EPS dozen met deksel Kopen

EPS dozen met deksel Offertes Swalmen (Limburg) - In een dag offerte ontvangen per email

EPS dozen met deksel Kopen in Swalmen

Wij zijn een lokale producent van koeldozen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Swalmen, maar ook in Roermond, Reuver, Herten, Heythuysen, Panningen, Baarlo, Loo, Maasbracht, Voorst, Blerick.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze EPS dozen met deksel

De koeldozen bestaan uit meerdere lagen

De koeldozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze koeldozen zijn waterbestendig 

Onze koeldozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Piepschuim doos kopen nu met 15% extra korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw eps doos kopen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Bestel snel. 

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Polystyreen wordt al best lang beschouwd als het het beste verpakkingsmiddel vanwege haar thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lichte gewicht. Net als de optie om het op maat te vormen.

Piepschuim doos is een uitstekend prijs-effectief, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en versturen van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruiken van EPS dozen met deksel voor het verpakken van voedingswaren heeft de kosten van transport en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS veel lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Piepschuim doos 

is kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis doordrenkt zijn door lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Door het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

EPS dozen met deksel Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor producenten weg.

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel (ook wel eps piepschuim dozen) voor gekoeld vervoer

Wat betekent gekoeld vervoer?

Het versturen van bederfelijke waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemen wij gekoeld vervoer.

Om waren van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om waren van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is een van zijn cruciale voordelen. Dit materiaal is enorm duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Door deze lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal simpel in verscheidene goederen worden gegoten of gevormd. Het kan worden gesneden om te laten passen in de open ruimtes van een muur of gevormd in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde verpakkingen. Vellen piepschuim kunnen worden gesneden met een simpel keukenmesje in plaats van een professioneel stuk gereedschap.

Door de grote hoeveelheid luchtholtes van polystyreenschuim heeft dit materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim de beste keuze voor het beschemen van breekbare en bederfelijke producten tijdens de verscheping.

Een heleboel producenten bedenken aangepaste containers voor verpakken die het risico op schade op apparaten tot het minimale beperken. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Wegens zijn vermogen om deze goederen tegen defecten te beschermen, wordt dit materiaal ook wel gebruikt om verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een geschikter alternatief dan de gewone doos van karton.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen aanraking met regen, maar ook andere bronnen van vocht. Zodra deze doosjes worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van goederen, zorgt dit voor vele voordelen in vergelijking met de normale doos van karton. Het kan etenswaren of dranken vasthouden en zal zeker niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Piepschuim boxen onwijs populair.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim brengt het een heleboel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie wanneer dit materiaal toegepast zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het piepschuim niet gaan rotten, schimmelen of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander niet te missen voordeel van de Tempex doos is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Zodra dit piepschuim zal worden ingezet als het opslaan van voedsel, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant aan de eindbestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een vriezer of koelkast te isoleren, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenen de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt vaak toegepast in de voedings- en verpakkingsindustrie vanwege zijn geweldige isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak ingezet om dranken en voedsel gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze eigenschap zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Piepschuim doos Kopen in Swalmen

Bescherming van de betreffende goederen
Piepschuim heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is enorm duurzaam
EPS dozen met deksel zijn stevig en duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere diverse producten. Styrofoam is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Het materiaal bestaat grotendeels uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht van gewicht is en het geen gewicht toevoegt aan het totale product zorgt dit voor een gigantisch voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot de conservering van voedsel in de hele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in enorme hoeveelheden gebruikt in een verschillende industrieën. Hieronder beschrijven wij hoe ze in verschillende industrieën worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de industrie voor levensmiddelen. Daarom worden piepschuim dozen vaak ingezet bij het opslaan van goederen en het versturen van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert het eten voor lange tijd tegen de hitte van buitenaf. Hierdoor voorkomt het materiaal dat eten zal gaan bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen perfect voor het verzenden van voedingsmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze dozen

Transporteer Dranken met koeldozen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, vooral indien deze dranken iets bevatten dat kan verzuren of bederven. Zuivel, wijn, bier en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten absoluut in een koelwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen vervoerd worden

Als u wilt dat uw bloemen in de gewenste staat aankomen op hun bestemming, zorg er dan voor dat de bloemen worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken bij verkeerde omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en verstuurd zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het verschepen te behouden om de levensduur te verlengen.

EPS dozen met deksel, ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelwagens worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur te behouden. De producten zijn immers gemaakt om te smelten.

Bulk vloeibare stoffen

Er is geen enkele ruimte voor fouten voor het vervoer van grote hoeveelheden vloeibare stoffen. Bij het vervoeren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Al deze grote hoeveelheden vloeibare stoffen moeten absoluut gekoeld worden vervoerd.

Transporteer Verf met koeldozen

Voor het waarborgen van haar integriteit, moet dus ook verf in gekoelde wagens worden vervoerd.

Transporteer gevaarlijke producten met koeldozen

Zodra u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle aanwezige voorschriften 100% volgen. Gevaarlijke en ontvlambare producten moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om incidenten te voorkomen.

Sigaren

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen de hoge vochtigheid of de hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten bederfelijke goederen zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Misschien vindt u dit laatste product op de lijst opmerkelijk, echter kan kauwgom een verschikkelijke nachtmerrie worden als kauwgom niet getransporteerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Ookal wordt een koelwagen meestal gebruikt om goederen koel te houden, kan de koelwagen ook worden gebruikt om de lucht op te warmen. Tevens kunnen reefers worden gebruikt om producten die kunnen bederven niet te laten bevriezen in de winter en om deze goederen koel of op gewenste temperatuur te behouden.

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Piepschuim doos Offerte Aanvragen

Uw eps doos offerte in maximaal 1 dag in uw mailbox bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen met deksel Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt veelal aangeduid als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek vereist om ervoor te zorgen dat de waren de eindconsument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te verwezenlijken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel chill chain logistiek genoemd, zorgen ervoor dat het vervoer van waren veilig kan gebeuren. Als dit juist wordt uitgevoerd, kan de cold chain logistics de houdbaarheid van producten verlengen met weken, maanden of zelfs jaren.
Het is van cruciaal belang dat elk onderdeel van de toeleverketen de optimale temperatuur behoudt. En omdat in een ”keten” behoorlijk veel schakels zijn betrokken, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de waren die kunnen bederven in kwestie.

Als één van deze schakels faalt en de temperatuur te warm of te koud wordt, worden de getransporteerde bederfelijke waren onbruikbaar. Als dit gebeurt, kan dit resulteren in behoorlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Aangezien behoorlijk veel producenten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde producten fabriceren, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en op de correcte manier zal worden verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het vervoer van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het transport verscheidene malen ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Als het daarna de eindgebruiker bereikt, kan dat een behoorlijk negatieve impact hebben op de eindgebruiker zijn gezondheid.

EPS dozen met deksel Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten bijvoorbeeld zich houden aan de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Rederijen en bevrachters moeten niet alleen rekening houden met het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters moeten bij het verzenden van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.