepschuim kan ook worden gebruikt om een vrieskist of koelbox te isoleren, daarom is het een geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenen de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt meestal toegepast in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege zijn karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel gebruikt om drinken en voedsel gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte behoorlijk zal worden beperkt. Dit kenmerk zorgt dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Tempex doos Kopen in Panningen

Beschermt de goederen
Dankzij het uitstekende schokabsorberende vermogen is Piepschuim het materiaal bestand tegen druk.

Duurzaamheid
EPS dozen met deksel zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere artikelen. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Dit materiaal bestaat voor 98% uit luchten is om deze reden geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het totale product is dit een enorm voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan het conserveren van etenswaren in de gehele distributieketen.

Piepschuimdozen worden op grote schaal in een verscheidenheid van industrieën, omdat dit materiaal een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven we hoe ze in verscheidene branches worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft de gewenste isolerende eigenschappen in de industrie voor levensmiddelen. Om deze reden worden deze dozen veel gebruikt bij de opslag van goederen en het verzenden van verse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert eten voor lange tijd tegen de warmte dat van buiten komt. Daardoor wordt voorkomen dat eten zal gaan bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die gebruikt worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de styrofoam dozen ideaal voor het verzenden van voedsel. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Vervoer Dranken met koeldozen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, vooral indien deze dranken iets bevatten dat zou kunnen bederven of verzuren. Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen vervoerd worden

Mocht u het kunnen waarderen dat uw bloemen in prachtige staat arriveren op hun bestemming, zorg er dan voor dat ze worden verstuurd in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen vergaan namelijk bij onjuiste omstandigheden, dus zodra ze geplukt en verzonden zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het versturen te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

EPS dozen met deksel, ook ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Deze kaarsen zijn immers gemaakt om te kunnen smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

voor fouten is  zeker geen ruimte voor transport van bulk vloeistoffen. Bij het transporteren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Het is onvermeidbaar dat deze bulk vloeistoffen gekoeld verscheept moeten worden.

Vervoer Verf met koeldozen

Om zijn integriteit te waarborgen, moet dus ook verf in koelvrachtwagens worden getransporteerd.

Vervoer gevaarlijke materialen met koeldozen

De voorschriften moeten echt tot op de letter gevolgd worden, wanneer u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare materialen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten bederfelijke producten zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol

Tempex doos Prijsopgave Aanvragen

Uw polystyrene doos prijsopgave binnen maximaal 1 werkdag in de mailbox ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen met deksel Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek vereist om te zorgen dat de waren de eindconsument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit mogelijk te maken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek genoemd, zorgen ervoor dat het transport van waren zo veilig mogelijk kan gebeuren. Als dit correct wordt uitgevoerd, kan de chill chain logistics de houdbaarheid van waren verlengen met soms wel jaren.
Het is van cruciaal belang dat elk onderdeel van de toeleverketen de gewenste temperatuur handhaaft. En aangezien in een dergelijke ”keten” talrijke schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de bederfelijke waren in kwestie.

Vervoerde bederfelijke producten zijn niet meer bruikbaar als een schakel faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of te koud. Wanneer dit toch gebeurt, dan kan dit leiden tot aanzienlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Aangezien veel fabrikanten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde waren fabriceren, is het van cruciaal belang dat de koude bevoorradingsketen in tact wordt gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de de gezondheid en veiligheid als temperatuur gecontroleerde lading niet met veel zorg wordt gecontroleerd en op de juiste manier zal worden vervoerd.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het transport van diepvriesproducten (zoals voedsel) het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het vervoer verscheidene keren zal ontdooien en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindconsument zou bereiken, dan zou dat een behoorlijk negatieve impact hebben op de eindconsument zijn of haar gezondheid.

EPS dozen met deksel Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten zich houden aan de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde waren.

Rederijen en bevrachters moeten niet alleen rekening houden met het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel waren die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters worden verplicht bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en nodige documentatie in acht nemen.