EPS koelboxen Bestellen

Koop in NL gefabriceerde piepschuim boxen in Swalmen regio Limburg

EPS koelboxen Kopen in Swalmen Limburg

Wij zijn een Nederlandse producent van piepschuim boxen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Swalmen, maar ook in Roermond, Reuver, Herten, Heythuysen, Panningen, Baarlo, Loo, Maasbracht, Voorst, Blerick.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze EPS koelboxen

Onze piepschuim boxen bestaan uit meerdere lagen

Onze piepschuim boxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle piepschuim boxen zijn waterbestendig 

Alle piepschuim boxen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol

Styrofoam doos kopen nu met 15% extra korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw styrofoam doos kopen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

EPS koelboxen Voor Transport

EPS koelboxen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te maken. Het kunststof Polystyreen wordt al heel lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmiddel vanwege haar thermische isolatie-eigenschappen en het hele lichte gewicht. Net als de optie om de vorm op maat te maken.

Styrofoam doos is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van bederfelijke producten.

Het gebruiken van EPS koelboxen voor het verpakken van levensmiddelen heeft de kosten van verzending en verpakking fors doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS behoorlijk lager is dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Styrofoam doos 

is plastic dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis doordrenkt zijn door lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Het schuim krijgt mede dankzij het productieproces een consistente en uniforme structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

EPS koelboxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

EPS koelboxen Voor Transport

EPS koelboxen (ook wel eps koeldozen) voor geconditioneerd transport

Wat is geconditioneerd transport?

Het transporteren van goederen die in een gekoelde omgeving wordt geconditioneerd transport genoemd.

Om waren van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om waren van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is één van de meest cruciale pluspunten. Dit materiaal is heel duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Door deze lichte en luchtige consistentie kan piepschuim makkelijk in diverse goederen worden gevormd en/of gegoten. Het kan gesneden worden om te laten passen in de holtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Stukjes piepschuim kunnen gesneden worden met een simpel hobbymesje in plaats van met complexer gereedschap.

Door de grote hoeveelheid luchtholtes van piepschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is dit materiaal de beste keuze voor het beschemen van breekbare en bederfelijke producten tijdens de verzending.

Een heleboel producenten bedenken aangepaste containers voor verpakken die het risico op beschadiging van apparatuur tot een minimum beperken. Tevens hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Dankzij het sterke punt om deze goederen tegen defecten te beschermen, wordt piepschuim ook toegepast voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een veel geschikter alternatief dan de gewone doos van karton.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het product tegen aanraking met regen, maar ook verschillende bronnen van vocht. Zodra deze piepschuim dozen worden gebruikt voor het verzenden en verpakken van goederen, resulteert dit in verscheidene voordelen ten opzichte van de typische doos van karton. Het kan namelijk voedsel of dranken vasthouden en zal zeker niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Tempex bakken mega populair.

De bestendigheid tegen vocht van piepschuim brengt dit materiaal een heleboel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie als dit toegepast wordt als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander belangrijk voordeel van de Tempex doos is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Zodra dit polystyreenschuim wordt gebruikt voor de opslag van levensmiddelen, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant aan de eindbestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een vrieskist of koelbox te isoleren, daarom is het een geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Piepschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt toegepast. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenen de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie meestal toegepast vanwege de uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak gebruikt om dranken en etenswaren gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze karakteristieke eigenschap zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Styrofoam doos Kopen in Swalmen

Beschermt de goederen
Piepschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Piepschuim is duurzaam
EPS koelboxen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere diverse artikelen. Polystyreenschuim is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht is en het geen gewicht toevoegt aan het totale product zorgt dit voor een enorm voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan de conservering van levensmiddelen in de hele distributieketen.

Piepschuim dozen worden op grote schaal in een verscheidenheid aan industrieën, omdat dit materiaal een uitstekende isolator is. We bekijken nu hoe ze in verschillende industrieën worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft de nodige isolerende eigenschappen in de industrie voor levensmiddelen. Daarom worden deze dozen vaak gebruikt bij de opslag van goederen en de verzending van koelverse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert het voedsel voor lange tijd tegen de hitte dat van buiten komt. Hierdoor wordt voorkomen dat voedsel gaat bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die gebruikt worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van voedingsmiddelen. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de dozen

Transporteer Dranken met piepschuim boxen

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, vooral indien deze dranken iets bevatten dat zou kunnen bederven of verzuren. Zuivel, bier, wijn en andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een koelvrachtwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Indien u wilt dat bloemen in prachtige staat aankomen op de plek van bestemming, dan is het van cruciaal belang dat de bloemen worden verzonden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken namelijk in de onjuiste omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en verzonden zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het versturen te behouden om de levensduur te verlengen.

EPS koelboxenzijn perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om de kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze kunnen immers smelten.

Bulk vloeistoffen

voor fouten is  zeker geen ruimte voor het transport van grote hoeveelheden vloeistoffen. Bij het transporteren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Het is onoverkomelijk dat deze grote hoeveelheden vloeistoffen gekoeld verscheept moeten worden.

Vervoer Verf met piepschuim boxen

Om haar integriteit te behouden, moet dus ook verf in gekoelde vrachtwagens worden vervoerd.

Vervoer gevaarlijke materialen met piepschuim boxen

Zodra u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle voorschriften 100% volgen. Gevaarlijke en ontvlambare materialen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen de hoge vochtigheid of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten goederen die kunnen bederven zoals tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol

Styrofoam doos Offerte Aanvragen

Uw styrofoam doos prijsopgave in 1 dag in de email-box . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS koelboxen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt vaak aangeduid als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek benodigd om ervoor te zorgen dat de waren de eindconsument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit mogelijk te maken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of chill chain logistics genoemd, zorgen ervoor dat het transport van waren zo veilig mogelijk kan gebeuren. Als dit juist wordt uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van goederen verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is echter van onmisbaar belang dat elk onderdeel van de supply chain de optimale temperatuur behoudt. En omdat in een ”keten” heel wat schakels zijn betrokken, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de bederfelijke waren in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke waren worden onbruikbaar wanneer één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dus te warm of koud. Wanneer dit toch gebeurt, kan dit leiden tot behoorlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Omdat de meeste producenten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde goederen produceren, moet de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de veiligheid en de gezondheid wanneer temperatuur gecontroleerde lading niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en op de correcte methode wordt vervoerd.

Als de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het transport van diepvriesproducten (zoals voedsel) het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport diverse malen ontdooit en opnieuw bevriest. Als het daarna de eindgebruiker zou bereiken, kan dat een negatieve impact hebben op de eindgebruiker zijn of haar gezondheid.

EPS koelboxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde waren.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs moeten bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.