Piepschuim dozen Bestellen

Koop kwalitatieve piepschuim dozen voor Loo regio Limburg - In een dag offerte ontvangen in mailbox

Piepschuim dozen Kopen voor Loo

Wij zijn een Nederlandse producent van piepschuim dozen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Loo, maar ook in Panningen, Baarlo, Reuver, Blerick, Heythuysen, Swalmen, Venlo, Horst, Hasselt, Roermond.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Piepschuim dozen

Onze piepschuim dozen zijn gemaakt van

Onze piepschuim dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle piepschuim dozen zijn waterbestendig 

Alle piepschuim dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS koelbox bestellen nu met 15% extra korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos kopen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt al heel lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmateriaal wegens de thermische isolatie-eigenschappen en het hele lage gewicht. Alsmede de optie om de vorm op maat te maken.

EPS koelbox is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en verzenden van producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Piepschuim dozen voor het inpakken van producten heeft de kosten van verzending en verpakking behoorlijk laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS veel lager uitvalt dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een EPS koelbox 

is een soort plastic dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verpakkings- en verzendcontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dankzij het productieproces krijgt dit schuim een gelijke, consistente structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

Piepschuim dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen (of eps piepschuim dozen) voor gekoeld transport

De betekenis van gekoeld transport

Het versturen van bederfelijke waren die zouden in een gekoelde omgeving noemen wij gekoeld transport.

Om waren van de ene plek naar de andere plek te vervoeren, wordt bij gekoeld transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld transport wordt gebruikt om waren van de ene plek naar de andere plek te vervoeren.

De enorm hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van polystyreenschuim is een van zijn meest cruciale pluspunten. Piepschuim is enorm duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Door deze lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal gemakkelijk in verscheidene producten worden gegoten of gevormd. Het kan ook worden gesneden om dit te laten passen in de open ruimtes van een wand of gevormd in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Je kan zelfs eenvoudig vellen piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Door de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is piepschuim de beste keuze voor de bescherming van producten die kunnen breken en bederven tijdens de verscheping.

Diverse producenten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die het risico op beschadiging van apparaten tot een minimum beperken. Tevens hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Gezien het sterke punt om de producten tegen schade te beschermen, wordt dit materiaal tevens ook gebruikt om vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een geschikter alternatief voor de standaard doos van karton.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen aanraking met regen en verschillende vormen vocht. Wanneer deze doosjes piepschuim worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van producten, zorgt dit voor een voordeel in vergelijking met de typische doos van karton. Deze piepschuim dozen kunnen voedsel of drankjes vasthouden en zal zeker niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Tempex dozen mega gewild.

De bestendigheid tegen vocht van piepschuim geeft het een heleboel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie wanneer het materiaal toegepast wordt als bouwisolatie.

Het schuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet gaan rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander onmisbaar voordeel van de EPS piepschuim doos is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Wanneer dit schuim wordt gebruikt voor de opslag van etenswaren, houdt het warme levensmiddelen warm en koude levensmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant aan de bestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een koelbox of vrieskist te isoleren, daarom is het een geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt ingezet. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur en dus de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt vaak toegepast in de voedings- en verpakkingsindustrie wegens de karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel gebruikt om dranken en voedingsmiddelen gedurende het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte aanzienlijk wordt beperkt. Deze karakteristieke eigenschap zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

EPS koelbox Kopen in Loo

Bescherming van de betreffende producten
Door het geweldige schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het bestand tegen druk.

Het is enorm duurzaam
Piepschuim dozen zijn sterk en duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse levensmiddelen en andere producten. Polystyreenschuim kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht en voegt het ook geen gewicht toe aan het eindproduct.

Isoleert de bestelling
In vergelijking met de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan de conservering van etenswaren in de hele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in enorme hoeveelheden gebruikt in een verschillende industrieën. Laten we eens kijken hoe ze in verscheidene industrieën worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor voedingsmiddelen. Om deze reden worden deze dozen veel gebruikt bij de opslag van producten en verzending van verse groenten en gevogelte. Het isoleert het voedsel urenlang tegen de warmte van buitenaf. Daardoor voorkomt het materiaal dat voedsel zal gaan rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen perfect voor het verzenden van voedingsmiddelen. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Transporteer Dranken met piepschuim dozen

Ook diverse dranken moeten gekoeld worden vervoerd, vooral indien deze een inhouden hebben dat zou kunnen verzuren of bederven. Zuivelproducten, bier, wijn en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen vervoerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat uw bloemen in perfecte staat arriveren op hun bestemming, zorg er dan voor dat ze worden verstuurd in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen vergaan bij onjuiste omstandigheden, dus eens ze geplukt en verzonden zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het verschepen te behouden om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Piepschuim dozenzijn ook perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om de kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze kunnen namelijk ook smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare stoffen

voor fouten is  zeker geen ruimte bij het transport van grote hoeveelheden vloeibare stoffen. Bij het vervoeren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze grote hoeveelheden vloeibare stoffen moeten gekoeld worden vervoerd.

Vervoer Verf met piepschuim dozen

Voor het waarborgen van haar integriteit, moet verf in koelwagens getransporteerd worden.

Vervoer gevaarlijke producten met piepschuim dozen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, als u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige producten moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ernstige incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen hoge vochtigheid of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten producten die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Mogelijk vindt u het als laatst genoemde product op de lijst een beetje verassend, maar dit item kan een verschikkelijke nachtmerrie worden als kauwgom niet temperatuur-gecontroleerd wordt vervoerd.

Alhoewel een koelwagen veelal wordt gebruikt om producten gekoeld te houden, kan de koelwagen ook gebruikt worden om lucht te verwarmen. Reefers kunnen gebruikt worden om bederfelijke goederen niet te laten bevriezen als het koud is en om de goederen koel of op een vereiste temperatuur te houden.

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS koelbox Offerte Ontvangen

Uw piepschuim doos prijsopgave binnen maximaal 1 werkdag in uw email-box . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Piepschuim dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt veelal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek nodig om te garanderen dat de waren de eindgebruiker in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te garanderen.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of cold chain logistics genoemd, hebben als doel dat het transport van waren zo veilig mogelijk kan gebeuren. Indien juist uitgevoerd, kan de cold chain logistics de houdbaarheid van producten verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is van onmisbaar belang dat ieder onderdeel van de supply chain de gewenste temperatuur behoudt. Aangezien in een ”keten” heel wat schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gunstige omgeving bieden voor de waren die kunnen bederven in kwestie.

Als één van deze schakels faalt en de temperatuur te warm of koud wordt, worden de vervoerde bederfelijke waren niet bruikbaar. Wanneer dit toch gebeurt, dan kan dit resulteren in aanzienlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Aangezien behoorlijk veel producenten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde producten fabriceren, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en op de juiste manier wordt vervoerd.

Als de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het transport van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis verscheidene malen ontdooit en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindgebruiker bereikt, dan kan dat een negatieve impact hebben op de eindgebruiker zijn gezondheid.

Piepschuim dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten bijvoorbeeld rekening houden met de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde waren.

Rederijen en expediteurs moeten niet alleen rekening houden met het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs worden verplicht bij het verzenden van deze waren de procedurele voorschriften en nodige documentatie in acht nemen.