Thermoboxen Bestellen

Thermoboxen Prijsopgaven voor Loo regio Limburg - Binnen 24 uur offerte ontvangen per email

Thermoboxen Kopen in Loo

Wij zijn een NL producent van piepschuim dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Loo, maar ook in Panningen, Baarlo, Reuver, Blerick, Heythuysen, Swalmen, Venlo, Horst, Hasselt, Roermond.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Thermoboxen

Onze piepschuim dozen zijn gemaakt uit

Onze piepschuim dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle piepschuim dozen zijn waterbestendig 

Alle piepschuim dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol gebleken

Piepschuim box bestellen nu met 15% extra korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw thermobox kopen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Thermoboxen Voor Transport

Thermoboxen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt al heel lang beschouwd als het ideale verpakkingsmateriaal wegens zijn thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lichte gewicht. Alsmede de mogelijkheid om de vorm op maat te maken.

Piepschuim box is een uitstekend kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en versturen van producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Thermoboxen voor het inpakken van producten heeft de kosten van verzending en verpakking behoorlijk laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS veel lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Piepschuim box 

Tempex is een soort plastic dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verpakkings- en verzendcontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Het schuim krijgt dankzij het productieproces een consistente en uniforme celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Thermoboxen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten rekening houden met de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel waren die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs worden verplicht bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Thermoboxen Voor Transport

Thermoboxen (ook wel eps koeldozen) voor gekoeld transport

Wat is koeltransport?

Het versturen van bederfelijke waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om waren van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om waren van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is één van zijn meest cruciale pluspunten. Piepschuim is enorm duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Door deze lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal gemakkelijk in diverse producten worden gevormd en/of gegoten. Dit kan worden gesneden om dit te passen in de open ruimtes van een wand of gevormd in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals geïsoleerde dozen. Vellen piepschuim kunnen worden gesneden met een eenvoudig hobbymesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Door de talrijke luchtholtes van piepschuim heeft dit materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim een uitstekende keuze voor vooral de bescherming van onder andere producten die kunnen breken en bederven tijdens het transport.

Een heleboel producenten bedenken aangepaste containers voor verpakken die risico op schade op apparatuur tot een minimum beperken. Tevens hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens de verzending valt. Gezien het sterke punt om de producten tegen schade te beschermen, wordt dit materiaal ook gebruikt om verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een doeltreffender alternatief voor de veel gebruikte kartonnen doos.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen contact met regen, maar ook verschillende vormen van vocht. Wanneer deze dozen van piepschuim worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van producten, zorgt dit voor een voordeel in vergelijking met de normale kartonnen doos. Deze piepschuim dozen kunnen namelijk voedsel of drankjes vasthouden en zal niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Tempex dozen mega gewild.

De vochtbestendigheid van piepschuim geeft het veel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie wanneer dit materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het polystyreenschuim niet rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander belangrijk voordeel van de EPS piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Wanneer dit schuim wordt gebruikt voor het opslaan van voedsel, houdt het warme levensmiddelen warm en koude levensmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant naar de eindbestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden toegepast om een koelkast of vrieskist te isoleren, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie om zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt vaak gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie wegens zijn geweldige isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel toegepast om dranken en voedingsmiddelen gedurende het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk wordt beperkt. Deze karakteristieke eigenschap zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Piepschuim box Kopen in Loo

Bescherming van de betreffende producten
Door het uitstekende schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het bestand tegen druk.

Het is duurzaam
Thermoboxen zijn stevig en duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse levensmiddelen en andere producten. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht en voegt het geen gewicht toe aan het eindproduct.

Het isoleert de bestelling
In vergelijking met de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot aan de conservering van voedsel in de gehele distributieketen.

Piepschuim dozen worden op enorme schaal in verschillende industrieën, omdat piepschuim een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven we hoe ze in verscheidene industrieën worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom worden piepschuim dozen veel toegepast bij het opslaan van producten en verzending van verse groenten en gevogelte. Het isoleert voedsel voor lange tijd tegen de warmte dat van buiten komt. Daardoor voorkomt het materiaal dat voedsel zal gaan rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen perfect voor het verzenden van voedingsmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Transporteer Dranken met piepschuim dozen

Ook diverse dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, vooral indien deze een inhouden hebben dat kan verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivel, bier, wijn en andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een gekoelde wagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen getransporteerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat bloemen in perfecte staat arriveren op de plek van bestemming, dan is het van cruciaal belang dat ze worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan namelijk bij verkeerde omstandigheden, dus eens ze geplukt en verzonden zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het transport te behouden om de houdbaarheid te verlengen.

Thermoboxenzijn perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Deze kaarsen kunnen namelijk smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare middelen

voor fouten is  zeker geen ruimte bij transport van grote hoeveelheden vloeibare middelen. zeker niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze grote hoeveelheden vloeibare middelen moeten gekoeld worden vervoerd.

Transporteer Verf met piepschuim dozen

Voor het waarborgen van haar integriteit, moet verf in koelvrachtwagens vervoerd worden.

Transporteer gevaarlijke producten met piepschuim dozen

De voorschriften moeten echt tot op de letter gevolgd worden, als u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare producten moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ernstige ongelukken te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen hoge vochtigheid of hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat producten die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol gebleken

Piepschuim box Prijsopgave Ontvangen

Uw thermobox prijsopgave binnen maximaal 1 dag in uw email-box . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Thermoboxen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt veelal aangeduid als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek nodig om er zeker van te zijn dat de waren de eindconsument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te garanderen.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel cold chain logistiek genoemd, hebben als doel dat het transport van waren veilig kan gebeuren. Indien goed uitgevoerd, kan de chill chain logistics de houdbaarheid van waren verlengen met weken, maanden of zelfs jaren.
Het is van onmisbaar belang dat ieder onderdeel van de toeleveringsketen de gewenste temperatuur handhaaft. En aangezien in een ”keten” talrijke schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de bederfelijke waren in kwestie.

Vervoerde bederfelijke producten zijn niet meer bruikbaar als één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of koud. Als dit gebeurt, dan kan dit resulteren in aanzienlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Aangezien de meeste producenten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde waren maken, moet de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg wordt gecontroleerd en op de juiste manier wordt vervoerd.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het transport van diepvriesgoederen (zoals voedsel) het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis diverse malen zal ontdooien en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindgebruiker bereikt, dan zou dat een behoorlijk negatieve impact hebben op de eindgebruiker zijn gezondheid.

Thermoboxen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten rekening houden met de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel waren die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs worden verplicht bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.