Piepschuim dozen Kopen

Koop kwalitatieve piepschuim dozen Reuver - In 1 dag offerte ontvangen in mailbox

Piepschuim dozen Kopen in Reuver Limburg

Wij zijn een Nederlandse producent van piepschuim dozen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Reuver, maar ook in Baarlo, Swalmen, Panningen, Loo, Blerick, Venlo, Roermond, Heythuysen, Herten, Hasselt.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Piepschuim dozen

Onze piepschuim dozen zijn gemaakt van

Onze piepschuim dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle piepschuim dozen zijn waterbestendig 

Alle piepschuim dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring

98% leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

EPS doos met deksel bestellen met 15% extra korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos bestellen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te maken. Het kunststof Polystyreen wordt best lang bestempeld als het ideale verpakkingsmiddel wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en haar hele lage gewicht. Net als de mogelijkheid om de vorm op maat te maken.

EPS doos met deksel is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en versturen van bederfelijke producten.

Het gebruik van Piepschuim dozen voor het verpakken van levensmiddelen zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking aanzienlijk laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS een stuk lager is dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een EPS doos met deksel 

is een soort kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis doordrenkt zijn door lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verpakkings- en verzendcontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dankzij het productieproces krijgt het schuim een gelijke, consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Piepschuim dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten rekening houden met de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste producten die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en expediteurs worden verplicht bij het vervoer van deze producten de procedurele voorschriften en nodige documenten in acht nemen.

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen (of tempex boxen) voor geconditioneerd vervoer

De betekenis van gekoeld vervoer

Het verzenden van bederfelijke producten die in een gekoelde omgeving wordt gekoeld vervoer genoemd.

Om producten van de ene plek naar de andere plek te vervoeren, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om producten van de ene plek naar de andere plek te vervoeren.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is een van zijn belangrijkste pluspunten. Polystyreenschuim is heel duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Door deze lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim simpel in verschillende goederen worden gegoten of gevormd. Het kan ook gesneden worden om te laten passen in de open ruimtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals geïsoleerde boxen. Stroken piepschuim kunnen gesneden worden met een simpel hobbymesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap of in plaats van zagen.

Door de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is piepschuim een uitstekende keuze voor vooral het beschemen van breekbare en bederfelijke producten tijdens het vervoer.

Diverse producenten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die het risico op schade op apparatuur tot het minimale doen verlagen. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens de verzending valt. Gezien het sterke punt om de goederen tegen beschadiging te beschermen, wordt polystyreenschuim ook wel gebruikt om vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een beter alternatief dan de normale kartonnen doos.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het betreffende product tegen aanraking met regen en verschillende vormen vocht. Als deze piepschuim dozen worden gebruikt voor verpakking en verzending, resulteert dit in vele voordelen in vergelijking met de normale kartonnen doos. Het kan namelijk voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal niet lekken of door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Piepschuim dozen onwijs gewild.

De bestendigheid tegen vocht van polystyreenschuim geeft het vele voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie wanneer het materiaal toegepast wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het piepschuim niet rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander belangrijk voordeel van de EPS piepschuim doos is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Als dit schuim wordt gebruikt voor het opslaan van etenswaren, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant aan de eindbestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden ingezet om een vrieskist of koelkast van isolatie te voorzien, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie om zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex bakken worden meestal gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie meestal toegepast wegens zijn geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak ingezet om dranken en etenswaren gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte aanzienlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

EPS doos met deksel Kopen in Reuver

Beschermt de betreffende goederen
Door het uitstekende schokabsorberende vermogen is Styrofoam het bestand tegen druk.

Styrofoam is duurzaam
Piepschuim dozen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere diverse artikelen. Piepschuim is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat grotendeels uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het eindproduct is dit een gigantisch voordeel.

Isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot de conservering van etenswaren in de hele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in enorme hoeveelheden gebruikt in een verschillende industrieën. Hieronder beschrijven we hoe ze in verscheidene branches worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de industrie voor levensmiddelen. Daarom worden piepschuim dozen vaak ingezet bij het opslaan van goederen en verzending van koelverse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert het eten voor lange tijd tegen de hitte van buitenaf. Daardoor voorkomt het materiaal dat eten zal gaan bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen ideaal voor het verzenden van voedingsmiddelen. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze dozen

Vervoer Dranken met piepschuim dozen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden vervoerd, zeker alseen inhouden hebben dat zou kunnen bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, bier, wijn en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten absoluut in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen vervoerd worden

Indien u wilt dat bloemen in perfecte staat arriveren op de plek van bestemming, dan is het van cruciaal belang dat de bloemen verzonden worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen vergaan namelijk bij ongewenste omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en op transport zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het transport te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Piepschuim dozen, ook ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in gekoelde wagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Ze kunnen namelijk ook smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare middelen

voor fouten is  absoluut geen ruimte bij het vervoer van bulk vloeibare middelen. Bij het transport van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Het is onoverkomelijk dat deze bulk vloeibare middelen gekoeld verscheept moeten worden.

Transporteer Verf met piepschuim dozen

Om zijn integriteit te waarborgen, moet dus ook verf in koelvrachtwagens getransporteerd worden.

Transporteer gevaarlijke materialen met piepschuim dozen

De voorschriften moeten tot op de letter gevolgd worden, wanneer u iets wilt te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare materialen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen hoge vochtigheid of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat goederen die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Het kan zijn dat u dit als laatst genoemde product op deze lijst een beetje verassend vindt, echter kan kauwgom een verschikkelijke nachtmerrie worden als het niet temperatuur-gecontroleerd wordt vervoerd.

Hoewel een koelwagen vaak wordt gebruikt om goederen koel te bewaren, kan hij ook worden gebruikt om lucht te verwarmen. Reefers kunnen worden gebruikt om bederfelijke producten vooral niet te laten bevriezen in de winter en om de items koel of op een nodige temperatuur te houden.

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring

98% leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

EPS doos met deksel Offerte Aanvragen

Uw piepschuim doos offerte binnen maximaal 1 dag in de mailbox . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Piepschuim dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt vaak aangeduid als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige producten is een speciale logistiek nodig om er zeker van te zijn dat de producten de eindconsument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit mogelijk te maken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek, hebben als doel dat het vervoer van producten veilig kan gebeuren. Als dit goed wordt uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van producten verlengen met soms wel jaren.
Het is echter van onmisbaar belang dat elk onderdeel van de supply chain de optimale temperatuur behoudt. Aangezien in een ”keten” heel veel schakels zijn betrokken, moet elke schakel een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke producten in kwestie.

Vervoerde bederfelijke goederen zijn niet meer bruikbaar als één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dus te warm of koud. Als dit gebeurt, kan dit resulteren in forse verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Wegens het feit dat de meeste producenten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde producten fabriceren, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de de gezondheid en veiligheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en op de correcte manier wordt vervoerd.

Wanneer de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het vervoer verschillende keren ontdooit en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindconsument zou bereiken, zou dat een behoorlijk negatieve impact hebben op diens gezondheid.

Piepschuim dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten rekening houden met de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste producten die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en expediteurs worden verplicht bij het vervoer van deze producten de procedurele voorschriften en nodige documenten in acht nemen.